تازه‌ترین اخبار از انتخاب شهردار بندرعباس/ روایت تسنیم از وعده‌های گزینه‌های شهرداری برای ایجاد تحول در شهر


تازه‌ترین اخبار از انتخاب شهردار بندرعباس/ روایت تسنیم از وعده‌های گزینه‌های شهرداری برای ایجاد تحول در شهر

گروه استان‌ها ـ گزینه تصدی شهرداری بندرعباس آوردن مونوریل به بندرعباس را مهم‌ترین برنامه خود عنوان کرد و از ساماندهی نیروهای مازاد شهرداری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، جلسه رسمی شورای شهر بندرعباس با موضوع انتخاب شهردار روز یکشنبه 17 مرداد آغاز شد.

سید ناصر اشرفی پس از انصراف حسین اخلاقی به عنوان اولین گزینه تصدی مدیریت شهرداری بندرعباس با حضور در صحن علنی شورا به ارائه گزارش و برنامه‌های خود پرداخت، او در وهله نخست به معرفی خود پرداخت و خود را دارای فوق لیسانس حقوق خصوصی و دارای 20 سال فعالیت در راه و شهرسازی معرفی کرد. 

وی درباره برنامه‌های خود برای شهرداری بندرعباس گفت: بندرعباس به عنوان یک نو کلانشهر بایستی مولفه‌های که یک شهر برای جریان طبیعی حیات مردم نیاز دارد را داشته باشد.

اشرفی بیان کرد: اسناد بالا دستی اعم سند چشم انداز، برنامه ششم توسعه، سند توسعه استانی، سند توسعه سواحل، طرح تفصیلی و سند آمایش سرزمینی و ... برای توسعه شهر بندرعباس مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: ماموریت‌های اصلی ما در شهرداری بندرعباس تحول در برنامه ریزی و مدیریت، مالی و اقتصادی، خدمات شهری و محیط زیست، فرهنگی و اجتماعی، حمل و نقل و عمران و مسائل زیربنایی است.

اشرفی تاکید کرد: صرف آب شرب برای آبیاری فضای سبز شهری نادرست است و ما باید از پساب فاضلاب استفاده کنیم و همچنین تفکیک زباله از مبدا را هم در دستور کار قرار دهیم. 

وی بر توسعه سیستم حمل و نقل شهری بندرعباس نیز تاکید کرد و گفت: بلوار امام خمینی بندرعباس پتانسیل اجرای طرح بی آر تی را ندارد و اجرای این طرح موجب ترافیک سنگین خواهد شد از این رو طبق بررسی‌های انجام شده باید به سمت احداث منوریل در بلوار امام خمینی برویم.

کاندیدای شهرداری بندرعباس تصریح کرد: ایمن سازی معابر برای استفاده معلولین، ایجاد پل‌های مکانیزه، احداث گذرگاه‌های همسطح و غیر همسطح و توسعه حمل نقل غیرموتوری نیز جزو برنامه‌ها است.

اشرفی عنوان کرد: خورهای سطح شهر بندرعباس را باید به محل‌های گردشگری تبدیل کنیم و با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی می‌توانیم خورها را به محل گردش آب، گردشگری و تلطیف هوا تبدیل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: نوسازی بافت فرسوده شهری و سکونتگاه‌های غیررسمی از مسائل دارای اهمیت است و هم اکنون 43 درصد از محدوده قانونی بندرعباس را بافت فرسوده تشکیل می‌دهد و برای این امر بایستی از دستگاه‌های متولی که در سطح ملی سازمان بازآفرینی است استفاده کرده و منابع آن را برای حل مشکلات بافت فرسوده به کار بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: دغدغه اصلی ما پایداری منابع مالی شهرداری بندرعباس است که برای حل این مشکل می‌توانیم با تسهیل مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه زیرساخت‌های شهری تا حدودی این مشکل را حل کنیم همچنین افزایش مشارکت شهروندان در هزینه‌های شهر و پیگیری اخذ عوارض از صنایع نیز باید در دستورکار باشد.

وی در رابطه با تعیین و تکلیف نیروهای مازاد گفت: ما این نیروها را مازاد نمی‌دانیم و از ظرفیت آنها استفاده خواهیم کرد اما با نیروهای ناکارآمد خداحافظی خواهیم کرد.

از بندرعباس تا جزیره هرمز تله کابین می‌کشم

علی تیماس کاندید تصدی شهرداری بندرعباس در جلسه اعلام برنامه‌های خود در شورای شهر بندرعباس اظهار داشت: هر شهری برای خود دارای نمادی است که با آن شناخته می شود؛ کرمان با بازار وکیل، اصفهان با نقش جهان، تهران با میدان آزادی و برج میلاد، اما بندرعباس هیچ نمادی ندارد و نیاز است یک نماد برای آن طراحی کنیم.

وی افزود: در بندرعباس با مشکل جدی ترافیک روبرو هستیم اما باید ببینم شهرهای بزرگی مانند استانبول که جمعیت شناور آن 25 میلیون است چه کرده‌اند؛ عملا نمی‌توانیم از مترو در بندرعباس استفاده کنیم اما می‌توان از مترو بوس که در استانبول هم استفاده شده است برای شهر بندرعباس استفاده کرد.

وی عنوان کرد: متروبوس برقی است و آلودگی زیست محیطی و صوتی ایجاد نمی‌کند و هزینه بسیار پایینی نیز نسبت به بقیه موارد دارد.

تیماس تاکید کرد: مترو بوس 50 درصد مشکلات زا حل می‌کند و می‌تواند تا چشم انداز 50 سال آینده مشکلات ما را حل کند و می‌توانیم در قالب یک شرکت سهامی عام کار احداث متروبوس را انجام دهیم و بانک‌ها و شرکت‌ها و افراد در آن سهامدار و سرمایه گذاری کنند.

کاندید شهرداری بندرعباس بیان کرد: همه شهرهای بندری از ظرفیت دریا بهره برداری درستی می‌کنند اما متاسفانه ما در بندرعباس نتوانسته‌ایم از ظرفیت دریا بهره برداری درستی کنیم و بایستی در این شهر تفریحات ساحلی توسعه پیدا کند.

وی عنوان کرد: چرا ما چند کشتی تفریحی در بندرعباس نداریم تا مردم از آن استفاده کنند؟ باید با هنرمندی از پتانسیل‌های دریا استفاده کنیم و حتی مسئولین هم می‌توانند در آن جلسات خود را برگزار کنند.

وی خاطرنشان کرد: اینکه ما در شهر بندرعباس تله کابین نداریم یک ضعف است، ما می‌توانیم از بندرعباس تا هرمز تله کابین بکشیم که هم مردم استفاده کنند و هم برای جابه جایی مریض در روزهای مواج بودن دریا استفاده کنیم.

شهرداری بندرعباس می‌تواند مشکلات درآمدی و نیروی مازاد را حل کند

عباس کمالی نامزد تصدی شهرداری بندرعباس در جلسه شورای اسلامی شهر بندرعباس اظهارداشت: بخش اول در برنامه‌های ما توجه به حمل و نقل و ترافیک است از این رو باید تلاش کنیم در این حوزه به گسترش حمل و نقل عمومی بپردازیم و دیگر برنامه‌ها نیز در این حوزه افزایش پارکینگ‌های عمومی، ترویج پیاده روها و پیست‌های دوچرخه سواری و همچنین احداث مونوریل در شهر بندرعباس است که مطالعات آن را نیز انجام داده‌ایم.

وی افزود: یکی دیگر از برنامه‌ها در شهرداری بندرعباس نوسازی و بهسازی معابر شهری و سامان بخشیدن به حاشیه نشینی و حاشیه شهرها است که می‌توانیم با ارائه تسهیلات به ساکنین و مالکین منازل بافت‌های فرسوده به نوسازی آن‌ها کمک کنیم چرا عمده مالکین این مناطق را قشر ضعیف جامعه پوشش می‌دهند.

کمالی عنوان کرد: یکی از برنامه های مهم هدایت و دفع آب‌های سطحی در شهر بندرعباس است که برای این مهم طرح های جلوگیری از تخلیه فاضلاب و پساب‌ها، ایجاد شیب‌بندی و تکمیل سیستم دفع آب های سطحی را اجرا می‌کنیم.

نامزد تصدی مدیریت شهری بندرعباس بیان کرد: در بحث زیباسازی شهر بندرعباس، زیباسازی ورودی‌های شهر، زیباسازی میادین، حفظ و نگهداری فضای سبز احداث شده و توزیع متوازن فضای سبز در تمامی نقاط شهر را در دستور کار قرار خواهیم داد.

کمالی از احیای بافت های تاریخی و مذهبی، افزایش پارک‌های ساحلی، احداث مارینا برای شهر بندرعباس و تبدیل خورهای سطح شهر بندرعباس به فضای گردشگری نیز در صورت شهردار شدن خبر داد.

بهبود محیط شهری از دیگر برنامه‌های تبیین شده توسط عباس کمالی بود او در این حوزه گفت: یکسان سازی اجرای ساختمان‌ها در ارتفاع و نماسازی، زون بندی شهر بندرعباس و تعیین رنگ غالب برای هر زون، ساماندهی تکدی گری، نظارت شهرداری بر پروژه‌های ساختمانی و تدوین ضوابط طراحی و احداث بناها بر اساس شرایط اقلیمی از اقداماتی است که برای بهبود محیط شهری در برنامه داریم.

نامزد تصدی شهرداری بندرعباس عنوان کرد: یکی از مسائل مهم برای ایجاد درآمد پایدار در شهرداری بندرعباس این است که خود شهرداری باید به سرمایه گذاری در صنایع غرب بپردازد و از این طریق هم مشکلات درآمدی شهرداری رفع خواهد شد و هم می توانیم از نیروهای مازاد شهرداری در طرح‌های سرمایه گذاری صنایع استفاده کنیم.

کمالی بر لزوم ایجاد محدودیت‌های ترافیکی در مرکز شهر بندرعباس، حمایت از ورزش‌های همگانی و فوتبال ساحلی، گسترش بوم کردی، حمایت از زنان سرپرست خانوار، حمایت از برنامه‌های قرآنی در سطح محلات و ایجاد شهر هوشمند نیز تاکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: شفافیت در مسائل حقوقی و مالی و فنی یکی از امور لازم است که می‌توان با انتشار اسناد بر سامانه شهرداری آن را حل کرد همچنین ترک تشریفات در قراردادهای شهرداری بایستی تماما منحل شود.

انتهای پیام/864/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon