حیدری: یزدانی این بار بهتر کشتی گرفت اما باز هم اشتباهات گذشته را داشت/ او گاهی اوقات یک وزن بالاتر کشتی بگیرد و حتی ببازد
دارنده شش مدال کشتی جهان و المپیک اعتقاد دارد که این بار و در فینال المپیک ۲۰۲۰ حسن یزدانی کشتی بهتری مقابل تیلور گرفته است.
علیرضا حیدری در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم در مورد شکست سوم حسن یزدانی مقابل دیوید تیلور آمریکایی اظهار داشت: حسن یزدانی در این مبارزه هم همان ایراداتی را داشت که در دو کشتی قبلیاش مقابل این حریف داشت. بار دیگر همان اشتباهات تکرار شد. او در کشتیهای قبلیاش نیز به همین شکل پوئن داد و اینطور نبود که بگوییم غافلگیر شده است. این اتفاق در دو مبارزه قبلیاش با تیلور هم رخ داده بود، به هر شکل احتیاج به بازنگری وجود دارد.
وی که در المپیک 2000 سیدنی ستاره تیم ملی بود و فشار زیادی روی خود احساس میکرد و پیش از المپیک 2004 نیز بعد از سه باخت متوالی به الدار کورتانیدزه گرجستانی بهلحاظ روحی و روانی وضعیت سختی را تحمل کرده بود، با بیان اینکه کاملاً حسن یزدانی را درک میکند، خاطرنشان کرد: شرایطش خیلی سخت بود و من کاملاً درکش میکنم. فشار روی او برای کسب طلای دومش خیلی زیاد بود. او باید این شرایط را تحمل کند، چون مردم خیلی دوستش دارند و انتظارشان از او هم زیاد است. به هر حال این دوست داشتن زیاد هم تاوان دارد و بایستی خودش و این شرایط را بتواند بالانس کند، سخت هم هست، همین که مردم اینهمه از یزدانی انتظار دارند استرس خیلی بالایی به او میدهد و این باعث میشود که خیلی کمتر از خودش ظاهر شود.
وی ادامه داد: مشخصاً او در اجرای فن بهخاطر فشاری که رویش بود، دست و پایش را جمع میکرد. وقتی انتظار زیاد باشد کشتیگیر ممکن است نصفهونیمه فن بزند و شجاعتش در اجرای فنون از بین برود. حالا شاید اینکه بگویم حسن یزدانی شجاعتش را از دست داده بود، درست نباشد، اما وقتی دنبال استراتژی میروی، نمیتوانی کشتی خودت را بگیری. بههرحال کشتی خیلی سختی بود و فکر میکنم حسن یزدانی علیرغم اینکه باخت اما کشتی خوبی گرفت.
دارنده مدال برنز المپیک 2004 آتن در مورد اینکه این بار پوئن کمتری بین دو کشتیگیر ردوبدل شد، گفت: با یکی از دوستانم صحبت میکردم. به او هم گفتم که حسن یزدانی کشتیگیر بسیار خوبی است و فاصلهای که با حریفان دارد، باعث شده است حریف نزدیک نداشته باشد که سرش کلاه بگذارد. از این سمت هم در سطح جهان حسن حریف ندارد و تنها حریف نزدیک او همین تیلور است، بنابراین او برای کشتی نزدیک مثل همین تیلور برنامهریزی ندارد. در این چند سال جز مبارزه با تیلور، این اتفاق برایش رخ نداده است و تجربه این شکل کشتی گرفتن را ندارد و وقتی با آن مواجه میشود، در آن ضعف دارد.
وی افزود: شاید خوب باشد که بعضی مواقع حسن یک وزن بالاتر کشتی بگیرد و حتی ببازد، مثلاً در تورنمنت برود با کشتیگیری مثل رشید سعداللهاف کشتی نزدیک گرفتن را تجربه کند. حسن یزدانی در تمام کشتیهایش که نزدیک هست، اذیت میشود، یعنی یا 10پوئنه میشود و یا اینکه اذیت میشود. باید چهار مورد اینشکلی مسابقه بدهد که در لحظهها برنامهریزی کند، حمله کند و گاهی دفاع کند. او حمله میکند، اما متأسفانه کسی در سطحش نیست که رویش حمله کند و وقتی او مدتها یکطرفه کشتی میگیرد، یکی که حمله میکند، غافلگیر میشود. حسن همیشه حمله کرده است، در حالی که گاهی هم روی تشک باید در بروید، اینکه یکضرب بخواهی کشتی بگیری، خسته میشوی.
حیدری اضافه کرد: نمیخواهم بگویم برای این کشتی برنامهریزی نکرده بودیم، اما حسن یزدانی سه سال تجربه چنین کشتی سنگینی را نداشت. سال 2018 با تیلور کشتی گرفته بود، بعد او پایش را عمل کرد و سال 2019 در مسابقات حضور نداشت. کرونا آمد و یک سال هم همه چیز تعطیل شد. آنها بعد از سه سال این کشتی سنگین را برابر هم گرفتند. مدیریت کردن این وضعیت سخت بود. حسن از سری قبلش بهتر کشتی گرفت ضمن اینکه کشتیگیر آمریکایی هم روزش بود.
وی در مورد نتایج خوبی که هندیها در این المپیک گرفتهاند، گفت: برای این است که آنها برنامهریزی کردهاند و ما کاری نکردیم.
قهرمان سال 1998 کشتی جهان در مورد اینکه آیا مشکل بدنی در تیم ندیده است، گفت: شاید اما یک بخشی هم شاید برای این باشد که قرار نیست همه را له کنیم، باید کشتی بگیریم و ببریم. قرار نیست حریف بِبُرد و ما نتیجه بگیریم. مگر حسن یزدانی بُرید که باخت؟ یا کشتیگیر سنگینوزن ما مگر میتواند گرجستان را 10پوئنه کند؟ نباید برای امتیاز گرفتن آنقدر فشار بیاوری که خودت را هلاک کنی. پتریاشویلی قهرمان جهان است، نمیتوانی او را له کنی. کشتی جنگ و گریز است. جایی شده بود که ما فکر میکردیم باید نفس همه را ببریم، ولی بهنظر من این اصلاً استراتژیِ خوبی نیست. قرار نیست در همه مبارزهها این اتفاق بیفتد. در کشتی گاهی حمله میکنی، گاهی تمارض و گاهی با زیرکی وقت را مدیریت میکنی. اگر هم خودت بریدهای، نباید حتماً ببازی. میتوانی بند کفشت را ببندی. راههایی وجود دارد که بتوانی کشتی را خوب مدیریت کنی.
حیدری همچنین خاطرنشان کرد: کشتیگیری مانند سعداللهیف را هم میشود برد. مگر روی تشک چهکار میکند؟ سرعتش خیلی زیاد است؟ استقامتش؟ کشتیگیری تکنیکی است، اما یک جایی میشود او را بست. تیلور البته خیلی توانمند هست، درگیر میشود و کشتی گرفتن با او سخت است یا سایتیاف که خیلی پیچیده کشتی میگرفت.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد ایران در مسابقات جهانی 2007 باکو در خاتمه گفت: باید به حسن یزدانی تبریک گفت که اینقدر سالم، بیسروصدا و بیحاشیه کشتی گرفت و قهرمانیاش در این سالها استمرار داشته است. برای قضاوت یک قهرمان باید معدل چند سال کشتی او را در نظر گرفت که حسن یزدانی کشتیگیری طراز اول بوده است. حالا دنیای قهرمانی همین است، یک روز میبری و یک روز هم میبازی.
انتهای پیام/+