نگاهی به شاخص طلاق در استان خراسان شمالی؛ چرا آسیب‌های اجتماعی در حال افزایش است؟

نگاهی به شاخص طلاق در استان خراسان شمالی؛ چرا آسیب‌های اجتماعی در حال افزایش است؟

گروه استان‌ها- نگاهی به آمار شاخص طلاق در استان خراسان شمالی نشانگر رشد این شاخص در استان است به گونه ای که به ازای هر ۳ ازدواج در استان٬ یک طلاق صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بجنورد ٬ طبق آمار اعلامی سازمان ثبت احوال٬ نسبت ازدواج به طلاق به ترتیب در استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، ایلام، چهار محال و بختیاری و هرمزگان بالاترین و در استان‌های البرز، تهران، مازندران، مرکزی و گیلان پایین‌ترین در سطح کشور است.

خراسان شمالی با ثبت عدد سه ازدواج در مقابل یک طلاق در جایگاه دوازدهم جدول نسبت ازدواج به طلاق کشور قرار گرفته و هر چند وضعیت آن نسبت به میانگین کشوری خوب است اما با توجه به جمعیت 950 هزار نفری استان٬ میزان طلاق تصاعدی بوده و نشانگر شرد شاخص آسیب‌های اجتماعی در استان است.

دو شاخص طلاق و خودکشی در استان خراسان شمالی در سال‌های اخیر رشدی تصاعدی و خطرناک داشته و برخی آمارهای غیر رسمی از سوم بودن استان خراسان شمالی در جدول شاخص طلاق کشور خبر می‌دهند.

 طلاق و خودکشی را در استان جدی بگیرید 

ولی‌الله حیاتی معاون سابق سیاسی امنیتی استاندار خراسان شمالی طلاق و خودکشی را دو آسیب اجتماعی اولویت دار استان معرفی کرد و اظهار داشت: باید با ارائه طرحی ویژه این دو آسیب در استان لکه گذاری شود و پس از مشخص شدن مناطق با آسیب بیشتر بازه‌های سنی و دلایل بروز این آسیب‌ها بررسی و ریشه یابی شود.

وی تاکید کرد: بیش از 80 درصد از اعتبارات فرهنگی و اجتماعی در سطح ملی توزیع می‌شود و هنر و تلاش استان باید جذب این اعتبارات با ارائه طرح‌های عملیاتی باشد چرا که تنها با تکیه بر اعتبارات استان نمی‌توانیم، هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی را محقق کنیم.

حیاتی خاطر نشان کرد: در حوزه اجتماعی نبود آگاهی، دانش و سواد کافی در برخورد با آسیب‌ها مهمتربن ضعف است که در این راستا هدفگذاری امسال استان ریشه کنی بیسوادی است. تقویت خانه های عالم یکی از راه‌های پرداختن به آسیب‌های اجتماعی است. هر چه از دین فاصله بگیریم با آسیب‌های اجتماعی بیشتری روبرو می شویم بنابراین فرمانداران برای تهیه و تجهیز خانه های عالم همکاری و مساعدت لازم را در دستور کار خود داشته باشند.

حیاتی یادآور شد: طرح پیشگیری از خشونت در شهرستان فاروج اجرا شده است و شهرستان راز و جرگلان منطقه بعدی برای اجرای این طرح است.باید به دنبال علت بروز خشونت باشیم. بخشی از این خشونت‌ها مربوط به مشکلات اقتصادی و معیشتی است که باید این مشکلات با برنامه ریزی درست برطرف شود.

وی یادآور شد: حوزه اجتماعی کشور در شرایط کنونی از درون تحت تاثیر مشکلات ناشی از کرونا ویروس و مسائل اقتصادی می‌باشد و همچنین خارج از مرزها دشمنان نظام و انقلاب برای حوزه اجتماعی و نارضایتی‌های اجتماعی برنامه ریزی دارند تا با موج سورای در کشور التهاب آفرینی کنند بنابراین باید برای مدیریت حوزه اجتماعی برنامه ریزی داشته باشیم.

 حدود 70 درصد طلاق‌ها از سوی زنان درخواست می‌شود! 

نگاهی به آمار طلاق در استان خراسان شمالی از یک شاخص قابل تامل در استان پرده برداری می‌کند. حدود 70 درصد طلاق‌های خراسان شمالی از سوی زنان درخواست می شود. این اماری است که چندی پیش از سوی بهزیستی خراسان شمالی اعلام شد. بر این اساس 67 درصد از پرونده‌های طلاقی که در سال 98 و 99به بهزیستی خراسان شمالی ارجاع شده، مورد درخواست زنان بوده است.

معاون اجتماعی بهزیستی خراسان شمالی در این باره اظهار داشت: 25 درصد درخواست های طلاق نیز از سوی زوجین مطرح شده و تنها 7 درصد این درخواست ها از سوی مردان صورت گرفته است.

صحرانورد،  با اشاره به رشد 15 درصدی درخواست‌های طلاق مطرح شده از سوی بانوان نسبت به همین مدت در سال 98ل، گفت: 2 هزار و 18 درخواست طلاق در بهزیستی استان به ثبت رسیده که از این تعداد هزار و 8 درخواست از سوی قوه قضاییه به بهزیستی ارجاع شده است

وی گفت: با مشاوره‌ها و اقداماتی که بهزیستی تا کنون در مورد این پرونده ها انجام داده است 13.28 درصد از این درخواست‌ها به سازش رسیده و 38 درصد نیز برای رسیدگی دوباره  به قوه قضاییه برگشت داده شده است.

 زنگ خطر طلاق در 5 سال اول زندگی 

یک آمار قابل تامل دیگر در شاخص طلاق در استان خراسان شمالی نشانگر پایین بودن عمر زندگی زوجین در استان است به نحوی که بیشترین طلاق ها در 5 سال نخست زنگی بوده است.

در 10 ماهه ابتدایی سال 99 هفت هزار و 448 مورد ازدواج و یک هزار و 948 مورد طلاق در استان خراسان شمالی به ثبت رسیده است. بر اساس آخرین آمار دریافتی از کشور خراسان شمالی در موضوع ازدواج در جایگاه نخست و در بحث طلاق در جایگاه هفتم کشور قرار دارد.

مدیرکل ثبت احوال استان در این باره با اشاره به اینکه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تعداد واقعه ازدواج ثبت‌شده چهار درصد و میزان واقعه طلاق 7/9درصد افزایش داشته است، گفت: این آمار بیانگر این است که از تعداد یک هزار و 948 واقعه طلاق در 10 ماهه سال جاری 781 واقعه در طول مدت ازدواج کمتر از پنج سال به ثبت رسیده است و این زنگ خطری برای زندگی‌های نوپا است که سال‌هاست به صدا درآمدهاست.

 آسیب‌های اجتماعی در کجای برنامه‌ریزی‌های استان است؟ 

نگاه کلی به موضوع آسیب‌های اجتماعی در استان خراسان شمالی زنگ خطر افزایش آسیب‌های نظیر طلاق٬ خودکشی٬ اعتیاد٬ اعتیاد زنان و سن پایین مفاسد اخلاقی در استان را به صدا درآورده است.

موضوعی که به نظر بسیاری از کارشناسان اجتماعی٬ می توان تاثیر مستقیم مسائل اقتصادی و توسعه نامتوازن شهری و مهاجرت از روستا به شهر را در آن مشاهده کرد. با این حساب این سوال مطرح می‌شود که در فرایند پیشرفت و نگاه به شاخص‌های مشکل دار استان٬ جایگاه آسیب‌های اجتماعی و توجه به آن چگونه دیده شده است؟

شجاعی استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه برای کاستن از آسیب‌های اجتماعی باید روی اموزش و توانمند سازی خانواده ها تمرکز کنیم٬ اظهار داشت: بخشی از معضلات خانواده‌ها را می توان با ارائه آموزش‌های لازم و به موقع و با تاکید بر داشتن برنامه حل کرد تا زنان ما به سمت معضل بدسرپرست شدن پیش نروند.

وی افزود: بسیاری از تحصیل‌کرده‌ها تنها به مباحث نظری اکتفا می‌کنند. در حالی که بحث مهارت آموزی بسیار اهمیت دارد تا بتوان شاهد اتفاتقات خوب در حوزه بانوان باشیم لذا این موضوع باید در تمامی شهرستان‌ها هم فراگیر شود.

استاندار خراسان شمالی بر موضوع نهادسازی برای حل سریع تر مشکلات تاکید کرد و گفت: هرچه بیشتر شاهد نهاد سازی در روستاها باشیم توفیقات بیشتری حاصل و توانمند سازی هم با قدرت بیشتری پیگیری می‌شود زیرا یکی از مشکلات کشور ما کمبود نهادسازی است و این در حالی است که نهادسازی حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد.

وی افزود: ورود بانوان در انتخابات و شوراها از طریق احزاب می تواند تاثیرگذار باشد تا بهترین های بانوان به این عرصه وارد شوند زیرا جامعه بانوان نیازمند انجام کارهای اجرایی هستند و مهم تر آنکه گاهی نیاز به انتخاب شدن نیست بلکه نیاز به دیدن شدن؛ حضور یافتن و جریان پیدا کردن است و ما هم از این مسئله حمایت خواهیم کرد.

شجاعی در ادامه به موضوع بازاریابی برای محصولات بانوان هم تاکید کرد و گفت:ما یاد نگرفته ایم که برای ایجاد هرکاری، بایدبرنامه داشت زیرا تسهیلات مشاغل را می دهیم اما به دنبال تکمیل زنجیره این تسهیلات نیستیم که من حاضرم تسهیلات ویژه به بانوان ارائه دهم به شرطی که فرآیند آن کامل شود.

انتهای پیام/311/ ع

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران