نقش آمریکا؛ از ارسال «فرمهای خالی ویزا» تا تیراندازی به مردم در فرودگاه کابل
پس از گذشت حدود یک هفته و غیرنظامیانی که بر اثر تیراندازی یا پرتاب از هواپیما جان خود را از دست دادهاند، مشخص شده است که آمریکاییها در ازدحام مردم به سوی فرودگاه کابل نیز نقش داشته است.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «وال استریت ژورنال» 25 مردادماه اعلام کرد که بر اثر تیراندازی نظامیان آمریکایی به غیرنظامیان در فرودگاه کابل 3 غیرنظامی کشته شدهاند و برخی خبرنگاران نیز میگویند که تعدادی از غیرنظامیان نیز از یک هواپیمای آمریکایی سقوط کردهاند.
غیرنظامیان درحالی به ضرب گلوله کشته شدند که هزاران نفر به امید رسیدن به پرواز خروجی از افغانستان به فرودگاه هجوم آورده بودند. برخی خبرنگاران با انتشار تصاویری نیز گفته بودند که تعدادی از غیرنظامیان از هواپیما به بیرون پرتاب شدهاند.
با این حال، «دیوید فاکس» شهروند آمریکا و مدیر یک شرکت بازاریابی در کابل ضمن انتقاد از عملکرد کشورش درباره هجوم مردم به فرودگاه کابل نیز افشاگری کرد.
وی افزود که وزارت امور خارجه آمریکا برای انتقال افغانها پیشنهاد پرکردن فرمهای خالی ویزا بدون ذکر نام گیرنده و یا شماره سریال را داده بود.
فاکس در زمان مصاحبه زنده با شبکه ای بیسی نیوز که با همسر و پسرش در کابل حضور داشت، گفت که میخواهد اطلاعاتی در مورد نحوه کمک وزارت امور خارجه آمریکا به مهاجران برای رسیدن به فرودگاه شلوغ کابل ، جایی که هزاران نفر برای خروج از این کشور شتافتند را به اشتراک بگذارد.
این شهروند آمریکایی خاطرنشان کرد که از بخش کنسولی سفارت آمریکا ایمیلی را دریافت کرده که در آن از سندی صحبت شده است که قرار بود به شهروندان آمریکایی و دیگران در رسیدن به فردوگاه کمک کند، «این برگه را من برای شما چاپ کردم».
وی ادامه داد که «در این سند هیچ نامی ذکر نشده است، مربوط به کسی نمیشود، شماره سریال یا کد ویزا ندارد. هزاران افغان آن را دریافت کردند. اساساً هر کسی که برای ویزای مهاجرت ویژه مترجمان افغان و دیگران درخواست کرده بود. این را به گونه الکترونیکی دریافت کرده است. شما چه فکر میکنید چه اتفاقی افتاد که افراد چنین سندی را دریافت کردند و نامی ندارند؟ و البته صدها نسخه نیز از آن چاپ کردند؟».
به گزارش اسپوتنیک، فاکس تاکید کرد که اکنون چنین «سند خنده دار و جعلی که توسط وزارت خارجه آمریکا ارسال شد» در دست دهها هزار افغان است.
این اظهارات در حالی است که سرنوشت افغانستانیهایی که با هواپیمای نظامی آمریکا به قطر رسیدند نیز هنوز مشخص نیست.
گفته میشود که به دلیل طی مراحل پذیرش ممکن است ماهها این پناهجویان در سولهها و مکانهای نامناسبی زندگی کنند که حتی برای صدها نفر یک سرویس بهداشتی دارند.
با این حال، برخی در شرایطی توانستند با هواپیمای نظامی، خود را از افغانستان خارج کنند که تعدادی دیگر از مردم در تیراندازی کشته شدند و یا از هواپیما به پایین پرتاب شدند.
انتهای پیام/.