"دلتا" پاشنه آشیل کنترل کرونا در جهان؛ افزایش فوتیهای کرونا در روسیه نسبت به پیک قبلی + نمودارها
شیوع کرونای دلتا در سراسر جهان، منجر به افزایش ابتلا و بستری در کشورهای مختلف شده است و حتی کشورهایی که پیشتاز واکسنسازی در جهان هستند نیز از موج جدید کرونای جهش یافته در امان نماندهاند بنابراین رعایت پروتکلهای بهداشتی هنوز ضروری است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ یکی از اولین کشورهایی که در زمینه ساخت واکسن کرونا موفقیت چشمگیری به دست آورد؛ کشور روسیه بود. این کشور با ساخت زودهنگام واکسن اسپوتنیکوی که اثربخشی 93 درصدی دارد، توانست آن را به بیش از 60 کشور متقاضی جهان صادر کند و در این کشورها مجوز مصرف اورژانسی اخذ کند.
اگرچه آغاز ساخت واکسنهای کرونا در جهان، روزنه امیدی به پایان پاندمی بود اما با شیوع گونههای مختلف ویروس کرونا در پی جهشهای این ویروس در جهان، نگرانیها از کاهش نسبی اثربخشی واکسنها افزایش یافته است. شیوع گونه دلتا در سراسر جهان، منجر به افزایش ابتلا و بستری در کشورهای مختلف شده است و حتی کشورهایی مانند آمریکا، هند و روسیه که پیشتاز واکسنسازی در جهان هستند نیز از موج جدید کرونای جهش یافته در امان نماندهاند.
کشور روسیه با شناسایی بیش از 20 هزار مورد مبتلای جدید، در رتبه چهارم جدول ابتلای جهان قرار دارد.
در این کشور علیرغم تولید واکسن اسپوتنیکوی، تنها 23.4 درصد افراد علیه کرونا واکسینه شدهاند و 29 درصد شهروندان نیز تنها یک دوز واکسن کرونا دریافت کردهاند.
روسیه علاوه بر ساخت واکسن اسپوتنیکوی، واکسن تکدوزی اسپوتنیکلایت را نیز تولید کرده است و همچنین در حال تولید واکسن آسترازنکاست.
روسیه به عنوان کشور قدرتمند واکسنساز، در رتبه چهارم کشورهای جهان از لحاظ ابتلا قرار دارد و علیرغم تزریق واکسن کرونا به یکسوم جمعیت هدف خود، 777 مرگ کرونایی را تجربه کرده است؛ مقامات بهداشتی کشورها میگویند تا زمانی که پوشش واکسیناسیون در تمام کشورهای جهان به بالای 70 درصد نرسیده باشد، نمیتوان امیدی به بهبود اوضاع کرونا در جهان داشت.
همچنین نمودارها نشانگر پیک مجدد بیماری در روسیه است. در موج قبلی، میانگین فوتیهای کرونا در هر هفته در کشور روسیه حدود 500 مورد بود که این رقم علیرغم واکسیناسیون 23 درصدی، در پیک فعلی به بیش از 700 مورد رسیده است.
مسکو، پایتخت این کشور در صدر جدول موارد ابتلا به ویروس کرونا در روسیه قرار دارد.
البته واکسیناسیون همچنان به عنوان راهکاری مؤثر در جلوگیری از افزایش تلفات بیماری به شمار میرود و اسپوتنیکوی نیز جزو واکسنهایی با کارایی بالا در میان واکسنهای معروف جهان است، اما شیوع ویروس دلتا در سراسر نقاط جهان، منجر به افزایش موارد ابتلا و به تبع آن، بستری و مرگ و میر شده و نگرانیها از کاهش اثربخشی واکسنها در برابر ویروس جدید را تشدید کرده است بنابراین به نظر میرسد رعایت پروتکلهای بهداشتی و اعمال محدودیتهای سختگیرانه بیش از واکسیناسیون کرونا، حائز اهمیت باشد چرا که علیرغم جهشهای متعدد ویروس کرونا، اصول پیشگیری از ابتلا کماکان شامل استفاده از ماسک، پرهیز از تجمعات و شست و شوی مداوم دستهاست.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا اخیراً هشدار داده است که واریانت دلتا (گونه جهشیافته کرونا در هند) میتواند بیش از سایر گونههای کرونا، در مقابل واکسنها مقاومت کند و افرادی که به طور کامل در برابر بیماری واکسینه شدهاند نیز همچون افراد واکسینه نشده ممکن است ویروس را انتقال دهند!
انتهای پیام/