هشدار ایران به واشنگتن و لندن؛ بهانه‌جویی ممنوع

هشدار ایران به واشنگتن و لندن؛ بهانه‌جویی ممنوع

ابراز نگرانی مقامات غربی از به‌هم‌خوردن امنیت حمل‌ونقل دریایی در حالی است که آمریکا و انگلیس نه‌تنها خود سوابق متعددی در زمینه راهزنی دریایی دارند بلکه همواره چشم خود را بر شرارت‌های مداوم صهیونیست‌ها علیه سایر کشورها بسته‌اند.

به گزارش حوزه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، از روز پنجشنبه هفتم مردادماه که کشتی «مرسر استریت» متعلق به یک شرکت اسرائیلی در دریای عمان دچار سانحه شد، برخی رسانه‌های منطقه‌ای و غربی بلافاصله انگشت اتهام را به‌سوی ایران گرفته مدعی شدند پهپادهای ایرانی این کشتی را هدف قرار داده‌اند.

این ادعای غیرواقعی که تاکنون هیچ‌گونه مدرک و سندی برای تأیید آن ارائه نشده است موج اتهامات واهی از سوی مقامات غربی و صهیونیستی علیه ایران را به‌دنبال داشته است و همچنان نیز ادامه دارد.

«یائیر لاپید» وزیر خارجه کابینه جدید رژیم صهیونیستی روز جمعه 8 مرداد رسماً این سانحه را یک حمله هوایی خواند و ایران را مسئول آن دانست.

پس از آن، فرماندهی مرکزی ایالات متحده روز شنبه 9 مرداد با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: نفت‌کش «مرسر استریت» که توسط ناو هواپیمابر یواس‌اس رونالد ریگان اسکورت می‌شود بر اثر یک حمله پهپادی آسیب دیده است و طی آن دو تبعه رومانیایی و انگلیسی کشته شده‌اند.

ماجرا از آنجا حساسیت بیشتری پیدا کرد که کنار اظهار نظرهای ذکرشده، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز در اظهارنظری جنجالی مدعی شد: ایران کشتی اسرائیلی را هدف قرار داده است!

بلینکن با تأکید بر اینکه "واشینگتن اطمینان دارد که ایران، نفتکش مذکور را در دریای عمان مورد هدف قرار داده است" گفت: واکنش مناسبی در این خصوص به تهران نشان خواهیم داد!

پس از این اظهار نظر؛ «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس نیز وارد معرکه شد و بدون ارائه هیچ مدرکی ادعا کرد؛ ایران عمداً و به‌صورت هدفمند، کشتی اسرائیلی را در آب‌های عمان هدف قرار داده است.

راب تأکید کرد: بریتانیا با شرکای بین‌المللی خود در حال رایزنی برای «پاسخ هماهنگ به این حمله غیرقابل پذیرش» است! در همین حال؛ شبکه خبری اسکای‌نیوز گزارش داد که کمیته اضطراری دولت بریتانیا موسوم به جلسه کبرا در سطح مقام‌های دولت بریتانیا درباره حمله علیه کشتی مرسر استریت و شیوه پاسخ‌گویی به آن برگزار شده است و الجریده نیز مدعی شد که اسرائیل برای حمله مستقیم علیه مواضع ایران از آمریکا و انگلیس چراغ سبز گرفته است.

حواشی شکل‌گرفته پیرامون سانحه پیش‌آمده برای کشتی اسرائیلی و ورود مقامات آمریکایی و انگلیسی به این ماجرا از چند جهت حائز اهمیت است:

اول اینکه؛ سیل اتهامات علیه ایران در این ماجرا در حالی است که تاکنون هیچ سند و مدرکی مبنی بر نقش ایران در این سانحه ارائه نشده است.

دوم اینکه؛ اظهارنظرهای صورت‌گرفته از جانب بلینکن و راب در این خصوص، گرچه از جنبه تکمیل پروژه ایران‌هراسی برای به کرسی نشاندن منویات زیاده‌خواهانه آنها در مذاکرات برجامی قابل فهم است اما نشانه‌ای از ضعف مفرط اطلاعاتی غرب و تداوم بحران‌سازی آنها برای اهداف سیاسی است.

سوم اینکه؛ ابراز نگرانی شدید مقامات غربی از به‌هم خوردن امنیت حمل‌و‌نقل دریایی در حالی است که آمریکا و انگلیس نه‌تنها خود سوابق متعددی در زمینه راهزنی دریایی دارند بلکه همواره چشم خود را بر شرارت‌های مداوم صهیونیست‌ها در ناامن‌سازی خطوط کشتی‌رانی و اقدامات تروریستی علیه سایر کشورها بسته‌اند.

گروگان‌گیری کشتی ایرانی در تنگه جبل‌الطارق از سوی انگلیسی‌ها و مزاحمت‌های متعدد نیروی دریایی آمریکا برای نفت‌کش‌ها و ناوهای ایرانی در نقاط مختلف کنار حملات متعدد به شناورهای ایرانی در دریای سرخ و سواحل سوریه و لبنان در دریای مدیترانه که متهم ردیف‌اول آن صهیونیست‌ها هستند تنها بخشی از این اقدامات است.

در این رابطه یک مقام مسئول به «نورنیوز» گفت: اگرچه جمهوری اسلامی ایران، تهدیدات مقامات غربی و رژیم صهیونیستی را بیشتر ژست‌های تبلیغاتی قلمداد می‌کند اما انجام هرگونه اقدامی علیه منافع و امنیت ملی ایران با پاسخ شدید و قاطع روبه‌رو خواهد شد و مسئولیت تبعات آن نیز مستقیماً متوجه واشینگتن و لندن است.

منبع: نورنیوز

انتهای پیام/+

 
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon