نبود تکنولوژی در کشاورزی نطنز؛ دغدغهای که بهرهوری را پایین آورده است
گروه استانها - نبود تکنولوژی در کشاورزی نطنز به دغدغهای تبدیل شده که بهرهوری را پایین آورده و منفعتی برای کشاورز به دنبال ندارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از نطنز، ورود دانشهای نوین در هر عرصهای میتواند آن حوزه را متحول کند و از این سو لازم است تا با ورود دانشهای نوین به عرصههای مختلف بهرهوری را افزایش داد و نتیجه مطلوبتری را شاهد بود.
حوزه کشاورزی نیز همانند دیگر صنایع نیازمند ورود دانشهای نوین و تکنولوژی است و بر همین اساس ورود آن به حوزه کشاورزی به دلیل افزایش بهرهوری بیش از پیش احساس میشود و باید بر روی این موضوع اهتمام ویژهای داشت.
متاسفانه با وجود پیشرفت و ورود تکنولوژی به صنایع مختلف در کاشان اما صنعت کشاورزی کشور از تکنولوژی و دانشهای نوین بیبهره مانده است و از این رو میزان بهرهوری حوزه کشاورزی پایین است و برای کشاورز نیز صرفه اقتصادی ندارد.
این موضوع موجب کاهش انگیزه برای تولید کشاورزان شده است و این حرفه برای آنان منفعتی را به دنبال ندارد و همین موضوع باعث شده است که حوزه کشاورزی در کشور با دغدغهای بزرگ رو به رو شود و این صنعت مهم تحت تاثیر قرار بگیرد.
یکی از کشاورزان نطنزی در گفتوگو یا خبرنگار تسنیم در نطنز، با بیان اینکه هنوز زمین خود را به روش غرق آبی آبیاری میکنم، اظهار داشت: اگرچه روشهای نوین آبیاری امروز مورد استفاده قرار میگیرد اما به دلیل هزینه بالای اجرای آن امکان استفاده از این روشهای نوین برای ما مقدور نیست.
وی ضمن اشاره به کاهش بازندگی در ماههای اخیر و در نتیجه کاهش آب منابع آبی افزود: به دلیل شرایط خشکسالی که در کشور حاکم است این روش آبیاری موجب هدر رفت مقدار قابل توجهی از آبی میشود که ما در اختیار قرار دادیم و از این رو بخشی از مزارع ما آبی برای آبیاری ندارد.
این کشاورز نطنزی با بیان اینکه در شرایط فعلی کشاورزی برای ما سودی ندارد، ابراز داشت: هرآنچه که از محصولات خود را به فروش میرسانیم هزینههای پرداختی را نیز حتی تامین نمیکند و از این رو تنها کشاورزی برای کشاورز ضرر و زیان است.
یکی دیگر از کشاورزان نطنزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در نطنز با بیان اینکه در این شرایط نسلهای بعدی ما هیچ تمایلی برای کشاورزی ندارند، اظهار داشت: ورود علوم دانش بنیان و تکنولوژی می تواند فعالین در حوزه کشاورزی را تسریع کند اما متاسفانه صنعت کشاورزی ما در حوزه تکنولوژی عقب است.
وی با بیان اینکه این موضوع ضربهای سخت را به پیکره صنعت کشاورزی وارد میکند، افزود: چندین سال است که کشاورزی کشور به ویژه منطقه نطنز از لحاظ تکنولوژی پیشرفت نکرده است و تنها گروهی که از این موضوع متضرر میشوند کشاورزان هستند.
مسعود حاجیزاده، مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان نطنز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم ضمن اشاره به ایجاد باغ الگویی زیتون در نطنز اظهار داشت: این باغ در سال 76 با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی نطنز و هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در سطح 15 هکتار در محل شرکت زراعی هنجن، از بخش مرکزی احداث شد.
حاجیزاده گفت: با حمایتهای جهاد کشاورزی در قالب شرکت زراعی در تولید انواع محصولات زراعی و باغی فعالیت دارد و از سال 98 به عنوان باغ الگویی زیتون زیر نظر کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و مرکز تحقیقات با اجرای طرح تلفیقی تغذیه باغات زیتون مد نظر قرار گرفته است.
مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان نطنز تصریح کرد: ارقام مورد کشت در این باغ شامل رقم روغنی ایرانی، زرد ایرانی و دو رقم خارجی به نام های مانزالینا و سویلانا (مجنون) است که در سال گذشته حدود 19 تن محصول از سطح این باغ برداشت شد.
زاهدی مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی نطنز نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در سال جاری علیه پسیل زیتون در این باغ، مبارزه شیمیایی صورت گرفته و با نصب تلههای فرمونی جهت پیش آگاهی و ردیابی مگس زیتون و بید زیتون و همچنین مگس مدیترانه ای اقدام گردیده است که خوشبختانه تا کنون آفتی مشاهده نشده است.
سیف الله فرجی مدیر جهاد کشاورزی نطنز ، با اشاره به پتانسیلها و ظرفیتهای موجود در این شهرستان اظهار داشت: همکاریهای خوب مرکز تحقیقات در اجرای طرحهای تحقیقی در این شهرستان حائز اهمیت است و درخواست گسترش اجرای این طرحها در شهرستان نطنز را داریم.
مسعود تدین نژاد از محققان مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی نیز با اشاره به چندین طرح در حال اجرا در این شهرستان اظهار داشت: شهرستان نطنز با دارا بودن اقلیم متنوع و باغات بزرگ از جمله زیتون، پسته و "به" که بزرگترین باغ به کشور متعلق به نطنز است، دارای ظرفیت خاص جهت اجرای طرحهای تحقیقی است.
انتهای پیام/804/ش