نگاه شاعرانه مستندساز شیرازی به زلزله سرپلذهاب/ «شین و ژین» روایتی از جریان زندگی مردم زلزلهزده است
گروه استانها - فیلم مستند «شین و ژین» به کارگردانی حسین اللهیاری، مستندساز جوان شیرازی که به موضوع زلزله سرپل ذهاب میپردازد به پنجمین جشنواره Lost River Film Fest راه یافت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، بامداد 21 آبان 96 حادثهای در غرب کشور و استان کرمانشاه روی داد، حادثهای که یکی از تلخترین حوادث در این سالهای اخیر است و دل هر ایرانی را به درد آورد؛ زلزله ازگله و سرپل ذهاب در استان کرمانشاه که منجر به فوت 574 نفر از هموطنانمان شد.
تلخی این حادثه با وجود گذشت 4 سال هنوز باقی است، هنوز خانوادههای قربانیان دلگیر از زمین هستند که عزیزانشان را با یک لرزه از دامان خانواده جدا کرد اما ثبت آن روزها و لحظات میتواند مرهمی بر دل داغدیدگان باشد تا برای همیشه یاد هموطنان کرمانشاهی حفظ شود.
فیلم مستند «شین و ژین» به کارگردانی حسین اللهیاری، مستندساز جوان شیرازی روایتگر آن روزهای تلخ است. وی که در کارنامه هنری خود دستیاری مجید مجیدی در فیلم خورشید و رضا میرکریمی را دارد با کمک دوستان هنری خود به زلزله سرپل ذهاب پرداخته است.
اللهیاری در گفتوگو با تسنیم درباره اینکه ایده ساخت فیلم شین و ژین از کجا کلید خورده است، اظهار داشت: زمانی که زلزله رخ داد، به این فکر بودم که در حوزه کاری خود یعنی سینما برای مردم زلزله زده سرپل ذهاب کاری انجام دهم، ایدهای را که در ذهنم تداعی شده بود با برخی از دوستان مطرح کردن و در نتیجه به سرپل ذهاب رفتیم و این آغاز ساخت مستند شد.
وی با بیان اینکه این مستند حدود 15 دقیقه است، گفت: در این مستند به سختیها و رنج مردم به دلیل زلزله پرداخته نشده بلکه یک بخش فیلم مستند و یک بخش آن شاعرانه است. محتوای فیلم به این سمت میرود که هر بلا و سختی جزئی از زندگی و گذراست در حالی که زندگی جریان دارد.
مستندساز جوان شیرازی با بیان اینکه زندگی جریان دارد و با شیون و زاری چیزی پیش نمیرود، افزود: نگاه من در این فیلم یک نگاه مصاحبهای و گزارشی برای پیدا کردن سوژه خاص نبوده بلکه یک نگاه فلسفی به مقوله زلزله شده و میتوان گفت یک نگاه شاعرانه است.
اللهیاری با بیان اینکه این فیلم یک مستند مشاهدهگر و روایی است، تصریح کرد: در این فیلم داستان به آن معنای کلاسیک جایگاهی ندارد بلکه مجموعهای از تصاویر کنار هم چیده شده تا یک مفهوم را خلق کند. لحظه وقوع زلزله با زاویه دید متفاوت، بعد از زلزله (آبادانی)، جریانهای عادی زندگی و در نهایت وقوع زلزله دیگر از مفاهیمی است که در این فیلم به آن پرداخته شده است.
وی از راهیابی این فیلم مستند به پنجمین جشنواره Lost River Film Fest در کشور آمریکا خبر داد و درباره وجه تسمیه این مستند نیز گفت: شین و ژین، جملهای کردی و برگردانِ فارسی آن شیون و زیستن است، زیستن در بحران نظیرِ روزگارِ پس از زلزله.
براساس این گزارش ابراهیم عبدالحکیمی مدیر تولید، محمد ناصریراد مدیرفیلمبرداری، مونا رضایی موسیقی، نادر مشایخی مشاور موسیقی، احسان میلانی تدوین، احسان افشاریان طراح صدا، علیرضا اکرادی صدابردار و محمود غلامی طراح پوستر از جمله عوامل تهیه این مستند هستند.
انتهای پیام/424 / ز