۱۱۲ معدن فعال در استان چهارمحال و بختیاری / طرح ارزیابی ایمنی هرساله انجام می‌شود

112 معدن فعال در استان چهارمحال و بختیاری / طرح ارزیابی ایمنی هرساله انجام می‌شود

گروه استان‌ها - معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت چهارمحال و بختیاری گفت: معادن روباز ایمنی مناسبی دارند اما در معادن زیر زمینی مشکلاتی وجود دارد که طرح ارزیابی ایمنی آنها هرساله اجرا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شهرکرد ، بعد یک حادثه معدن باز هم تنها شاهد اقدامات زودگذر و بدون پیگیری مستمر از سوی متولیان هستیم تا جایی که معدنی دیگر ریزش کند.

ریزش معدن نیلچیان برای دومین بار که از آن خاک نسوز استخراج می‌شود، موجب شد تا از متولیان جویای دلایل شویم اما در پی این جست و جوگری، به درستی می‌توان نقاطی که مغفول واقع شده را یافت، اموری که اگر با جدیت از سوی متولیان، مدیران معادن و مسئولان ایمنی مورد توجه قرار گیرد، موجب از دست رفتن جان انسان‌های مشغول فعالیت در معدن نخواهد شد.

این افراد مانند سایر مردم جامعه در نقش خود حضور فعال دارند و نباید بی توجهی و عدم اعمال قوانین ایمنی موجب شود تا این شغل در اذهان خطرآفرین شده و اقبال کمتری به آن باشد، همچنین خانواده‌هایی که نان آور خود را در این حوداث از دست می‌دهند با مشکلات فراوانی روبرو نشوند.

 علت ریزش، عدم رعایت موارد ایمنی 

مهرداد قاسمی معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت چهارمحال و بختیاری در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در  شهرکرد ، اظهار داشت: علت قطعی ریزش تونل معدن نیلچیان در خردادماه امسال، این بود که حین استخراج آن مواردی که باید براساس میزان استحکام ماده معدنی پایه را رها می‌‎کردند، اما پایه‌های نگهدارنده را نازک گرفتند.

وی افزود: این روش استخراج "اتاق پایه" نام دارد جاهایی به صورت طبیعی، به عنوان پایه رها می‌شود و تا یک فاصله خاصی می‌توان ابتکار ایجاد کرد و اتاقک زد، این بستگی به جنس ماده معدنی دارد که چقدر مقاومت دارد.

قاسمی اضافه کرد: براساس مقاومت سنگ، ابعاد اتاقک را تعیین می‌کنند اما پایه‌ای که انتخاب کردند، ضعیف بوده و آنها در حال پیشروی بودند که پایه تحمل نگهداری سقف را نداشته و با فشار، پایه ریزش کرد و در ادامه مقداری از سقف هم ریزش کرد که دو کارگر فوت کردند.

وی با تاکید بر اینکه قصور از سرپرست تونل و مسئول ایمنی بوده که باید کنترل و ارزیابی کنند و نکردند، خاطرنشان کرد: بعد از پلمب معدن توسط دادستانی، دستور کار برای معدن گرفتند اما آن تونل که ریزش کرد، همچنان تعطیل است.

 

 وجود 112 معدن فعال در استان  

قاسمی تصریح کرد: معدن زیرزمینی مسئول ایمنی و فنی دارد که نمایندگان ما هستند، و مسئول ایمنی می‌گفت من به تنهایی به کار نمی‌رسم باید تعداد مسئولان فنی بیشتر شود که الان یک نفر دیگر گرفتند.

وی تاکید کرد: با تهران مکاتبه شد و علاوه بر اخطار به آنان برای یک سری از موارد ایمنی، می‌خواهیم مسئولان ایمنی در محضر تعهد رعایت نکات ایمنی دهند و اگر چنین اتفاقی رخ داد معدن برای همیشه تعطیل شود.

قاسمی با اشاره به وجود 168 معدن دارای پروانه بهره برداری در استان، عنوان کرد: از این تعداد 112 مورد فعال و مابقی غیرفعال است، معادن فعال فروش داخلی داشته و ارز آوری ندارند، از این معادن سنگ تزئینی، سنگ لاشه، خاک نسوز، سنگ گچ، سیلیس، مواد اولیه سیمان و سنگ آهک استخراج می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ایمنی معادن روباز استان خوب است در معاون زیرزمینی هم معمولاً حادثه رخ می‌دهد که هر ساله طرح ارزیابی ایمنی از طریق وزارتخانه با همکاری سازمان نظام مهندسی معدن انجام می‌شود و ایمنی معادن روباز ارزیابی می‌شود که امسال نیز توسط آنان در حال انجام است.

انتهای پیام/7540/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon