المپیک ۲۰۲۰ توکیو| باقری معتمد: باید غرورمان را کنار بگذاریم و از کشورهای موفق الگوبرداری کنیم/ با حضور رئیس جدید معجزه نمیشود
دارنده مدال نقره المپیک ۲۰۱۲ اعتقاد دارد، با تغییر در رأس فدراسیون تکواندو معجزهای رخ نخواهد داد و اینکه برای موفقیت باید از کشورهای موفق الگوبرداری کنیم.
محمد باقری معتمد در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره دلایل ناکامی تکواندوی ایران در المپیک 2020 توکیو اظهار داشت: در ابتدا میخواهم به المپیک 2012 بازگردم که با شرایط سخت و رباط صلیبی پاره موفق به کسب مدال نقره شدم. قبل از المپیک لندن سکان هدایت تیم ملی دست رضا مهماندوست بود و یکسری اختلافات باعث جدایی او شد و فریبرز عسکری هدایت تیم ملی را بر عهده گرفت. عسکری نیز با توجه به زمان کم توانست عملکرد خوبی داشته باشد.
وی ادامه داد: قصد تعریف از خود را ندارم، اما با وجود آن شرایط سخت در المپیک لندن موفق به کسب مدال شدم. با این وجود در بازگشت مدال من را بیارزش کردند و در حال حاضر بعد از دو دوره ناکامی در کسب مدال، قدر آن مدال را میدانند. در لندن با حضور دو ورزشکار، ما موفق به کسب یک مدال نقره شدیم که نتیجه خوبی بود، اما در بازگشت نمیدانم با چه دلیل عسکری را کنار گذاشتند و مرتضی کریمی سرمربی تیم ملی شد.
دارنده مدال نقره المپیک لندن خاطر نشان کرد: کریمی نیز با حضور در یک دوره مسابقات جهانی از تیم ملی جدا شد و این بار بیژن مقانلو سرمربی شد. او نیز با وجود نتایج خوب، در المپیک موفق به کسب نتیجه نشد. اعتقاد دارم عیار یک تیم در مسابقات جهانی و المپیک مشخص میشود و مسابقات قهرمانی آسیا، بازیهای آسیایی و گرندپری برای آمادگی تیم است تا در المپیک نتیجه بگیریم. متأسفانه در دو دوره اخیر المپیک مدال کسب نکردیم و این نشان میدهد این تغییرات مدام مربی به سود ما نبوده است و این اُفت تکواندو در هشت سال گذشته به خاطر تغییرات مداوم سرمربی بوده است.
معتمد با اشاره به عدم نیاز به حضور سرمربی در تیم ملی گفت: تیم ملی انگلیس در حال حاضر سه مربی دارد که با هر سه آنها در وزن 68- کیلوگرم مسابقه دادم. این سه مربی از زمان حضور در تیم انگلیس نتایج خوبی گرفتند و در مسابقات جهانی گذشته نیز موفق به کسب عنوان نایب قهرمانی شدند. انگلیس با حضور این سه مربی، سرمربی ندارد. اصلاً چنین عنوانی وجود ندارد. اعتقاد دارم با شرایط کنونی تا زمانی که تیم ملی سرمربی داشته باشد، نمیتواند موفق باشد.
وی افزود: خیلی از قهرمانان در این مدت مصاحبه کردند که با حضور فلان سرمربی شرایط خوب خواهد شد، اما هر کسی بیاید همین روال خواهد بود و تکواندوی ما از دنیا عقب افتاده است. وقتی اسم سرمربی میآید یکسری از پیشکسوتان جبهه میگیرند و کمک نمیکنند. چهار سال پیش نیز گفتم عنوان سرمربی را از تیم ملی بردارند و در قالب یک سیستم از چند مربی استفاده کنیم.
دارنده یک مدال طلا و یک نقره جهان در پاسخ به این سؤال که در این صورت چه کسی مسئولیت نتایج و پاسخگویی را برعهده خواهد داشت، تصریح کرد: اعتقاد دارم در رشتههای انفرادی 80 درصد خود بازیکن نقش دارد و 20 درصد مربی میتواند مدیریت و اصلاح تاکتیک داشته باشد. مربی که در نهایت نمیتواند به جای بازیکن مسابقه بدهد.
معتمد در واکنش به انتقادات نسبت به کسب سهمیه از طریق سیستم رنکینگ گفت: تا قبل از 2012 سهمیه رنکینگ به صورت قارهای بود، اما در دو دوره گذشته سیستم رنکینگ تغییر کرد و این اتفاقی به ضرر برخی کشورهاست. در این سیستم بازیکنان چهار سال در کوران مسابقات، کاهش وزن، سفر و مسابقات قرار میگیرند و فشار زیادی را متحمل میشوند. این اشتباه است. در دو دوره گذشته کشور اردن با کسب سهمیه از طریق مسابقات قارهای موفق به کسب یک مدال طلا و یک مدال نقره المپیک شده است. تکواندوکار ازبکستانی نیز با کسب سهمیه از مسابقات قارهای در توکیو قهرمان شد. سیستم رنکینگ جایی خوب است که شما در هر وزن یک بازیکن داشته باشید و بتوانید همه آنها را اعزام کنید، نه اینکه دو بازیکن داشته باشید.
وی ادامه داد: دو سهمیه را از طریق قارهای نیز میتوان کسب کرد و این چه کاری است که چهار سال بازیکن را در فشار قرار بدهیم و نتوانیم چهار سهمیه را نیز بگیریم. بازیکنان در سیستم رنکینگ فرسوده میشوند و در المپیک ریو دیدیم که سه بازیکن ما انگار نه انگار در المپیک حضور داشتند و در توکیو نیز دوباره این اتفاق افتاد. اعزام بازیکنان ما 40 روز قبل از المپیک به قهرمانی آسیا اشتباه بود و آنها باید در یک وزن بالاتر فقط در تورنمنت لبنان بازی میکردند. چرا باید بازیکن 40 روز قبل از مسابقات دو بار وزن کم کند؟ از طرفی شرایط کرونا باعث شد بازیکنان ما کیلوهای زیادی را کم کنند و در المپیک شادابی زیادی نداشتند.
دارنده دو مدال طلای مسابقات قهرمانی آسیا با تأکید بر نیاز به تزریق خون تازه در فدراسیون تکواندو اظهار داشت: اگر بگویم نیاز به خون تازه دارد هزار نفر خواهند گفت چرا این حرف را زدم. این موضوع را قبلاً خیلیها گفتند، اما انجام نشد. قصد حمایت ندارم، اما پولادگر برای تکواندو کار کرده است و نباید قهرمانیهای گذشته در مسابقات جهانی، بازیهای آسیایی، قهرمانی آسیا و المپیکهای گذشته را فراموش کنیم. در این دو دوره المپیک موفق نبودیم، اما با حضور رئیس جدید نیز معجزه رخ نمیدهد.
معتمد تأکید کرد: خیلی اتفاقات در عدم نتیجهگیری ما در هشت سال گذشته نقش داشته است و از لحاظ فنی عقب افتادیم و باید استراتژی تازه داشته باشیم. زمانی ما برای دنیا الگو بودیم و همه از ما الگوبرداری میکردند، حالا ما باید از تیمهای کره جنوبی، روسیه و انگلیس الگوبرداری کنیم. نباید غرور داشته باشیم و در باد مدالهای گذشته بمانیم تا کل دنیا از ما سبقت بگیرند.
وی درباره تشکیل شورای راهبردی با حضور قهرمانان گذشته گفت: قرار است روز چهارشنبه جلسهای با حضور قهرمانان برگزار شود و دبیر فدراسیون، من را نیز دعوت کرده است. اینها الان به این فکر افتادند که قهرمانان باید باشند، اما چرا در هشت سال گذشته به این فکر نبودند؟! اگر این استفاده از قهرمان به صورت نمایشی نباشد، میتواند کمک کند. در دو دوره اخیر المپیک مربیان باتجربه اعزام شدند و ناکام بودند. چرا تیم ملی را برای یک بار به قهرمانان نمیدهند تا آنها نیز شانس خود را امتحان و تجربه کسب کنند؟
دارنده مدال طلای بازیهای آسیایی خاطر نشان کرد: همانطور که گفتم اعتقادی به حضور سرمربی در تیم ملی ندارم و اعتقاد دارم باید قهرمانان را بهعنوان مربی به تیم ملی تزریق کرد. سه قهرمان المپیک تکواندوی ایران در حال حاضر کجا هستند؟ من که با تلاش شخصی در کشورهای مختلف سمینار برگزار میکنم و بیرون از ایران مربیگری کردم، چرا نباید در ایران کار کنم؟
معتمد در مورد اینکه طی این سالها پیشنهادی برای همکاری با تیمهای ملی مختلف داشته است، گفت: هیچ وقت و برای هیچ ردهای پیشنهاد نداشتم. شاید دوره هم جمع شدن قهرمانان نیز نمایش باشد تا صدای اعتراضات بخوابد، اما چرا در گذشته این کارها را نکردیم؟! آقایان، حالا که نتیجه نگرفتید به فکر قهرمانان افتادید؟ صحبتهای خیلی از قهرمانان را دیدم و شنیدم که از افراد مختلف حمایت کردند. این درست نیست. باید فنی حرف زد و نباید کسی را تخریب کنیم.
وی ادامه داد: هادی افشار در یک برنامه تلویزیونی حرف خوبی زد و گفت تا زمانی که کسانی نانشان از تکواندو باشد این رشته موفق نخواهد شد. خدا را شکر من نانم از تکواندو نیست و دلم برای تکواندو میسوزد. در آمریکا به پولادگر پیغام دادم که اگر صلاح میداند، کدورتها را کنار بگذارد و مهماندوست را به ایران بیاورد تا شرایط را سامان بدهد. شاید با آوردن اسم مهماندوست مربیان دیگر گارد بگیرند، اما رزومه او خوب است. ناکامی مهماندوست در توکیو نیز به خاطر خالی بودن دستش بود و شرایط تیمش برای المپیک خوب نبود.
ملیپوش سابق تکواندوی ایران درباره اعتقاد برخی منتقدان برای کنار رفتن پولادگر تصریح کرد: پولادگر به تکواندو خدمت کرده است و من از او طرفداری نمیکنم، اما آدمهای نزدیک به ایشان مشاوره غلط میدهند. اگر پولادگر با این همه تجربه شخصاً تصمیم بگیرد بهتر خواهد بود. او در گذشته با تصمیمات درست نتیجه میگرفت و در حال حاضر برخی اطرافیان سدی را درست کردند تا قهرمانان به فدراسیون نزدیک نشوند. بارها با پولادگر صحبت کردم. او آدمی منطقی است که حرفها را گوش میکند و انتقادپذیر است. در بحث اختلاف بر سر مسائل مالی چندین بار با هم حرف زدیم، اما اطرافیان ایشان موجه نیستند.
انتهای پیام/