شکل‌گیری ائتلاف انتخاباتی جدید با نقش‌آفرینی رئیس حشد شعبی عراق

شکل‌گیری ائتلاف انتخاباتی جدید با نقش آفرینی رئیس حشد شعبی عراق

هرچه به زمان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام عراق در دهم اکتبر نزدیک می‌شویم، تکاپوی گروه‌های سیاسی عراق برای مشارکت قوی در این انتخابات هم بیشتر می‌شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از المسله، گروهی از احزب سیاسی شیعه و سنی عراقی ائتلاف انتخاباتی جدیدی را تحت عنوان «العقد الوطنی» تشکیل داده‌اند که رهبری آن با «فالح الفیاض» رئیس سازمان حشد شعبی است.

گروه‌ها و احزاب تشکیل‌دهنده این تشکل انتخاباتی جدید عبارتند از: حزب اسلامی عراق که از قدیمی‌ترین احزاب سیاسی این کشور به‌حساب می‌آید، جنبش «عطاء» که رهبری آن با «فالح الفیاض» است، حزب «الثبات»، «رجال العراق»، «وارثون» و جریان «الاصلاح الوطنی».

این تشکل که برای شرکت در انتخابات پارلمانی تشکیل شده است در 15 استان این کشور نامزدهایی برای شرکت در انتخابات دارد و نمایندگان آن درحال گفتگو و رایزنی با دیگر گروه‌های عراق، از جمله کردها، هستند تا آنها را به همراهی خود تشویق کنند.

موضع‌گیری حزب حلبوسی درباره انتخابات

حزب «پیشرفت» به‌رهبری «محمد الحلبوسی» اعلام کرد: هنوز بستر مناسبی برای برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در عراق وجود ندارد.

«رعد الدهلکی»، از رهبران حزب پیشرفت به شفق نیوز گفت: تاکنون به مرحله وجود بستری مناسب و کامل برای برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام نرسیده‌ایم.

گروه‌های تحریم‌کننده انتخابات میل به بازگشت دارند؟

از سوی دیگر گروه‌های سیاسی تحریم‌کننده انتخابات آتی از پیشنهاد «مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر عراق برای تشکیل کمیته‌ای به‌منظور گفت‌وگو و اقناع آنها جهت عدول از تصمیم‌شان استقبال و تأکید کردند مشارکت‌شان در انتخابات مستلزم تأمین برخی شروط مربوط به سلامت فرایند انتخابات است.

در همین رابطه، یک مقام آگاه در دولت عراق به العربی الجدید گفت: رؤسای سه‌گانه برای انجام تلاش‌ها به‌منظور برگزاری موفقیت‌آمیز انتخابات توافق دارند و پیشنهاد مذکور الکاظمی با تأیید رؤسای دیگر همراه شده است و رؤسای جمهوری و پارلمان و نخست‌وزیر تأکید کرده‌اند که به تماس‌های خود با رهبران گروه‌های تحریم‌کننده برای اقناع آنها در بازگشت به صحنه انتخابات ادامه خواهند داد.

همزمان طی روزهای آتی کمیته پیشنهادی الکاظمی نیز فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

منبع مذکور تأکید کرد: برخی گروه‌های تحریم‌کننده مواضع مثبتی دارند و نسبت به گفت‌وگو با کمیته یادشده و امکان حصول تفاهم نگاهی مثبت دارند؛ اما در عین حال شروط و ملاحظاتی از جمله تضمین برگزاری انتخابات سالم و شفاف با نظارت بین‌المللی گسترده دارند که رؤسای سه‌گانه تعهداتی در این باره ارائه کرده‌اند.

ابهام در موضع جریان صدر

در همین رابطه، هنوز موضع جریان صدر مبهم است؛ اما برخی اطلاعات حکایت از این دارد که این جریان احتمالاً از تصمیم خود در تحریم انتخابات باز خواهد گشت زیرا تصمیم صدر در تحریم انتخابات و دوری از فعالیت‌های دولتی برای نخستین بار نیست که مطرح می‌شود، وی بارها این اقدام را تکرار کرده است، اما خیلی زود به‌خلاف اظهارات پیشین خود، تبدیل به گروه اصلی در مذاکرات تشکیل دولت به‌ریاست الکاظمی شد.

صدر پیش از این در ماه آوریل گذشته تأکید کرده بود قصد دارد برای تحقق اصلاحات و دور کردن فاسدان از دولت، پست نخست‌وزیری را از آن خود کند لذا این تصمیم صدر بیشترین تاکتیک برای دور کردن خود از ترکش انتقادات سنگین مردمی از ناکارآمدی عناصر خود در مدیریت پرونده برق و بهداشت در عراق است،
هرچند که «حسن العذاری»، مشاور رهبر جریان صدر تأکید کرده است که تصمیم این جریان در تحریم انتخابات آتی «قطعی» است.

العذاری اظهار داشت: تصمیم صدر درخصوص عدم شرکت در انتخابات آتی تصمیمی قطعی و نهایی است و بازگشتی از آن نخواهد بود.

وی گفت: هیچ یک از اعضای جریان صدر حق ندارند از نامزدی حمایت یا برای وی تبلیغ کنند.

تاکنون گروه‌های «المنبر العراقی» به‌رهبری «ایاد علاوی»، جبهه ملی به‌ریاست «صالح مطلک»، التجمع الجمهوری به‌ریاست «عاصم الجنابی»، جریان صدر و حزب کمونیست از تحریم انتخابات آتی خبر داده‌اند.

انتهای پیام/+

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon