وعده جدید برای واگذاری سرخابی‌های پایتخت/ فرابورس: در قبال بورسی شدن استقلال و پرسپولیس کوتاهی نکردیم

وعده جدید برای واگذاری سرخابی‌های پایتخت/ فرابورس: در قبال بورسی شدن استقلال و پرسپولیس کوتاهی نکردیم

معاون پذیرش شرکت فرابورس ایران با بیان اینکه بازار سرمایه هیچ کوتاهی‌ای در قبال استقلال و پرسپولیس انجام نداده است، گفت: طولانی شدن فرآیند به این علت است که ساختار تصمیم‌گیری این شرکت‌ها بسیار کند است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سال‌ها است که موضوع واگذاری دو تیم استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی از سوی مسئولین مختلف مطرح می‌شود و هر چند وقت یکبار وعده جدیدی در مورد زمان این واگذاری‌ها گفته می‌شود. در دولت دوازدهم بود که وعده‌ها شکل جدی‌تری به خود گرفت و حتی چند دور مزایده نیز برگزار شد.

این مزایده‌ها هم به جایی نرسید و دولت تصمیم به تغییر مدل واگذاری گرفت و تلاش شد تا این دو باشگاه پرطرفدار از طریق بورس واگذار شوند که این مسئله نیز تا امروز به نتیجه نرسیده است.

«مسعود سلطانی‌فر» وعده واگذاری سرخابی‌ها در دولت دوازدهم را در تاریخ 26 اسفند 1396 داد و اظهار داشت دو تیم در سال 97 واگذار خواهند شد. وی در آخرین اظهار نظر گفته بود که این دو تیم تا پایان دولت دوازدهم واگذار خواهند شد که این اتفاق نیز رخ نداد و این مسئله به دولت سیزدهم رسید.

در حال حاضر به نظر می‌رسد مسیر واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس از بورس می‌گذرد و این مدل جایگزین مزایده شده است اما این روند نیز به کندی پیش رفته و همچنان به نتیجه مشخصی نرسیده است.

«حجت اسماعیل‌زاده» معاون پذیرش شرکت فرابورس ایران در پاسخ به این سؤال که آخرین وضعیت عرضه باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس در فرابورس به کجا رسید؟ گفت: استقلال و پرسپولیس دارای شرایط پذیرش در بازار اول و دوم فرابورس نبوده‌اند. ریسک‌ و ابهاماتی که در صورت‌های مالی این شرکت‌ها بود باعث شد همه را به این نتیجه برساند که این شرکت‌ها توانایی پذیرش در بازار اول و دوم را ندارند.

وی افزود: این شرکت‌ها باید نزد سازمان بورس ثبت شوند و بعد از آن، طبق ماده 36 قانون احکام دائمی، باید امکان معامله برای آنها فراهم شود.

معاون پذیرش شرکت فرابورس گفت: امکان معامله در بازار پایه فرابورس برای شرکت‌های پرسپولیس و استقلال فراهم است و این دو باشگاه به محض ثبت، نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، در کمیته درج در رابطه با درجشان در بازار پایه فرابورس تصمیم‌گیری می‌شود.

وی در ادامه گفت: آخرین آماری که از مراحل پذیرش شرکت‌های استقلال و پرسپولیس وجود دارد این است که این شرکت‌ها در حال اعلام اعضای خودشان به سازمان بورس هستند. اعضای هیئت مدیره باید یک شرایطی را داشته باشند و باید اعضا به سازمان بورس معرفی شوند تا مستند سازی صورت بگیرد؛ بعد سازمان بورس اجازه ثبت را به این شرکت‌ها بدهد.

اسماعیل‌زاده در رابطه با زمان عرضه سهام استقلال و پرسپولیس گفت: در رابطه با عرضه سهام پرسپولیس و استقلال، زمان مشخصی را تعیین کردن کار خیلی سختی است؛ به این علت که بخشی از این زمان‌هایی که در فرآیند پذیرش سپری می‌شود بسته به ساختار تصمیم‌گیری شرکت‌ها دارد. اگر این شرکت‌ها آمادگی کامل داشته باشند، سازمان بورس آماده ثبت این شرکت‌ها است و قطعاً در فرابورس معطل نخواهند ماند. به این صورت که اگر سازمان بورس این شرکت‌ها را تأیید کند، در فرابورس مشکلی وجود نخواهد داشت.

وی در پاسخ به این سؤال که دلیل طولانی شدن فرآیند پذیرش این شرکت‌ها چیست؟ گفت: به دلیل ساختار‌هایی که در شرکت‌های پرسپولیس و استقلال وجود دارد، این فرآیند طولانی شده است و بازار سرمایه چه بورس چه فرابورس هیچ کوتاهی در قبال استقلال و پرسپولیس انجام نداده است. بیشتر این زمان طولانی به این علت است که ساختار تصمیم‌گیری این شرکت‌ها بسیار کند است و این مسئله کند بودن در کل ساختار این شرکت‌ها در رابطه با هر موضوعی وجود دارد.

انتهای پیام/؛

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon