معاون وزیر کار: ۱۰۰۰ استاندارد مهارت‌آموزی جدید تدوین می‌شود


معاون وزیر کار: 1000 استاندارد مهارت‌آموزی جدید تدوین می‌شود

گروه استان‌ها- معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: در حال حاضر ۷ هزار و ۵۰۰ استاندارد مهارت‌آموزی داریم که هزار استاندارد جدید هم تدوین کرده و اضافه خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، علی‌اوسط هاشمی در نشست با گروهی از مدیران صنایع، کارخانجات و فعالان اقتصادی که در سالن جلسات شهید سردار قاسم سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر 7 هزار و 500 استاندارد مهارت‌‌آموزی داریم که هزار استاندارد جدید هم تدوین کرده و به ان اضافه خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه 30 کارشناس و مربی فنی‌وحرفه‌ای در تدوین این استانداردها مشارکت داشته‌اند، اضافه کرد:‌ در طول 8 سال اخیر 2 هزار و 100 استاندارد مهارت‌آموزی جدید در سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور تدوین کرده‌ایم و تعداد این استانداردها نسبت به قبل 39 درصد افزایش پیدا کرده است.

هاشمی با تأکید بر ضرورت اجرای استانداردهای مهارت‌آموزی در همه آموزشگاه‌ها و آموزشکده‌های فنی‌وحرفه‌ای ادامه داد: بی‌توجهی به استانداردهای تدوین‌شده و برگزاری دوره آموزش‌های مهارتی بدون برگزاری آزمون‌های مهارتی تخطی کامل از قانون محسوب شده و مصداق بارز تضییع حقوق شهروندی و حقوق عامه به حساب می‌آید.

شناسایی و بومی‌سازی بهترین مدل آموزش مهارتی جهان

رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود نزدیک کردن آموزش‌های مهارتی به نیازهای بازار کار را رویکرد اصلی این سازمان دانست و گفت: یک دهه پیش 75 درصد آموزش‌های مهارتی سازمان هیچ تناسبی با نیازهای روز بازار کار نداشتند؛ اما امروز رویکرد ما در حوزه آموزش‌های مهارتی تغییر کرده و به دنبال آموزش مهارت‌های روز مورد نیاز در بازار کار هستیم.

هاشمی از شروع یک کار پژوهشی برای شناسایی کاراترین مدل آموزش مهارتی در جهان خبر داد و افزود: بعد از اینکه بهترین مدل آموزش مهارتی دنیا را شناسایی کردیم، از طریق طرح مجلس یا لایحه دولت به دنبال بومی‌سازی و اجرای آن در کشور خواهیم رفت.

وی در ادامه به وجود 380 هزار صندلی خالی در دانشگاه‌ها و مؤسسه‌های آموزش عالی کشور اشاره کرد و ادامه داد: اگر رویکرد آموزش عالی ما به سرعت تغییر نکند، دانشگاه‌ها خالی‌تر از گذشته شده و با یک زیان بزرگ مواجه خواهیم شد. از همین رو آمادگی داریم که کارگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای خود را در اختیار دانشگاه‌ها قرار دهیم تا از آن برای پرورش نیروهای تحصیل‌کرده ماهر بهره بگیرند.

اجرای طرح «روزآمدسازی مهارتی نیروی کار» در دستور کار باشد

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان قزوین هم در این نشست با انتقاد از رویکرد مهارت‌آموزی در آموزشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای استان قزوین گفت:‌ با وجود توسعه بخش نرم‌افزارهای حوزه ساخت و تولید در واحدهای صنعتی استان قزوین اما در آموزشکده‌های ما خبری از تدریس و آموزش نرم‌افزارهای این حوزه نیست و بسیاری از نیروهای تحصیل‌کرده ما برای فراگیری چنین نرم‌افزارهایی به تهران و کرج می‌روند.

علی‌محمد زمانی اضافه کرد: یکی از شاه‌کلیدهای ورود مهندسان مکانیک به صنعت آشنایی دقیق با فنون ساخت قالب‌های صنعتی است که متأسفانه در حال حاضر به جز کارآموزی رایگان در صنایع و کارگاه‌های تولیدی هیچ روش مشخصی برای آموزش آن پیش‌بینی نشده و آموزش‌های موجود در حوزه فنی‌وحرفه‌ای هم بسیار ابتدایی و دور از نیاز بازار کار است.

وی ادامه داد: در حوزه فنی‌وحرفه‌ای که بحث عملگرایی و تجربه بسیار مهم است، اتکای به آمارها چندان منطقی نیست؛ چرا که با آمار و ارقام نمی‌توان ضرر میلیاردی یک کارخانه را به خاطر نبود نیروی متخصص جبران کرد و به همین خاطر اجرای طرح «روزآمدسازی مهارتی نیروی کار» باید در دستور کار سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور قرار بگیرد.

شکاف عمیق بین سازمان‌های صمت و فنی‌وحرفه‌ای

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت قزوین در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم تعامل جدی بین سازمان صمت و فنی‌وحرفه‌ای اشاره کرد و گفت:‌ متأسفانه در حال حاضر یک شکاف عمیق بین این 2 سازمان وجود دارد که سبب بی‌هدف شدن آموزش‌های مهارتی شده است.

زمانی تصریح کرد: قاعده کار باید این باشد که آمار مهارت‌های مورد نیاز صنایع توسط سازمان صمت احصا و به‌روز شود و همین آمار مبنای تشکیل دوره‌های آموزش مهارتی در سازمان فنی‌وحرفه‌ای قرار بگیرد که در حال حاضر شاهد اجرای چنین رویه منطقی در کشور نیستیم.

انتهای پیام/ز

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon