جدید‌ترین اخبار کرونا در ایران| دقیقه‌ای۳۴ مبتلا و یک فوتی هر۲دقیقه/کدام‌ داروخانه‌ها داروی‌کرونا ارایه می‌کنند؟+ نقشه و نمودار

جدید‌ترین اخبار کرونا در ایران| دقیقه‌ای34 مبتلا و یک فوتی هر2دقیقه/کدام‌ داروخانه‌ها داروی‌کرونا ارایه می‌کنند؟+ نقشه و نمودار

گروه استان‌ها ـ روند روبه‌رشد بیماری کرونا در سراسر کشور ادامه دارد و آمارهای روزانه حکایت از ادامه بحران حداقل تا دوهفته آینده می‌کند.

به‌گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، انتشار آمارهای روزانه نشان‌دهنده این نکته است که روند روبه رشد همه‌گیری کرونا در پیک پنجم با فعالیت گسترده ویروس جهش یافته دلتا همچنان ادامه داشته و ظاهرا تا رسیدن به قله و آغاز روند نزولی فاصله داریم.

کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به آمارهای منتشر شده روز گذشته وزارت بهداشت تاکید دارند، افزایش 10.7 درصدی نرخ ابتلا نسبت به دو هفته قبل نشان دهنده این نکته است که در دو هفته آینده هم این روند ادامه دارد چون براساس الگوهای گذشته هر دو هفته شاهد نوسان‌های معناداری در این زمینه بوده‌ایم.

به گفته این گروه البته بررسی آمارهای رشد 16.8 درصدی نرخ بستری و البته 31.6 درصدی بستری در بخش مراقبت‌های ویژه نیز زنگ هشدار را به صدا در آورده که در دوره یاد شده احتمالاً روند افزایشی قابل توجهی از نرخ فوتی‌ها را خواهیم داشت چون براساس تحقیقات انجام شده افزایش میزان بستری در بخش مراقبت‌های ویژه دو تا سه روز بعد اثرگذاری خود در جداول آماری را در صعودی شدن نرخ مرگ نشان می‌دهد، اگرچه آخرین آمار نرخ مرگ ناشی از کرونا نسبت به یازدهمین روز مرداد 1400 با رشدی معادل 59.3 درصد به رقمی معادل 655 نفر رسیده است.

این گروه معتقدند ادامه این روند و طولانی شدن دوره پیک پنجم با توجه به فعالیت گسترده ویروس دلتا این احتمال را تشدید می‌کند که نیمه شهریور ماه احتمال شکل‌گرفتن پیک جدید وجود دارد و درصورتی که به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و البته اجرای دقیق قرنطینه بیماران توجه نداشته باشیم قطعاً پیک بعدی نگران کننده‌تر از حتی پیک فعلی خواهد بود چون اثرگذاری افزایش تعداد افراد واکسینه شدن در پیک پنجم نیست و این اتفاق تنها از میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در پیک‌های بعدی جلوگیری خواهد کرد.

کارشناسان بهداشت و درمان همچنین با اشاره به عبور از  ثبت 99000 فوتی ناشی از کرونا از ابتدای همه‌گیری تا امروز تاکید می‌کنند: شواهد موجود تا امروز نشان می‌دهد تعطیلات اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا که برای کاهش جابه‌جایی مردم بوده آنطور که لازم بود از سوی هموطنان جدی گرفته نشده است و ثبت افزایش آمار تردد 8.5 درصدی روز گذشته در جاده‌های مواصلاتی نسبت به 23 مرداد 1400 بیانگر دست به دست شدن بیشتر ویروس در گوشه و کنار ایران است.

رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی کلیدی‌ترین راهکار

این گروه همچنین معتقدند بی‌توجهی برخی واحدهای تولیدی، صنفی و خدماتی به موضوع اجرای قوانین دورکاری یا مدنظر قرار دادن تعطیلات سراسری به نوعی روند افزایشی تقاضای سفر درون شهری را هم تحت تاثیر قرار داده به صورتی که اخبار منتشر شده از متروی کلانشهر تهران نشان می‌دهد تجمع مسافران در واگن‌ها مثل روزهای عادی بوده و رعایت اصول فاصله‌گذاری و پروتکل‌ها کاهش چشمگیری داشته است.

در این زمینه البته کارشناسان تاکید‌دارند بی‌توجهی به موضوع پروتکل‌های بهداشتی می‌تواند روند تصاعدی افزایش بیماران را به دنبال داشته باشد که این روند به کمبودهای بیشتری در بخش‌ دارو، نیروی متخصص، تجهیزات و ... منجر می‌شود و مدیریت کار را برای مسئولان و البته هموطنان بسیار پرهزینه‌تر خواهد کرد.

کدام داروخانه‌ها داروهای کرونا دارند؟

درحالی که با توجه به شیوع قابل توجه بیماری کرونا از ابتدای ماه جاری تا کنون کمبودهای بسیاری از جمله دارو در نظام بهداشت و درمان کشور ایجاد شده و بیماران یا همراهانشان برای تامین داروهای مورد نیاز با مشکلات عمده‌ای روبرو شده‌اند،

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به شیوع غیرمنتظره بیماری کرونا در پیک پنجم، گفت: جهش ناگهانی تعداد بیماران درحالی اتفاق افتاد که حداقل برای مصرف شش ماه داروی رمدسیویر موجودی داشتیم؛ اما افزایش هشت برابری بیماری و به دنبال آن تقاضای قابل توجه کمبودهایی را ایجاد کرد.

سید حیدر محمدی همچنین تاکید کرد: امکان پیش‌بینی این چنین جهش تقاضا برای دارو تقریباً غیر ممکن بود اما با توجه به شرایط بلافاصله برای رفع مشکلات اقدام و کمبودی ایجاد نشد.

محمدی در ادامه افزود: برای تامین نیاز مردم ناچار شدیم که با توجه به کمبود، واردات داشته باشیم؛ اما به محض رفع کمبود، واردات قطع و کماکان از تولید داخل استفاده می‌شود.

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو درباره تعداد واکسن توزیع شده نیز اظهار کرد: در زمینه توزیع واکسن‌ ها در واقع ما توزیع اولیه را انجام می‌دهیم و تاکنون حدود 17 میلیون و 210 هزار عدد واکسن سینوفارم تحویل معاونت بهداشتی شده است. 125 هزار واکسن بهارات، 5 میلیون و 379 هزار و 410 هزار عدد آسترازنکا، یک میلیون و 20 هزار عدد اسپوتنیک و دو میلیون و 549 هزار و 477 عدد واکسن برکت به معاونت بهداشت داده شده است.

به‌گفته محمدی مجموعاً 26 میلیون و 284 هزار و 87 عدد واکسن تحویل معاونت بهداشتی شده و توزیع شده است. معاونت بهداشت هم واکسن را به دانشگاه‌ های علوم پزشکی سراسر کشور توزیع و از آنجا به مراکز تحویل داده می شود. تاکنون بیش از 16 میلیون عدد آن تزریق شده است.

وی افزود: مجموعه برکت هم مستمرا تولید را انجام می‌دهد و هر دو روز یک پکش را تحویل می‌ دهد و بعد از آزمایشات لازم و تایید سلامت واکسن، در اختیار معاونت بهداشت قرار می‌ گیرد. از زمانیکه واکسن را واکسن‌ساز تولید می‌‌کند، 14 روز نیاز است که پاسخ تست‌ های آن آماده شود. درباره سرم هم همینطور است. 

این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو گفت: اگر شرکتی سرمی در انبارش باشد و توزیع نکرده، به جز سرم‌ هایی که منتظر پاسخ تست‌ هایشان هستند، مصداق احتکار است و باید برخورد شود.

البته کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه معتقدند وزیر بهداشت قبل از آغاز پیک‌ پنجم همواره از برنامه‌ریزی و آمادگی کامل برای مقابله با مشکلات احتمالی سخن گفته است و در همان دوره که افزایش بیماری در هندوستان نگران کننده شده بود و زمزمه‌های ورود ویروس دلتا به استان‌های شرقی کشور به گوش می‌رسید تمام کارشناسان هشدار داده بودند که سونامی بیماری می‌تواند کمبودهای قابل توجهی به نظام بهداشت و درمان ایران تحمیل کند و نتایج نا گواری به دنبال خواهد داشت و شاهد مثال آن هم امروز از کمبود کادر درمانی، تجهیزات، دارو و سرُم، اکسیژن و تجهیزات بیمارستانی است.

اما روز گذشته وزارت بهداشت فهرست تازه‌ای از مراکز ارایه دهنده داروهای مرتبط با بیماری کرونا منتشر کرد تا به این شیوه بیماران جهت تامین نیازهای خود مشکلات کمتری داشته باشند برای دریافت اطلاعات این مراکز در سراسر ایران روی لینک (فهرست داروخانه‌هایی که داروی کرونا ارایه می‌کنند) کلیک کنید.

رکورد مبتلایان روزانه شکسته شد

انتشار آمارهای روزانه از شرایط همه‌گیری در سراسر کشور نشان داد که بازهم رکوردتازه‌ای در بیست و ششمین روز از مرداد 1400 شکسته شد چون براساس آمارهای رسمی در 24 ساعت گذشته 50228 نفر از هموطنان به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند به صورتی که با یک حساب سرانگشتی می‌بینیم هر دقیقه 34 نفر به مبتلایان جدید افزوده شده است.

این درحالی است که در همین دوره زمانی 5163 نفر از هموطنان در مراکز درمانی برای دریافت خدمات بستری شده‌اند و 7424 نفر هم در بخش مراقبت‌های ویژه دوران درمان خود را طی می‌کنند.

از سوی دیگر متاسفانه اگرچه شاهد کاهش اندک تعداد موارد فوتی ناشی از کرونا در 24 ساعت گذشته بوده‌ایم اما ثبت فوت 625 نفر مشخصاً به دلیل بیماری کرونا عاملی شد تا تعداد مجموع موارد فوتی ناشی از کرونا از ابتدا تا امروز مرز 99000 را رد کند و عدد 99108 نفر را به نمایش درآورد.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,


استان البرز/ رعایت پروتکل‌ها جدی گرفته شود

مهرداد بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرج در مورد آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز  اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 4 هزار و 700 نفر بیمار سرپایی به مراکز بهداشتی و درمانی استان البرز مراجعه کردند.

وی افزود: در 24 ساعت گذشته از میزان مراجعه کنندگان 174 بیمار با علائم کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند.

سخنگوی ستاد کرونای استان البرز با بیان اینکه مجموع کل  موارد بستری شامل  قطعی ، محتمل و مشکوک  از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز 58 هزار و 894  نفر  بوده است ، بیان کرد: در حال حاضر  تعداد هزار و 317 نفر شامل موارد  قطعی ، محتمل و مشکوک  در مراکز درمانی بستری هستند.

بابایی با بیان اینکه از مجموع بیماران بستری شده در استان البرز  ابتلای  689  نفر به بیماری  کرونا قطعی شده است ، تصریح کرد: متاسفانه در 24 ساعت گذشته 14 بیمار کرونایی جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به  5 هزارو 96 نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه از ابتدای شیوع کرونا تا کنون 52 هزار 464 نفر از مراکزدرمانی ترخیص شدند، ادامه داد: محدودیت‌های کرونایی و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی باید توسط شهروندان جدی گرفته شود.

استان اصفهان/ بحران کاملاً مشهود است

 آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان 6223 نفر بودند که 2516 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده 619  نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این  مدت 417 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 3305 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 446 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را  36  نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 25 نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

استان ایلام/ 24 ساعت گذشته 343 مورد جدید ثبت شد

محمد کریمیان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم از ایلام،  با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 49 هزار و 419 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 343 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 416 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 88 بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها 46 هزار و 348 نفر بوده است.

کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته چهار مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان که دو مورد در شهرستان ایلام و دو مورد مورد مربوط به شهرستان دره شهر گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون 883 نفر بوده است.

استان بوشهر/ افزایش نگرانی‌ها

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، از افزایش نگران کننده مراجعه بیماران کرونایی به بیمارستان‌های استان خبر داد و اظهار داشت: روزانه حدود یک‌هزار بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در استان بوشهر شناسایی و 200 نفر آنان بستری می‌شود.

سعید کشمیری، از افزایش بستری‌ها و فوتی‌های کرونایی خبر داد و بیان کرد: افزایش شمار مراجعه کنندگان نگرانی‌ها را برای افزایش تعداد بستری‌ها و مرگ و میر‌ها در روز‌های آینده بیشتر کرده است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر، با بیان اینکه بیش از 40 درصد تست‌ها، کرونا مثبت است افزود: از مجموع تخت‌های بیمارستانی استان بوشهر، 900 تخت آن به بیماران کرونایی اختصاص یافته و این تخت‌ها در حال افزایش است.

وی از افزایش روز افزون آمار مبتلایان و فوتی‌ها خبر داد و تصریح کرد: این افزایش ابتلا و مرگ و میر کرونایی نتیجه کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی است به‌گونه‌ای که میزان رعایت این دستورالعمل‌ها به زیر 50 درصد رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تعداد بستری‌های بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر را 900 نفر دانست و افزود: بیش از 300 بیمار در بیمارستان‌های مرکز استان بستری هستند و این درحالی است که اکنون 67 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه و 31 نفر در وضعیت حاد این بیماری هستند.

کشمیری، با اشاره به فوت 7 آقا و 9 خانم بین سن 24 سال تا 78 سال در 24 ساعت گذشته خاطر نشان کرد: با ثبت 16 مورد فوتی دیگر فوتی‌های کرونایی استان بوشهر به یک‌هزار و 637 نفر رسید.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر، با اشاره به طرح واکسیناسیون کرونا تصریح کرد: تاکنون بیش از 34 درصد جمعیت بالای 18 سال این استان واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.

وی بیان کرد: بر این اساس 80 درصد جمعیت بالای 50 سال و 65.4 درصد جمعیت بالای 40 سال و 48.5 درصد جمعیت 40 تا 50 سال در استان بوشهر واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.

استان کرمانشاه/هشدار مسئولان نسبت به شرایط بحرانی

مسئولان بهداشتی استان کرمانشاه هشدارهای نگران کننده‌ای دارند تا جایی که رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با هشدار به مردم استان گفت که فاجعه در راه است.

وی با بیان اینکه افزایش 130 بیمار در طی 24 ساعت و بستری حدود  370 نفر در بیمارستان‌های استان طی 24 ساعت بسیار نگران کننده است افزود: در صورت تداوم این روند در روز طی ده روز آینده فاجعه‌ای در راه خواهد بود.

اکنون بسیاری از ظرفیت تخت‌های استان کرمانشاه به بیماران کرونا اختصاص یافته است در حالی که بیماران دیگری هستند که باید بستری و مراقبت شوند و علاوه بر بخش و تخت، این بیماران نیاز به پزشک، پرستار، پرسنل گروه‌های درمانی و تشخیصی دارند.

مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه رعایت دستورهای بهداشتی، توجه به قرنطینه و عدم تجمع‌های خانوادگی در تعطیلات را در کاهش چرخش ویروس و ابتلای خانواد‌ه‌ها تأثیرگذار دانسته و از مردم درخواست کرده‌اند همیار کادر درمان باشند.

نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه نیز دردیدار رئیس و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با وی از مردم درخواست کرد شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند و افزود: در خطبه جمعه این هفته نیز با تکرار بیانات مقام‌معظم رهبری، از همگان خواسته‌ام تا رعایت کنند.

آیت‌الله علما خاطرنشان کرد: همه از خستگی و زحمت کادر درمان مطلع هستیم و می‌دانیم که رعایت موارد بهداشتی به نفع خود مردم است که در این زمینه همه باید کمک کنند.

از سوی دیگر واکسیناسیون علیه ویروس کووید19 در استان کرمانشاه در حال انجام است و براساس گروه‌های شغلی؛ 80درصد فرهنگیان دز نخست واکسن را دریافت کرده‌اند و واکسیناسیون متولد 1360 به قبل نیز شروع شده است.

استان لرستان / بیش از 1000 مبتلای جدید

روند ابتلا، بستری و مرگ و میر بیماران مبتلا به کرونا در لرستان همچنان رو به صعود است و متاسفانه روزانه بیش از 1000 نفر مبتلا و بیش از 5 نفر جان خود را از دست می‌دهند، براساس آخرین آمار که ظهر امروز از سوی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی لرستان اعلام شد 1316 لرستانی دیگر مبتلا و متاسفانه از روز گذشته تاکنون 9 نفر از هم استانی‌هایمان جان خود را از دست دادند.

ظرفیت بیمارستان‌های استان برای بستری بیماران کرونایی تقریبا تکمیل است تا آنجا که برخی روی صندلی و برانکارد بستری می‌شوند و این یک هشدار به آن دسته از افرادی است که همچنان نسبت به وجود ویروس کرونا بیخیال هستند و بدون ماسک و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در مکان‌های عمومی و اجتماعات حضور دارند.

مریم کوشکی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان ظهر امروز در رابطه با آخرین وضعیت، ابتلا، بستری و مرگ و میر بیماران ناشی از ویروس کرونا در استان لرستان اظهارداشت: طی 24 ساعت گذشته پاسخ تست هزار و 316 بیمار دیگر در لرستان مثبت شد که با احتساب این تعداد مجموع مبتلایان به کرونا در استان به 149 هزار و 625 نفر افزایش یافت.

وی افزود: در بحث فوتی‌های ناشی از کرونا نیز طی 24 ساعت گذشته 9 نفر جان خود را از دست دادند که با اضافه شدن این تعداد مجموع فوتی‌های استان به 2 هزار و 85 نفر رسید.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: هم اکنون نیز هزار و 271 بیمار مشکوک و مبتلا به ویروس کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند روز گذشته نیز آمارها بستری‍های لرستان هزار و 214 نفر بود.

وی بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون در استان 451 هزار و 697 نمونه برای انجام آزمایش ارسال شده که به 445 هزار و 7 مورد جواب داده شده است و 295 هزار و 378 مورد منفی بوده است.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان کرمان/ شرایط وخیم و نگران کننده است

 مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان هزار و 158 مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد 662 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 65 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 207 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 94 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 130 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 248 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 32 هزار 567 مورد رسیده است.

وی به فوت 20 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 936 نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 596 هزار و 121 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 155 هزار و 916 مورد است.

در این شرایط حسین صافی‌زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با ابراز تاسف از اینکه روزهای بدی را شاهد هستیم اظهار داشت: در روز گذشته هزار و 771 مورد بستری موارد مثبت و مشکوک به بیماری کرونا در کل استان کرمان داشتیم که قابل مقایسه با ماه‌های قبل به هیچ عنوان نیست.

وی با بیان اینکه بیش از 230 نفر در آی سی یو بستری هستند و شرایط خوبی ندارند گفت: در بازدیدهای اخیر از سطح شهر، در مغازه‌های توزیع مواد غذایی و به خصوص کافه‌ها دیدیم که جوانان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بسیار بی‌توجه هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اینکه روز‌های درگیری با ویروس کووید 19 روز به روز سخت‌تر می‌شود و آمار روند واکسیناسیون در استان کند است افزود: تا به امروز تنها 28 درصد از واجدین و گروه‌های مورد هدف در کرمان واکسن نوبت اول و تنها 8 درصد دز کامل را دریافت کرده‌اند و در کل استان هم شرایط به همین منوال است.

عباس محمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی سیرجان نیز با بیان اینکه وضعیت سیرجان به لحاظ شیوع کرونا اصلاً خوب نیست و آمار بیماران به شدت افزایش یافته است اظهار داشت: طی دو الی سه هفته اخیر آمار بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌های سیرجان به بیش از 500 نفر رسیده است.

وی این آمار را بیش از دو برابر پیک‌های قبلی عنوان کرد و گفت: وضعیت بسیار حاد و سخت است و حتی اگر کمبود فضا، دارو و تجهیزات هم نداشته باشیم دیگر پرسنل نداریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی سیرجان با بیان اینکه تقریباً ظرفیت تخت‌های دو بیمارستان سیرجان تکمیل است افزود: 70 درصد تخت‌های بیمارستان امام رضا (ع) و 73 درصد تخت‌های بیمارستان موقت به کرونا اختصاص داده شده است.

وی با اشاره به اینکه 30 تخت دیگر به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی سیرجان اضافه کردیم اما به معنای این نیست که این میزان می‌تواند جوابگو باشد تصریح کرد: هر لحظه ممکن است این تخت‌ها هم پر شود و دیگر بیمارستان نتواند جوابگو باشد و مجبور شویم بیماران را در جایی دیگر بستری کنیم.

استان قزوین/ شکست رکوردها ادامه دارد

در 24 ساعت اخیر آمار کل مبتلایان کرونایی از ابتدای بحران کرونا تاکنون به 88 هزار و 575 نفر رسید که 32 هزار و 446 نفر از این مبتلایان در بیمارستان‌ها بستری شده و 1998 نفر هم به خاطر شدت بیماری کووید فوت کرده‌اند. در ضمن موارد محتمل و مشکوک ابتلا به کرونا هم به 16 هزار و 628 نفر رسید که منجر به بستری موقت 1595 نفر شده است. در ضمن آمار بیماران ترخیص‌یافته از بیمارستان‌های استان هم به 25 هزار و 854 نفر رسیده است. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی استان قزوین از شکسته شدن مضاعف رکوردهای بستری کرونایی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر با بستری شدن 296 بیمار کرونایی جدید در بیمارستان‌های استان قزوین هر 2 رکورد بستری‌های روزانه و مجموع بستری‌های فعلی در یک روز شکست.

پیمان نامدار با اشاره به افزایش 9 درصدی (24 نفری) آمار بستری‌های روزانه کرونایی نسبت به روز گذشته گفت: با بستری‌های جدید آمار کل بستری‌های کرونایی فعلی ما در بیمارستان‌ها و سایر مراکز بستری صحرایی و موقت استان به 910 نفر رسید که نسبت به روز قبل 47 نفر (5.5 درصد) بیشتر شده است.

سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای استان از کاهش 11 درصدی آمار بیماران بدحال زیر دستگاه کمک‌تنفسی خبر داد و اضافه کرد: در حال حاضر 40 بیمار کرونای با حال وخیم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دیگر ما بستری هستند که آمار نسبت به روز گذشته 5 نفر کمتر شده است.

نامدار ادامه داد:‌ با این حال در شبانه‌روز اخیر دوباره شاهد 2 رقمی شدن آمار مرگ‌ومیر کرونایی در استان قزوین بودیم و ظرف این مدت 14 بیمار کرونایی را به خاطر شدت علائم تنفسی از دست دادیم که بالاترین میزان فوتی‌های کرونایی در خیز پنجم محسوب می‌شود و با توجه به واکسیناسیون بیش از 30 درصد جمعیت بالای 18 سال استان یک فاجعه کرونایی به شمار می‌رود.

وی از افزایش 6.4 درصدی آمار ابتلای کرونایی در 24 ساعت اخیر هم خبر داد و گفت: طی این مدت 772 بیمار کرونایی جدید در استان قزوین شناسایی شده که نسبت به روز گذشته 46 نفر بیشتر است. ضمن اینکه آمار بهبودیافته‌های روزانه کرونایی استان هم در 24 ساعت اخیر به 159 نفر رسید که نسبت به روز گذشته 10 درصد (14 نفر) بیشتر شده است.

استان فارس/ تلخی بی‌پایان بهترین توصیف

«تلخی بی‌پایان» واژه‌ای مناسب برای توصیف این روزهای استان فارس در پی شیوع گسترده بیماری کرونا است. تعداد قابل توجه و کاهش سن جان‌باختگان و مبتلایان سبب شده که هر روز خانواده‌های بیشتری درگیر این بیماری منحوس شوند. 

هر روز خانواده‌های بیشتری عزیزانشان را راهی بیمارستان‌های مملو از بیمار کنند یا اینکه در لیست انتظار قرار بگیرند، هر روز خانواده‌های بیشتر داغدار می‌شوند و این یعنی رنجی بزرگ برای استان فارس، برای ما و برای کادر درمان که یک سال و نیم است خستگی بر جانشان مانده است.

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع بیماری کووید19 تاکنون، یک میلیون و 300 هزار و 725 تست تشخیصی مولکولی و سریع در استان فارس، شامل یک میلیون و 162 هزار و 378 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، 350 هزار و 814 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون، 138 هزار و 347 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 26 هزار و 945 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، 377 هزار و 759 بیمار مبتلا به کووید19 در استان فارس شناسایی شده است.

 با بستری 651 بیمار جدید مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علائم که هم اکنون در بیمارستان‌های استان بستری هستند به پنج هزار و 38 نفر رسیده که از این تعداد 401 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

با اعلام جان باختن 52 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان‌باختگان ناشی از کووید19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به پنج هزار و 674 نفر رسیده است. 

استان اردبیل/ ظرفیت مراکز درمانی تکمیل شد

شهرام حبیب زاده، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  اردبیل  اظهار داشت: متأسفانه تعداد بیماران بستری شده در طول 24 ساعت گذشته در حدود 10 هزار نفر است که با افراد خانواده حدود 30 هزار نفر مبتلا در سطح استان داریم که به صورت یک بمب متحرک می‌توانند ویروس را در سراسر استان منتشر کنند.

وی با اشاره به اینکه تقریباً ظرفیت تخت‌های کرونایی در استان کاملاً پر است افزود: مجبور شدیم برای خدمت رسانی به بیماران بستری موقت از مدارس، سلف سرویس دانشگاه آزاد استفاده کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل از راه اندازی بیمارستان صحرایی در اردبیل خبر داد و گفت: به جز محدودیت تخت، محدودیت در اکسیژن رسانی داریم که تمهیدات لازم با افزایش دستگاه‌های اکسیژن ساز در طی دو روز آینده انجام خواهد شد.

وی با اشاره به روند واکسیناسیون کرونا بیان کرد: تاکنون در استان اردبیل 307 هزار و 460 دوز واکسن تزریق شده که از این مقدار 251 هزار و 770 دوز مربوط به نوبت اول و 55 هزار و 690 دوز مربوط به نوبت دوم واکسیناسیون است.

 استان کردستان/ شناسایی 342 بیمار جدید کرونایی؛ 8 نفر دیگر فوت کردند 

آخرین وضعیت کرونا در کردستان حاکی از شناسایی 342 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس و مرگ 8 بیمار در 24 ساعت گذشته تاکنون در استان دارد که این آمار نسبت به روزهای گذشته به شدت روند افزایشی داشته است.

در حال حاضر 688 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که حال 73 نفر از آنان در بخش ویژه (آی سی یو) بدحال گزارش شده است.

سنندج با 411 نفر، سقز: 48 نفر، مریوان: 62 نفر، قروه: 51 نفر، بیجار: 36 نفر، کامیاران: 40 نفر، دیواندره: 14 نفر، بانه: 14 نفر، دهگلان: 11 نفر و سروآباد: 1 نفر  شمار بستری‌شدگان به تفکیک شهرستان‌های استان کردستان را شامل می‌شوند.

براساس این گزارش؛ آمار فوت‌شدگان بر اثر بیماری کرونا از ابتدا تاکنون به 1441 نفر رسیده که از این تعداد 596 نفر در سنندج، 256 نفر در سقز، 117 نفر در قروه، 81 نفر در کامیاران، 109 نفر در بانه، 79 نفر در دیواندره، 63 نفر در بیجار، 117 نفر در مریوان، 20 نفر در دهگلان و 3 نفر در سروآباد جان ‌باخته‌اند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان سمنان/ هنوز به قله پیک پنجم نرسیده‌ایم

بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونا در استان سمنان، روز گذشته در مجموع 100 نفر در بیمارستان‌های زیرمجموعه 2 دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان و شاهرود بستری شده‌اند.

بر این اساس مجموع بیماران مبتلای قطعی و مشکوک به ابتلا به کرونا در استان سمنان که در بیماراستان‌های این استان بستری هستند به 755 نفر رسیده است.

روز گذشته در مجموع  520 بیمار با علائم تنفسی مشکوک به ابتلا به بیماری کرونا به بیمارستان‌های استان سمنان مراجعه کردند. در این روز 464 مبتلای قطعی بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی (آزمایش PCR) در استان سمنان شناسایی شدند که 364 نفر آنان به صورت سرپایی بوده و 100 نفر آنان نیز بستری شده‌اند.

در روز گذشته همچنین 79 بیمار مبتلا به کرونا در استان سمنان، پس از بهبودی کامل و با حال عمومی مساعد از بیمارستان‌ها مرخص شدند تا با توجه به 100 بستری جدید 21 نفر به تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌های این استان افزوده شود و بر این اساس تعداد بیماران مبتلای قطعی یا مشکوک به ابتلا به کرونا بستری در بیمارستان‌های استان سمنان از 734 نفر به 755 نفر افزایش یابد.

ستاد مقابله با کرونا در استان سمنان همچنین تعداد فوتی‌های ناشی از ابتلا به کرونا در استان سمنان را چهار نفر اعلام کرد تا با این روند، آمار مرگ‌ومیر ناشی از ابتلا به کرونا در استان سمنان همچنان بالا باشد.

استان هرمزگان/ روزهای سیاه استان ادامه دارد

 روزهای سیاه کرونایی هرمزگان تمامی ندارد و مون سهمگین این ویروس منحوس دامن‌گیر نقاط مختلف استان شده و بیماری در گوشه گوشه هرمزگان انتشار یافته است. 

روند بستری بیماران کرونایی سرعت گرفته و حجم مراجعات بیماران به بیمارستان‌ها گسترش یافته، مرگ و میر به حد بسیار زیادی رشد دارد و رخت سیاه بر تن مردم این استان پوشانده شده است، در این بین روز گذشته یک پزشک جراح و یک کودک سه ساله نیز در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند. 

در همین راستا دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در بندرعباس اظهار داشت: متاسفانه شرایط فعلی هرمزگان بسیار نامساعد است و شاهد اوج گیری کرونا و افزایش تعداد فوتی‌ها هستیم و روز گذشته یک کودک نیز قربانی این ویروس شد. 

وی افزود: نکته بسیار مهم بحث بیماریابی است که به شدت به دنبال بیماریابی و جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس هستیم، در روزهای اخیر روند تست گیری سرعت گرفته است تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 457343 بوده است. 

نوروزیان گفت: وضعیت بیمارستان‌ها خوب نیست و در حال حاضر 1296 نفر با تشخیص کووید 19 در بیمارستان‌های استان بستری هستند از این تعداد 140 بیمار در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت 41 بیمار نیز وخیم است. 

وی تصریح کرد: متاسفانه بازهم آمار بیماران کرونایی قرنطینه در منزل از مرز 20 هزار نفر عبور کرده و به رقم 20024 نفر رسیده که این مسئله بسیار نگران کننده است. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان 14 بیمار دیگر شامل 6 آقا و 8 خانم در محدوده سنی 3 الی 89 سال از شهرستانهای بندرعباس (5 نفر)، میناب (2 نفر)، کیش (2 نفر)، قشم، رودان، حاجی آباد، جاسک و پارسیان هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به 1952 نفر رسید. 

استان مرکزی /580 بیمار جدید در یک روز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آخرین وضعیت مبتلایان به کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: 580 بیمار جدید کرونایی بر اساس آخرین یافته‌های آزمایشگاهی در استان مرکزی شناسایی شد.

سیدمحمد جمالیان افزود: از مجموع بیماران جدید شناسایی شده، 85 نفر در بیمارستان‌های استان بستری شده که تحت مراقبت قرار دارند و خدمات تخصصی درمانی را دریافت می‌کنند.

وی تصریح کرد: 295 نفر از بیماران جدید شناسایی شده نیز به صورت سرپایی بوده‌اند که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه شده‌اند که با احتساب 580 مورد ابتلای جدید، تعداد موارد مبتلا به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون به 75 هزار و 928 نفر رسیده است.

جمالیان خاطرنشان کرد: در این بازه زمان پنج مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده که بر این اساس، تعداد فوتی‌ها به دو هزار و 343 نفر رسیده است.

رئیس علوم پزشکی اراک با اشاره به آخرین وضعیت مراکز درمانی استان مرکزی گفت: ظرفیت بیمارستان‌های سطح استان تکمیل شده است و پس از تکمیل ظرفیت آخرین مرکز درمانی بیمارستان ولیعصر (عج) دیگر بخشی برای بستری بیماران نداریم.

وی ادامه داد: عدم رعایت پروتکل های بهداشتی باعث تضعیف روحیه کادر بهداشت و درمان می‌شود از مردم می‌خواهیم که با رعایت پروتکل های بهداشتی و عدم حضور در تجمعات یاری‌گر مدافعان سلامت باشند.

جمالیان تصریح کرد: نقاهتگاه بیمارستان امیرالمومنین یک بخش کمکی و پشتیبان بیمارستان می باشد که این مرکز به درمان سرپایی بیماران می‌پردازد و روزانه چهارصد تا پانصد بیمار ارائه خدمت می شود.

وی خاطرنشان کرد:  طبق بازدیدهای میدانی انجام شده در مرکز شهر شاهد رعایت حداکثری پروتکل های بهداشتی در هیئات مذهبی بودیم اما در برخی هیئات حواشی شهر پروتکل‌ها در حد مطلوب رعایت نمی‌شود.

استان سیستان و بلوچستان/736 مورد جدید ثبت شد

سیدمحمد هاشمی شهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: بر اساس آمار آزمایشگاهی تا صبح امروز با شناسایی 736 مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان، شمار مبتلایان سیستان و بلوچستان به 110 هزار و 657 نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با چهار مورد فوتی جدید طی 24 ساعت گذشته، تاکنون در مجموع دو هزار و 359 نفر از مردم استانی که به کرونا مبتلا بوده‌اند با وجود دریافت خدمات درمانی استاندارد در مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان جان خود را از دست داده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 448 بیمار حاد تنفسی و 219 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان بستری هستند که همه موارد مثبت کرونا در استان از نوع جهش یافته انگلیسی و دلتا است.

آذربایجان غربی/18 فوتی در 24 ساعت

جواد آقازاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان اظهار داشت: با فوت 18 نفر دیگر در شبانه روز گذشته کل فوتی‌های کرونایی استان به پنج هزار و 117 نفر رسید.

وی تصریح کرد: هم اکنون کل مبتلایان به کروناویروس نیز به 212 هزار و 820 هزار نفر رسیده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی بیان کرد: هم اکنون یک هزار و 602 بستری حاد تنفسی و 53 نفر تحت دستگاه ونتیلاتور در استان وجود دارد. وی افزود: کل بستری مشکوک نیز 699 و کل بستریIcu نیز 268 نفر در کل استان آذربایجان غربی است.

کاشان /افزایش مرگ و میر

مهدی دلاوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 67 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 58 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و 9 بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل دو و حداکثر 88 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار 27 و حداکثر 88 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون 770 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 650 بیمار در شهرستان کاشان و 120 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 294 بیمار به صورت موقت بستری هستند.

وی از بستری 76 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه هفت آقا 52، 54، 62، 64 دو نفر، 68 و 86 سال و سه بیمار خانم 53، 58 و 91 سال در شهرستان کاشان و یک خانم 83 ساله در شهرستان آران و بیدگل بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 414 مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 567 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون سه هزار و 568 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.

استان خوزستان/ 5 بیمارستان به مراکز کرونایی افزوده شد

 فرهاد ابول نژادیان بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شرایط کرونایی استان خوزستان به بحرانی شدن در حال نزدیک شدن است و با تکمیل شدن ظرفیت برخی از بیمارستان‌های استان، خطر جدی شبکه سلامت استان را تهدید می‌کند.

وی افزود: باتوجه به تکمیل شدن ظرفیت بیمارستان‌های شهر اهواز از بیمارستان رازی، مقرر شد باتوجه به نیاز شهر و احتمال افزایش مراجعات به بیمارستان‌ها، با 4 بیمارستان خصوصی اهواز توافق که بخشی از ظرفیت خالی این بیمارستان‌ها به موضوع  کرونا اختصاص خواهد یافت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: مطابق هماهنگی انجام شده با بیمارستان‌های خصوصی آپادانا، مهر ، آریا و اروند مقرر شد از امروز سه‌شنبه بستری بیماران مبتلا به کرونا در این بیمارستان ها آغاز شود که علاوه بر آن‌ها، بیمارستان منفردنیاکی  ارتش نیز به چرخه ارائه خدمت اضافه شده است.

دکتر ابول نژادیان افزود: شهروندان مبتلا به کرونا در صورت تشخیص به بستری شدن، می‌توانند به این بیمارستان‌ها مراجعه کنند و خدماتی کرونایی از این بیمارستان‌ها دریافت کنند که با این امر احتمال داده می‌شود از فشار کاری بر بیمارستان‌های دولتی کاسته شود.

وی در انتها بیان داشت: متاسفانه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حد بسیار پایینی قرار دارد و این موضوع موجب شده تا روند صعودی بیماران مبتلا به کرونا در استان خوزستان کماکان ادامه داشته باشد و تمام تلاش ما ایجاد ظرفیت جدید برای بستری بیماران است.

استان کهگیلویه و بویراحمد/7 فوتی در 24 ساعت گذشته

 پرویز یزدان‌پناه  در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شمار جانباختگان کووید19 استان به 786 نفر افزایش یافت و در 24 ساعت گذشته 7 هم استانی بر اثر ابتلا به کووید19 جان خود را از دست دادند.

وی عنوان کرد: هم اکنون 560 بیمار در بیمارستان‌های استان بستری بوده که 282 نفر از این بیماران مبتلای قطعی و 36 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان هستند.

یزدان‌پناه با بیان اینکه از مجموع مبتلایان به کووید 19 در استان تاکنون 56 هزار و 609 نفر بهبود یافته است، افزود: از 973 نمونه پی سی آر دریافت شده از آزمایشگاه سلولی و مولکولی یاسوج و دهدشت حدود 40 درصد موارد مثبت بودند.

وی بیشترین موارد مثبت را مربوط به شهرستان‌های بویراحمد، گچساران، کهگیلویه، باشت و مارگون عنوان کرد و گفت: همچنین از 650 نمونه رپید تست ٣ درصد موارد مثبت و عمدتا در شهرستان‌های کهگیلویه، بهمئی و چرام هستند.

یزدان‌پناه یادآور شد: با توجه به سرایت زیاد ویروس دلتا و پیشرفت سریع علائم و درگیری ریوی بیماران متاسفانه بیش از ٥ نفر بیمار با وضعیت نامناسب در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بستری بوده که ضمن احتمال درصد مرگ و میر بعضی از این بیماران ، در روزهای آینده تخت‌های ویژه برای پذیرش بیماران نیازمند خدمات ویژه وجود نخواهد داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: وضعیت خطرناکی را تجربه می‌کنیم که اگر همراهی مردم در کنترل بیماری نباشد آسیب جبران ناپذیری بر سلامت و جان مردم وارد می‌شود.

یزدان‌پناه خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود مردم رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی را جدی گرفته، در هر نوع تجمعی شرکت نکرده، در مکان های شلوغ و پرخطر حضور نیابند و از سفر پرهیز کنند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان همدان/ مراجعه 1160 نفر به مراکز درمانی

دکتر محمد طاهری در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: با فوت هفت بیمار کرونایی در 24 ساعت گذشته آمار مرگ‌و‌میر ناشی از کرونا در استان از ابتدای اپیدمی ویروس تاکنون به دو هزار و 463 مورد رسیده است.

وی با بیان اینکه در روز گذشته یک هزار و 610 بیمار تنفسی و مشکوک به کرونا به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان مراجعه کردند، تصریح کرد: 278 نفر از مراجعان به بیمارستان‌ها در بخش عادی بستری شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: 25 بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی سی یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی 43 بیمار بستری در بیمارستان‌های استان وخیم گزارش شده است.

طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستان‌های اسدآباد یک هزار و 67، بهار یک هزار و 137، تویسرکان یک هزار و 204، رزن 915، درگزین 311، فامنین 347 و کبودراهنگ یک هزار و 172 نفر است.

وی گفت: تاکنون چهار هزار و 213 نفر در ملایر، 2 هزار و 693 نفر در نهاوند و هشت هزار و 540 نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده‌اند.

استان یزد/ ثبت 6 فوتی در 24 ساعت گذشته

ابراهیم سلمانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد در ارتباط با وضعیت کرونا در استان یزد اظهار داشت: از  هزار و 551 نمونه گرفته شده از بیماران مشکوک به کرونا ویروس در شبانه روز گذشته، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی 522  بیمار مبتلای قطعی به کرونا در استان شناسایی شدند.

وی با تاکید بر اینکه وضعیت کرونا در استان بحرانی است ادامه داد: از این تعداد، 70 نفر در بیمارستان‌های استان بستری و 452 نفر در منزل دوره نقاهت خود را طی می کنند.

سلمانی با اشاره به شناسایی موارد جدید بستری در بیمارستان‌های استان اظهار داشت: 2 بیمار در ابرکوه، 10 بیمار در اردکان، 2 بیمار در اشکذر، 1 بیمار در بافق،3 بیمار در تفت، 1 بیمار در خاتم، 9 بیمار در مهریز، 2 بیمار در میبد و 40 بیمار در شهرستان یزد شناسایی شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) یزد با اشاره به فوت 6 یزدی دیگر در شبانه روز گذشته، افزود: متاسفانه 5 بیمار از ساکنان شهرستان یزد و یک بیمار از شهرستان تفت بودند.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون از 199 هزار و 398 نمونه گرفته شده از بیماران مشکوک به کرونا ویروس در استان، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی 78 هزار و 844  بیمار مبتلای قطعی به کرونا در استان شناسایی شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد: متاسفانه تاکنون دو هزار و 55 نفر از هم استانی‌هایمان قربانی کووید 19 شدند.

استان خراسان جنوبی/ رشد 27 درصدی نرخ ابتلا

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: تعداد مبتلایان شبانه روز گذشته 27 درصد بیشتر از آمار روز قبل از آن بود.
کامبیز مهدی زاده افزود: روز گذشته 317 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که در مجموع 157 بیمار جدید شامل 38 بستری و 119 مورد سرپایی شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد 63 مورد از بیرجند، 29 مورد از قاین، 21 مورد از سرایان، بشرویه 8 مورد، سربیشه 10 مورد، طبس و نهبندان هر کدام 7 مورد و درمیان و فردوس هر کدام 6 مورد جدید شناسایی شد. 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در این مدت همچنین هزار و 427 تست سریع در استان انجام شد که منجر به شناسایی 310 بیمار کرونایی شد.
به گفته وی در حال حاضر 465 بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که 294 نفر دارای تست کرونای مثبتند و از این تعداد 26 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال 3 نفر وخیم است.
وی افزود: در شبانه روز گذشته با 2 ثبت مورد فوت جدید مجموع فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا در استان به هزار و 14 نفر افزایش یافت.
وی یادآور شد: در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا، افرادی که واکسن نوبت اول کرونا را دریافت کردند به 177 هزار نفر رسید و تاکنون 42 هزار و 668 نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.

استان گیلان/ سونامی بیماری همچنان ادامه دارد

 طغیان کرونا همچنان در استان گیلان با شدت ادامه دارد و در پیک پنجم شاهد ابتلاهای خانوادگی به کرونا هستیم به گونه‌ای که حتی گفته می‌شود باید در منزل نیز اعضای یک خانواده از ماسک استفاده کنند.

 طبق آخرین اعلام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در حال حاضر بیش از 2 هزار و 66 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند که 413 نفر در 24 ساعت گذشته به این آمار افزوده شده‌اند.

 همچنین 375 بیمار کرونایی نیز به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند و به جهت درگیری شدید ریه‌هایشان نیاز به اکسیژن دارند این در حالی است که ظرفیت تولید اکسیژن در گیلان محدود است.

استان گیلان اکنون به حدود 100 دستگاه اکسیژن‌ساز نیاز مبرم دارد و در حال وارد کردن اکسیژن از تهران و اصفهان است؛ شایان ذکر است که ظرف امروز یا فردا 100 کپسول اکسیژن تهیه شده از سوی ارتش وارد گیلان می‌شود.

 به دنبال افزایش آمار بستری‌شدگان کرونایی در استان گیلان و کمبود تخت‌های بیمارستانی در این استان احداث بیمارستان صحرایی ارتش در رشت آغاز شده و تا کمتر از 5 روز دیگر این بیمارستان صحرایی 100 تخت‌خوابی به بهره‌برداری می‌رسد.

استان قم/ متولدین 1360 برای واکسیناسیون ثبت‌نام کنند

سیامک محبی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به دنبال افزایش ظرفیت‌های واکسیناسیون در استان هستیم و تاکنون بیش از 261 هزار دز واکسن تزریق‌شده است.

وی با اشاره به کمبود برخی واکسن‌ها در روزهای گذشته  افزود: محموله جدید واکسن سینوفارم امروز عصر به قم می‌رسد و افرادی که دُز اول واکسن‌ سینوفارم را دریافت کرده‌اند از فردا برای دریافت دُز دوم واکسن مراجعه کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: در حال حاضر به‌طور میانگین روزانه بیش از 10 هزار دُز واکسن در استان به گروه‌های هدف تزریق می‌شود.

محبی عنوان کرد: با توجه به نامه وزیر بهداشت در خصوص کاهش سن تزریق واکسن، از امروز تمامی متولدین 1360 و قبل از آن به‌شرط داشتن پرونده سلامت می‌توانند به مراکز واکسیناسیون کرونا در قم مراجعه و واکسن خود را دریافت کنند.

وی خاطرنشان کرد: اگر فردی پرونده سلامت ندارد با مراجعه به نزدیک‌ترین پایگاه بهداشتی مراجعه و پس از تشکیل پرونده، برای تزریق واکسن اقدام کند، با بالا بردن سرعت واکسیناسیون کل جمعیت استان قم را تحت پوشش قرار دهیم تا ایمنی افزایش و میزان مرگ‌ومیر ناشی از کرونا کاهش پیدا کند.

استان خوزستان/ افزایش مراکز کرونایی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شرایط کرونایی استان خوزستان به بحرانی شدن در حال نزدیک شدن است و با تکمیل شدن ظرفیت برخی از بیمارستان‌های استان، خطر جدی شبکه سلامت استان را تهدید می‌کند.

فرهاد ابول نژادیان افزود: باتوجه به تکمیل شدن ظرفیت بیمارستان‌های شهر اهواز از بیمارستان رازی، مقرر شد باتوجه به نیاز شهر و احتمال افزایش مراجعات به بیمارستان‌ها، با 4 بیمارستان خصوصی اهواز توافق که بخشی از ظرفیت خالی این بیمارستان‌ها به موضوع  کرونا اختصاص خواهد یافت.

تصریح کرد: مطابق هماهنگی انجام شده با بیمارستان‌های خصوصی آپادانا، مهر ، آریا و اروند مقرر شد از امروز سه‌شنبه بستری بیماران مبتلا به کرونا در این بیمارستان ها آغاز شود که علاوه بر آن‌ها، بیمارستان منفردنیاکی  ارتش نیز به چرخه ارائه خدمت اضافه شده است.

دکتر ابول نژادیان افزود: شهروندان مبتلا به کرونا در صورت تشخیص به بستری شدن، می‌توانند به این بیمارستان‌ها مراجعه کنند و خدماتی کرونایی از این بیمارستان‌ها دریافت کنند که با این امر احتمال داده می‌شود از فشار کاری بر بیمارستان‌های دولتی کاسته شود.

وی در انتها بیان داشت: متاسفانه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حد بسیار پایینی قرار دارد و این موضوع موجب شده تا روند صعودی بیماران مبتلا به کرونا در استان خوزستان کماکان ادامه داشته باشد و تمام تلاش ما ایجاد ظرفیت جدید برای بستری بیماران است.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

گزارش: سیدعلی میررضوی

انتهای پیام/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon