نقشه راه پیشگیری از اضطرار آلودگی هوا در سمنان چیست؟


نقشه راه پیشگیری از اضطرار آلودگی هوا در سمنان چیست؟

گروه استان‌ها- یکی از راهکارهای پیشگیری از ورود به حالت اضطرار آلودگی هوا در سمنان که از استان‌هایی با هوای پاک در کشور شناخته می‌شود، عمل به قانون در بخش‌های مختلف زیست‌محیطی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان ، بر اساس آنچه در متن قانون ذکر شده است منظور از آلودگی هوا عبارتست از وجود و پخش یک یا چند‌آلوده‌کننده اعم از جامد، مایع، گاز، تشعشع پرتوزا و غیر پرتوزا در هوای آزاد به مقدار و مدتی که کیفیت آن را به طوری که زیان‌آور برای انسان و یا سایر‌موجودات زنده و یا گیاهان و یا آثار و ابنیه باشد تغییر دهد؛ بنابراین اقدام به هر عملی که موجبات آلودگی هوا را فراهم کند، ممنوع است.

‌در ماده 3 قانون منابع آلوده‌کننده هوا به سه دسته وسائل نقلیه موتوری، کارخانجات، کارگاه‌ها و نیروگاه‌ها و منابع تجاری، خانگی و منابع متفرقه تقسیم و طبقه‌بندی می‌شوند.

قانون به صراحت عنوان کرده است؛ در مواقع اضطراری که به علت کیفیت خاص جوی، آلودگی هوای شهرها به حدی برسد که به تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش‌پزشکی سلامت انسان و محیط زیست را شدیداً به مخاطره بیاندازد، سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری وزارت کشور(‌شهرداری‌ها و نیروی‌انتظامی جمهوری اسلامی ایران) ممنوعیت‌ها یا محدودیت‌های موقت زمانی، مکانی و نوعی را برای منابع آلوده‌کننده برقرار کرده که به مردم جزئیات آن اطلاع‌رسانی می‌شود و محدودیت‌ها تا رفع آلودگی ادامه و پس از آن برداشته می‌شود .

یکی از راهکارهای پیشگیری از ورود به حالت اضطرار آلودگی هوا در سمنان که از استان‌هایی با هوای پاک در کشور شناخته می‌شود، عمل به قانون در بخش‌های مختلف زیست‌محیطی است؛ برای مثال اگر کارخانجات به طور کل صنعت استان سمنان پیوست زیست محیطی داشته باشند و بر اساس این پیوست فعالیت کنند؛ نباید آلایندگی در بخش صنعت وجود داشته باشد.

علیرضا شریفی‌نژاد، سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان ساماندهی امور در حوزه آلایندگی‌ها را مستلزم تدوین نقشه راهی مشخص و زمان‌بندی شده دانست.

وی اظهار داشت: ساماند‌هی امور در حوزه‌هایی که به طور مستقیم بر زندگی انسان تأثیرگذار است نظیر منابع آبی، خاکی، ریزگردها و دیگر مسائل به ویژه در حوزه زیست محیطی و آلایندگی مستلزم توجه بیش از پیش است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان با اشاره به اختصاص اعتبارات در حوزه سامان‌دهی امور مربوط به آلایندگی‌ها از حیث اهمیتی که دارند، گفت: شاخص نُرم جمعیتی استان باید در حوزه تخصیص اعتبارات مورد توجه باشد.

شریفی‌نژاد گفت: سازمان‌هایی نظیر محیط زیست و دیگر دستگاه‌های نظارتی باید نظارتی دقیق، جدی و قاطع در حوزه مسائل زیست محیطی داشته باشند.

وی پیشگیری از بروز آلایندگی‌ها را منوط به راه‌اندازی سامانه‌های پالایش آلایندگی در استان سمنان، به روزرسانی سیستم‌ها و احتراق در تمامی حوزه‌های صنعتی و غیرصنعتی، بهسازی ناوگان حمل و نقل و ... عنوان کرد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان با اشاره به جمع آوری 50 تُن زباله در سطح استان به صورت روزانه گفت: راهکارهای مناسبی برای دفع، تجزیه، ساماندهی و یا بازیافت این زباله‌ها باید اتخاذ شود.

شریفی‌نژاد تأکید کرد: اضطرار در استان سمنان در بحث آلایندگی وجود ندارد؛ اما با این حال باید تمامی دستگاه‌های متولی امر محیط زیست و دیگر دستگاه‌های نظارتی آمادگی کامل در بحث پیشگیری از بروز آلودگی هوا داشته باشند.

مردم باید در مورد مسایل زیست محیطی مطالبه‌گر باشند و اگر تخلفی را در بحث آلایندگی مشاهده می کنند به مسئولان مربوطه اطلاع دهند.

از طرفی نظارت بر نحوه اجرای مسائل زیست محیطی از سوی دستگاه های اجرایی امری ضروری و اجتناب ناپذیر است تا از ورود به شرایط اضطرار آلودگی هوا در استان سمنان پیشگیری شود؛ چرا که به قول معروف پیشگیری بهتر از درمان است.

انتهای پیام/363/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon