پلاسما درمانی از پروتکل‌های درمانی کرونا خارج شد

پلاسما درمانی از پروتکل‌های درمانی کرونا خارج شد

گروه استان‌ها- با وجود کاهش اهدای خون در استان به دلیل شیوع کرونا، مصرف خون در مراکز درمانی ۱۸ درصد افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، اهدای زندگی تنها با بخشیدن اعضا تعریف نمی‌شود بلکه اهدای خون نیز می‌تواند به افراد بسیاری زندگی ببخشد و در واقع هر واحد خون می‌تواند جان سه نفر را نجات دهد.

هر فرد سالم در سال می‌تواند سه بار خون اهدا کند و بیماران نیازمند در خطر مرگ را نجات دهد اما گاهی در شرایط خاص همچون دوران شیوع کرونا اهدای خون کاهش می‌یابد و این در حالی است که بیماران نیازمند به خون و مصدومان تصادفات همیشه وجود دارند و حتی در برخی شرایط تعداد آن‌ها افزایش می‌یابد.

باید از هر گروه خونی ذخیره حداقل پنج روز در مراکز اهدای خون وجود داشته باشد اما اکنون در استان کرمانشاه ذخیره برای حدود 3.5 تا 4 روز وجود دارد و این نگرانی را برای اینده ایجاد می‌کند.

مراکز خونگیری از 7:30 تا 19:30 هر روز حتی روزهای تعطیل به صورت یکسره در حال فعالیت هستند و تنها روزهای جمعه به دلیل تعداد کم مراجعات مراکز خونگیری نیز تعطیل هستند.

پژمان صالحی‌فر مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه اظهار داشت: نیاز به خون همیشگی است و محدود به زمان خاصی نیست و بیمارانی همچون تالاسمی و زنان بارداران و مصدومان تصادفات همیشه وجود دارند.

وی با اشاره به اینکه در استان کرمانشاه 24 مرکز درمانی مصرف‌کننده خون وجود دارد که به صورت مستمر نیازمند به خون و فراورده خونی هستند عنوان کرد: عمده مصرف خون مربوط به مراکز درمانی شهرستان کرمانشاه به دلیل انجام اقدامات درمانی متنوع به ویژه در چند بیمارستان اصلی است.

صالحی‌فر با بیان اینکه کرونا در یکسال و نیم اخیر تأثیر بسیاری روی اهدای خون داشت گفت: در روزهای نخست شیوع کرونا اهدای خون حدود 35 درصد کاهش یافت و در طول سال گذشته به 15 درصد رسید و امسال نسبت به سال گذشته خونگیری بهبود یافته اما میزان درخواست خون مراکز درمانی نسبت به سال گذشته 18 درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه این کاهش سبب شده به طور مداوم تعادل ذخایر خونی مختل شود و اکنون ذخایر خون استان در حدود 3.5 تا 4 روز است افزود: خون مورد نیاز بیماران اورژانسی تأمین می‌شود اما ذخایر به حد ایده‌آل نمی‌رسد.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه با اشاره به اینکه به طور معمول در 6 ماه دوم سال مصرف مراکز درمانی به خون افزایش می‌یابد و روزانه 160 تا 170 واجد پلاکت نیاز است عنوان کرد: در چهار ماه ابتدای امسال بیش از 33 هزار واحد خون و فراورده‌های خونی در مراکز درمانی استان توزیع شد.

وی با بیان اینکه اهدای پلاکت به صورت مستمر یک روش متفاوت با اهدای خون است و از خانواده بیماران درخواست می‌شود در صورت امکان از بستگان خود برای اهدای پلاکت استفاده کنند گفت: البته این اقدام اجباری نیست و بیش از 70 درصد پلاکت‌های مورد نیاز از اهداکنندگان انتقال خون تأمین می‌شود.

صالحی‌فر با اشاره به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مراکز خونگیری عنوان کرد: تمام افراد مراجعه‌کننده برای اهدای خون هنگام ورود به مراکز تب‌سنجی می‌شوند و فاصله بین تخت‌ها افزایش یافته و نوبت‌دهی اینترنتی فعال است که ساعت را خود اهداکنندگان تعیین می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه هر دو ساعت یکبار تمام مراکز ضدعفونی می‌شوند و در یکسال و نیم گذشته تنها 6 نفر از همکاران انتقال خون به کرونا مبتلا شدند گفت: مصرف ملحفه یکبار مصرف در مراکز خونگیری در دوران شیوع کرونا نسبت به گذشته هشت برابر شده است.

صالحی‌فر با بیان اینکه پلاسما درمانی در ابتدای شیوع هر پاندمی نوپدیدی در تمام دنیا برای کنترل بیماری استفاده می‌شود عنوان کرد: در روزهای اول بستری و فاز آغازین بیماری و در افراد جوانتر پلاسما درمانی بهترین کارایی را دارد و در کشورهای مختلف پاسخ داده است.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه گفت: از یکماه گذشته بنابر اعلام وزارت بهداشت پلاسما درمانی از پروتکل‌های اصلی درمان خارج شده است و اکنون اهدای پلاسمای کووید به این منظور انجام نمی‌شود.

انتهای پیام/832/ش

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon