مشارکت بانوان و جوانان روستایی و عشایر همدان در بیمه صندوق اجتماعی ضعیف است


مشارکت بانوان و جوانان روستایی و عشایر همدان در بیمه صندوق اجتماعی ضعیف است

گروه استان‌ها- مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان گفت: استقبال جوانان و بانوان روستایی و عشایر نسبت به عضویت در صندوق بیمه اجتماعی قابل توجه نبوده و بیشتر افراد در سنین میان سالی اقدام به تشکیل بیمه می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، عضویت افراد در صندوق‌های بیمه‌ای به ویژه برای جمعیت کشاورزان، روستاییان  و عشایر یک امر ضروری است که ضمن تقویت اقتصادی بنیه خانواده‌ها، در صورت بروز حوادث و مشکلات ناگهانی از نظر اجتماعی و حقوقی از آن‌ها حمایت می‌کند.

با توجه به اینکه بیشتر مردان روستاییان به حرفه کشاورزی، دامداری و یا کارگری مشغول بوده و همسرانشان هم خانه‌دار یا قالی‌باف هستند، می‌توانند با عضویت در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در سنین 65 سال به بالا از مزایای حقوق بازنشستگی استفاده کنند. علاوه بر مردان، زنان هم می‌توانند با پرداخت مبلغی به صورت یک بار در سال خود را بیمه کرده و از حق و حقوق بازنشستگی بهره‌مند گردند.

اما متاسفانه در استان ما، قشر زنان وجوانان روستایی و عشایر از صندوق‌های بیمه ای استقبال چندانی نداشته و ترجیح می‌دهند فقط یک نفر آن هم سرپرست خانوار خود را تحت پوشش بیمه قرار دهد.

70 درصد از بیمه‌شدگان صندوق روستاییان و عشایر مردان هستند

مهدی سماواتی مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: در حال حاضر 118 هزار نفر در استان زیر پوشش بیمه صندوق ما قرار گرفتند که 70 درصد از آن‌ها را مردان و 30 درصد را زنان تشکیل داده است.

وی با تاکید بر اینکه در سال‌های اخیر شاهد رشد مشارکت بانوان در عضویت صندوق بودیم، تصریح کرد: سنین 18 تا 50 سال مجاز به عضویت در این صندوق بیمه اجتماعی هستند.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان با بیان اینکه میانگین سنی بیمه شدگان استان 35.30 سال است عنوان کرد: تلاش ما این است که میانگین سن اعضا به کمتر از 35 سال برسد.

سماواتی با اشاره به اینکه اعضای صندوق فقط سالی یک بار آن هم بر اساس میزان توانایی مالی خود حق بیمه را واریز می‌کنند گفت: اما در زمان بازنشستگی، از کار افتادگی یا در صورت فوت شخص، حقوق به صورت ماهیانه پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال امکان انتقال سوابق بیمه شده به صندوق‌های دیگر و بالعکس، در شورای عالی رفاه مصوب شد اظهار داشت: یعنی یک فرد 18 ساله می‌تواند عضو بیمه شود و تا زمانی که در محلی استخدام شود سهم خود را پرداخت کند، از آن پس هم امکان انتقال سوابق از بیمه روستایی و عشایر به تامین اجتماعی یا بیمه‌های دیگر وجود دارد.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان با اشاره به اینکه 49 کارگزاری در سطح استان فعال است گفت: خدماتی مانند پرداخت حق عضویت و غیره به صورت تمام الکترونیکی و غیر حضوری امکان‌پذیر است.

سماواتی با اشاره به اینکه 118 هزار بیمه‌پرداز در استان وجود دارد تصریح کرد: از این تعداد 5 هزار و 200 خانوار مستمری بگیر هستند.

وی با بیان اینکه اعضای صندوق برای رسیدن به بازنشستگی و دریافت حقوق ماهیانه باید 15 سال سابقه پرداخت داشته باشند افزود: خدمت صندوق فقط مربوط به بازنشستگی نیست و حقوق از کار افتادگی و فوت را هم پوشش می‌دهد.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان با تاکید بر اینکه از نظر آمار پوشش بیمه‌ای جزء دو استان برتر کشور هستیم، اظهار داشت: در سال گذشته سهمیه ما عضویت 10 هزار نفر بود اما موفق به ثبت و عضویت 15 هزار نفر شدیم.

سماواتی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون بیش از 4 هزار و 100 نفر به عضویت صندوق درآمده‌اند تصریح کرد: به دنبال ارتقا وضعیت پوشش بیمه‌ای استان هستیم.

وی با تاکید بر اینکه همه مستمری بگیران دارای فیش حقوقی هستند عنوان کرد: امسال 25 درصد بر حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران افزوده شده است.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان همدان با بیان اینکه برای عضویت افراد د ر صندوق بیمه‌ای اقدام تبلیغات و روش‌های تشویقی کردیم، اظهار داشت: خرداد ماه امسال 9 نفر از اعضا به صورت قرعه‌کشی به مشهد مقدس و یک نفر هم به عتبات عالیات اعزام شدند.

سماواتی با بیان اینکه امسال 21 هزار نفر از اعضا عضویت خود را تمدید کردند که نسبت به سال گذشته 12 درصد افزایش یافته است گفت: در زمینه مستمری بگیران هم آمارها 10 درصد کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در برخی خانوارها حتی خود سرپرست هم بیمه ندارد، اظهار داشت: بیمه روستایی و عشایر با ایجاد هشت سطح پرداخت بیمه‌ای، امکان پرداخت حق بیمه سالانه متناسب با بضاعت مالی افراد را فراهم کرده است.

به گزارش تسنیم یک بانوی روستایی که فاقد هرگونه بیمه اجتماعی است به خبرنگار تسنیم گفت: همسرم عضو صندوق بیمه روستایی است و سالیانه یک میلیون تومان پرداخت می‌کند.

وی با بیان اینکه خودم هم قالی‌باف هستم اظهار داشت: تمایلی به بیمه شدن ندارم چرا که در روستای ما بیمه فقط مخصوص مردان است و از نظر فرهنگی برای زنان جا افتاده نیست.

این بانوی روستایی با اشاره به اینکه شغل بیشتر مردان روستایی کشاورزی است، تصریح کرد: حتی برخی مردان هم اعتقادی به تشکیل بیمه  و اندوخته‌ای برای آینده خود و دوران پیری خود ندارند.

انتهای پیام/743/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران