درخشش اورژانس تهران در بحران کرونا/ چه کسی رئیس اورژانس کشور می‌شود؟


درخشش اورژانس تهران در بحران کرونا/ چه کسی رئیس اورژانس کشور می‌شود؟

پیرحسین کولیوند که اقدامات موثر و موفقی را در پیشبرد و پیشرفت اهداف اورژانس انجام داده و خودش نیز به کرونا مبتلا شده بود چند روز قبل استعفایش را تقدیم وزیر بهداشت کرد و سعید نمکی نیز پیمان صابریان را به عنوان سرپرپرست سازمان اوژرانس کشور منصوب کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، چندی است قله پنجم کرونا در کشور و پایتخت آغاز شده و هر روز بر آمار مبتلایان و فوتی‌های این بیماری افزوده می‌شود. تخت‌های بیمارستان‌ها مملو از بیماران کرونایی است و بیماران جدید برای بستری باید منتظر خالی شدن تخت باشند. نیرو‌های اورژانس نیز در پیک پنجم با افزایش شدید تماس‌های مرتبط با بیماران کرونایی مواجه شده و گاهی حتی با کمبود نیرو و آمبولانس دست و پنجه نرم می‌کنند اما هیچوقت میدان را خالی نکرده‌اند.

هرچند طی روزهای گذشته پیرحسین کولیوند رئیس سابق سازمان اورژانس که همه مردم او را به عنوان مردی جهادی می‌شناسند سکان این سازمان پر اهمیت را به دست یکی دیگر از همکاران خود سپرد اما فعالیت‌های سازمان اورژانس و سازمان اورژانس تهران نه تنها دچار کاستی نشد بلکه با پیوستن اورژانس به طرح واکسیناسیون عمومی فعالیت‌های آنها چند برابر شده است.

نباید از این موضوع غافل شویم که با ورود ویروس دلتا به کشور به اذعان مسوولان وزارت بهداشت ظرفیت بیمارستان‌ها پر شده است اما این موضوع در فعالیت نیروهای اورژانس وقفه‌ای ایجاد نکرد، به طوری که بر اساس بررسی‌ها درحال حاضر و با توجه به افزایش تعداد بیماران مبتلا به کرونا زمان رسیدن نیروهای اورژانس بر بالین بیماران 4 الی 5 دقیقه تخمین زده می‌شود که همین موضوع می‌تواند علاوه بر اینکه از استرس و اضطراب بیمار و خانواده‌اش کم کند بلکه رسیدن به موقع کادر درمان بر بالین بیمار می‌تواند نقش بسزایی در کاهش مرگ و میر بیماران ایفا کند.

پیرحسین کولیوند که اقدامات موثر و موفقی را در راستای پیشبرد و پیشرفت اهداف اورژانس انجام داده بود و در طول این دوران خودش نیز به بیماری کرونا مبتلا شده بود چند روز قبل استعفای خود را تقدیم وزیر بهداشت کرد و سعید نمکی نیز پیمان صابریان را به عنوان سرپرست سازمان اورژانس کشور منصوب کرد.

در همین رابطه مروری بر اقدامات و سوابق وی نشان می‌دهد که صابریان طی چند سال گذشته کارنامه قابل قبولی را از خود ارائه داده است.

افزایش چشمگیر پوشش خدمات فوریت‌های پزشکی در کلانشهر تهران از 165 پایگاه در سال 96 تاکنون به 228 پایگاه فعال، افزایش چشمگیر تعداد آمبولانس‌های اورژانس به 250 دستگاه و راه‌اندازی  230 دستگاه موتورآمبولانس‌، که همین اقدام باعث شده است در شدیدترین پیک کرونا بیماران زمان زیادی را در انتظار نیروهای امدادی نباشند.

افزایش تعداد استیشن‌های پاسخگوی مرکز ارتباطات در جهت کاهش زمان انتظار مددجویان، کاهش مدت زمان انتظار تماس و پاسخگویی بهینه به نیازهای مددجویان از دیگر اقدامات وی به شمار می‌رود، نوسازی و تجهیز پایگاه‌های اورژانس، راه اندازی و توسعه اورژانس بانوان با توجه به لزوم حضور بانوان در برخی ماموریت های حیاتی از قبیل زایمان، توسعه سیستم پاسخ سریع با افزایش ناوگان موتوری و راه اندازی طرح خدمت رسانی به بیماران قرنطینه در منزل در زمان اپیدمی کرونا با هدف پیگیری بیماران، بهبود شرایط بالینی و  کاهش بار مراجعات به بیمارستان ها از اقدامات موثر وی به شمار می‌رود.

از سال 96 تا کنون تعداد ماموریت های اورژانس تهران از 1600 مأموریت در روز به 5000 مأموریت در روز رسیده است و تعداد تماس‌ها از 4500 به 20 هزار افزایش پیدا کرده است. ناگفته نماند که این اقدامات با مدیریت نیروی انسانی و توان قبلی و بهینه سازی سیستم انجام شده است.

همچنین، انتقال، قرنطینه و مراقبت از دانشجویان ایرانی ساکن ووهان در اوایل شیوع بیماری کرونا از اقدامات مهم آن زمان بود که توسط اورژانس تهران مدیریت شد.

از دیگر اقدامات صابریان در این دوره می‌توان به راه اندازی واحد تحقیقات و فناوری در اورژانس پایتخت، مدیریت موفق کرونا در اورژانس پیش بیمارستانی در دوره اپیدمی کرونا با توجه به افزایش 35 درصدی تعداد ماموریت های مرکز اورژانس تهران و رشد 4.5 برابری تعداد تماس های مرکز ارتباطات و اجرای طرح ضربتی واکسیناسیون کرونا در پایگاههای اورژانس و طرح واکسیناسیون سیار در جهت کنترل سریعتر و مهار اپیدمی کرونا از مهمترین اقدامات وی در دوره کوتاه ریاست مرکز اورژانس تهران به شمار می‌رود.

ناگفته نماند اورژانس تهران در این در زمینه واکسیناسیون شهروندان روزانه به بیش از 10 هزار نفر از شهروندان واکسن کرونا تزریق می‌کنند که این موضوع نقش مهمی در کاهش کار کادر بهداشت و درمان داشته است.

صابریان که تخصص خود را در رشته بیهوشی از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت کرده است رتبه برتر بورد 96 تخصص بوده و اکنون به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشغول به فعالیت است.

سوابقی از قبیل رئیس مرکز فوریت های پیش بیمارستانی اورژانس تهران، رئیس کمیته امور مدیران مرکز اورژانس پایتخت، عضو شورای سیاست گذاری سلامت در حوادث و بلایا ، عضو کمیته اخلاق بالینی و رئیس کمیته تخصصی تریاژ و تخلیه مجروحین و ... را در کارنامه خود داراست که همین موضوع نشان دهنده توانایی وی در امور اجرایی اورژانس است.

از سوی دیگر مدیریت اورژانس تهران با وسعت جغرافیایی و جمعیت زیاد که دست کمی از کشور ندارد نیازمند یک مدیر توانا و مسلط به امور اجرایی بود که اقدامات صابریان نشان می‌دهد وی به خوبی امور این حوزه را مدیریت کرده است.

در دورانی که از یک‌سو با تحریم‌های سخت از سوی دولت جنایتکار آمریکا در حوزه بهداشت و درمان روبرو هستیم و از سوی دیگر سیل حوادث طبیعی بیخ گوش ماست ادامه حضور وی به عنوان یک فرد با انگیزه با توجه به توامندی‌ها و سوابق علمی و تخصصش در این حوزه می‌تواند کمک زیادی به ارتقا و پیشرفت این نهاد مهم کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران