امضای چند توافقنامه همکاری میان مغرب و رژیم صهیونیستی
در جریان سفر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به مغرب چندین توافقنامه همکاری میان دو طرف به امضا رسید.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از القدس العربی، وزرای خارجه مغرب و رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه در رباط توافقنامهای را برای ایجاد یک سازوکار مشورتی سیاسی بین دو طرف و همچنین در زمینههای فرهنگ ، ورزش و خدمات هوایی در اولین سفر «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به مغرب امضا کردند.
این اولین سفر یک مقام عالی رتبه صهیونیستی پس از توافق عادیسازی میان دو طرف در سال 2020 است.
وزیر خارجه اسرائیل ادعا کرد که این توافقنامهها باعث میشود فرزندان ما در دنیایی بهتر زندگی کنند. وی در ادامه چشم انداز «همکاری و دوستی و صلح در منطقه» را که با عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی از جمله مراکش گشوده شده است، ستود.
«ناصر بوریطه» وزیر امور خارجه مغرب گفت که در جریان مذاکرات خود با لاپید در مقر وزارتخانه در رباط وضعیت خاورمیانه و «چشم اندازهای صلح » را بررسی و بر ضرورت خروج از «ایستایی فعلی» و «ازسرگیری مذاکرات» تأکید کرد.
وی در ادامه افزود: نیاز مبرمی به آغاز اقداماتی به منظور اعتمادسازی و حفظ آرامش با هدف گشایش افقهای سیاسی برای درگیری فلسطین و اسرائیل وجود دارد.
لاپید نیز در سخنان خود به مسئله فلسطین اشاره نکرد و بر اهمیت عادیسازی روابط با کشورهای عربی تأکید کرد.
بوریطه اعلام کرد که 10 توافقنامه همکاری دیگر آماده امضا هستند. وی همچنین به شناسایی پروژههای همکاری در زمینههای تحقیقات علمی ، گردشگری ، کشاورزی و انرژی نیز اشاره کرد.
لاپید که روز گذشته تلآویو را به مقصد مغرب ترک کرد، با برخی مقامات مغربی از جمله «ناصر بوریطه» وزیر خارجه این کشور دیدار کرد.
در این سفر «آلون اوشبیز» مدیر کل وزارتخارجه رژیم صهیونستی، «مائیر کوهن» وزیر رفاه اجتماعی این رژیم و «رام بن باراک» رئیس کمیته خارجی و امنیت کنست رژیم صهیونیستی، یائیر لاپید را همراهی میکنند.
در این حال برخی تحلیلگران دیدار لاپید با «سعدالدین العثمانی» نخست وزیر مغرب را بعید دانستهاند، زیرا وی مواضع ضد عادی سازی با رژیم صهیونیستی دارد.
بعد از امارات متحده عربی، بحرین و سودان، پادشاهی مغرب (مراکش) چهارمین کشوری بود که به قطار عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی پیوست. همانند سه کشور قبلی، برقراری روابط دیپلماتیک میان رباط و تل آویو با درخواست و وساطت دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت ایالات متحده صورت گرفت.
انتهای پیام/