پرفسور پرویز کردوانی که بود؟/ نقش پدر علم کویرشناسی ایران در ارائه نظریهای مقابله با خشکسالی
گروه استانها- پدر علم کویرشناسی ایران، در سن ۹۰ سالگی درگذشت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرمسار، پرفسور پرویز کردوانی پدر علم کویرشناسی ایران، امروز و در سن 90 سالگی درگذشت.
هنوز اطلاعاتی از علت و چگونگی درگذشت این پژوهشگر و چهره ماندگار کشور در دسترس رسانهها نیست.
پرویز کردوانی در سال 1310 در شهر گرمسار متولد شد؛ پدر وی، حسینعلی بلوکباشی از ملاکان منطقه بود.
تحصیلات
این جغرافیدان ایرانی و دارنده مدال ملی و نشان عالی دانش، تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان داراب ریکان گرمسار و دوره متوسطه را نیز تا کلاس 9 در دبیرستان آفتاب این شهر گذراند.
وی برای اخذ مدرک دیپلم به تهران و دبیرستان رازی که به مدرسه فرانسویها مشهور بود رفته و پس از اخذ مدرک دیپلم از مدرسه رازی در تهران برای ادامه تحصیل در رشته عمران کویر به آلمان عزیمت کرد وی در سال 1345 در آلمان موفق به اخذ دکترای رشته عمران کویر شد.
بازگشت به ایران
وی در همان سال 1345 به ایران بازگشت و پس از بازگشت به ایران، بهعنوان اولین عضو هیئتعلمی دانشکده جدیدالتأسیس کشاورزی ارومیه استخدام شد و پس از 2 سال تدریس در این دانشکده در سال 1347 به گروه آموزشی جغرافیای دانشگاه تهران انتقال یافت.
پروفسور کردوانی در همین سالها مطالعه میدانی خود را روی مناطق کویری ایران با جدیت دنبال کرد.
فعالیتهای پرویز کردوانی
کردوانی در سال 1345 به استخدام دانشکده کشاورزی ارومیه (رضائیه) در آمد و در سال 1348 نیز به گروه آموزشی جغرافیا در دانشگاه تهران انتقال یافت و تدریس خود در پایتخت را آغاز کرد.
وی در همان سال بهعنوان مدیرکل دفتر مطالعات آموزشی دانشگاه تهران انتخاب شد و تا سال 1354 عهدهدار این منصب بود. کردوانی پسازآن مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی ایران را بنیان نهاد و ریاست این مرکز را بر عهده داشت.
عضویت در بنیاد مطالعات آسیایی، عضویت در شبکه آب خاورمیانه، عضویت در هیئتامنای صلح سبز، ریاست کمیته بیابانزدایی انجمن متخصصان محیطزیست ایران، از دیگر سوابق مطالعاتی و اجرایی پدر علم کویرشناسی ایران بود.
کردوانی در سالهای 1387 و 1380 بهعنوان استاد نمونه دانشگاه تهران انتخاب و برای تألیف بهترین کتاب سال در حوزه محیطزیست؛ جایزه «مهرگان علم» را برنده شد.
پدر علم کویرشناسی ایران راهنمایی بیش از 150 پایاننامه فوقلیسانس و هفت رساله دکترا را نیز بر عهده داشته و تألیف بیش از 20 جلد کتاب و دهها مقاله علمی به زبانهای فارسی، انگلیسی و آلمانی از وی به یادگار مانده است.
نظریهها
وی نظریهها و مطالب متعددی را در خصوص آبوهوا و شرایط اقلیمی کشور بیان کرده است.
زندهیاد پرویز کردوانی مطالعات میدانی فراوانی در مناطق کویری و بیابانی ایران از خود بهجای گذاشت و خدمات او نقش مهمی در پیشبرد علم کویر شناسی و مقابله با خشکسالی داشت.
انتهای پیام/363/ز