جولان دلتا در خراسان‌رضوی/ شهروندان کرونا را به شوخی گرفته‌اند/ جوانان هم در خطر ابتلا

جولان دلتا در خراسان‌رضوی/ شهروندان کرونا را به شوخی گرفته‌اند/ جوانان هم در خطر ابتلا

گروه استان‌ها- جولان بیماری کرونا در خراسان رضوی و مشهد مقدس همچنان در سایه عدم رعایت مسائل بهداشتی از سوی شهروندان ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، شاپور بدیعی در ارتباط با وضعیت شیوع کرونا در مشهد مقدس و خراسان رضوی اظهار داشت: در حال حاضر استان مشهد و بسیاری از مناطق زیر پوشش این دانشگاه درگیر موج پنجم کرونا شده و متأسفانه میزان بالای سرایت، موجب افزایش تعداد بیماران سرپایی و بستری شده است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر میزان بستری‌های کرونایی در شهر مشهد مقدس افزایش قابل توجهی داشته و مشابه این وضعیت رادر 4 موج قبلی شاهد نبودیم و روزانه 400 تا 500 بیمار مبتلا به کووید-19  در بیمارستان‌های مشهد بستری می شوند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در شرایط فعلی که با سرایت‌های بالا مواجه هستیم شاهد اشغال کامل آی‌سی‌یوها هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه با وجود ظرفیت محدودی که در بخش‌های مراقبت ویژه داریم شاهد روند رو به افزایش بیماران نیازمند به مراقبت‌های ویژه هستیم و مشابه این وضعیت را در موارد بستری و سرپایی اورژانس‌های بیمارستان‌ها شاهد هستیم.

بدیعی تصریح کرد: در موج پنجم بحران کرونا به جز بیمارستان‌های دانشگاهی تمامی مراکز درمانی غیردانشگاهی اعم از خصوصی، نظامی، خیریه‌ای، تأمین اجتماعی، آستان قدس رضوی و غیره در مسیر درمان بیماران کرونایی و یاری‌رسانی به آنان به کمک دانشگاه علوم پزشکی مشهد آمده‌اند که از این بابت از تمامی آنان سپاسگزاریم.

وی با ذکر این نکته که از مردم می‌خواهیم که در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوکی بلافاصله به پزشک و مراکز منتخب کرونا مراجعه کرده و از مراجعه مستقیم به بیمارستان به‌شدت خودداری کنند، تأکید کرد: مراجعه مستقیم به مراکز درمانی که با حجم بالای بیماران کرونایی مواجه هستند خود آسیب‌زا بوده، زیرا ممکن است که فرد هیچگونه مشکلی نداشته باشد و با همین حضور بی‌مورد دچار مشکل شود، ضمن اینکه در بحث کیفیت و کمیت خدمات‌رسانی به بیماران حقیقی هم اختلال ایجاد می‌کند.

بدیعی با تأکید بر اینکه بهتر است که مردم قبل از هر اقدامی با تلفن 191 تماس بگیرند، گفت: اگر بیمار بد حال نیست نباید مستقیم به مراکز درمانی مراجعه کند، حتی اگر هم بد حال بود نباید مستقیم این کار را انجام دهد و بهتر است که ابتدا با تلفن 191 تماس بگیرد و مشاوره لازم را دریافت کند و سپس اقدام مناسب را صورت دهد، گرچه خطوط این سامانه به دلیل تماس‌های مکرر اشغال است، اما باز هم بهتر است که ابتدا مشورت لازم صورت پذیرد، هرچند که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دنبال افزایش خطوط این سامانه هستند تا تلفن‌های مردم در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخ داده شود.

وی افزود: اگر نتوانستیم و یا نخواستیم با 191 تماس برقرار کنیم باید بیمار بد حال را به اولین مرکز درمانی منتقل کنیم تا وضعیت بیمار بدتر نشود و تجربه موج‌های قبلی نشان داد بیش از 80 درصد از کسانی که به‌موقع مراجعه کردند درمان شدند و به مشکل برنخوردند، از کسانی که آگاهی لازم و آدرس مورد نظر را ندارند می‌خواهیم که از نرم‌افزار مسیریاب که در سایت دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم موجود است استفاده کنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس ضمن اشاره به خدمات مراکز پیش‌بیمارستانی بهداشتی و درمانی، بیان کرد: علاوه بر مراکز جامع سلامت، مراکز سطح 1 و 2 و فعال شده و فرد مراجعه مستقیم به مراکز سطح 3 (بیمارستان) نداشته باشد، درمانگاه سطح 2مجهز به پزشک، آزمایشگاه و رادیولوژی بوده و اگر نیازی بود به درمانگاه سطح 2 که پزشک متخصص هم دارد ارجاع می‌شود و در صورت نیاز به بیمارستان انتقال می‌یابد.

بدیعی تصریح کرد: تأکید ما برای بیماران بد حال مراجعه به بیمارستان بوده، اما اگر باز هم مطمئن هستند که نیازی به بیمارستان نیست به مراکز سطح 1 و 2 مراجعه کنند تا با ازدحام در مراکز درمانی دچار مشکل نشوند.

وی با بیان اینکه تأکید مجددمان این است که کسانی که نیازمند بستری هستند به بیمارستان مراجعه کنند تا ضمن عدم اشغال بی‌مورد تخت‌ها خدمت مؤثر به بیمار نیازمند به خدمات درمانی ارائه شود، خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم از موج فعلی که با ویروس دلتا درگیر هستیم خارج بشویم و امیدواریم با تداوم شایسته همکاری مردم با خادمان حوزه سلامت هرچه سریع‌تر از موج پنجم کرونا خارج شویم.

بدیعی تصریح کرد: همواره معتقدیم که پیشگیری بهتر از درمان است و نباید به این جمله حیاتی نگاهی شعاری داشته باشیم و امیدواریم که برای هیچ یک از هموطنانمان مشکلی ایجاد نشود و اگر هم خدای نکرده مورد خاصی پیش آمد، اقدام به‌موقع صورت پذیرد تا تلاش کادر درمان هم نتیجه‌بخش باشد.

جوانان ایمن نیستند

مدیر مرکز آموزشی پژوهشی درمانی قائم(عج) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در حال حاضر 420 بیمار کرونایی در این مرکز درمانی بستری هستند که بیشتر آنان جوانان و موارد خانوادگی هستند.

حسن خداپرست خاطر نشان کرد: وضعیت این روزهای بیمارستان قائم(عج) بسیار نامطلوب است و در حال حاضر 420 بیمار کرونایی داریم که بیشتر آنان جوانان و موارد خانوادگی هستند، ضمن اینکه روزانه تعدادی از این بیماران جان خود را از دست می دهند.

وی با اشاره به اینکه از مجموع 420 بیمار کرونایی‌ که در بیمارستان قائم(عج) داریم 117 نفر از آنان در بخش ICU بستری هستند، تصریح کرد: در این روزها هیچ تخت خالی در بخش مراقبت‌های ویژه مرکز درمانی قائم(عج) نداریم، آن هم در شرایطی که 12 بیمار بد حال در نوبت هستند تا در صورت خالی شدن تخت، جایگزین شوند، اما در حال حاضر به دلیل نبود تخت خالی این افراد در بخش‌های داخلی و عفونی تحت مراقبت ویژه قرار گرفته‌اند.

مدیر مرکز آموزشی پژوهشی درمانی قائم(عج) با بیان اینکه خطرات و آسیب‌های ویروس دلتا به مراتب بیشتر از موارد قبلی بوده است، خاطرنشان کرد: در موج پنجم بحران کرونا بیشترین موارد مبتلا و بستری را در خانوادگی‌ها داشتیم و اکثر این بیماران کسانی بودند که به مسافرت‌های تابستانی رفتند و یا در مجالس شادی و غم و دورهمی‌ها حاضر شده بودند و اکنون که پای حرف آنان می‌نشینیم می‌گویند که بابت توجهی‌هایی که نسبت به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی داشتند پشیمان هستند و امیدواریم که کسانی که هنوز بی‌توجه هستند به این مرحله نرسد و نسبت به اصلاح رفتارهای غلط خود اقدام کنند.

خداپرست گفت: این روزها صحبت از بستن ورودی‌های استان است که معتقدیم این کار چندان اثربخش نیست، زیرا آمار زائران و مسافران ورودی به مشهد از پروازها، قطارها و اتوبوس‌ها زیاد است.

وی افزود: در آستانه ماه محرم درخواست داریم که تا حد امکان برنامه‌های این ایام را به‌صورت مجازی برگزار کنند، همه ما عاشق و دلداده امام حسین(ع) هستیم، اما نباید کاری کنیم که با یک تجمع در این مجالس نگران افزایش آمار مبتلاها، بستری‌ها و فوتی‌ها در روزهای آینده بشویم.

انتهای پیام/281/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon