جدیدترین اخبار کرونا در ایران| طغیان کرونا در سرتاسر کشور / وضعیت لحظه به لحظه سختتر میشود / کادر درمان دیگر رمقی ندارند + نمودار و نقشه
گروه استانها ـ استانهای جنوبی، شمالی، شرقی و غربی دچار بحران شدهاند و همگی به رنگ قرمز درآمدهاند و از طرفی رؤسای بیمارستانها همچنان از طغیان موج پنجم کرونا نگرانی میکنند چرا که وضعیت کشور لحظه به لحظه سختتر میشود.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، مدتهاست که پزشکان و مدافعان سلامت هشدار میدهند که اگر رعایت پروتکلهای بهداشتی جدی گرفته نشود، فاجعهای در راه است؛ عادیانگاری کاذب در شهر کاملا مشهود است. برگزاری مجالس شلوغ، دورهمیهای خانوادگی، رستورانهای شلوغ، بازارهایی که تا دیروقت پذیرای خیل مشتریان هستند، سفرهای تابستانی و بدتر از همه عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح جامعه سبب انفجار بیماری کووید شده است.
ظرفیت تختهای بیمارستانی پر شد و فضای بستری و بیمارستانی کافی برای پذیرش سیل عظیم بیماران وجود ندارد و کادر درمان خسته و فرسوده شدهاند و جانی در رمق آنها نمانده است؛ اما چرا هیچکس تصمیم نمیگیرد؟ چرا هیچکس گوش نمیدهد؟! چرا همه فکر میکنند که تنها باید با فشار بر سیستم درمان در آخرین حلقه از این زنجیره معیوب کار را مدیریت کرد؟! نزدیک به یک سال و نیم از شروع این بلا میگذرد و بسیار آموختهایم؛ بسیار آزمودهایم! تا کی باید شاهد از دست دادن عزیزانمان باشیم! تاکی باید نظارهگر داغ و ضجههای فرزند و مادر و پدر و خواهر و برادر و همسرانی باشیم که میشد امروز در کنار عزیزانشان باشند!
خیابانها، مغازهها، ادارات، بانکها، باشگاهها و باغات عروسی و مساجد و همه و همه به گونهای در روند معمول و حتی بیش از معمول خود فعالند که گویی هیچ خبری از بیماری نیست و هیچ اتفاقی نیفتاده. سکوت مسئولان به قدری عمیق است که گویی شنیدن خبر درگذشت روزانه بیش از 500 نفر از مردم عزیزمان، جزئی از اخبار روزانهای است که دیگر هیچ حساسیتی در ایشان ایجاد نمیکند.
متاسفانه خیز جدید بیماری کرونا با گونه دلتا منجر به اشغال ظرفیت تختهای بیمارستانی شده و ارائه خدمت به بیماران با ایثار کادر سلامت و به دشواری بسیار انجام میشود. در این شرایط خطرناک، بیتوجهی به دستورالعملهای بهداشتی و ادامه برگزاری تجمعهای خانوادگی، اجتماعی و رفت و آمدها باعث افزایش تصاعدی تعداد بیماران و مرگ و میر آنان میشود.
مراکز درمانی از 18 ماه پیش تاکنون بی وقفه در حال خدمت به بیماران کووید و غیر کووید بودهاند و مدافعان سلامت در این مدت فرصت استراحت و تجدید قوا نداشتهاند و اگر مردم سنگر مقابله با ویروس را ترک کنند، مدافعان سلامت به تنهایی قادر به محافظت از جان خیل آسیبدیدگان از حملات ویروس نخواهند بود. و نواخته شدن زنگ خطر قرمز کرونایی در تمام نگرانی متولیان بهداشت و درمان را بیشتر کرده و بیتوجهی مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی این نگرانی را افزایش میدهد.
گرچه تزریق واکسن در حال انجام است، اما رعایت پروتکل های بهداشتی همچنان مهمترین و بهترین عامل برای جلوگیری از ابتلا به کروناست بویژه اینکه به نظر میرسد نوع دلتا که این روزها زیاد از آن سخن گفته میشود، از انواع پیشین خطرناکتر است و حتی کسانی که قبلا مبتلا شدهاند یا حتی کسانی که واکسن زده اند نیز در برابر این نوع ویروس، ایمنی کامل ندارند.
استانهای جنوبی، شمالی، شرقی و غربی دچار بحران شدهاند و همگی به رنگ قرمز درآمدهاند و از طرفی رؤسای بیمارستانها همچنان از طغیان موج پنجم کرونا نگرانی میکنند چرا که وضعیت کشور لحظه به لحظه سختتر میشود و کمبودهای دارویی، معطلیهای چند ساعته در اورژانس و تریاژ بیمارستانها و احتمال خوابیدن مریضها پشت درهای بیمارستانها آژیر قرمز را به صدا درآورده است و پزشکان متخصص عفونی با توجه به رویت شواهد موجود و روند پذیرش بیماران بستری هشدار میدهند که اگر مردم رعایت نکنند و مسئولان وظایف را انجام ندهند شرایط از آنچه هست به مراتب بدتر خواهد شد.
قطعا با ادامه این روند، در روزهای آینده همچنان هم افزایش تعداد مبتلایان و هم افزایش میزان مرگ و میر را شاهد خواهیم بود، زیرا واقعا میزان رعایت پروتکلها کم است. نمیدانیم چه اتفاقی افتاده، آیا ترس مردم نسبت به بیماری ریخته است، خستهاند یا چه اتفاق دیگری افتاده که پروتکلها را رعایت نمیکنند.
در حال حاضر در بسیاری از کشورها، علیرغم واکسیناسیون باز هم پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند. به عنوان مثال کشوری مانند انگلیس واکسیناسیون را به خوبی انجام داده، اما اکنون مجددا قرنطینه اعلام کرده است. این موضوع نشان میدهد که هر اقدامی هم که در برابر این ویروس انجام میدهیم، باز هم باید ماسک بزنیم، فاصلهگذاری را رعایت کنیم و پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیریم.
تازهترین وضعیت کرونا در ایران
متاسفانه بحران کرونا در ایران روز به روز افزایش پیدا میکند به نحوی که طبق نقشه رنگبندی جدید کرونا در کشور، در حال حاضر 285 شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند. بر این اساس در حال حاضر 285 شهرستان در وضعیت قرمز، 110 شهرستان در وضعیت نارنجی و 53 شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
شهرهای قرمز جدید شامل اهر، بناب، تبریز، جلفا، شبستر، هشترود در استان آذربایجان شرقی، تکاب، سردشت، شوط، مهاباد در آذربایجان غربی، پارس آباد در اردبیل، خوانسار، فریدون شهر، مبارکه، چادگان در اصفهان، اشتهارد در البرز، دهلران در ایلام، فردوس در خراسان جنوبی، تربت جام در خراسان رضوی، مانه و سملقان در خراسان شمالی، آبادان، اهواز، خرمشهر، دشت آزادگان، شادگان، شوش در خوزستان، مهدی شهر در سمنان، اوز، خرامه، زرقان، فیروزآباد، قیر و کارزین، ممسنی، نی ریز در فارس، ازنا، دورود، چگنی در لرستان، سوادکوه شمالی، عباس آباد، نکا، کلاردشت، گلوگاه در مازندران، آشتیان، تفرش، شازند در مرکزی، بهار، تویسرکان، رزن در همدان، اردل، کیار در چهارمحال و بختیاری، مریوان در کردستان، کوهبنان در کرمان، هرسین، پاوه، کرمانشاه در کرمانشاه، دنا، لنده، گچساران در کهگیلویه و بویر احمد، گمیشان در گلستان، فومن، لنگرود، ماسال در گیلان و ، بهاباد در یزد هستند.
استان کردستان/شناسایی 291 بیمار جدید
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آخرین وضعیت کرونا در کردستان حاکی از شناسایی 291 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس و مرگ 3 هماستانی دیگر در 24 ساعت گذشته تا کنون در استان دارد.
در حال حاضر 621 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کردستان بستری بوده که حال 53نفر از آنان در بخش مراقبتهای ویژه وخیم گزارش شده است.
آمار بستریشدگان به تفکیک شهرستانهای استان کردستان شامل سنندج: 369 نفر، سقز: 40 نفر، مریوان: 55 نفر، قروه: 44 نفر، بیجار: 51 نفر، کامیاران: 30 نفر، دیواندره: 12 نفر، بانه: 7 نفر، دهگلان: 12 نفر و سروآباد:1 نفر است.
براساس این گزارش؛ آمار فوتشدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان از ابتدا تا کنون به 1425 نفر رسیده که از این تعداد 583 نفر در سنندج، 254 نفر در سقز، 116 نفر در قروه، 81 نفر در کامیاران، 109 نفر در بانه، 79 نفر در دیواندره، 63 نفر در بیجار، 117 نفر در مریوان، 20 نفر در دهگلان و 3 نفر در سروآباد جان باخته است.
استان لرستان/ 1158 بیمار جدید به جمع مبتلایان افزوده شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، مریم کوشکی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان ظهر امروز در رابطه با آخرین وضعیت، ابتلا، بستری و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در استان لرستان اظهارداشت: با اضافه شدن هزار و 158 بیمار جدید آمار مبتلایان به کرونا در لرستان به 144 هزار و 896 نفر رسیده است.
وی افزود: در بحث فوتیهای ناشی از کرونا نیز طی 24 ساعت گذشته 5 نفر جان خود را از دست دادند که با افزوده شدن این تعداد مجموع فوتی های استان به 2052 نفر رسیده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: هم اکنون نیز هزار و 158 بیمار مشکوک و مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند روز گذشته نیز آمارها بستریهای لرستان هزار و 118 نفر بود.
وی بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون در استان 441 هزار و 206 نمونه برای انجام آزمایش ارسال شده که به 434 هزار و 606 مورد جواب داده شده است و 289 هزار و 706 مورد منفی بوده است.
استان اردبیل/وضعیت بحرانیتر از همیشه شد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، شهروز حبیبزاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل در جمع خبرنگاران با اشاره به افزایش تعداد فوتی ها در سطح استان اظهار داشت: اردبیل هم اکنون در حال گذران روزهای سخت کرونایی است و میتوان گفت حال استان بحرانیتر از همیشه است.
وی با بیان اینکه شمار کل بیماران بستری مبتلا به کرونا در استان اردبیل به 769 نفر رسید، افزود: هماکنون شهرستانهای اردبیل، مشگینشهر، گرمی، خلخال، پارسآباد، سرعین و اصلاندوز در وضعیت قرمز و شهرستانهای بیلهسوار، نمین، کوثر و نیر در وضعیت نارنجی قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل بیان کرد: متأسفانه یکی از عواملی که شدت ابتلا را تا حد زیادی افزایش داده است جمعهای خودمانی، غیر رسمی، حضور مسافران در ویلاهای اجارهای و حضور در رستورانها است.
حبیبزاده با بیان اینکه تا زمانی که خود مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند، امکان مهار بیماری وجود ندارد، افزود: به مردم توصیه میکنیم از دورهمیها اجتناب کنید، در عزاداریها با حداقل افراد نسبت به برگزاری عزاداری سالار شهیدان اقدام فرمایید.
وی تصریح کرد: روزانه 30 تا 40 نفر مراجعه به بیمارستان داریم و با وجود تمام اقدامات انجام شده، ظرفیت بیمارستان جوابگوی بیماران کرونایی نیست و بیماران برای بستری منتظر ترخیص سایر بیمارسان هستند.
استان البرز/ 22 بیمار جان باختند
محمد فتحی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرج در مورد آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز اظهار داشت: در حال حاضر مراجعات بیماران کرونایی در مراکز بهداشتی و درمانی استان البرز رو به افزایش است.
وی افزود: در 24 ساعت گذشته بیش از 4 هزار نفر به مراکز بهداشتی و درمانی استان البرز مراجعه کرده اند که 225 بیمار با علائم کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه مجموع کل موارد بستری شامل قطعی ، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز 57 هزار و 558 نفر بوده است، ادامه داد : 22 بیمار کرونایی در24 ساعت گذشته در استان البرز جان باختند.
فتحی با بیان اینکه در حال حاضر 1313 نفر شامل موارد قطعی ، محتمل و مشکوک در مراکز درمانی بستری هستند، تصریح کرد: از این تعداد ، ابتلای 680 نفر به بیماری کرونا تا امروز قطعی شده است.
وی افزود: متاسفانه در 24 ساعت گذشته 22 بیمار کرونایی جان خود را از دست داده اند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به 5000 نفر رسیده است.
وی با تذکر در مورد رعایت شیوه نامه های بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا ، تصریح کرد: خوشبختانه از ابتدای شیوع کرونا تا کنون 51 هزار 230 نفر از مراکز درمانی ترخیص شدند
استان گیلان/ حال 350 بیمار وخیم است
طغیان پیک پنجم کرونا در کشور سبب شده تا روزانه شاهد بستری و فوت شدن بسیاری از هموطنانمان در سراسر استانهای کشور باشیم. استان گیلان دومین استان درگیر با کرونا بوده که اکنون در پیک پنجم کرونا با شرایطی بحرانی روبهرو است و کادر درمان گیلان عاجزانه از مردم خواستار رعایت پروتکلهای بهداشتی هستند.
علاوه بر عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم، تداوم مسافرتها به این استان، برگزاری مراسمات و تعطیل نبودن مشاغل گروه 2، 3 و 4 در گیلان حاکی از نبود قاطعیت و جدیت در مسئولان استانی برای مقابله با کرونا است.
طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حال حاضر بیش از 2 هزار بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان گیلان بستری هستند که 470 نفر از این تعداد در 24 ساعت گذشته بستری شدهاند و حال 350 نفر وخیم است.
شیوع گونه جهشیافته دلتا در گیلان که 50 درصد قدرت سرایت و شدت علائم بیشتری نسبت به کرونای اولیه دارد سبب شده تا آمار فوتشدگان کرونایی نیز رو به افزایش باشد.
بهدنبال تداوم روند افزایشی بستریشدگان کرونایی در گیلان نقاهتگاههایی برای بستری بیماران کرونایی در این استان راهاندازی شد و تعداد تختها افزایش یافت اما آنچه مشخص است این است که تداوم این روند خدماترسانی به بیماران را با مشکل مواجه میکند.
استان فارس/33 شهرستان قرمز شدند
براساس آخرین اعلام وضعیت استانهای کشور استان فارس با 33 شهرستان قرمز و 3 شهرستان نارنجی در حالت بحرانی قرار گرفته که مسئولان استانی نیز این موضوع را تایید کردهاند.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و 138 هزار و 974 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده 342 هزار و 41 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون 134 هزار و 620 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 25 هزار و 577 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون 367 هزار و 618 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.
هم اکنون چهار هزار و 815 نفر در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد 413 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
34 هم استانی دیگر در اثر این بیماری در 24 ساعت گذشته جان خود را از دست دادند که بر این اساس مجموع جانباختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری تا کنون به پنج هزار و 535 نفر رسیده است.
استان ایلام/ روند ابتلا افزایشی شد
محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 39 هزار و 274 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 65 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 93 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 15 بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها 38 هزار و 207 نفر بوده است.
کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون 796 نفر بوده است.
استان یزد/ 847 بیمار بستری شدند
ابراهیم سلمانی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) یزد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد در ارتباط با وضعیت کرونایی این استان با اشاره به اینکه پیک پنجم کرونا همچنان در وضعیت بحرانی است اظهار داشت: در حال حاضر، 847 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان یزد بستری هستند.
وی ادامه داد: از این تعداد، 153 نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه حضور داشته و خدمات دریافت میکنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) یزد افزود: در شبانه روز گذشته، 167 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان یزد پذیرش شدند.
وی با تاکید بر اینکه همه باید رعایت پروتکلهای بهداشتی را به صورت جدی در تمام زمانها داشته باشیم گفت: استان یزد همچنان در وضعیت قرمز است و همه شهرهای استان یزد به صورت همگن در شرایط بحرانی هستند.
سلمانی تصریح کرد:کرونا همچنان در کمین سلامت افراد است و هرگونه عادی انگاری شرایط، موجب افزایش مبتلایان و فوتیهای ناشی از این ویروس میشود.
استان قزوین / آمار بیماران بدحال 25 درصد کاهش یافت
آمار بیماران بدحال کرونایی زیر دستگاه ونتیلاتور هم به 27 نفر رسیده که 25 درصد از روز گذشته کمتر است و البته با توجه به وضعیت انفجار کرونایی این آمار متأسفانه دوباره به بالای 30 نفر برخواهد گشت.در شبانهروز اخیر آمار بستریهای کرونایی استان به 31 هزار و 460 نفر رسید و آمار فوتیها هم به 1963 نفر رسید که نشاندهنده ادامه وضعیت سخت کرونایی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از افزایش 14 درصدی آمار بستریهای روزانه کرونایی در بیمارستانها خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 251 بستری جدید کرونایی داشتیم که در مقایسه با روز قبل 30 نفر بیشتر شده و همین آمار سبب شد که مجموع بستریهای فعلی ما به 848 نفر برسد که 15 نفر از روز گذشته بیشتر است.
پیمان نامدار با اشاره به شناسایی 854 مبتلای کرونایی جدید در استان قزوین اضافه کرد: بنابراین آمار موارد قطعی ابتلای روزانه ما نسبت به روز پیش 12 درصد کمتر شده است و در ضمن آمار بیماران بدحال کرونایی زیر دستگاه ونتیلاتور هم به 27 نفر رسیده که 25 درصد از روز گذشته کمتر است و البته با توجه به وضعیت انفجار کرونایی این آمار متأسفانه دوباره به بالای 30 نفر برخواهد گشت.
سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان قزوین ادامه داد: در ضمن آمار مرگومیر کرونایی ما در مقایسه با روز قبل 20 درصد کاهش یافته و به 8 نفر رسیده است که البته آمار چندان قابل اعتمادی محسوب نمیشود و در روزهای آینده شاهد نوسانهای بیشتری در آمار فوتی کرونایی خواهیم بود.
نامدار همچنین از افزایش 20 درصدی آمار بهبودیافتگان کرونایی استان قزوین در 24 ساعت اخیر خبر داد و گفت: در شبانهروز گذشته 144 بیمار کرونایی ما با علائم قطعی نقاهت از بیمارستانهای استان قزوین مرخص شدند که این آمار 20 نفر بیشتر از روز گذشته بود و با توجه به آمار فزاینده ابتلا و بستری امیدواریم که با تلاش کادر درمان این آمار همچنان در سطح بالایی بماند.
استان اصفهان/ 2713 بیمار جدید شناسایی شد
آرش نجیمی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونهگیری شده ویروس کرونا در استان 7002 نفر بودند که 2713بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده569 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت 365 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 3119 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 437 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را34 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 25 نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
استان آذربایجان غربی / 21 بیمار دیگر جان باختند
جواد آقازاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به وضعیت بیماری کرونا در آذربایجانغربی اظهار داشت: در شبانه روز گذشته جانباختگان کرونایی افزایش چشمگیری یافته و با فوت 21 نفر دیگر، شمار کل فوتیها به پنج هزار و 51 نفر رسید.
وی تصریح کرد: همچنین مبتلایان کرونایی نیز به شدت افزایش یافته و با ابتلای یک هزار و 571 نفر تعداد کل مبتلایان به 207 هزار و 623 نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی گفت: علاوه بر آن شمار بستریهای سندروم حاد تنفسی نیز افزایش بسیار نگران کنندهای داشته و به یک هزار و 535 نفر رسیده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر تعداد بستری تحت ونتیلاتور به 42 نفر و تعداد بستری آی سی یو به 245 نفر رسیده است.
آقازاده به تعداد واکسیناسیون نیز اشاره کرد و اظهار داشت: با افزوده شدن 14 هزار و 799 نفر دیگر در شبانه روز گذشته، تاکنون در مجموع 585 هزار و 889 نفر واکسن کرونا دریافت کردند.
استان هرمزگان / 13 بیمار دیگر قربانی ویروس شدند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، روزهای سیاه کرونایی هرمزگان بر هرمزگان سایه افکنده و همچنان روزانه تعداد زیادی از افراد در بیمارستانها بستری شده و تعداد زیادی نیز جان خود را از دست میدهند.
تمامی آمارهای بیماری کرونا که به طور رسمی اعلام میشود حاکی از رشد فزاینده این بیماری در هرمزگان است، پیکی که علیرغم اعلام معاون کل وزارت بهداشت کنترل شده بود اما در واقعیت میبینم چنین چیزی نیست و روزانه شمار زیادی از مردم قربانی این ویروس میشوند.
در همین راستا دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: روزانه شمار زیادی تست کرونا برای بیمارییابی حداکثری انجام میشود که مجموع این تستها از ابتدای پاندمی تاکنون بالغ بر 441608 مورد بوده است.
وی افزود: کرونا در هرمزگان همچنان جولان میهد و حجم مراجعات بیماران به بیمارستانها افزایش یافته است، در حال حاضر 1297 نفر با تشخیص کووید 19 در بیمارستانهای استان بستری هستند.
نوروزیان گفت: از این تعداد 144 بیمار در بخش آیسییو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت 35 نفر نیز وخیم گزارش شده است.
وی تصریح کرد: تعداد بیماران قرنیطینه خانگی نیز رشد زیادی دارد و هم اکنون مرز 20 هزار بیمار را شکسته و از این میزان عبور کرده است، امید داریم بیماران در قرنطینه پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرده و مانع از ابتلای سایرین به این بیماری شوند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان 13 بیمار دیگر شامل 7 آقا و 6 خانم در محدوده سنی 29 الی 98 سال از شهرستانهای بندرعباس (4نفر)، میناب (3 نفر)، بندرخمیر (2 نفر) و قشم، رودان و بستک و کیش هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به 1888 نفر رسیده است.
استان خراسان رضوی/افزایش روزافزون تعداد بیماران بستری و سرپایی
علی اصغر انجیدنی دبیر کارگروه مراقبت و درمان کووید-19 دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: شرایط استان خراسان رضوی به ویژه مشهد مقدس، بسیار حاد و بحرانی است و متاسفانه در حال حاضر در اوج پیک پنجم کرونا و افزایش روزافزون تعداد بیماران سرپایی و بستری قرار داریم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سه هزار و 200 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند تصریح کرد: از مجموع بیماران بستری،550 بیمار بدحال در بخش های مراقبت ویژه بستری هستند.
دبیر کارگروه مراقبت و درمان کووید-19 دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در زمان اوج پیک، بهترین راهکار، ایجاد محدودیتهای کرونایی، رعایت دستورالعمل های بهداشتی، استفاد از ماسک، اجتناب جدی از حضور در دورهمیها و رعایت فاصله اجتماعی است تصریح کرد: بیش از 18 ماه از زمان همه گیری ویروس کرونا در کشور میگذرد و حوزه سلامت با تمام توان و ظرفیت در حال خدمات رسانی به بیماران است اما باید توجه داشت توان نیروی انسانی و ظرفیت مراکز درمانی محدود است و همکاری مردم میتواند در کاهش این فشار کاری بسیار موثر باشد.
وی با اشاره به افزایش بستریهای خانوادگی و فامیلی افزود: دورهمیهای خانوادگی و حضور در اجتماعات از عوامل اصلی شیوع سویه دلتای ویروس کرونا هستند، شهروندان برای حفظ جان خود و کمک به کادر درمان در این شرایط بحرانی باید از حضور در اجتماعات پرهیز کنند.
انجیدنی همچنین بر رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی در عزاداریهای ماه محرم و صفر تاکید کرد و از عزاداران خواست مراسم را در فضاهای باز و با رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی برگزار کنند.
استان بوشهر/ بستری 70 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه
سعید کشمیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر از روند صعودی بستریهای بخش کرونا بیمارستانهای استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: آمار بستری بخش کرونا بیمارستانهای استان در حال افزایش و اکنون شمار بیماران کرونایی بستری به بیش از 900 نفر رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه پیش بینی میشود تعداد بیماران کرونایی تا شهریورماه افزایش یابد افزود: روزانه بیش از یکهزار نفر بیمار مبتلا به کرونا در استان بوشهر شناسایی میشود که روز گذشته 212 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از بستری 70 بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: از این مجموع موارد بستری در بخشهای ویژه کرونایی، 38 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند و با کمک دستگاه تنفس میکنند.
وی با اشاره به ثبت 9 فوتی دیگر به سبب ابتلا به کرونا در استان بوشهر خاطر نشان کرد: متأسفانه روز گذشته 4 آقا و 5 خانم بین سن 29 تا 79 سال در بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر جان باختند و تعداد فوتیهای استان به یکهزار و 572 نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به وضعیت تختها و بیماران در بیمارستانها پرداخت و تصریح کرد: اکنون همه تختهای بخش کرونایی بیمارستانها اشغال است و برخی بیماران با بستری موقت در بیمارستان و سپس با تجوز دارو در منزل خودشان مراقبت میشوند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از نیاز فوری به نیروی انسانی برای بیمارستانهای استان بوشهر در تمامی ردهها خبر داد و تأکید کرد: برای مقابله با کرونا در بیمارستانهای استان بوشهر نیاز به نیروهای مختلف از جمله پرستار، کمک پرستار و پزشک هستیم.
استان کرمان / تکمیل ظرفیت تختهای بیمارستانی
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان هزار و 112 مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 653 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 58 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 191 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 74 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 136 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 261 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 31 هزار 642 مورد رسیده است.
وی به فوت 24 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 836 نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 557 هزار و 186 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 116 هزار و 790 مورد است.
غلامعباس محمدی رئیس دانشکده علوم پزشکی سیرجان نیز تکمیل ظرفیت تختهای بیمارستانی و بستری شدن بیماران کرونایی در حیاط بیمارستان دکتر غرضی را تایید کرد و اظهار داشت: به دلیل تکمیل تختهای بخش کرونایی این بیمارستان، بیماران مجبورند تا خالی شدن تخت مدتی در حیاط بیمارستان منتظر بمانند.
دانشکده علوم پزشکی سیرجان با اشاره به اینکه تا ساعت 9 صبح امروز در بیمارستان امام رضا (ع) این شهرستان 148 بیمار بستری و 245 بیمار بستری موقت داشتیم افزود: بیمارستان غرضی سیرجان نیز 82 بیمار بستری و 95 بیمار بستری موقت داشته است.
مهدی ابنا رئیس بیمارستان غرضی سیرجان نیز با اشاره به اینکه بیمارستان ما 138 تختخوابی است ولی ما در حال حاضر 168 بیمار کرونایی را در این بیمارستان بستری کردیم افزود: به علاوه این بیماران، بیماران سرپایی نیز در سوله محوطه در حال درمان هستند و ما مجبور شدیم در حیاط بیمارستان این بیمار را منتظر نگه داریم.
استان سمنان / 68 بیمار جدید بستری شدند
نوید دانایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، اظهار داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تا کنون 34 هزار و 473 مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شدهاند.
وی با اشاره به تعداد افراد بستری شده با تشخیص قطعی بیماری کرونا گفت: در 24 ساعت گذشته تعداد 68 بیمار جدید مبتلا به کرونا در سمنان بستری شد.رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اضافه کرد: در مجموع از ابتدای شیوع کرونا تا کنون تعداد هشت هزار و 2 نفر در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.
دانائی همچنین افزود: از ابتدای کرونا تا کنون نیز بیست و شش هزار و 471 بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.وی به آمار افراد بهبود یافته از بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اشاره کرد و گفت: از ابتدای بروز بیماری کرونا 6 هزار و 767 نفر بهبود یافتند.
روند ابتلا به بیماری کرونا در استان سمنان صعودی است و این امر به خاطر عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی است.ظرفیت تختهای بیمارستانی استان سمنان رو به تکمیل و ظرفیت بخش کرونای بیمارستانهای ولایت دامغان و امام حسین(ع) شاهرود تکمیل شده است.
گزارش : هانیه حقیقی
انتهای پیام/ش