مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور: حفظ وحدت مانع نفوذ دشمنان بین شیعه و سنی میشود
گروه استانها - مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور گفت: همیشه وحدت و همدلی موجب شده که نفوذ و تخریب در کشورهای اسلامی در بعد فکری، عقیدتی، اجتماعی و سیاسی پس زده شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور، حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجتپور در نخستین همایش چگونگی تعامل حوزههای علمیه اهل سنت و تشیع در استان کردستان با بیان اینکه ما به تدریج در طول قرنها به یک مهارت همزیستی برادرانه با دیگر فرق اسلامی رسیدهایم اظهار داشت: به تدریج روزگار که گذشت و از دوره سخت برخی آسیبها که خارج شدیم مهارت این را پیدا کردیم که دنیای اسلام به عنوان یک جریان واحد در برابر دیگر جریانات خود را نشان دهد.
وی افزود: همیشه این وحدت، همدلی و همگامی موجب شده است، که نفوذ و تخریب در کشورهای اسلامی در بعد فکری و عقیدتی و اجتماعی و سیاسی پس زده شود.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور خاطرنشان کرد: زمانی هم که ما گرفتار برخی رفتارهای نامتعارف شدهایم در همان زمان فرصت برای کسانی فراهم شده که ما را به عقب برانند و هر آنچه به نظرشان رسیده از آسیب به جامعه اسلامی دریغ نکنند.
وی گفت: هر جا مسلمانان ید واحده بودهاند و خودشان خود را مدیریت کردهاند، توانستهاند با بردباری از مرحله اختلاف عبور و به مرحله تعامل برسند، آن زمان دورهای بوده که دست خداوند بالای سر مسلمانان قرار گرفته و پیروز بودهاند.
بهجتپور بیان کرد: وقتی رفتارهای بین مسلمانان را مطالعه میکنیم به خوبی روشن است که همیشه دو سر طیف وجود داشته که یک طیف آنها کسانی هستند که به شدت به فرق اسلامی علاقه مند بوده و در آثاری که از آنها به جا مانده کاملا مشهود است.
وی اظهار کرد: ما به هر دلیل نمیتوانیم اختلاف برداشتها، اختلاف فکرها و دیدگاهها را کنار بگذاریم اما آیا مهارت مدیریت این اختلافات را به گونهای که بر مشترکاتمان تکیه کنیم و با تکیه بر آنها جهان اسلام را یک دست کنیم هم نداریم؟
مدیر حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه امروز مسائلی وجود دارد که ادیان باید برای برطرف کردن آن اقدام کنند، عنوان کرد: امروز در جهان شرایطی رقم میخورد که اگر ادیان با هم ننشینند و برای آن چارهاندیشی نکنند دنیا دچار انحطاط و نابودی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه وحدت برندهترین سلاح برای مقابله با دشمنان است گفت: هر چه جامعه اسلامی پیشرفتهتر شده است، تفاوت گروهها و اختلاف نظرها هم بیشتر شده است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران اذعان کرد: هر چه جامعه رو به پختگی رفته اختلافات بیشتر شده اما قدرت تحمل در برابر این اختلافات هم بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه جامعه علمیتر دارای تحمل بیشتر و مهارت بالاتر برای مدیریت اختلافات است، اضافه کرد: عناصری به نام دین و دین ورزی مینشینند و تلاش میکنند از این اختلافات طنابی برای کشاندن جامعه به سمت آتش درست کنند.
بهجتپور افزود: جریانات تکفیری مانند داعش جریاناتی هستند که دقیقا برای فراموش شدن دشمن اصلی نوک تیز حمله را متوجه خودیها کردهاند کما اینکه در بین شیعه هم شیعه انگلیسی همین اقدام صورت میگیرد.
وی با تاکید براینکه ما کتاب قرآن را داریم که برایمان شاخصسازی کرده است، یادآور شد: قرآن میگوید اراده شیطان بر این است که در میان شما بخل و تفرقه ایجاد کند.
مدیر حوزههای علمیه خواهران تصریح کرد: اگر بنا باشد جامعه اسلامی را کسی نگهدارد نخستین قشر مسئول در این عرصه طلبهها هستند البته به شرط تقوا، طلبه متقی و خداترسی که از درون خودنگهدار است؛ ما باید مراقب باشیم که چه کسانی رهبری امروز دنیای اسلام را به عهده میگیرند و چه کسانی دارند آتش کینه را در بین مسلمانان شعلهورتر میکنند.
وی با یادآوری اینکه عمل صالح امروز ما شناخت حرکت دشمن و اقدام در مقابل حرکت دشمنان است، اذعان کرد: مسائل اجتماعی امروز فراوان است و به دلیل همین به هم ریختگی صاحبان فکر و نظراز یک سو و تمرکز دشمنان بر این حوزه روند آلودهسازی جامعه در حال گسترش است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران خطاب به طلاب حاضر در جلسه، تأکید کرد: هر جا احساس میکنید حرکت فردی به نتیجه نمیرسد و حضور اجتماعی میتواند پاسخگو باشد باید کنش اجتماعی و فرهنگی و سیاسی ایجاد کنید و جلوی مفاسد را بگیرد.
وی با بیان اینکه گسترش فساد از سکوت، خاموشی و اختلاف ما است، اذعان کرد: با توجه به پیشینه تاریخی بین شیعه و سنی در این استان و همچنین وجود اساتید و علمای بزرگ شیعه و سنی بستر برای کار فراهم است.
بهجتپور با ذکر اینکه توسعه و پیشرفت در هر جایی که تدین وجود نداشته باشد زیانبار است، ابراز داشت: ما در حال زایش تمدن اسلامی ایرانی هستیم و وظیفه حاکم کردن فرهنگ اسلامی و پیوست دادن اندیشه اسلامی در همه طرحها حوزههای علمیه هستند.
ارتقای آموزش و پژوهش در مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور جزو برنامههای اولویتدار است
حجتالاسلام سعید عسکری مدیر مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور نیز در این همایش نیز با بیان اینکه مرکز بزرگ اسلامی از بدو انقلاب اسلامی در استان کردستان و در منطقه غرب کشور شکل گرفته و از همان ابتدا فعالیتهایش بر دو اصل «توجه به ارتقای آموزش و پژوهش» استوار بوده اظهار داشت: با راهاندازی مراکز آموزشی و مدارس علوم دینی برادران و خواهران در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده است.
وی افزود: در حال حاضر جمع زیادی از خواهران و برادران در این بخش مشغول تحصیل هستند و تعداد زیادی از برادران و خواهران در حوزههای علمیه اهل سنت کردستان فارغالتحصیل شدهاند.
مدیر مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور تصریح کرد: اقدامات و حرکتهای بسیار خوبی از زمان حضور نماینده ولی فقیه در کردستان در زمینه جذب و آموزش طلبه در شهرهای سنندج، مریوان و سقز انجام شده است.
وی گفت: علیرغم اینکه مدرسه علوم دینی شهید جلالیزاده در سنندج تعطیل شده بود، بخشی از ساختمان قدیمی مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور به عنوان مدرسه علوم دینی اختصاص و بهزودی به بهرهبرداری میرسد.
عسکری بیان کرد: خواهران طلبه فارغالتحصیل مرکز بزرگ اسلامی الان هم در سطح مدارس و مساجد و سایر بخشها فعال و موجب یاس دشمنان و دلگرمی دوستداران نظام هستند.
وی به نقش طلاب و اساتید حوزههای علمیه استان در برگزاری انتخابات پرشور 28 خردادماه امسال اشاره کرد و بیان داشت: طلاب و اساتید حوزههای علمیه کردستان با حضور یکپارچه و دشمنشکن خود پای صندوقهای رأی خط بطلان دیگری بر برنامهریزیهای صورت گرفته دشمنان کشیدند.
مدیر مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور با بیان اینکه دشمن برای ضربه زدن و به زانو در آوردن نظام مقدس جمهوری اسلامی دست به هر اقدامی میزند، عنوان کرد: دشمن از تمام ظرفیتها برای ضربه زدن به انقلاب استفاده میکند، سرمایهگذاری دشمنان در کردستان در حوزههای علمیه و نسبت به ائمه جمعه و جماعات خیلی پررنگ تر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: ماموستایان و علمای اهل سنت در کردستان با وجود تمام هجمهها و شکنجهها همواره دست رد به سینه دشمنان زدهاند و تقدیم بیش از 50 شهید در مسیر دفاع از ارزشهای اسلام و انقلاب گواهی محکم بر این ادعا است.
مدیر مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور افزود: روحانیون و طلاب خواهر و بردار از شیعه و سنی در این استان در پیروزی و دفاع از ارزشهای انقلاب به بهترین شیوه درخشیدند.
وی بر تعامل هر چه بیشتر بین مدارس علوم دینی و حوزههای علمیه اهل سنت و تشیع تاکید کرد و گفت: امیدواریم این نشستهای هماندیشی بستری برای ایجاد تعامل حوزههای علمیه اهل سنت و تشیع در استان کردستان باشد.
عسکری یادآور شد: این سلسله نشستها باید بستری برای ارائه راهکارهای مناسب در زمینه پرورش طلاب در تراز انقلاب و طلاب وحدتآفرین باشد.
انتهای پیام/481/ح