قرارداد انتقال آب طالقان به ۱۴ شهر استان قزوین تا ۱۰ روز دیگر منعقد می‌شود


قرارداد انتقال آب طالقان به 14 شهر استان قزوین تا 10 روز دیگر منعقد می‌شود

گروه استان‌ها- استاندار قزوین گفت: قرارداد انتقال آب شرب از سد طالقان به ۱۴ شهر استان قزوین تا ۱۰ روز دیگر منعقد می‌شود و تا ۲ سال دیگر این شهرها از نعمت آب گوارای طالقان بهره‌مند می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، هدایت‌الله جمالی‌پور در جلسه ستاد مدیریت تنش آبی استان قزوین که عصر امروز در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: قرارداد انتقال آب شرب از سد طالقان به 14 شهر استان قزوین تا 10 روز دیگر منعقد می‌شود و تا 2 سال دیگر این شهرها از نعمت آب گوارای طالقان بهره‌مند می‌شوند.

وی اضافه کرد: همچنین با توجه به پیشرفت فیزیکی 70 درصدی طرح احداث سد بالاخانلو هم امیدواریم عملیات ساخت این پروژه تا پایان سال جاری به اتمام رسیده و آبگیری از این سد هم قبل از سال 1401 آغاز شود. در ضمن سد خاکی نهب هم که از اواخر سال قبل به آبگیری رسیده و عملیات انتقال آب آن به 60 هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی بویین‌زهرا و تاکستان در حال انجام است.

جمالی‌پور در ادامه به وضعیت نامناسب استان قزوین در حوزه تأمین و توزیع برق اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه 3 هزار مگاوات برق در استان تولید می‌کنیم، اما برای تأمین 800 مگاوات برق موردنیازمان در روز با مشکل روبه‌رو هستیم و به همین خاطر مرکز دیسپاچینگ وزارت نیرو باید سهم بیشتری از برق تولیدی ما در نیروگاه حرارتی برق شهید رجایی را به استان اختصاص دهد.

صنایع استان برای فروش پساب صنعتی اقدام کنند

رئیس شورای حفظ منابع آبی استان قزوین در بخش دیگری از سخنان خود از انعقاد قرارداد فروش پساب تصفیه‌خانه فاضلاب بویین‌زهرا خبر داد و گفت: بر مبنای این قرارداد پساب تصفیه‌خانه این شهرستان 20 سال به یک شرکت ذوب‌آهن فروخته می‌شود و مقدار این پساب هم 2 هزار متر مکعب در سال خواهد بود.

جمالی‌پور با ذکر اینکه همیشه قرار نیست که دولت به بخش خصوصی کمک کند، افزود: امروز شرایطی در استان قزوین داریم که صنایع و کارخانجات ما باید به کمک شرکت آب‌وفاضلاب بیایند و هر واحد صنعتی برای ادامه حیات باید به موضوع پساب صنعتی توجه جدی کرده و تلاش کند تا از طریق فروش یا بازچرخانی پساب خود درآمد کسب کند.

وی ادامه داد: بنابراین از صنایع و واحدهای تولیدی مستقر در منطقه بویین‌زهرا توقع داریم که از طرح فروش پساب صنعتی استقبال کنند و حداکثر تلاش خود را برای بی‌خطرسازی پساب خود از طریق نصب سامانه پیش‌تصفیه به کار بگیرند.

جمالی‌پور در پایان به مشکلات سال‌های اخیر در حوزه جذب بودجه و اعتبارات استانی اشاره کرد و گفت: در 2 سال اخیر هیچ استانی نتوانست بودجه مصوب خود را به طور کامل جذب کند و با این حال استان قزوین با همدلی صورت‌گرفته بین نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی توانست بودجه عمومی خود را ارتقا دهد.

تنش آبی بزرگ‌ترین بحران 2 دهه آینده استان قزوین است

مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین هم در این جلسه تنش آبی را بزرگ‌ترین بحران پیش روی استان در 2 دهه آینده دانست و گفت: با وجود توصیه‌های فراوانی که در این سال‌ها به دستگاه‌های مختلف داشتیم، اما بیشتر این نهادها موضوع تنش آبی را جدی نگرفتند و به همین خاطر برای اجرای طرح الگوی کشت و مدیریت منابع آبی استان قزوین کم‌کاری‌های زیادی انجام شد.

قدرت‌الله مهدیخانی اضافه کرد: کاهش 50 درصدی بارش‌های سالیانه در استان قزوین بحران‌های زیادی را در حوزه آب و برق برای استان و کشور درست کرده و در این شرایط بودجه ستاد مدیریت بحران استان هم بیشتر از 20 میلیارد تومان در سال نیست که همین میزان بودجه اندک هم هنوز به ما تخصیص نیافته است.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از بحران آب پیشگیری بسیار کم‌هزینه‌تر از درمان است و امیدواریم که با توسعه آبیاری تحت‌فشار بارانی و قطره‌ای در اراضی کشاورزی استان قزوین بتوانیم میزان مصرف آب در حوزه کشاورزی را مدیریت کنیم؛ چرا که 90 درصد از آب استان قزوین در هر شرایطی در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و سهم صنعت و بخش خانگی در این حوزه ناچیز است.

انتهای پیام/ ت

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران