جدیدترین اخبار کرونا در ایران| هفتههای سختی پیشرو داریم/ خودنمایی کمبودها در پیک پنجم + نقشه، نمودار و فیلم
گروه استانها ـ افزایش قابل توجه تعداد بیماران و متوفیان کرونایی در یازدهمین روز از مرداد ۱۴۰۰ پرده از این واقعیت برداشت که تمام پیشبینیهای کارشناسی درباره تابستان سخت سالجاری کمکم درحال به واقعیت پیوستن است.
بهگزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، اواسط تیرماه با تایید خبر ورود ویروس دلتا از مرزهای جنوب شرقی کشورمان بسیاری از کارشناسان هشدار داده بودند که درصورت بیتوجهی به روند فعالیت این نوع از ویروس جهش یافته کرونا کشور دوباره درگیر بحران میشود با این تفاوت که این بحران کاملا متفاوت و سهمگینتر از پیکهای گذشته از ابتدای همهگیری است.
کارشناسان با اشاره به قدرت سرایتپذیری بسیار بالای ویروس دلتا یا همان ویروس هندی تاکید داشتند شکلگیری خوشههای کوچک همهگیری در مناطق مختلف و جمعیت سیال نکاتی هستند که به سرعت برای نظام بهداشت و درمان ایران دردسر ساز خواهد شد، سیستمی که تا آن زمان نزدیک به 16 ماه قهرمانانه مقابل ویروس منحوس با تمام توان ایستادگی کرده بود.
بههرحال ویروس قاچاقی و بدون ویزا زیر سایه بیتدبیری مسئولان مربوطه خود را به کشور رساند و دو هفته نشد تا از منتهی علیه جنوب شرقی خود را به شمال غربی کشورمان رساند و با اجرای سیاستهای نامناسب شرایط به تایید مقامات مسئول در ستاد ملی مقابله با کرونا سراسر ایران را آلود کرد؛ شهرها یکی پس از دیگری به سمت رنگ بحرانی تغییر رنگ دادند و تختهای بیمارستانی به سرعت پر شد.
تا جایی که اینبار خود مقامات مسئول در وزارت بهداشت در این زمینه هشدار دادند که بحران در کمین است ولی اجرای سیاستهای نیمبند و تعطیلیهای غیر اصولی بدون توجه به پروتکلهای بهداشتی باعث شد تا امروز به نقطهای رسیده باشیم که بالاترین مقام وزارت بهداشت در دولت تدبیر و امید نگران از تابآوری نظام بهداشت و درمان مقابل پیک پنجم باشد.
اتفاقی که با درنظر گرفتن روند تغییر نمودارها و شاخصها ظاهرا دور از انتظار نیست و هر لحظه باید منتظر زانو زدن کادر درمان در مقابل پنجمین پیک با ویروس دلتا باشیم چون هم اکنون وضعیت بیمارستانها و کمبودهای مختلفی که در این زمینه ایجاد شده تاجایی نگران کننده شده که معاون وزیر بهداشت خبر از زنگ خطری نگران کننده داده است.
علیرضا زالی در این زمینه اظهار داشت: پس از گذشت 7 هفته از خیز پنجم کرونا در تهران، همه شاخصهای کرونایی در تهران افزایشی است و متاسفانه در 24 ساعت گذشته در تهران 120 نفر جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند.
زالی درباره اثرگذاری افزایش تعداد مراجعهکنندگان به مراکز درمانی و ایجاد کمبودها نیز گفت: کمبودها در زمینههای نیروی انسانی، تختهای بیمارستانی، منابع مالی و اعتبارات چالش جدی بیمارستانهای تهران است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران افزود: هم اکنون 9391 بیمار در بیمارستانهای تهران بستری هستند که 2500 نفر از آنها در بخش مراقبتهای ویژه است. در شبانه روز گذشته 2055 بیمار جدید بستری شدند که 230 مورد در بخشهای ویژه بوده است.
به گفته این مقام مسئول در ستاد ملی مقابله با کرونا درصورتی که روند با همین شرایط ادامه پیدا کند هفتههای سختتری درپیش است و باید آماده ثبت فوت روزانه حدود 600 نفر نیز باشیم چون موج پنجم با توجه به فعالیت ویروس دلتا کاملا متفاوت از آنچه تا کنون تجربه شده ؛ است.
کارشناسان بهداشت و درمان نیز با اشاره به سخنان معاون وزیر تاکید دارند: روند سیاستگذاریهای انجام شده در بخش مدیریت کرونا طی هفتههای اخیر به هیچ عنوان متناسب با شرایط نبوده به عنوان مثال روند انجام تستها بهجای افزایشی سیر نزولی داشته و آمارها نشان میدهند سطح همکاری در رعایت پروتکلها هم از سوی هموطنان به کمترین میزان خود از ابتدای سال رسیده است.
البته به گفته کارشناسان تصمیمگیریهای اجرای محدودیتها هم نه تنها در این دوره منطقی نبوده بلکه برخی از آنها مثل تعطیلیهای شش روزه اخیر که برای مدیریت پیک پنجم بوده نه تنها عاملی در مدیریت شرایط نشد بلکه خود اکنون به عنوان یکی از بحرانآفرینترین سیاستها شناخته شده و از روز گذشته شاهد نتایج این سیاست غیرکارشناسی بودهایم که احتمالا این روند تا دو هفته آینده ادامه دارد چون زنجیرهای که در آن دوره ایجاد شده در 8 روز آینده نتایجش ملموس خواهد شد.
استان آذربایجان غربی
جواد آقازاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در آذربایجانغربی اظهار داشت:با فوت 10 نفر دیگر در شبانه روز گذشته در شهرهای ارومیه، مهاباد، میاندوآب، ماکو و خوی شمار کل فوتیهای کرونایی در استان به چهار هزار و 922 نفر رسید.
وی افزود: همچنین با ابتلای 887 نفر دیگر تعداد کل مبتلایان کرونایی به 196 هزار و 357 نفر رسید و آمار بستریهای کرونا مثبت که چند روزی در حال کاهش بود در حال افزایش است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی گفت: در شبانه روز گذشته هزار و 82 نفر بستری سندروم حاد تنفسی و 456 بستری مشکوک و 220 بستری آی سی یو در استان ثبت شد.
آقازاده بیان کرد: هم اکنون ماکو، شوط، چایپاره،خوی، ارومیه، مهاباد، سردشت، شاهین دژ، تکاب همچنان وضعیت قرمزی دارند.
وی به واکسیناسیون 16 هزار و 656 نفر دیگر در استان اشاره کرد و اظهار داشت: مجموع واکسیناسیون در آذربایجانغربی به 398 هزار و 488 نفر رسیده است.
استان اردبیل
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، شهرام حبیبزاده ظهر امروز در جمع خبرنگاران در اردبیل اظهار داشت: ظرفیت مراکز درمانی این استان برای پذیرش مبتلایان به ویروس کرونا را محدود شده و اگر ورودی مراکز درمانی این استان کاهش نیابد، ممکن است بیماران زیادی بدون تخت و بستری بمانند.
حبیبزاده افزود: در طول 24 ساعت گذشته 102 مورد بستری، 557 نفر بستری موجود، 81 نفر بهبودیافته، 86 بستری آیسییو و 3 نفر فوتی ثبت شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل افزود: واکسن تزریق شده در نوبت اول 154 هزار و 234 دوز، نوبت دوم 41 هزار و 682 دوز و مجموع واکسن تزریق شده 195 هزار و 916 مورد بوده است.
وی بیان کرد: در پیک قبلی شیوع کرونا در استان اردبیل، بیشترین میزان بستری 650 بیمار بود و اگر در موج جاری، شمار بیماران بیشتر از این تعداد باشد، در بستری مبتلایان مشکل جدی ایجاد خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل افزود: در بیمارستان بوعلی اردبیل بیش از 200 نفر در طی 24 ساعت گذشته با علائم کرونا مراجعه کردند که 9 نفر از آنها کودک بوده و بستری شدند.
حبیبزاده ادامه داد: براساس آخرین وضعیت اعلام شده توسط وزارت بهداشت، هم اکنون شهرستان های اردبیل، پارس آباد، مشگینشهر، خلخال، گرمی و اصلاندوز در وضعیت قرمز و شهرستانهای بیله سوار، نیر، نمین، سرعین و کوثر در وضعیت نارنجی قرار دارند.
استان البرز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، محمد فتحی در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز ، اظهار داشت: 198 بیمار با علائم کرونا در 24 ساعت گذشته در مراکز بهداشتی و درمانی استان البرز بستری شدند.
وی افزود: مجموع کل موارد بستری شامل قطعی ، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز به 54 هزار و 331 نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه در حال حاضر تعداد 1184 نفر شامل موارد قطعی ، محتمل و مشکوک در مراکز درمانی بستری هستند، عنوان کرد: از این تعداد ، ابتلای 579 نفر به بیماری کرونا تا امروز قطعی شده است.
وی با بیان اینکه روند مراجعات به مراکز بهداشتی و درمانی استان البرز رو به رشد است ، بیان کرد: متاسفانه در 24 ساعت گذشته 16 بیمار کرونایی در استان البرز جان خود را از دست داده اند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به 4 هزار و 753 نفر رسیده است.
استان ایلام
محمد کریمیان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 44 هزار و 763 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده اند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 375 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 291 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 82 بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها 42 هزار و 201 نفر بوده است.
کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته دو مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان یک مورد در شهرستان ایلام و یک مورد مربوط به شهرستان دهلران گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون 834 نفر بوده است.
استان اصفهان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونهگیری شده ویروس کرونا در استان 4871نفر بودند که 2271 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده 544 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت 329 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 2624 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 377 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را 31 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 16 نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
استان بوشهر
سعید کشمیری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، با بیان اینکه مدافعان سلامت در استان بوشهر، با تمام توان در حال خدماترسانی به بیماران هستند اظهار داشت: ظرفیت تختهای بخش کرونایی استان بوشهر تکمیل شده است و برخی بیماران در حال انتظار برای پذیرش هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ظرفیت تختهای بخش کرونایی استان برشمرد و افزود: اکنون 759 بیمار در بخش کرونایی بستری هستند که این تعداد بیمار بیش از ظرفیت تختهای درمانی استان بوشهر است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر شناسایی بیش از 700 بیمار در 24 ساعت گذشته را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: از این تعداد بیمار شناسایی شده 176 بیمار در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری و تعدادی هم بهصورت سرپایی ویزیت شدند.
وی از بستری 59 بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: اکنون 24 بیمار در وضعیت حاد قرار دارند و با کمک دستگاه اکسیژنساز تنفس میکنند.
کشمیری با بیان اینکه افزایش بستریها منجر به روند صعودی فوتیهای کرونایی میشود خاطر نشان کرد: روز گذشته فوت 9 بیمار جدید کرونایی در بیمارستانهای استان بوشهر ثبت شد که شامل 6 آقا و 3 خانم بین سن 42 تا 96 سال است.
وی با اشاره به اینکه روند بیماران مبتلا به کرونا در استان بوشهر بسیار شدید است تصریح کرد: در حال حاضر بیمارستانهای استان بوشهر مملو از بیماران کرونایی است و برخی از آنها در شرایط بحرانی قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه تاکنون یکهزار و 440 بیمار کرونایی در استان فوت کردهاند خاطر نشان کرد: ارزیابیها نشان میدهد تاکنون افزون بر 68 هزار نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و این درحالی است که روزانه بیش از 600 نفر بیمار جدید شناسایی میشود.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه راهکار اصلی پیشگیری از انتشار بیماری کرونا عدم حضور در تجمعات است گفت: مردم از برگزاری و حضور در مراسمهای تجمعی از جمله عزا و عروسی اجتناب کنند، چون سرعت انتشار ویروس جهش یافته بسیار بالا است و در این راستا بیشتر بیماران به صورت خانوادگی به بیمارستانهای استان مراجعه میکنند.
استان خراسان رضوی
مهدی قلیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: میزان مراجعات به مراکز سرپایی کرونا به بیش از 5 هزار نفر در روز رسیده و میزان تستهای PCR روزانه هم به بیش از 4400 مورد رسیده است.
وی افزود: وضعیت مشهد در موج پنجم بحران کرونا بسیار اسفناک بوده و در طول 18 ماهه کرونایی با چنین وضعیتی مواجه نبودیم که ظرفیت بیمارستانها بهصورت 100 درصد تکمیل شود.
وی افزود: میزان مراجعات به مراکز سرپایی کرونا زیر پوشش این دانشگاه به بیش از 5 هزار و 500 نفر در روز رسیده و میزان تستهای PCR روزانه هم به بیش از 4400 مورد رسیده، ضمن اینکه ظرفیت تست سلولی مولکولی تقریباً تمام هست و در روز گذشته به 10 هزار مورد رسید که این عدد خط قرمزمان بوده و برای تأمین بخشهای بستری و سرپایی کیت نخواهیم داشت و متأسفانه ادامه این وضعیت مشکلات جدی در بحث تشخیص PCR ایجاد کرده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: طبق آخرین آمار ثبت شده 20 درصد افرادی که در طول یک ماه گذشته در بخشهای کرونایی بستری شدهاند از خارج از استان بودهاند و 10 درصد هم از شهرستانهای خارج از حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سطح استان بوده است.
وی با ذکر این نکته عادیانگاری کاذب در شهر مشهد کاملاً مشهود است، تأکید کرد: متأسفانه برگزاری مجالس شلوغ عروسی و عزا، دورهمیهای خانوادگی، رستورانهای شلوغ، بازارهایی که تا دیروقت پذیرای خیل مشتریان هستند، سفرهای تابستانی و بدتر از همه عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی در سطح جامعه سبب افزایش مبتلاها، بستریها و فوتیهای بیماری کووید 19 در شهر مشهد شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: اگر فکری به حال تعطیلی وسیع اماکن در مشهد نشود و حجم بالای زائران را همچنان شاهد باشیم مشهد میتواند به عنوان یک کانون آلودگی در سطح کشور، تمام کشور را علیرغم آنکه حتی دستور العمل های بهداشتی هم در برخی مناطق بهخوبی رعایت میشود آلوده و درگیر کند.
قلیان اضافه کرد: زائران زیادی از نقاط مختلف کشور از جمله اصفهان، فارس، خوزستان، گلستان، مازندران، گیلان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان که اقامتگاه ثابت در مشهد دارند مشاهده میشود.
استان خراسان جنوبی
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در شبانه روز گذشته 302 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که در مجموع 155 بیمار جدید شامل 50 مورد بستری و 105 مورد سرپایی، شناسایی شدند.
کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد 57 مورد از بیرجند، بشرویه و فردوس هر کدام 5 مورد، خوسف و سربیشه هر کدام 6 مورد، درمیان و سرایان هر کدام 2 مورد، زیرکوه 9 مورد، نهبندان 19 مورد، قاین 32 مورد و طبس 12 مورد جدید شناسایی شد.
وی با بیان اینکه همچنین از 940 تست سریع 311 بیمار جدید شناسایی شد، گفت: در حال حاضر 337 بیمار با علائم تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که از این تعداد 194 نفر دارای تست کرونای مثبت هستند و 19 نفر نیز در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال 5 نفر وخیم است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: در شبانه روز گذشته با ثبت 4 مورد فوت جدید در استان تعداد فوتیهای کرونا در استان به 963 نفر رسید.
مهدی زاده گفت: در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا، افرادی که واکسن نوبت اول کرونا را دریافت کردند به 113 هزار و 536 نفر رسید و تا کنون 30 هزار و 410 نفر نیز واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.
استان خوزستان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، فرهاد ابولنژادیان امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: پیک پنجم کرونا در استان خوزستان شیب افزایشی پیدا کرده است و برخی نقاط را با احتمال بروز یک فاجعه رو به رو کرده است.
وی افزود: هم اکنون بیش از هزار و 600 بیمار در بخشهای کرونای بیمارستانها اهواز بستری شدهاند که ظرفیت 3 بیمارستان رازی، امیرالمومنین(ع) و نفت اهواز کاملاً تکمیل شده است و در حال حاضر احتمال تکمیل ظرفیت دیگر بیمارستانها نیز پیشبینی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: روز یکشنبه بالاترین میزان آمار بستری در بیمارستانها استان خوزستان با عدد 379 نفر به ثبت رسیده است و سیر افزایشی آمار فوت شدگان در روزهای آینده قابل پیشبینی است که یک خطر جدی محسوب میشود.
دکتر ابول نژادیان در ادامه بیان داشت: ظرفیت بیمارستانهای کرونای اهواز یکی پس از دیگری در حال تکمیل است که در این میان 3 بیمارستان رازی، امیرالمومنین(ع) و نفت کاملاً تکمیل شده است و بیماران جدید با اتوبوس آمبولانس به بیمارستانهای دیگر از جمله سینا و امام خمینی(ره) انتقال و پذیرش میشوند.
وی ادامه داد: میزان مراجعات به بیمارستانها در طی چند روز اخیر نسبت به 3 هفته گذشته بیش از 1.5 برابر شده است که به عدد 3 هزار و 500 نفر مراجعه روزانه به بیمارستانها رسیده است که این موضوع استان خوزستان را به صورت کامل وارد پیک پنجم خواهد کرد.
کاشان
مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 58 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 54 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و چهار بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 25 و حداکثر 89 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار 40 و حداکثر 81 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون 764 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 580 بیمار در شهرستان کاشان و 184 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 401 بیمار به صورت موقت بستری هستند.
وی از بستری 68 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه دو خانم 60 و 69 سال و یک آقا 69 ساله در شهرستان کاشان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 344 مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته 454 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون دو هزار و 427 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگرانکننده است.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.
کهگیلویه و بویراحمد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، پرویز یزدانپناه ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بنا به اعلام وزارت بهداشت و درمان 6 استان کشور به دلیل روند افزایشی تعداد مبتلایان به کرونا استانهای در معرض خطر کرونا اعلام شده، که یکی از این استانها، استان کهگیلویه و بویراحمد است.
وی روند افزایشی تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در استان را خیلی سریع و نگران کننده دانست و افزود: در 24 ساعت گذشته 111 نفر بیمار کرونایی و مشکوک به کرونا در بیمارستاهای کهگیلویه و بویراحمد بستری شدند و این در حالی است که تعداد بستریها در روزها و ماههای گذشته حداکثر 50 نفر بوده و این افزایش تعداد مبتلایان در 18 ماه گذشته بیسابقه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: در 24 ساعت گذشته 3 نفر از هم استانیها بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند که شمار قربانیان این بیماری در کهگیلویه و بویراحمد به 745 نفر افزایش یافت.
یزدانپناه با بیان اینکه هم اکنون 444 بیمار کرونایی در بیمارستانهای کهگیلویه و بویراحمد بستری هستند، ادامه داد: از این تعداد 161 نفر کرونای قطعی و 25 نفر بیمار هم در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند.
وی مجموع بهبود یافتگان بیماری کرونا در استان را 53 هزار و 102 نفر اعلام کرد و ادامه داد: از 502 جواب نمونه pcr دریافت شده از آزمایشگاه سلولی مولکولی یاسوج، 45 درصد موارد مثبت بودند که شهرستانهای بویراحمد، گچساران، کهگیلویه و باشت بیشترین موارد مثبت را داشتند.
یزدانپناه تعداد تست رپید در استان را 523 مورد اعلام کرد و افزود: از این تعداد تست سریع 28 درصد مثبت اعلام شده که بیشترین موارد مثبت مربوط به شهرستانهای بویراحمد، کهگیلویه، بهمئی و چرام بوده است.
وی روند ابتلا به کرونا و شیوع این بیماری در کهگیلویه و بویراحمد را سریع و بیسابقه توصیف کرد و ادامه داد: مردم استان در صورت بیتوجهی به دستور العملهای بهداشتی، عادی انگاری کرونا و جدی نگرفتن مصوبات ستاد کرونا، در دو هفته آینده منتظر دو رقمی شدن روزانه فوتیهای ناشی از کرونا در این استان باشند.
استان کرمان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستانهای استان کرمان هزار و 61 مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 614 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 91 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 187 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 75 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 94 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 244 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 29 هزار 161 مورد رسیده است.
وی به فوت 18 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 589 نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 393 هزار و 608 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 89 هزار و 334 مورد است.
حسین صافیزاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از آغاز واکسیناسیون خبرنگاران کرمانی از روز چهارشنبه هفته جاری خبر داد و اظهار داشت: واکسیناسیون مطابق با لیستی که از وزارتخانه تأیید شده انجام خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه سعی داریم تا قبل از روز خبرنگار همه خبرنگاران واکسینه شوند ادامه داد: نوبت دهی و مکان واکسیناسیون از طریق پیامک اطلاع رسانی میشود لذا خبرنگاران از مراجعه به مراکز واکسیناسیون عمومی خودداری کنند و مطابق با برنامه به مکانی که به زودی اعلام خواهد شد مراجعه کنند.
استان کردستان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آخرین وضعیت کرونا در استان کردستان حاکی از شناسایی 217 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس در 24 ساعت گذشته تا کنون در استان دارد.
در حال حاضر 458 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کردستان بستری هستند.
آمار بستریشدگان به تفکیک شهرستانهای استان کردستان شامل سنندج: 272 نفر، سقز: 25 نفر، مریوان: 48 نفر، قروه: 38 نفر، بیجار: 29 نفر، کامیاران: 21 نفر، دیواندره: 10 نفر، بانه: 8 نفر، دهگلان: 5 نفر و سروآباد: 2 نفر است.
اکنون نیز حال 55 بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه (آی سی یو) بستری و بدحال گزارش شده است.
براساس این گزارش؛ در 24 ساعت گذشته تا کنون هیچ بیمار مبتلا به کرونا در استان فوت نکرده و آمار فوتشدگان بر اثر این ویروس از ابتدا تا کنون 1401 نفر بوده که از این تعداد 574 نفر مربوط به سنندج، 253 نفر در سقز، 109 نفر در قروه، 80 نفر در کامیاران، 107 نفر در بانه، 79 نفر در دیواندره، 61 نفر در بیجار، 115 نفر در مریوان، 20 نفر در دهگلان و 3 نفر در سروآباد بوده است.
استان گلستان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان ، شیوع کرونا در گلستان بنا به گفته مسئولان بهداشت و درمان استان فوق بحرانی است و شرایط به نحوی است که مراکز درمانی و بیمارستانهای استان ظرفیتی برای پذیرش بیماران جدید کرونایی ندارند.
ستاد استانی مقابله با کرونا هم هفتهای یک تا دو بار جلسات خود را برگزار میکند که نداشتن ضمانت اجرایی برای مصوبههای ستاد کرونا، عملا این جلسهها را بی خاصیت کرده است.
با اینکه وضعیت در سراسر استان گلستان قرمز و فراتر از آن است، نه خبری از اعمال محدودیتهای اصناف است و نه پروتکلهای بهداشتی حتی در اماکن دولتی و عمومی به طور کامل رعایت میشود. حتی برخی از ادارات نیز، فعالیت کارمندان در شرایط قرمز کرونایی و دورکاری آنها را دور میزنند و کسی هم بر اجرای این مصوبهها نظارت ندارد.
مسئولان یکی از علتهای شیوع گسترده کرونا را عادی انگاری مردم و عدم رعایت شیوه نامههای بهداشتی از سوی آنان عنوان میکنند اما به نظر میرسد این مسئولان هستند که دچار سادهپنداری و عادی انگاری شدهاند که هیچ تصمیم عملیاتی و سفت و سختی را برای کنترل و مهار این بیماری اتخاذ نمیکنند.
با افزایش شدید تعداد مبتلایان و بیماران بستری کرونایی در استان برخی تجهیزات هم در استان کمیاب شده و ابتدایی ترین آنها سرم است که مراکز درمانی استان با کمبود مواجه هستند.
تانکها و دستگاههای اکسیژن و ونتیلاتور نیز جزو نیازهای ضروری در مراکز درمانی استان بوده و نبود آنها، مشکلات بیماران را افزایش میدهد.
در حال حاضر یکهزار و 652 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که از این تعداد 173 بیمار نیز در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدهاند و 56 نفر نیز برای ادامه زندگی به ونتیلاتور نیاز دارند.
استان گیلان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، روند افزایشی مبتلایان به کرونا در گیلان روز به روز این استان را به بحران نزدیک میکند و شمار بستریشدگان پیک پنجم کرونا در استان گیلان به بیش از هزار و 400 نفر رسیده است.
همچنین آمار بستریشدگان و بیماران سرپایی نیز افزایش روزافزون دارد و روزانه حدود 400 بیمار کرونایی به آمار مبتلایان به کرونا در گیلان افزوده میشود.
در پی شیوع گونههای جهشیافته کرونا در گیلان نظیر کرونای هندی، دلتا و انگلیسی که شدت علائم و کشندگی بیشتری نسبت به گونه اولیه دارند، شمار فوتشدگان و بیماران بدحال کرونایی نیز روند افزایشی دارد.
در 24 ساعت گذشته 250 بیمار کرونایی بدحال در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان گیلان بستری و 17 نفر از بیماران کرونایی نیز در این استان قربانی کرونا شدند.
این افزایش آمار در حالی است که استان گیلان با کمبود تختهای بیمارستانی بهویژه در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها مواجه بوده و شمار بستریشدگان از ظرفیت بیمارستانهای استان گیلان فراتر رفته است.
از طرفی شیوع سویههای جهشیافته دلتا و هندی که ابتلاهای خانوادگی را بهدنبال دارد سبب شده تا بیشترین بستریشدگان کرونایی در گیلان از اعضای یک خانواده باشند همچنین تعداد زیادی از بستریشدگان کودکان و نوجوانان هستند.
استان مازندران
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، دکتر سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره آخرین وضعیت این بیماری در استان اظهار داشت: طی 24 ساعت گذشته تعداد 492 بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سطح استان بستری شدند.
وی افزود: طی همین مدت تعداد 377 نفر از افراد مشکوک بستری شده، از بیمارستانها مرخص شدند و تکمیل روند درمانی خود را در منزل ادامه خواهند داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، بیان کرد: هماکنون 2493 نفر مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران بستری هستند که از این تعداد 363 نفر نیز با علائم حاد تنفسی در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند و 32 نفر نیز در 24 ساعت گذشته فوت کرد.
دکتر سیدفرزاد جلالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر 1080 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای بابل بسترى هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت گذشته 227 بیمار جدید بستری و 167 بیمار نیز ترخیص شدند.
وی افزود: 47 بیمار در بخشهای مراقبتهای ویژه کرونا تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل بستری هستند و 6 نفر فوت کردند.
وی ادامه داد: مرکز بستری موقت بیماران کرونایی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با ظرفیت اولیه 80 تخت در سالن ورزشی مخابرات واقع در بلوار ولیعصر، بوستان 19 ، 1 به زودی آغاز بهکار میکند. این مرکز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بابل، سپاه پاسداران، مخابرات و هلالاحمر شهرستان بابل تجهیز و آماده شد.
به گزارش تسنیم طی شبانه روز گذشته با بستری شدن تعداد 719 بیمار کرونایی جدید، تعداد بستری شدگان در مراکز درمانی پزشکی مازندران و بابل به 3573 نفر رسید.
استان سمنان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، نوید دانائی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اظهار داشت: آمارهای ارائه شده از سوی دانشگاههای علوم پزشکی سمنان و شاهرود نشان میدهد که در 24 ساعت اخیر (منتهی به سه شنبه) پنج بیمار کرونایی در سطح استان جان خود را از دست دادند در نتیجه تعداد بیماران فوتی کرونایی در استان از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون به عدد یک هزار و 189 رسید.
وی افزود: طی 24 ساعت منتهی به امروز همچنین 330 مورد بیمار جدید کرونایی نیز در سطح استان سمنان شناسایی شده است همچنین آمارها نشان میدهد تعداد بیماران بستری استان به عدد 543 رسید که دو برابر آمار ارائه شده 20 روز گذشته بوده و رکوردی محسوب میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بیان کرد: از ابتدای شیوع کووید 19 تاکنون در سطح استان سمنان 47 هزار و 874 نفر به این بیماری مبتلا شدند که 36 هزار و 158 نفر از این بین به صورت سرپایی مداوا و یا جان خود را از دست دادند و 12 هزار و 239 نفر نیز بعد از بستری در بیمارستان بهبود و مرخص شدهاند.
دانائی افزود: در 24 ساعت منتهی به امروز همچنین 71 بیمار کرونایی نیز در سطح استان سمنان با بهبودی از بیمارستان مرخص شدهاند.
وی گفت: براساس آخرین رنگ بندی اعلام شده از طرف ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا، شهرستان سمنان قرمز تیره، شهرستانهای شاهرود، دامغان، گرمسار، مهدیشهر قرمز، شهرستان سرخه نارنجی و شهرستانهای میامی و آرادان زرد کرونایی هستند.
استان سیستان و بلوچستان
سیدمحمد هاشمی شهری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: بر اساس آمار آزمایشگاهی تا صبح امروز با شناسایی 1263 مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان، شمار مبتلایان سیستان و بلوچستان به 97 هزار و 493 نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با 9 مورد فوتی جدید طی 24 ساعت گذشته، تاکنون در مجموع دو هزار و 226 نفر از مردم استانی که به کرونا مبتلا بودهاند با وجود دریافت خدمات درمانی استاندارد در مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان جان خود را از دست دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 818 بیمار حاد تنفسی و 291 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که بیشترین تعداد در میان سه محدوده دانشگاههای علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر مربوط به محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
استان فارس
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، این روزها بیماری کرونا اوج موج پنجم را میگذراند و سهمگینتر از همیشه است، به گونهای که اعلام جدید وضعیت رنگبندی در استانهای مختلف نشان از یک بحران فراگیر دارد، اغلب استانهای کشور یکپارچه قرمز شدهاند که نشانگر خوبی به لحاظ وضعیت گسترش بیماری نیست.
در استان فارس نیز این موضوع کم و بیش شبیه به سایر استانها است، بر این اساس از 36 شهرستان این استان 4 شهرستان در وضعیت نارنجی و 2 شهرستان خرمبید و فراشبند در وضعیت زرد و دیگر شهرستانها در وضعیت قرمز به سر میبرند.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع بیماری تاکنون در مجموع بیش از یک میلیون و 213 هزار و 46 مورد تست تشخیصی شامل تست مولکولی یا PCR و تست سریع در فارس انجام شده که از این تعداد یک میلیون و 85 هزار و 643 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه و با بررسی نمونههای انجام شده، 321 هزار و 235 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، 127 هزار و 403 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 23 هزار و 88 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، 344 هزار و 323 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.
با اعلام جان باختن 28 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری تا کنون به پنج هزار و 236 نفر عنوان کرد.
طی 24 ساعت گذشته، 528 بیمار جدید مبتلا به کرونا در سطح بیمارستانهای استان بستری شدند و مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علائم که هم اکنون در بیمارستانهای استان بستری هستند، به سه هزار و 555 نفر رسیده است.
استان قزوین
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، منوچهر حبیبی در نشست اضطراری قرارگاه عملیاتی مبارزه با ویروس کرونای استان قزوین که صبح امروز با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی، مدیرکل مدیریت بحران و مدیران دستگاههای اجرایی در سالن جلسات معاونت سیاسی و امنیتی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به نگرانی جدی از میزان ابتلا و فوتی کرونایی موضوع تعطیلی کامل استان قزوین در حال بررسی است.
وی اضافه کرد: متأسفانه در حال حاضر تمامی مناطق و نواحی استان قزوین وضعیت قرمز دارند و هیچگونه کاهشی در روند ابتلا و بستری در سطح استان دیده نمیشود که با توجه به درجه کشندگی بالای ویروس دلتا این موضوع بسیار نگرانکننده است. ضمن اینکه تعداد بیماران کرونایی مبتلا به سویه دلتا (هندی) هم به سرعت در حال افزایش یافتن است.
حبیبی با بیان اینکه کلیه تختهای بیمارستانی استان قزوین در حال پر شدن هستند، ادامه داد: در حال حاضر حدود 700 بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند؛ به طوری که از ابتدای حمله ویروس کرونا به کشور تا امروز بیشترین آمار بستری کرونا در بیمارستانهای استان قزوین ثبت شده است.
جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان قزوین در بخش دیگری از سخنان خود به کاهش محسوس رعایت پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک اشاره کرد و گفت: متأسفانه میزان مراعات شیوهنامههای بهداشتی پیشگیری از همهگیری کرونا در استان قزوین به کمتر از 40 درصد رسیده و به همین خاطر سرعت ابتلا غیرقابل کنترل شده است.
حبیبی افزود: تا زمانی که 3 اصل مهم استفاده از ماسک بهداشتی، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پرهیز از حضور تجمعات را عملی نکنیم، نمیتوانیم تغییر محسوسی را در شرایط کرونایی استان شاهد باشیم. البته واکسیناسیون به سرعت در استان قزوین در حال انجام است؛ اما صرف اتکا به واکسیناسیون برای مواجهه با موج پاندمی کرونای دلتا کافی نیست.
وی با ذکر اینکه کرونای سویه دلتا برخی از مسئولان درمانی استان قزوین را هم گرفتار کرده است، ادامه داد: متأسفانه کرونای دلتا به کوچک و برزگ رحم نمیکند و حتی کسانی که هر 2 دوز واکسن کرونا را دریافت کردند هم در بعضی مواقع به این بیماری مبتلا شدهاند.
استان لرستان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، سید موسی خادمی شامگاه دوشنبه در جلسه ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا اظهارداشت: روند ابتلا به بیماری کرونا در استان بسیار تند است بنابراین اگر دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نکنیم با مشکلات و محدودیتهای جدی مواجه میشویم.
وی افزود: از آنجا که وضعیت بیماری کرونا در استان از نظر تعداد مبتلایان، بستری شدگان و فوتیها تقریبا بحرانی است استاد استانی مقابله با بیماری کرونا تشکیل جلسه داد و گزارشها حاکی از عادی انگاری شدید مردم است.
استاندار لرستان عنوان کرد: عادی انگاری مردم طوری است که انگار فراموش کردهاند چنین بیماری خطرناکی وجود دارد، هم اکنون رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح استان بسیار کم و به زیر 30 درصد رسیده است.
خادمی گفت: با توجه به روند افزایشی بیماری کرونا در لرستان از روز دوازدهم مرداد ماه به مدت 3 روز نسبت به ارزیابی و تاکید بر رعایت پروتکلها در همه اماکن خاص مانند پاساژها، باشگاههای ورزشی، دفاتر خدمات و پیشخوان دولت، مراکز پلیس+ 10، رستورانها، هتلها و مراکز اقامتی، تالارها و سایر مکانهای پر خطری که وجود دارد به شدت نظارت انجام میگیرد و درصورتی که به این نتیجه برسیم که در این اماکن نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی همکاری نمیشود احتمالاً از روز شنبه باید به سمت تعطیلی کامل حرکت کنیم که البته این موضوع به تصمیم بعدی ستاد استانی و ارزیابی آن از نظارتی که در چند روز آینده دارند مربوط میشود.
وی به احتمال تعطیلی در مناطق قرمز توسط دولت اشاره کرد و اظهارداشت: اگر ستاد ملی کرونا تصمیم به تعطیلی عمومی بگیرد ما نیز تابع تصمیمات کشور هستیم و اگر این کمیته استانی که قرار است چند روز اجرای پروتکلها را بررسی کند به این جمعبندی برسد که با روشهای عادی پروتکلها رعایت نمیشوند ما مستقل از این تصمیم، به سمت تعطیلی پیش میرویم.
استاندار لرستان افزود: براساس گزارشات دانشگاه علوم پزشکی لرستان تعداد مبتلایان به کرونا در لرستان به شدت در حال افزایش است و تعداد فوتیها نیز به 4 الی 5 نفر در روز رسیده است همچنین آمار بستریها نیز بسیار بالاست.
استان هرمزگان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، روزهای سیاه کرونایی بر هرمزگان سایه افکنده و روزانه شمار زیادی از افراد به این بیماری مهلک و منحوس مبتلا میشوند و عدهای با توجه به وخامت اوضاع ناچار به بستری شدن در بیمارستانها میشوند و در این بین نیز شمار زیادی جان خود را از دست میدهند.
مرداد ماه کرونا با حالتی مرگبار در هرمزگان آغاز شد و روند وحشتناک خود را ادامه میدهد، این استان در حال حاضر وضعیت فوق بحرانی و بسیار حادی را تجربه میکند که کمبود پرستار نیز بر دردهای استان افزوده است.
در همین زمینه دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در بندرعباس اظهار داشت: ویروس منحوس کرونا به شدت در کمین است و شیوع گستردهای دارد، تختهای بیمارستانی تکمیل شده و اوضاع مناسب نیست.
وی افزود: با توجه به حجم مراجعات بیماران به بیمارستانها و وضعیت نامناسب آنها موارد فوتی رو به افزایش است از مردم میخواهیم در خانه بمانند و در دورهمی شرکت نکنند.
نوروزیان گفت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 405249 بوده که در هفته اخیر بسیاری از تستها مثبت بوده و روند بیماریابی در حال افزایش است.
وی تصریح کرد: روند بستری بیماران نیز کاملا صعودی است و در حال حاضر 1162 نفر با تشخیص کووید 19 در بیمارستانهای استان بستری هستند، از این تعداد 127 بیمار در بخش آیسییو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت 32 بیمار وخیم است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: شمار بیماران قرنطینه خانگی نیز متاسفانه از مرز 17 هزار نفر گذشته و نشان میدهد تا چه اندازه شیوع این بیماری در هرمزگان رشد داشته است.
وی تاکید کرد: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان 12 بیمار دیگر شامل 8 مرد و 4 زن در محدوده سنی 38 الی 92 سال از شهرستانهای بندرعباس، میناب، قشم، حاجی اباد، کیش، بندرخمیر و بستک را گرفت و شمار جان باختگان به 1719 نفر رسید.
استان همدان
دکتر محمد طاهری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: با شناسایی 568 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان، مجموع بیماران بستری مثبت به 20 هزار و 235 و بیماران سرپایی مثبت به 52 هزار و 138 نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه در روز گذشته 4 بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند تصریح کرد: از ابتدای اپیدمی ویروس تاکنون 2 هزار و 367 بیمار بر اثر شدت بیماری فوت شدهاند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در 24 ساعت گذشته یک هزار و 10 بیمار با علائم تنفسی و مشکوک به کرونا به مراکز درمانی و بیمارستانهای استان مراجعه کردند اظهار داشت: 207 نفر از مراجعان به بیمارستانها در بخش عادی بستری شدند.
طاهری افزود: 12 بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی سی یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی 43 بیمار بستری در بیمارستانهای استان وخیم گزارش شده است.
وی درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستانهای استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستانهای اسدآباد 938، بهار یک هزار و 70، تویسرکان یک هزار و 103، رزن 839، درگزین 298، فامنین 336 و کبودراهنگ یک هزار و 105 نفر است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: تاکنون سه هزار و 796 نفر در ملایر، 2 هزار و 487 نفر در نهاوند و هفت هزار و 789 نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شدهاند.
استان یزد
ابراهیم سلمانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: در حال حاضر 879 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان یزد بستری هستند.
وی با بیان اینکه از این تعداد، 134 نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه حضور داشته و خدمات دریافت میکنند، گفت: در شبانه روز گذشته، 181 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان یزد پذیرش شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) یزد افزود: همشهریان شیوهنامههای بهداشتی را رعایت کنند و از برگزاری دورهمیهای خانوادگی و حضور در سطح شهر بپرهیزند.
سلمانی تصریح کرد: کرونا به هیچ عنوان پایان نیافته بلکه پیک پنجم به مراتب از پیکهای قبلی خطرناکتر است و سرعت و قدرت سرایت ویروس بسیار زیادتر شده است، به همین دلیل شهروندان باید نسبت به رعایت پروتکلها بیش از پیش جدیت داشته باشند.
انتهای پیام/ی