روز خبرنگار و انبوه مطالبات کهنه خبرنگاران قزوینی/ نبرد بی‌پایان با نداری‌ها


روز خبرنگار و انبوه مطالبات کهنه خبرنگاران قزوینی/ نبرد بی‌پایان با نداری‌ها

گروه استان‌ها- روز خبرنگار هر سال در کنار تبریک‌های پیامکی و مجازی یادآور انبوه مطالبات کهنه خبرنگاران قزوین از جمله بیمه، حقوق ثابت و امنیت شغلی است که خبرنگاران از تکرار این مطالبات خسته شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، هر سال با فرارسیدن روز خبرنگار نه تنها شاهد شادی خبرنگاران فعال و حرفه‌ای در استان قزوین نیستیم؛ بلکه نگاهی به پشت سر و پیش رو نشان‌دهنده تل‌انبار شدن انبوه مطالبات ابتدایی و ساده شغلی خبرنگارانی است که زندگی هر روز خود را با اخبار و مشکلات استان قزوین سپری می‌کنند و در نهایت هم در روز یا هفته خبرنگار با گرفتن چند هدیه ساده از تلاش آنها تقدیر می‌شود و باز در روزهای دیگر سال تنها هستند و باید یک‌تنه به جنگ مشکلات زندگی بروند.

مشکل اصلی خبرنگاران قزوینی فقدان نگاه صنفی است

میثم مالمیر از خبرنگاران فعال استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه مشکل اصلی خبرنگاران در استان دوری از نگاه صنفی است، اظهار داشت: دلیل به نتیجه نرسیدن مطالبات بدیهی و ابتدایی خبرنگاران قزوینی در طول سالیان اخیر اکتفای آنها به تک‌گویی و غرولند کردن در محافل مختلف خبری و دوری از نگاه تشکل‌محور و صنفی است.

وی فقدان تشکل و نهاد صنفی را مشکل اصلی و بزرگ خبرنگاران و اهالی رسانه در استان دانست و اضافه کرد: در حالی که سال‌هاست خانه مطبوعات و خبرگزاری‌های استان قزوین تشکیل شده، اما این نهاد از ابتدای کار خود تا امروز نتوانسته مشکلات خبرنگاران را حل کند و مطالبات اصلی خبرنگاران در حوزه بیمه و امنیت شغلی همچنان به قوت خود باقی هستند.

مالمیر با اشاره به ایراد قانونی و ساختاری خانه مطبوعات در عضوگیری ادامه داد: با توجه به اینکه شرط بیمه برای عضویت اصلی در خانه مطبوعات تعیین شده و برخی خبرنگاران فعال ما هنوز بیمه نشده‌اند، بنابراین این خبرنگاران نمی‌توانند عضو اصلی خانه مطبوعات شوند و باید شاهد عضویت افرادی در خانه مطبوعات باشند که فقط بیمه هستند و کار خبرنگاری هم انجام نمی‌دهند.

وی یادآور شد: البته این مشکلات به کل ساختار خانه مطبوعات در کل کشور برمی‌گردد و در استان قزوین هم معضلات خانه مطبوعات از دوره‌های گذشته به ارث رسیده است.

وقتی بازاریابان به جای خبرنگاران تجلیل می‌شوند

این فعال حوزه رسانه تصریح کرد: جالب این است که وقتی یک جلسه با بار خبری در جایی مانند استانداری تشکیل می‌شود، تعداد خبرنگارهایی که برای پوشش جلسه می‌آیند، به تعداد انگشتان یک دست نمی‌رسند؛ به طوری که می‌توان به راحتی 5 یا 10 خبرنگار فعال استان قزوین را تشخیص داد. با این حال مشاهده می‌کنیم که چنین خبرنگارانی حتی از طرف رسانه خود بیمه نشده‌ و حقوق یا دستمزد ثابت هم ندارند.

مالمیر افزود: هر سال با فرارسیدن روز خبرنگار شاهد بروز بی‌عدالتی‌های مختلف در حق خبرنگاران از سوی دستگاه‌ها و نهادهای مختلف خصوصی و دولتی هستیم؛ به طوری که در بسیاری از مواقع از خبرنگاران فعال تقدیر نمی‌شود و به جای خبرنگارانی مورد تجلیل قرار می‌گیرند که بازاریاب محسوب شده و از سواد خبری و خبرنویسی هم به دورند.

ارشاد پیگیر حقوق خبرنگاران نیست

محمد زحمتکش، از فعالان رسانه استان قزوین هم با اشاره به عملکرد ضعیف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دفاع از خبرنگاران و اهالی رسانه گفت: وقتی روز خبرنگار می‌رسد، شاهد بیرون زدن عریان بی‌عدالتی‌ها در سطح جامعه خبرنگاری هستیم؛ به طوری که اینترنت رایگان و بسیاری از این مواهب روز خبرنگاری به کسانی می‌رسد که اصلاً خبرنگار نیستند و در عوض خبرنگاران حرفه‌ای از چنین مواهبی محروم می‌شوند.

وی اضافه کرد: متأسفانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هم طی این سال‌ها چندان پیگیر حقوق خبرنگاران نبوده و در جهت حمایت از ایجاد انجمن‌های صنفی روزنامه‌نگاری هم قدمی برنداشته است.

زحمتکش با اشاره به عدم انسجام و همبستگی بین خبرنگاران قزوینی برای رسیدن به امتیازات شغلی خود ادامه داد: امروز شورای اطلاع‌رسانی استان قزوین که یک نهاد دولتی است، خود را متولی امور خبرنگاری معرفی می‌کند و موازی‌کاری بین این شورا با نهادهای صنفی از جمله خانه مطبوعات هم درگیری‌هایی به وجود آورده که در نهایت دود آن به چشم خبرنگاران می‌رود.

رپرتاژگیران جای حرفه‌ای‌ها را تنگ کرده‌اند

این خبرنگار قزوینی با انتقاد از نگاه غیرحرفه‌ای برخی شبه‌خبرنگاران در استان قزوین گفت: متأسفانه برخی جراید یا سایت‌های خبری به بولتن مدیران اجرایی و کارخانه‌داران تبدیل شده‌اند و شأن خبرنگاران را در حد تریبون مسئولان پایین آورده‌اند تا از بازار غیرحرفه‌ای رسانه استان قزوین برای خود ماهی‌های چاق و چله صید کنند.

زحمتکش تصریح کرد: مشکل اصلی امروز خبرنگاران حرفه‌ای و مستقل ما همین خبرنگاران به اصلاح قلم‌به‌مزد یا رپرتاژگیر هستند که جای خبرنگاران حرفه‌ای استان را تنگ کرده‌اند و وقتی جایی پول باشد، خبرهای برنامه را از روی خبرگزاری‌ها کپی کرده و در حالی که خود خبرنگار خبرگزاری برای این خبر چند هزار تومان حق‌التحریر می‌گیرد، از این خبرها رپرتاژهای میلیونی می‌گیرند و به ریش فعالان رسانه قاه قاه می‌خندند.

بیمه و امنیت شغلی نداریم

امیرمحمد اللهیاری از خبرنگاران جوان استان قزوین که حدود یک سال است وارد حرفه خبرنگاری شده است. این خبرنگار جوان فقدان بیمه و امنیت شغلی را مشکل اصلی خبرنگاران هم‌استانی دانست و گفت:‌ با وجود اینکه خبرنگار شغل سخت و پرتنشی محسوب می‌شود، اما خبرنگاران استان از داشتن یک بیمه شغلی ساده هم محروم هستند.

وی اضافه کرد: همچنین حقوق و دستمزد ثابتی برای خبرنگاران قزوینی وجود ندارد و درآمدهای خبرنگارانی که به شکل حق‌التحریر فعالیت می‌کنند، کفاف خرج و مخارج آنها را نمی‌دهد.

اللهیاری ادامه داد: در ضمن شغل خبرنگاری در استان قزوین شغل بی‌دروپیکری محسوب می‌شود؛ به طوری که می‌بینیم که افراد بدون هیچ فیلتری وارد این شغل شده و هر وقت هم دلشان می‌خواهد این شغل را کنار می‌گذارند.

به گزارش تسنیم، با این همه به نظر می‌رسد که برشمردن مشکلات حوزه خبرنگاری طی سالیان اخیر به یک کار کلیشه‌ای و تکراری تبدیل شده و به دلیل افزایش افراد بازاریاب و غیرحرفه‌ای در حوزه رسانه خبرنگاران حرفه‌ای و واقعی استان برای استیفای حقوق خود تنها مانده‌اند.

انتهای پیام/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon