الطارمیه؛ پایگاه جدید تروریستها در بغداد/ آمریکا و پروژه ناامنسازی عراق در آستانه انتخابات
علامت سؤالهایی درباره عوامل افزایش تحرکات تروریستها در مناطق مختلف عراق و بهویژه منطقه الطارمیه در شمال بغداد و پروژه ناامنی در این کشور آن هم در آستانه انتخابات پارلمانی عراق وجود دارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در آستانه نزدیک شدن به انتخابات پارلمان عراق مناطق مختلف این کشور شاهد تشدید تحرکات گروههای تروریستی بوده است و این امر فرضیهها در خصوص سناریوهای از پیش طراحیشده طرفهای خارجی حامی تروریستها در عراق برای تأثیرگذاری بر روند انتخابات این کشور را تقویت میکند.
تشدید تحرکات تروریستی در عراق در آستانه انتخابات پارلمانی
تروریستها امید دارند با افزایش تنشها در مناطق مرکزی و جنوبی پایتخت، راه برای نفوذ و افزایش ناامنیها در بغداد باز شود؛ از سویی دیگر باید توجه داشت مناطق شمالی و شمال شرقی منطقه «الرویعیه» از جمله المحمودیه، اللطیفیه، الیوسفیه، البوعامر و... ناامن و آلوده هستند و همین مسئله عناصر داعش را برای ملتهب کردن پایتخت امیدوار کرده است.
منطقه «الرویعیه» از محور شرقی به جاده «بغداد ـ کربلا» و از محور شمال غرب به جاده «بغداد ـ فلوجه» وصل میشود و با توجه به افزایش تحرکات مشکوک و اعتراضها در مناطق مرکزی و جنوبی بغداد، آمریکاییها و تروریستها این محدوده را محل مناسبی برای ضربه زدن به پایتخت به حساب آوردهاند.
از چند روز قبل از شرق استان صلاحالدین خبر میرسد تحرکات عناصر مخفی داعش افزایش یافته است و خطر ناامن شدن این مناطق وجود دارد و البته رزمندگان تیپ 52 حشد شعبی برای جلوگیری از حملات احتمالی، عملیات پیشدستانهای را در این محور آغاز کردند.
براساس آخرین گزارشهای دریافتی، رزمندگان عراقی عملیات را در این محدوده پس از دریافت اطلاعات دقیق شروع کردند و موفق شدند روستاها و مناطق «الخشامنه، وادی المحاسن، حلیوه الکبیره و حسینیه» را پاکسازی و امن کنند.
مناطق شرقی استان صلاحالدین بهدلیل هممرز بودن با استانهای دیاله و کرکوک از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ناامن شدن این نقاط، زنگ خطر را برای پیچیده شدن تحولات میدانی در این دو استان به صدا در میآورد.
طارمیه؛ پایگاه جدید تروریستها در عراق
اما بهاعتقاد صاحبنظران عراقی، اغلب حملات تروریستی ماههای اخیر در بغداد از منطقه «طارمیه» هدایت شده است.
طی دو هفته اخیر طارمیه بغداد شاهد فعالیت برخی از عناصر تروریستی بوده است، در همین راستا شب گذشته منابع خبری در عراق از درگیری بین نیروهای حشد شعبی و عناصر ناشناس که احتمال میرود عناصر باقیمانده داعش باشند، خبر دادند.
کانال خبری صابرین نیوز در این باره نوشت که در شهرستان «الطارمیه» واقع در شمال بغداد انفجاری رخ داد و بهدنبال آن، از سه محور تیراندازی و درگیری صورت گرفته و طی آن، مقر تیپ 12 حشد شعبی هدف قرار گرفته است.
این رسانه عراقی نوشت که بهعنوان آمار اولیه، هشت نفر در این انفجار و درگیری زخمی شده و 3 تن دیگر نیز شهید شدهاند.
در همین ارتباط شبکه خبری العهد تعداد شهدای حمله به مواضع حشد شعبی در طارمیه بغداد را 4 شهید و 4 زخمی اعلام کرده است.
این شبکه گزارش داد که جانشین فرمانده هنگ در تیپ 12 حشد شعبی در درگیری با عناصر داعش در الطارمیه به شهادت رسیده است.
حشد شعبی با انتشار بیانیهای رسمی شمار شهدای این حمله تروریستی را 4 شهید و 6 زخمی اعلام کرد.
طارمیه، در شمال بغداد شریان امنیتی این شهر و شهرستانی سنینشین در 50کیلومتری شمال پایتخت است که تعداد جمعیت آن 50 هزار نفر و تعداد جمعیت مرکز شهرستان در حدود 20 هزار نفر عنوان شده است.
اغلب اهالی طارمیه نخلستاندار و دامپرور و کشاورز هستند و منطقه به داشتن نخلستانهای آباد و باغها، شهرت دارد.
طارمیه یکی از شش شهرستان حومه پایتخت عراق است که به نام کمربند امنیتی بغداد شناخته میشوند و حلقه اتصال چهار استان بغداد، صلاحالدین، دیاله و الانبار به همدیگر است.
طارمیه شامل بخشهای «المشاهده» و «العبایجی» است و عشایر «المشاهده»، «البوفراج»، «سلمان»، «الحیالیین»، «الجنابیین»، «الجبور» و «العبید» مهمترین عشایر منطقه هستند.
بهدلیل موقعیت راهبردی منطقه طارمیه بسیاری از کارشناسان آن را گذرگاه انتقال تروریستها میدانند و در همین زمینه «عمار طعمه» رئیس فراکسیون النهج الوطنی عراق با اشاره به رخنههای امنیتی متوالی در طارمیه تأکید کرد که همه حملاتی که به بغداد میشود و دهها شهید و زخمی از غیرنظامیان بهجای میگذارد از طارمیه شروع شده یا طارمیه معبری برای انتقال عوامل جنایتکار انتحاری بوده است.
همچنین از نظر کارشناسان موقعیت جمعیتی طارمیه بهدلیل ساکنان سنینشین آن یکی دیگر از عوامل افزایش تحرکات تروریستها در این منطقه و انتقال از آن به سایر مناطق با اهداف فرقهگرایانه در آستانه انتخابات پارلمانی عراق محسوب میشود؛ چرا که برخی طرفها با هدف تفرقهافکنی میان مؤلفههای مختلف عراق از جمله شیعه و سنی مدعی هستند که این حملات تروریستی ضد حشد شعبی از جانب ساکنان بومی طارمیه صورت میگیرد، و بهگفته ماجد غماس نماینده مجلس اعلای اسلامی عراق در تهران آنان میخواهند هموطنان اهلسنت را تحت فشار قرار دهند تا آنان مجبور شوند نسبت به نبود امنیت در مناطق خود اعتراض کنند.
برنامه ضدامنیتی آمریکا برای عراق در آستانه انتخابات پارلمانی
اما در سایه تغییر دولت آمریکا و حواشی آن در خاورمیانه که همراه با تشدید ناگهانی فعالیتهای تروریستی در عراق بود و بسیاری آن را ناشی از سیاستهای دولت «جو بایدن» میدانند، همچنین بهدنبال فشارهای مردم و پارلمان عراق برای اخراج نظامیان آمریکایی و بهانه تازه واشنگتن برای حضور در عراق تحت عنوان «حضور مستشاری» طبیعی است از آنجایی که انتخابات عراق نقطه عطفی برای غرب و آمریکا بهشمار میرود و بهنوعی آینده واشنگتن را در عراق تعیین میکند، آمریکاییها از هیچ تلاشی برای تحت تأثیر قرار دادن این انتخابات دریغ نکنند.
تروریسم همواره کارت سنتی ایالات متحده برای اجرای پروژههای خود در عراق محسوب میشود و حملات سازماندهیشده تروریستی در این کشور را نمیتوان بدون چراغ سبز و حمایتهای آمریکا و متحدان آن تصور کرد.
دکتر «صباح زنگنه» کارشناس و تحلیلگر برجسته مسائل خاورمیانه در این خصوص اظهار داشت: بهصورت کاملاً واضح میبینیم که ایالات متحده نهتنها در فاز نظامی و امنیتی بهدنبال تحمیل هزینه در عراق است، بلکه در پشتپرده تحرکات سیاسی اخیراً شدت گرفته است که بخشی از آن مربوط به انتخابات آتی عراق میشود. معتقدم یک سناریوی خطرناک در حال طرحریزی و اجرا در عراق است که بخشی از آن به قبل از انتخابات برمیگردد و بخش دیگر آن در حین انتخابات و پس از آن عملیاتی خواهد شد. واقعیت این است که یکی از این متغیرهای ضدامنیتی، داعش و جریانهای همتفکر آن در عراق هستند.
انتقال تروریستها از مرزهای سوریه به عراق نیز از جمله تحرکات اخیر آمریکاییها برای ناامن کردن اوضاع عراق بوده که البته نیروهای امنیتی و حشد شعبی عراق کنترل مرزها را بهدست گرفتهاند و مانع از انجام هرگونه تحرک تروریستی میشوند؛ اما مواضع داخلی عراق همچنان مرحله ناامنی را پشتسر میگذارد و بهنظر میرسد این سناریو تا پایان انتخابات و حتی در جریان برگزاری آن نیز ادامه داشته باشد.
انتهای پیام/+