میراث دولت تدبیر در لرستان|حکایت پروژههای نیمهتمام در الیگودرز؛ کلنگهایی که بر زمین ماند+ تصاویر
گروه استانها ـ وعدههای رنگین دولت تدبیر و امید برای مردم الیگودرز با اتمام این دولت رنگ باخت و پروژههای این شهرستان پس از گذشت چند سال هنوز به سرانجامی نرسیدهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از الیگودرز، با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید پروژههای تولیدی و اقتصادی زیادی در سراسر کشور کلنگزنی و آغاز شد و بهتبع استان لرستان نیز از این برنامهها بینصیب نماند و جوانان بیکار امیدوار شدند که بالاخره استانشان صاحب صنعت و کارخانه میشود و میتوانند در داخل استان مشغول به کار شوند.
اما رفته رفته بسیاری از این کلنگزنیها و طرحها به سرانجام نرسید و در حد یک کلنگ و وعده باقی ماند، در شهرستان الیگودرز نیز شاهد آغاز پروژههای نسبتاً بزرگی از قبیل کارخانه لاستیک بارز، بزرگترین مجتمع گردشگری، کارخانه کاغذ از سنگ و کارخانه فرآوری گیاهان دارویی بودیم اما اکنون که دولت تدبیر و امید با تمام وعدههایش به اتمام رسیده است این پروژههای چندینساله نیز به سرانجامی نرسیدند و وعدههای رنگین اشتغال برای جوانان رنگ باخته است.
کارخانه لاستیک بارز الیگودرز
کارخانه لاستیک بارز الیگودرز بیست و سوم اسفند ماه سال 97 با سرمایهگذاری ثابت یکهزار و 500 میلیارد تومان در زمینی بهمساحت 43 هکتار با حضور محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کلنگزنی شد و بنا بود با راهاندازی این کارخانه برای 4 هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد شود.
محل احداث این پروژه بزرگ در شهرک صنعتی الیگودرز جانمایی شد و بنا بود انواع تایرهای رادیال تمامسیمی باری و اتوبوسی (TBR) تولید کند، همچنین ظرفیت تولیدی این کارخانه 50 هزار تن معادل 800 هزار حلقه لاستیک در سال در نظر گرفته شده بود اما اکنون پس از گذشت حدود 3 سال تنها حدود 11 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در مرحله خاکبرداری است.
منصوری رئیس سازمان صمت لرستان نیز اخیراً دررابطه با آخرین وضعیت این کارخانه اظهار داشت: برای اجرای این پروژه در شهرستان الیگودرز 250 میلیارد تومان منابع موردنیاز است، بنا شده است عملیات اجرایی فاز اول این واحد بهزودی در الیگودرز آغاز شود.
وی افزود: متأسفانه این پروژه از برنامه زمانبندی مدنظر عقبتر است و امید میرود در فرصت مناسب و با توجه به محدودیتها بهویژه تأمین منابع مالی، در موعد مقرر به بهرهبرداری برسد.
وعده احداث بزرگترین مجتمع گردشگری در الیگودرز
بزرگترین مجتمع گردشگری در الیگودرز نیز بیست و سوم اسفند ماه سال 97 همزمان با طرح کارخانه لاستیکسازی بارز با حضور شریعتمداری کلنگزنی شد و مقرر شد با 250 میلیارد تومان اعتبار احداث و زمینه شغل 2 هزار و 640 نفر را بهصورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم کند.
این پروژه بزرگ نیز مقرر شد در زمینی بهمساحت 125 هکتار در جوار سد حوضیان احداث شود تا رؤیای بسیاری از جوانان جویای کار به واقعیت تبدیل شود اما همچنان خبری از این رؤیای خوش و بهرهبرداری از آن نیست.
بنا بود یکپنجم سرمایهگذاری این پروژه از سوی صندوق بازنشستگی و مابقی سرمایهگذاری آن از سوی بخش خصوصی تأمین و در مدت زمان 40 ماه در قالب هتل، بومگردی، مجتمعهای تفریحی و اقامتی و… اجرایی شود اما این پروژه نیز هنوز به بهرهبرداری نرسیده است.
کارخانه فرآوری گیاهان دارویی در الیگودرز
کلنگ احداث اولین کارخانه فرآوری گیاهان دارویی لرستان هفتم تیر ماه سال 99 در زمینی بهمساحت 3 هزار متر مربع و با اعتبار 120 میلیارد ریال در الیگودرز به زمین زده شد و این پروژه نیز بنا بود پس از احداث زمینه اشتغال 30 نفر بهصورت مستقیم و 1500 نفر بهصورت غیرمستقیم را فراهم کند.
ظرفیت تولید این کارخانه فرآوری 50 هزار تن گل محمدی پیشبینی شده بود. اکنون که چندین ماه از آغاز این پروژه میگذرد هنوز خبری از بهرهبرداری از آن نیست البته علیرضا احمدوندی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان 19 خرداد ماه سال گذشته گفته بود که این کارخانه درصورت ارائه تسهیلات تا پایان سال اجرا میشود اکنون که در سال 1400 هستیم و یک سال از این وعده میگذرد این کارخانه هنوز به مرحله بهرهبرداری نرسیده است.
بزرگترین کارخانه تولید کاغذ از سنگ در الیگودرز
طرح احداث کارخانه تولید کاغذ از سنگ در شهرک صنعتی الیگودرز توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از اواخر سال 97 آغاز شد و مسئولان مربوطه پس از مدتی اعلام کردند که این کارخانه قابلیت افزایش تولید از 10 هزار تن تا 30 هزار تن را دارد.
ایمیدرو بهعنوان زیرمجموعه توسعهای وزارت صنعت، معدن و تجارت، کارخانه تولید کاغذ از سنگ را با برآورد پنج میلیون یورو و رقمی معادل 170 میلیارد ریال آغاز کرد و بنا بود با راهاندازی این کارخانه زمینه اشتغال 65 نفر بهصورت مستقیم و 200 نفر بهصورت غیرمستقیم در بخش بهرهبرداری از معادن، تأمین مواد اولیه و انتقال آن به کارخانه فراهم شود.
چهارم اردیبهشت ماه سال 99 بختیار رازانی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان خبر داد که فاز نخست این کارخانه تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد اما سال 99 گذشت و هنوز این وعده تحقق نیافته است.
و اما سیدرضا عظیمی مدیر اجرایی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن ایمیدرو هفتم خرداد ماه امسال اعلام کرد که این کارخانه امسال با ظرفیت 10 هزار تن و اشتغالزایی 35 نفر راهاندازی میشود حال که در سال 1400 قرار داریم باید منتظر ماند تا ببینیم سرانجام این وعده و این کارخانه نیز به کجا میرسد.
پروژه راهسازی الیگودرز ـ داران
بیست و هشتم خرداد ماه سال 93 بود که عملیات اجرایی پروژه راهسازی الیگودرز ـ داران بهطول 27 کیلومتر و در دو قطعه (قطعه اول 9 کیلومتر و قطعه دوم 18 کیلومتر) آغاز شد و بنا بود با اعتبار 7 میلیارد تومان در مدت زمان دو سال اجرا شود اما اکنون که بیش از 7 سال از کلنگزنی این پروژه میگذرد هنوز تکمیل نشده و تنها پنج کیلومتر از آن به پایان رسیده است.
آمار بالای تصادفات در محور بسیار حادثهخیز الیگودرز ـ داران و روند لاکپشتی این پروژه حیاتی همواره سبب شده است مردم نسبت به این وضعیت انتقاد داشته باشند و خواستار ترسیع در روند اجرای این چهارخطه باشند.
پنج کیلومتر از این پروژه اسفند ماه سال گذشته زیر ترافیک رفت اما مابقی پروژه همچنان تکمیل نشده است و هماکنون 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
پروژه زیربنایی راهآهن ازنا ـ الیگودرز ـ اصفهان
پروژه زیربنایی راهآهن ازنا ـ الیگودرز ـ اصفهان بنا بود بهطول 360 کیلومتر از ایستگاه راهآهن اصفهان شروع و با عبور از شهرهای زرینشهر، تیران، داران و الیگودرز به ایستگاه ازنا متصل شود که بدین منظور سال 90 عملیات اجرایی پروژه با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور در منطقه شرق لرستان آغاز شد.
از اهداف مهم این طرح کاهش 287کیلومتری فاصله بین استانهای خوزستان و اصفهان، بهبود تنگناهای ظرفیتی شبکه ریلی بین اصفهان و خوزستان، صرفهجویی در مصرف انرژی در شبکه ترابری منطقه و تسریع در توسعه صنعتی و اقتصادی مراکز تحت پوشش بود که اکنون پس از گذشت 10 سال خبری از تحقق این رؤیای شیرین نیست.
گزارش از سکینه بیرانوند
انتهای پیام/642/ت+