کرونا یا غفلت مسئولان فرهنگی استان فارس؛ غربت مساجد سومین حرم اهل بیت در روز جهانی مسجد


کرونا یا غفلت مسئولان فرهنگی استان فارس؛ غربت مساجد سومین حرم اهل بیت در روز جهانی مسجد

گروه استان‌ها - در سومین حرم اهل بیت و در روز جهانی مساجد خبری از گرامیداشت این روز از سوی نهادهای متولی نیست و گویا کرونا دست‌آویز خوبی برای این امر شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شیراز ، 30 مردادماه در تقویم به نام روز جهانی مسجد نام گرفته، هر چند نمی‌توان برای مساجد که به تایید بزرگان دین ما خانه خداست روزی را تعیین کرد بلکه همه روزها روز مسجد است چراکه همه روزها روز خداست. 

با این حال اهانت رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی در اگوست 1969 و دیگر اهانت‌هایی که هر از گاهی در گوشه و کنار جهان به گوش می‌رسد ایجاب کرد که روزی جهانی برای مساجد در نظر گرفته شود تا در این روز اهمیت مسجد و نقش آن در تکوین و هدایت جامعه اسلامی بیش از گذشته تبیین شود. 

به گفته مقام معظم رهبری « مساجد نه‌ فقط در زمان ما و نه‌ فقط در کشور عزیز اسلامى ما، بلکه در نقاط مختلف عالم و در طول تاریخ منشأ آثار بزرگ و نهضت‌ها و حرکت‌هاى اسلامى بزرگى شده است». 

در صدر اسلام نیز مسجد مرکز همه تصمیم‌گیری‌هاى مهم و کارهاى بزرگ بود و  به‌طور کلّى می‌توان چنین گفت که مسجد به‌عنوان یک پایگاه دین، عبودیت و معرفت مى‌تواند براى جوامع اسلامى منشأ و سرآغاز حرکات بزرگ و برکات ماندگار باشد. پس مسجد فقط براى نماز نیست بنابراین باید با برنامه‌ریزی صحیح و استفاده از ابزارهای فرهنگی، هنری، عمران معنوی مساجد را تقویت کرد. 

آیت‌الله لطف‌الله دژکام، امام جمعه شیراز و نماینده ولی فقیه در استان فارس نیز در 5 مردادماه امسال در دیدار با ائمه جماعت به نقش اصلی مساجد در تکوین انقلاب اسلامی اشاره کرد و خواستار این شد که مساجد امروز نیز کانون و محور اصلی فعالیت‌های اجتماعی باشند.

امام جمعه شیراز که معتقد به حفظ روحیه مردمی در مساجد است، در این دیدار چنین گفت که در حرکت‌‌هایی که مساجد شروع کرده و ادامه می‌دهند محور اصلی باید مردم باشند، این کار زحمت زیادی دارد ولی غیر از این راهی نیست.

حال با اینکه اینجا سومین حرم اهل بیت است و امروز روز جهانی مساجد خبری از گرامیداشت این روز از سوی نهادهای متولی نیست و کرونا دست‌آویز خوبی برای این امر شده در صورتی که قطعا فضای مجازی می‌توانست ابزار مناسبی برای گرامیداشت این روز باشد. 

این موضوع در حالی است که طبق آمار رسمی نزدیک به 5 هزار مسجد و حسینیه در استان فارس وجود دارد که می‌توانند منشا اثر فراوان در جامعه باشند کافی‌ست متولیان امر از کلیشه‌های رایج خارج شوند یا اینکه با تدبیری نو به مساجد بنگرند. 

تماس خبرنگار تسنیم برای تهیه گزارش روز جهانی مساجد از سازمان تبلیغات اسلامی و مرکز امور مساجد استان فارس راه به جایی نبرد و هر یک ما را به دیگری حواله می‌داد که در نهایت نیز نتیجه‌ای حاصل نشد اما حجت‌الاسلام حسین امیدی، رئیس کانون مساجد استان فارس در گفت‌وگو با تسنیم به تشریح برخی از اقدامات در حوزه کانون‌ها پرداخت. 

به گفته وی در مجموع 1400 کانون مساجد در استان فارس فعالیت دارد که از این تعداد 50 کانون در شرف تاسیس است. امیدی درباره برنامه‌های روز جهانی مساجد گفت: به علت کرونا و شرایط خاص آن  برنامه‌ای به صورت ویژه برگزار نمی‌شود اما برگزاری مراسمات ویژه دهه اول و دوم محرم و هم چنین شهادت امام سجاد(ع) در دستور کار است.

وی در پاسخ به اینکه مساجد می‌توانند چه نقشی در مسائل مختلف جامعه داشته باشند تصریح کرد: محور هر محله‌ای باید مسجد آن محل باشد و امروز بسیاری از مساجد نقش محور اجتماعی منطقه و محله را ایفا می‌کنند چراکه معمولا مساجد به عنوان یک نهاد مردمی شناخته می‌شوند.

امیدی معتقد است که مساجد در واقع دارالذکر، دارالفکر، دارالزهد هستند و با توجه به شرایط و موقعیت کنونی برای رسیدگی به کسانی که نیازمند هستند هیئت‌ها و خیریه‌هایی که در مساجد فعالیت می‌کنند به تهیه بسته‌های معیشتی یا کمک به این نیازمندان می‌پردازند. 

به گفته رئیس کانون مساجد استان فارس در حال حاضر 5 هزار مسجد و حسینیه در استان فارس که محل جماعت است، وجود دارد که حدود یک پنجم این مساجد کانون دارند. 

در همین راستا و به مناسبت روز جهانی مساجد سازمان بسیج مساجد و محلات استان فارس نیز بیانیه‌ای داشته که طی آن به اهمیت مساجد و گرامیداشت آن اشاره کرده و از همه دست اندرکاران در حوزه مسجد درخواست کرده در پرتو رهنمودهای رهبر انقلاب برای اعتلای سنگر انقلاب نهایت تلاش خود را بکنند.

انتهای پیام/424 / ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon