ابعاد جدید پرونده انفجار بندر بیروت در گفت‌وگو با خانم بشری خلیل، وکیل مطرح لبنانی/ بخش دوم و پایانی

ابعاد جدید پرونده انفجار بندر بیروت در گفت‌وگو با خانم بشری خلیل، وکیل مطرح لبنانی/ بخش دوم و پایانی

وکیل برجسته لبنانی در ادامه افشای ابعاد انفجار هولناک بندر بیروت چنین ابراز عقیده می‌کند که رژیم صهیونیستی برای شعله‌ور کردن آتش جنگ داخلی در لبنان با هدف ضربه زدن به حزب‌الله تلاش می‌کند، اما مقاومت با هوشمندی این تلاش‌ها را ناکام گذاشته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیروت، خانم «بشری الخلیل» از وکلای برجسته لبنانی که اطلاعات قابل توجهی درباره ابعاد مختلف فاجعه بزرگ انفجار چهارم آگوست 2020 در بندر بیروت دارد، در بخش پایانی گفتگو با خبرنگار تسنیم به افشای ابعاد جدیدی از این انفجار و اهداف اصلی طراحان و مجریان این جنایت و ادامه تلاش‌های گسترده محور آمریکایی صهیونیستی با ارتجاع عرب و مزدوران داخلی آنها در لبنان برای ضربه زدن به مقاومت و ... پرداخته است.

 

مهمترین محورهای بخش پایانی مصاحبه با وکیل برجسته لبنانی درباره ابعاد پیدا و پنهان فاجعه بزرگ انفجار بندر بیروت

- نیروهای حزب القوات لبنان (فالانژیست‌های سابق به سرکردگی سمیر جعجع که در ربودن دیپلمات‌های ایرانی و تحویل آنها به رژیم صهیونیستی دست داشتند) به عنوان مزدور اسرائیل به طور گسترده در بیروت حضور دارند، سازمان اطلاعات اسرائیل حضور دارد.

- انفجار اسکله بیروت می‌توانست از راه دور یا به شیوه‌ای خاص رخ دهد و یا توسط اسرائیل رخ دهد و کسی منکر آن نیست.

-فرانسه به گونه‌ای دیگر در انفجار بندر بیروت دست داشت. فرانسوی‌ها در گاز دریای مدیترانه نقش دارند و خواهان سهم بیشتر هستند. بنابراین شرکت‌هایشان نیز در دریا(مدیترانه) حضور دارند.

-انفجار بیش از چند هدف را دنبال می‌کرد و کسی که دست به آن زد، بیش از یک هدف داشت. متشنج کردن اوضاع سیاسی و در تنگنا قرار دادن حزب‌الله

- هدف اصلی از  انفجار، ضربه زدن به خود بندر بیروت و پایان نقش آن بود.به این دلیل که آنها اکنون مانع بازسازی و آبادانی آن می‌شوند. بندر بیروت می‌تواند، ظرف سه ماه بازسازی و ساخته شود.

- می‌خواهند، لبنان را به کارگزار و مزدور اسرائیل تبدیل کنند و درآمد ملی و اصلی آن به جیب اسرائیل برود. می‌خواهند، به نقش بندر بیروت پایان دهند.

-هدف، نابودی بندر بیروت و استفاده از انفجار برای ضربه زدن به حزب‌‌الله بوده است، زیرا حزب‌الله در مسئله گاز دریای مدیترانه نقش دارد.

-هدف آنها (رژیم صهیونیستی) مسیر دریایی ما و گاز ماست.گذرگاه دریایی ما سهل‌الوصول و آسان است به طوری که گاز ما می‌تواند بسیار آسان و با قیمتی رقابتی بدون اینکه هزینه‌بر باشد، ارسال شود. مسیر دریایی تل‌آویو سخت و پر از مانع و بسیار دشوار است و انتقال گاز در آن مسیر بسیار هزینه‌بر است. به حدی که نمی‌تواند، وارد بازار رقابت با گاز روسیه شود.به همین دلیل اسرائیل خواهان گذرگاه و مسیر ماست.

-رئیس جمهور میشل عون و مقاومت، پشتیبان و حامی گاز و گذرگاه و مسیر دریایی هستند.

- اسرائیل امروز با دو مشکل روبرو است، یکی مشکل گذرگاه و عبور، و دیگری مشکل شرکت‌های خارجی که از سرمایه‌گذاری در گاز این رژیم امتناع می‌کنند و اسرائیل به همین دلیل برای ضربه زدن به حزب الله تلاش می‌کند.

- تل‌آویو نمی‌تواند، به هیچ طریقی با حزب‌الله وارد جنگ شود. بنابراین بهترین راهکار و ابزار را جنگ داخلی علیه حزب‌الله می‌‌داند.

-اسرائیل امروز روی هر چیزی که مختص حزب‌الله باشد، سرمایه‌گذاری می‌کند تا آتش جنگ داخلی علیه آن را برافروزد و بسیاری از طرف‌ها امروز متأسفانه حاضر به حمایت از آن هستند.

-حزب‌الله می‌تواند در لحظه مناسب و با دوراندیشی، نزاع را پایان دهد.

-اگر اجازه دهند، بازپرس قضایی با آرامش کار کند،به نتیجه خواهد رسید.

-اولین کاری که من انجام می‌دهم، بازجویی از نیروهای یونیفل است تا بفهمم، چگونه مواد وارد شده و چه کسی اجازه ورود آنها را داده است تا به سرنخ برسم.

بخش پایانی مصاحبه با وکیل برجسته لبنانی درباره ابعاد پیدا و پنهان فاجعه بزرگ انفجار بندر بیروت به این شرح است:

 

 

 

تسنیم : چند روز پیش، در خیابان محل وقوع انفجار با مردم دیدار داشتیم .بیشتر آنها می‌گفتند که قبل از شنیدن صدای انفجار،صدای هواپیما را شنیدند.با وجود تکذیب این مسئله از سوی مقامات، مردم همچنان بر آن تاکید می‌کنند.مقامات مسئول می‌گویند، هیچ پروازی(هنگام انفجار) وجود نداشته است،اما من فکر می‌کنم که حافظه مردم بیشتر درست می‌گوید، درست است؟

 

بشری الخلیل: بله، برخی از دوستان با من صحبت کردند و گفتند که برای دیدن آتش‌سوزی در بالکن بودند. آنها گفتند که در آن هنگام صدایی را شنیده و موشک را دیدند که شلیک شد.اقدام خرابکارانه نیاز به دلیل و مدرک ندارد، حتما نباید موشک باشد.ممکن است، قرار داده شده باشد. ممکن است، آنجا در همان جا باشد.حرف ما این است که نیروهای حزب القوات لبنان به عنوان مزدور اسرائیل در آنجا به شکلی گسترده حضور دارند، سازمان اطلاعات اسرائیل حضور دارد.زمینه فراهم است تا فردی جرقه را بزند، این کار سختی نیست.به ویژه آنکه شما از جایی بی در و پیکر حرف می‌زنیدو هرکس می‌تواند، وارد و خارج شود. درهای بندر، باز است.

تسنیم: لبنان همواره سلاحش به سمت چه جبهه‌‌ای نشانه گرفته شده است؟

بشری الخلیل: امروز دیگر این مسئله سختی نیست. ممکن است، اتفاق بیفتد. می‌توانست، انفجار از دور یا به شیوه‌ای خاص رخ دهد و یا توسط اسرائیل رخ دهد و کسی منکر آن نیست.

تسنیم: به موضوع فرانسه پرداختید. به نظر شما، فرانسه بعد از انفجار توانست از وضع موجود برای بازگشت به صحنه و میدان لبنان استفاده کند و اینکه آیا ابتکار ماکرون می‌تواند، زندگی را به بیروت بازگرداند؟ به عنوان مثال اجازه می‌دهید، درباره فرانسه و بازگشت آن به میدان لبنان بعد از انفجار صحبت کنیم و اینکه آیا فرانسه از این شرایط برای بازگشت به میدان لبنان سوء استفاده کرد؟

بشری الخلیل: به نظر من، فرانسه به گونه‌ای دیگر در این انفجار دست داشت. انفجار بیش از چند هدف را دنبال می‌کرد و کسی که دست به آن زد، بیش از یک هدف داشت. متشنج کردن اوضاع سیاسی و در تنگنا قرار دادن حزب‌الله مثل همیشه مانند ماجرای ترور «رفیق الحریری» برای از بین بردن و ویرانی بندر بیروت.

فرانسوی‌ها وقتی ورود کردند، چون صحنه بسیار بزرگ بود و با گاز دریای مدیترانه ارتباط پیدا می‌کرد‌ . فرانسوی‌ها در گاز دریای مدیترانه نقش دارند و خواهان سهم بیشتر هستند. بنابراین شرکت‌هایشان نیز در دریا(مدیترانه) حضور دارند.شرکت‌های آنها برای سرمایه‌گذاری در اینجا حضور دارند. آمدند تا پیشنهادهایی برای سرمایه‌گذاری ارائه دهند، بنابراین طبیعی است که فرانسه دخالت کند و به واسطه ما یعنی لبنان موضوع انفجار را برای کمک به تحکیم و تقویت جای پای خود استفاده و از انفجار برای دخالت‌هایشان بهره‌برداری کنند.

تسنیم: حتی بهره‌برداری بشردوستانه، چون دیدیم که ماکرون در میان مردم حضور داشت و به حرف‌های آنها گوش می‌داد.

بشری الخلیل: این واقعا خنده‌آور و مسخره است.نباید فراموش کنیم که فرانسه بیشترین چوبه دار را در لبنان برپا کرد. چوبه‌های دار آن حتی بسیار بیشتر از آن بود ‌که ترکیه برپا کرده بود. چون ترک‌ها در آخرین روزهای حضورشان در سوریه و لبنان چوبه‌های دار برپا کرده بودند.کشوری که در لبنان چوبه‌های دار برپا کرد، در حقیقت فرانسه بود. عموی مرا فرانسه اعدام کرد. «یوسف طاهر»، شهردار «جویه» را هم فرانسه به اتهام حمایت مالی از مقاومت در آن روزها اعدام کرد. فرانسه چوبه‌های دار را آویزان و مردم را از کشور تبعید کرد و مرتکب جنایات بسیاری شد. آیا آنچه مرتکب شده را فراموش کنیم؟فرانسه با هرکس که با آن مقابله می‌کرد و در برابرش می‌ایستاد،در نهایت بی‌رحمی برخورد می‌کرد. بیشتر از آنچه آمریکایی‌ها به آن دست می‌زنند. البته هیچ کدام از آنها بهتر از دیگری نیست(در ارتکاب جنایت یکی هستند)و همه آنها در جنایت با هم مسابقه می‌دهند.

تسنیم: در سخنانتان بر روی طرح و دخالت بزرگ خارجی تمرکز کردید. اینکه در مسئله انفجار بندر، دخالت خارجی وجود داشته است. به نظر شما آیا دست‌هایی وجود دارد که بخواهد انفجار بندر را به موضوع حزب‌الله ربط دهد. چون اسرائیل بندر را منفجر کرد، در این باره سخنان زیادی در رسانه‌ها مطرح شد تا حزب‌الله در حلقه اتهام قرار گیرد.؟

بشری الخلیل: برای بهره‌برداری از این موضوع، بله. اما به نظر من، هدف اصلی ضربه زدن به خود بندر بیروت بود.به این دلیل که آنها اکنون مانع بازسازی و آبادانی آن می‌شوند. بندر بیروت می‌تواند، ظرف سه ماه بازسازی و ساخته شود.وقتی روی بام هر ساختمان بلند بروید و منطقه را ببینید. خسارات بندر، با توجه به گفته‌های یکی از شرکت‌ها نیازمند ماه است تا بازسازی و ساخت بندر پایان یابد. برداشتی که می‌شود، این است که بسیاری مانع بازسازی شده‌اند.بنابراین هدف اصلی ضربه زدن به بندر بیروت و پایان دادن به نقش آن بود.

درگیری و اختلاف امروز روشن است. می‌خواهند، لبنان را به کارگزار و مزدور اسرائیل تبدیل کنند و درآمد ملی و اصلی آن به جیب اسرائیل برود. آنها می‌خواستند با گرفتن این نقش از بیروت آن را به بندر حیفا بدهند. شیوخ خلیج فارسی که به عادی‌سازی روابط با اسرائیل پرداختند. بسیار خوب، اگر بخواهند به بندر حیفا بروند. در حالی که بندر بیروت دایر باشد و خدمت‌رسانی کند. در برابر مردم خود در تنگنا قرار می‌گیرند. به عبارتی می‌خواهند، به نقش بندر بیروت پایان دهند. به فکر ساخت و راه اندازی مراکز سیاحتی و گردشگری مراکز گردشگری احداث کنند. به عبارتی آنها می‌خواهند، به نقش آن به عنوان بندری پایان دهند که عمری هزاران ساله، قبل از دوران فینیقی‌ها دارد و با حذف کامل این بندر،آن را به مراکز گردشگری تبدیل کنند،چون بندر حیفا وجود دارد.

بنابراین، کاملا روشن و آشکار است که توطئه‌ای علیه لبنان وجود دارد و کشورهای عربی در آن دست دارند.وقتی اعراب بخواهند به بندر حیفا بروند، دیگر نیازی به رفتن به بندر بیروت ندارند و با نرفتن آنها بندر دیگر نمی‌توانست، فعالیت کند. حداقل این است که مردم انتقاد می‌کردند و از آن ناراضی می‌شدند یا واکنش‌هایی رخ خواهد داد.بسیار خوب، این نقش را اسرائیل گرفت و بخش بزرگی از درآمد سرانه شما را از آن خود کرد. پیامد دوم، آسیب دیدن بانک‌ها و گردش مالی بود. حتی اگر بانک‌ها به فعالیت سابق خود باز گردند. دیگر کسی پول و سرمایه‌اش را در آنها سرمایه‌گذاری نمی‌کند، چون آنها اعتماد مردم را از دست داده‌اند. به عبارتی دیگر، به نقش بانک‌های لبنان ضربه و خسارت وارد شده است و نیازمند سال‌هاست تا اعتماد سازی کنند، اما جایگزین‌هایی وجود دارد و یکی از این جایگزین‌ها، بانک‌های اسرائیلی هستند. معروف است که یهود در حوزه بانکداری بسیار قدرتمند عمل می‌کنند،

بنابراین هدف نابودی بندر بیروت و عدم وجود بندر بود و این نظر بنده است و پس از آن هم استفاده از انفجار برای ضربه زدن به حزب‌‌الله بوده است.امروز هر اتفاقی در منطقه رخ دهد خواهند گفت حزب‌الله در پس آن قرار دارد، نه فقط به دلیل اینکه حزب‌الله دشمن اسرائیل است، خیر، بلکه، به این دلیل که حزب‌الله در مسئله گاز دریای مدیترانه نقش دارد. چرا امروز در مسئله تعیین مرزها اختلاف وجود دارد؟ اسرائیل چه می‌خواهد؟ این رژیم دارای ثروت بزرگی است، ما نیز ثروت‌های خود را داریم. هدف آنها تنها محروم کردن ما از بخشی از ثروت‌هایمان نیست. آنها می‌توانند، از این هدف چشم پوشی کنند تا موضوعات مورد اختلاف برای آنها راحت‌تر حل شود، اما هدف چیز دیگری است .

هدف آنها(رژیم صهیونیستی) مسیر دریایی ما و گاز ماست.گذرگاه دریایی ما سهل‌الوصول و آسان است به طوری که گاز ما می‌تواند بسیار آسان و با قیمتی رقابتی بدون اینکه هزینه‌بر باشد، ارسال شود. حتی با گاز روس‌ها و مصری‌ها و غیره به دست اروپایی‌ها برسد.اینطور نیست؟ در حالی که مسیر دریایی تل‌آویو سخت و پر از مانع و بسیار دشوار است و انتقال گاز در آن مسیر بسیار هزینه‌بر است. به حدی که نمی‌تواند، وارد بازار رقابت با گاز روسیه شود.به همین دلیل اسرائیل خواهان گذرگاه و مسیر ماست و در مسئله مرزها با ما بحث و مناقشه می‌کند. خواهان لغو تمام توافقنامه‌های پیشین مربوط به مرزهای بین‌المللی ما است تا مسیر و گذرگاهی که ما در دریا داریم را از آن خود  کند تا گاز خود را به قیمت رقابتی منتقل کند.

مشکل ما وجود طرف‌هایی در منطقه است که به اسرائیل کمک می‌کنند، زیرا این رژیم با اردن و مصر توافقنامه امضا کرد، اما اگر گاز اردن، مصر و اسرائیل از آن مسیر سخت و پیچیده به اروپا برسد. چون هزینه‌بر است، دیگر نمی‌تواند، از لحاظ قیمت رقابتی کند و گران به اروپا خواهد رسید، ولی گازمان به شکلی طبیعی و با قیمتی رقابتی و بدون هیچ هزینه اضافه و قیمت بسیار رقابتی خواهد داشت و این موضوعی بسیار مهم است. به همین دلیل گذاشتند، ما به تنهایی وارد رویارویی و نبرد تعیین مرزها و نبرد مسیر دریایی داریم شویم.

سؤال این است که چه طرفی از این اقدام حمایت می‌کند؟ دو طرف هستند. قدرت قانونی که در رئیس جمهور میشل عون نمود پیدا می‌کند و قدرت کوبنده که در مقاومت تبلور می‌یابد. اینها(عون و مقاومت) پشتیبان و حامی گاز و گذرگاه و مسیر دریایی هستند. رئیس جمهور عون با هماهنگی و همسویی کامل با مقاومت از اختیاراتش برای عدم چشم‌پوشی از یک وجب از خاک لبنان استفاده می‌کند و مقاومت کاملا با تمام توانمندی‌ها و امکانات در اختیار آماده است تا مانع دست اندازی(تل‌آویو) به منابع نفت و گاز ما شود.

تسنیم: حتی ترس از مقاومت مانع بسیاری از شرکت‌های غربی شد که برای کار بیایند و حتی در سرزمین‌های اشغالی کار کنند.

بشری الخلیل: این همان چیزی است که من می‌خواستم بگویم. اسرائیل امروز با دو مشکل روبرو است، یکی مشکل گذرگاه و عبور، زیرا نمی‌تواند، ما را از آن محروم کند و دیگری مشکل شرکت‌های خارجی که از سرمایه‌گذاری در گاز این رژیم امتناع می‌کنند. مسئولیت این دو مسئله بر دوش حزب‌الله است.به همین دلیل، این رژیم برای ضربه زدن به حزب‌الله تلاش می‌کند و به این خاطر به فکر پروژه جنگ افتاد، اما آن را سخت دید. بنابراین جنگ بزرگ فلسطین در این اواخر را رقم زدند.

چون دیدند که جنگ با حزب‌الله چیزی شبیه به غیر ممکن است. با خود گفتند، اگر قدرت غزه چنین است، پس قدرت حزب‌الله چگونه خواهد بود؟این رژیم توان پرداخت هزینه جنگی را که نتایج آن تضمین‌نشده باشد،ندارد و در همان زمان توان سرمایه‌گذاری روی گاز را ندارد و نمی‌تواند، به هیچ طریقی با حزب‌الله وارد جنگ شود. بنابراین بهترین راهکار و ابزار چیست؟ جنگ داخلی علیه حزب‌الله.

اسرائیل امروز روی هر چیزی که مختص حزب‌الله باشد، سرمایه‌گذاری می‌کند تا آتش جنگ داخلی علیه آن را برافروزد و بسیاری از طرف‌ها امروز متأسفانه حاضر به حمایت از آن هستند، از جمله جریان المستقبل برای این امر آماده است. بخش بزرگی از اهل سنت لبنان که وابسته به باشگاه نخست‌وزیران پیشین هستند و هر چیزی را خرید و فروش و تجارت می‌کنند، حتی اگر خون مردم و وطن باشد. اقدام به خرید و فروش وطن برای تجارت می‌کنند، افرادی مانند «سنیوره» و حتی مامور تشکیل کابینه و سعد(الحریری) همه اینها به نوعی دشمنان حزب‌الله هستند. اگر سنیوره صلاح بداند که هسته‌های القاعده در لبنان را برای مقابله با حزب‌الله فعال کند، در این امر تردید نخواهد کرد.

حزب القوات شروع به استقرار نیروهایش در نزدیکی «بدارو» مقابل ضاحیه کرد و به سعودی‌ها مژده داد که نیروهایش آمادگی درگیری و جنگ را دارند.

تسنیم: اما آشکارا نادیده گرفته شدند، درست است؟

بشری الخلیل: خیر، آنها در حال حاضر حضور دارند و در حال استقرار هستند و من می‌دانم که در تلاش برای افروختن جنگ در بدارو سلاح توزیع می‌کنند. به این معنا که اسرائیل به نوعی سعی در ایجاد درگیری و نزاع در داخل دارد و به دنبال ضربه زدن و تضعیف حزب‌الله است. تلاششان در این راستاست در حالی که حزب‌الله باید مانع هر جرقه‌‎ای شود که سرآغاز و مقدمه‌ای برای جنگ و درگیری باشد، چون می‌داند، چه چیزی خواسته شده و چه کسی بهای این نزاع را خواهد داد؟ و اینکه چه کسی در این نزاع هدف است؟ و این زمانی رخ می‌دهد که رویارویی تنها گزینه روی میز حزب‌الله باشد، اما تا زمانی که گزینه‌های دیگر مطرح باشد،وارد نزاع نمی‌شود. دقیقا، همانند آنچه در مه اتفاق افتاد . جنگی علیه بیروت نبود، اغلب ساکنین بیروت، شیعی هستند، در واقع رویارویی علیه القاعده بود که تلاش می‌کرد، بیروت را تصرف و هسته‌های خفته‌اش را فعال کند، اما حزب‌الله در لحظه مناسب تصمیمش را با آرامش گرفت و با آرامش و بدون نیاز به شلیک یک گلوله، القاعده را مات کرد.

حزب‌الله می‌تواند در لحظه مناسب و با دوراندیشی، نزاع را پایان دهد.به نظر من امروز همان وضعیت حاکم است، من نگران نیستم. من از آینده لبنان مطمئن هستم و با وجود تمام آنچه بر سرمان آمده با وجود تحریم‌های شدید آمریکا و گرسنگی دادن و سوء استفاده از ما در مسئله برق و گاز و سوخت و محاصره بسیار شدید و غیرعادی، نگران نیستم. چون با همه اینها هنوز به مرحله دردناک نرسیده‌ایم. هنگامی که چالش پیش رو بزرگ باشد درد را تحمل می‌کنیم. ما به این امر خو گرفته‌ایم، به ویژه ما ساکنان جنوب.

تسنیم: در پایان سرکار خانم بشری، چه تغییر و تحولاتی در پرونده روی داده که هنوز شفاف سازی نشده و هنوز مبهم است و اینکه آیا در ادعاهای حقوقی بازپرس پرونده اهداف و مقاصدی در پس پرده وجود دارد؟

بشری الخلیل: اگر اجازه دهند، بازپرس قضایی با آرامش کار کند،به نتیجه خواهد رسید. شخصا به او اعتماد دارم، آن هم به دلیل تجربه‌ای که به عنوان وکیل دارم. در این پرونده دو عامل فشار بر وی(قاضی پرونده)وجود دارد. مردم تصور می‌کنند که تنها متهمان یا کسانی که باید به دادگاه آورده شوند.آنها از فشار سیاسی شکایت دارند، بلکه فراخوانده‌های پرونده نیز اهرم فشار هستند. همانند زمان حادثه ترور رفیق حریری که صداها برای دستگیری فلان و عدم بازداشت فلانی در شبکه‌های ارتباطی اینترنتی بلند شد و تحت تأثیر این فشارها که از اینجا و آنجا وارد می‌شد.بازپرس را در شرایط سختی قرار دادند، به همین دلیل به نظر من باید فشار سیاسی و فشار فراخوانده‌های پرونده نیز متوقف شود.

تسنیم: اگر امروز به شما پیشنهاد شود که یکی از ارکان اصلی تحقیقات باشید. اولین کاری که انجام می‌دهید، چیست؟

بشری الخلیل: اولین کاری که من انجام می‌دهم، بازجویی از نیروهای یونیفل است تا بفهمم، چگونه مواد وارد شده و چه کسی اجازه ورود آنها را داده است تا به سرنخ برسم و بفهمم، کدامیک از طرف‌های بین‌المللی در پس این پرونده قرار دارند.

تسنیم: در صورت گرفتن پرونده و مسئولیت تحقیقات، می‌توانید به نتیجه‌ای برسید؟

بشری الخلیل: قطعا به نتیجه خواهم رسید. ولی من نه، بلکه با هوش و ذکاوت لبنانی‌ها به نتیجه خواهید رسید. من می‌دانم که دستگاه‌های ما عالی هستند. اگر اجازه دهند، در آرامش کار کنند، می‌توانند به نتیجه برسند. کاهش فشار از هر دو طرف، یکی از سوی دادستان و دیگری از سوی سیاستمداران آنها را به حال خود بگذارید تا به نتیجه برسند. به نظر من، اگر سیاستمداران در این امر دخیل نباشند.حتی اگر سهل انگاری وجود داشته باشد و شما به عنوان وزیر هم متوجه نشوید. چه اتفاقی افتاده و در آن خیلی دقت نکنید باز در دادگاه حاضر می‌شدید.من اعتقاد دارم، اگر جای هر وزیری بودم به دادگاه می‌رفتم. ژنرال عون گفت اگر از من خواسته شود، حاضرم در دادگاه حاضر شوم.بگذارید کارها آسان شود.چرا فکر می‌کنید که خواهان سرهای شما هستند. تو به دادگاه احضار نشدی، چون در این موضوع مسئولیتی نداری. با اینکه اطمینان دارید که موضوع به این شکل نیست،در تحقیقات حاضر شوید.

اگر جای سرلشکر ابراهیم بودم،در تحقیقات حاضر می‌شدم. ماه پنجم، خبرنگاری را دیدم که می‌گفت نیترات آمونیوم ماده خطرناکی است. دستگاه اطلاعات و امنیت عمومی این گزارش را به فرماندهی ارتش تسلیم کرد، زیرا مسئولیت وجود سلاح و مهمات در منطقه را بر عهده دارد. این بدین معناست که دستگاه اطلاعات و امنیت به وظایف خود عمل کرده است. اگر به جای سرلشکر ابراهیم بودم، در تحقیقات حاضر می‌شدم و توضیح می‌دادم که به وظیفه خود عمل کرده و گزارش را به مرجع ذی‌صلاح تسلیم می‌کردم.زیرا من یک مسئول دستگاه اطلاعات و امنیت عمومی هستم و این کار را بدون جار و جنجال انجام می‌دادم.

تسنیم: خیلی متشکرم سرکار خانم بشری خلیل، به خاطر این اطلاعات ارزشمند و وقتی که در اختیار ما گذاشتید و از ما در دفتر خود پذیرایی کردید. امیدوارم در مصاحبه‌های بعدی شما را در کنار خود ببینیم.ممنون از همه اطلاعاتی که ارائه کردید.

بشری الخلیل: با تشکر و درود به شما و طرفداران تسنیم.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon