صنایع جذب کارآموز و آموزش مهارت‌ها را به عنوان هزینه در نظر می‌گیرند. آیا مشکل از صنایع است؟


صنایع جذب کارآموز و آموزش مهارت‌ها را به عنوان هزینه در نظر می‌گیرند. آیا مشکل از صنایع است؟

ایران تلنت در رویداد «مواجهه با بحران نیروی انسانی » به چالش‌های امروز نیروی انسانی در بازار کار پرداخت و بستری برای گفتگوی مستقیم اهالی صنعت و دانشگاه ایجاد کرد.

ایران تلنت در رویداد «مواجهه با بحران نیروی انسانی » که با همکاری «معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری»، «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری»، «انجمن بهره‌وری ایران» و «اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهران و اصفهان» برگزار شد، به چالش‌های امروز نیروی انسانی در بازار کار پرداخت و بستری برای گفتگوی مستقیم اهالی صنعت و دانشگاه ایجاد  کرد.  

جمعی از نمایندگان دانشگاه‌های معتبر از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه فردوسی و اهالی صنایع و شرکت‌های فناوری دیجیتال چون ایرانسل، دیجی‌کالا، علی بابا، کاله، بهروز، همراه اول، آپ، اسنپ، کافه بازار، های‌وب، گلرنگ، سن‌ایچ و همینطور نمایندگان اتاق‌های بازرگانی اصفهان، قم، کرمان، کرمانشاه و خراسان جنوبی در این رویداد حضور داشتند. گزارش کامل این رویداد در بلاگ تلنت‌کوچ از مجموعه ایران‌تلنت منتشر شده است. 

*خروجی دانشگاه‌ها مناسب بازار کار نیستند

در بحث بحران نیروی انسانی و چالش‌هایی که ایجاد کرده، از نقش دانشگاه و دانشگاهیان کمتر صحبت شده است. در حالی که شاید کلید اصلی حل این بحران تربیت نیروهای تازه فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌های سراسر کشور و ارتباط پیوسته مراکز آموزشی و صنایع باشد.

دکتر محسن لوح موسوی، عضو شورای راهبردی سرای نوآوری اتاق بازرگانی و دانشگاه، در این نشست هم‌اندیشی گفت: «در نتیجه بحران منابع انسانی، به فکر راه‌هایی برای تعامل اتاق بازرگانی و دانشگاه افتادیم. در هر جلسه‌ای که اتاق بازرگانی بین فعالان صنعت و مسئولان دانشگاهی تشکیل می‌شد، این اتفاق نظر به وجود می‌آمد که خروجی دانشگاه‌ها برای بازار کار مناسب نیستند.

وی افزود: «رئیس دانشگاه آزاد اصفهان با 100 هزار دانشجو و 21 واحد دانشگاهی، اظهار کرد که حاضریم از طریق اتاق بازرگانی با صنایع در این زمینه همکاری کنیم. اما این سوال توسط او مطرح شد که آیا اگر ما قبول کنیم تا یک خروجی را برای کاری خاص در صنعت پرورش دهیم، صنعت، اشتغال به کار نیرو را تضمین می‌کند؟»

*همکاری ایران تلنت و اتاق بازرگانی اصفهان

این عضو اتاق بازرگانی اصفهان ادامه داد: «در این راستا، پویشی به نام کار همزمان با تحصیل به وجود آمد که در جریان آن دانشجو علاوه بر درس خواندن در دانشگاه، هفته‌ای دو تا سه روز را هم به کار در صنایع اختصاص می‌داد. این حرکت با کمک مجموعه ایران‌تلنت شکل گرفت و با امکاناتی که این مجموعه در اختیار اتاق بازرگانی اصفهان قرار داد ما یک پل ارتباطی بین اعضای اتاق بازرگانی اصفهان و دانشگاه‌ها شدیم. این طرح، باعث شد انگیزه خوبی بین دانشگاهیان و بنگاه‌های اقتصادی به وجود بیاید.»

آسیه حاتمی،‌ موسس و مدیرعامل ایران تلنت، در ادامه با اشاره به اینکه یکی از روش‌های مطمئن جستجوی راه حل، بررسی نمونه‌های موفق خارجی است، از دکتر لوح موسوی سوال کرد که شما با دانسته‌های‌تان از ژاپن و انگلیس وارد ایران شدید تا تغییراتی به وجود بیاورید. این کار چه دستاوردی داشت؟

محسن لوح موسوی نیز این‌گونه پاسخ داد: «دغدغه اصلی من به عنوان مجری طرح و مسئول تدوین یک برنامه عملیاتی، تفاوت فاحش میان ایران و کشورهای دیگر بود. زمانی که در ژاپن مشغول به تحصیل در مقطع دکتری بودم، یک دانشجوی کارشناسی ارشد که 23 سال سن داشت، به من در نوشتن تز کمک می‌کرد. او به اندازه فردی با 50 سال سابقه کار، دانش داشت. آنها از سنین پایین، تحت آموزش مهارت‌های نرم بودند و در ترم 6 دانشگاه، نمایندگانی از صنایع می‌آمدند تا نیروی کار مورد نیاز خود را از دانشگاه جذب کنند. این خلا در کشور ما وجود دارد و عدم حضور دانشجوها در محیط کار واقعی، آنها را دچار اضطراب و ترس می‌کند.»

*صنعتگران صبور نیستند

وی با بیان اینکه من هم در صنعت و هم در دانشگاه، مسئولیت‌هایی را داشتم، عنوان کرد: «نبود صبر در صنعت یکی از مشکلات پیش روی ماست. صنعت، کارآموز را فردی می‌بیند که نه تنها آورده‌ای ندارد بلکه زمان و هزینه‌اش را نیز از بین می‌برد. در اولین قدم باید صنایع توجیه شوند و پس از آنها نوبت به توجیه دانشگاه و نهادهایی مانند اداره کار می‌رسد. مثلا قوانین کار می‌تواند برای استفاده از دانشجویان در صنایع، مساله‌ساز باشد. برای همین با پیگیری‌ها توانستیم این قوانین را تغییر دهیم.»

میرلوحی در ادامه به بیان تجربیاتش از همکاری با دانشجویان پرداخت و. گفت: «ضعیف ترین دانشجوی من، درخواست حضور در صنعت را مطرح کرد و من با وجود ترسم، درخواستش را پذیرفتم و قرار شد در شرکتی به بهبود مهارت‌های تخصصی‌اش بپردازد. پس از مدتی، متوجه شدم آن دانشجو، قرار است استخدام شود و واقعا به نیروی کار خوبی تبدیل شده است. وضعیت تحصیلی او نیز دگرگون شد و تغییرات شگفت‌انگیزی در عزت نفس او به وجود آمد.»

ایرانسل و ایران‌تلنت از تجربه موفق همکاری در جذب کارآموز می‌گویند

ایران‌تلنت برای حل بحران نیروی انسانی،  به فرهنگ‌سازی در شرکت‌ها پرداخته و سعی کرده آنها را متقاعد کند که پرورش نیرو برای مدیریت بخش‌های مختلف یک شرکت، کاری بر عهده کارفرماهاست. انتخاب و ارزیابی کارآموز یا نیروی تازه فارغ‌التحصیل یکی از خدماتی است که ایران‌تلنت در این راستا ارائه می‌دهد.

در جلسات مختلف با شرکت‌ها نیازهای اولیه سازمان و معیارهای مورد نظر آنها استخراج می‌شود. بر اساس این اطلاعات، سیستم و استراتژی‌های لازم چیده می‌شود. در قدم بعدی کمپین‌های مارکتینگ اجرا و رزومه‌ها جمع‌آوری می‌شوند.

ایران‌تلنت در زمینه معرفی طرح، ارزیابی کارآموز، گرفتن آزمون‌های خاص و پس از جذب در حوزه آموزش و پرورش افراد همواره در کنار شرکت‌هاست. برای جذب کارآموز در ایرانسل یک صفحه اختصاصی برای برند ایرانسل ایجاد شد که افراد با فرآیند جذب کارآموز برای ایرانسل آشنا شوند و رزومه خود را برای دسته شغلی مورد نظر ارسال کنند.

از رسانه‌های ایرانسل و ایران‌تلنت برای اطلاع‌رسانی استفاده شد و معرفی این طرح در دانشگاه‌ها هم صورت گرفت که در نتیجه این اطلاع رسانی 3000 رزومه به دست کارشناسان جذب در ایران‌تلنت رسید.

با توجه به اهمیت مهارت زبان انگلیسی، سطح زبان متقاضیان، سنجیده ‌شد و در نهایت با توجه به نتیجه آزمون زبان و ارزیابی رزومه‌ها رتبه‌بندی شدند و 50 نفر نهایی به عنوان کارآموز به ایرانسل معرفی و در 5 دسته شغلی در مجموعه پذیرفته شدند.

برگزاری این طرح منجر به این شد که برند کارفرمایی ایرانسل در جامعه دانشگاهی و بین نیروهای جونیور بیشتر تقویت شود.

تلنت کوچ بستری برای ارتباط پیوسته صنعت و دانشگاه

در این رویداد خدمات مجموعه تلنت کوچ به عنوان بستری که می‌تواند ارتباط دانشگاه و صنایع و شرکت‌ها را به طور پیوسته حفظ کند، به شرکت‌کنندگان معرفی شد. ایران تلنت با در نظر گرفتن «بحران نیروی انسانی در ایران»، برای اتصال صنایع و شرکت‌ها به دانشگاه‌ها و همچنین کمک به کارآموزان و هدایت نیروهای تازه فارغ‌التحصیل به سمت اشتغال در صنایع، مجموعه «تلنت کوچ» را راه‌اندازی کرده تا به سهم خود بتواند صنعت و دانشگاه را هر چه بیشتر به یکدیگر نزدیک کند.

از طرفی تلنت کوچ  با ایجاد  سامانه‌های اشتغال برای دانشگاه‌های کشور، ضمن راهنمایی مدیران دانشگاه‌ها برای جذب فرصت‌های شغلی از شرکت‌ها، برای دانشجویان نیز بستری ایجاد کرده تا درپایان دوران تحصیلی خود به سرعت جذب بازار کار شوند و مسیر حرفه‌ای خود را آغاز کنند. 

"این مطلب تبلیغاتی است"

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بازار
اخبار روز بازار
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon