کارآفرینی با کشت گیاهان دارویی / نبود سرمایهگذار و صنعت فرآوری چالش اصلی است
گروه استانها ـ وجود ظرفیتها و فرصتهای فراوان برای کشت گیاهان دارویی در چهارمحال و بختیاری، اهمیت روی آوردن به این اشتغال و حمایت از آن را دوچندان کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حرکت در مسیر پر پیچ و خم اقتصادی نیازمند داشتن تلاش و همت است، شعار سال 1400 با وجود ویروس کرونا و تعطیلی برخی مشاغل، اگر حمایت درستی از سوی مسئولان نسبت به آن صورت گیرد، به راحتی تحقق مییابد که بهترین راه برای رونق تولید و کمک به وضعیت بیکاری و معیشت، توجه به کارآفرینی و حمایت از کارآفرینان است.
نگاهی گذرا به زندگی امروز، وضعیت حال کشور و معیشت مردم گویای نیاز ایجاد اشتغال و خصوصا کارآفرینی است، امروزه اگر نرخ بیکاری در استان افزایش یافته است، قسمتی از آن به علت بیتوجهی به اشتغال خانگی، کارآفرینی و عدم حمایت افراد و ایدههای آنان است.
استان چهارمحال و بختیاری یکی از استانهایی است که از ظرفیتهای زیادی اعم از ظرفیت شغلی برای پرورش گیاهان دارویی برخوردار است، چهار فصل بودن استان و کوهستانی بودن آن فرصتی مناسب برای پرورش گیاهان دارویی است.
صنعت تولید گیاهان دارویی در کشور و در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است و از اهمیت بالایی نیز برخوردار بوده و هست و همین موضوع افراد را تشویق به اشتغالزایی گیاهان دارویی میکند.
گیاهان دارویی یکی از منابع خدادادی در کشور هستند که در گذشته تنها بهصورت سنتی و برای درمان برخی از بیماریها مورد استفاده قرار میگرفتند اما امروزه با پیشرفت علم و کشف اهمیت و تأثیر گیاهان دارویی در توسعه اقتصادی، ایجاد خودکفایی، درآمدزایی، ایجاد اشتغال، توجه بیشتری به این مسئله میشود.
در مسیر پر پیچ و خم زندگی ممکن است هزاران بار زمین خورد، اما بیشتر از قبل باید تلاش کرد و ادامه داد، ایجاد یک شغل همیشه نیاز مبرم به داشتن پسانداز و داشتن پول زیاد نیست گاهی وقتها با داشتن کمترین درآمد میتوان شغلی مناسب در جهت حمایت از تولید و اقتصاد کشور داشت.
نبود صنعت فرآوری و سرمایهگذار چالش اصلی کشت گیاهان دارویی
پای صحبت یکی از کارآفرینان پرورش گیاهان دارویی در استان نشستیم، سجاد صالحی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، با اشاره به زمان آغاز فعالیت خود در زمینه کشت گیاهان دارویی، اظهار داشت: از سال 1391 تحت عنوان یک شرکت حقوقی استارت کار زده شد و از سال 1394 نیز فعالیت خود را در سطح استان رسما شروع کردیم.
وی در ادامه افزود: شروع کار بیشتر به صورت شناسایی گونههای جدید گیاهان دارویی بود، یعنی با تحقیقاتی که انجام شد لیستی از گیاهان دارویی که در استان قابل کشت بودند تهیه شد که بیشتر شامل گیاهان دیم، آبی، یکساله و چندساله بودند، کشت شدند.
این کارآفرین استان با تاکید بر اینکه کشت این گیاهان در استان بیشتر به صورت پایلوت صورت گرفت و نتایج مطلوبی نیز داشت، تصریح کرد: در ادامه نیز برای توسعه کار و آگاهی مردم از کشت گیاهان دارویی، بنابر این شد که آموزشهایی انجام شود و تعدادی نیز آموزش دیدند و کارهای ترویجی انجام شد.
وی در ادامه بیان کرد: با گذشت مدتی از این کار با بررسیهایی که انجام شد، متوجه شدیم کشت برخی از گیاهان کمیاب به صورت نشائی است که با تلاش و همتی که به کار گرفتیم توانستیم در خود استان نشاء تولید کنیم و به کشت گیاهان بپردازیم.
صالحی اضافه کرد: رشته تحصیل دانشگاهی من منابع طبیعی بود و به دلیل سر و کار داشتن با گیاهان مختلف، علاقه زیادی به گیاهان داشتم و وقتی زمینه مناسب برای این کار را در استان دیدیم، به فکر اشتغال، آن هم با گیاهان دارویی افتادم چرا که استان چهارمحال و بختیاری دارای ظرفیتهای گیاهی زیادی است که میتوان استفاده کرد.
وی با اشاره به وضعیت تغییر اقلیم استان و خشکسالیهای اخیر، گفت: با توجه به خشکسالیهای اخیر، کم آبی و وضعیتی که کشور و استانها از جمله استان ما با آن سر و کار دارد، اکثر محصولات زراعی را در اراضی نمیتوان کشت کرد. گیاهان دارویی به دلیل ظرفیت و شرایط خاص خودشان که میتوان گلخانهای و دیم کشت کرد و همچنین مقاومت خوبی در برابر خشکی دارند، یکی از راهکارهای موثر برای ایجاد اشتغال است.
این کار آفرین استان در ادامه، بیان داشت: برخی از گیاهان دارویی در سطح کشور نیز حتی کار نشده بودند اما در استان چهارمحال و بختیاری با توجه به ظرفیتهای موجود توانستیم این کار را انجام دهیم.
صالحی از حمایتهای صورت گرفته چنین بیان میکند: در رابطه با حمایتها از سوی مسئولین اگر بخواهیم بگوییم حمایت از سوی جهاد کشاورزی بوده است و همواره مورد حمایت و بها قرار گرفتهایم اما متاسفانه با گستردگی که در پرورش گیاهان دارویی وجود دارد، این حمایتها کافی نبود.
وی با تاکید بر اینکه کشت گیاهان دارویی در استان تاکنون ناشناخته باقی مانده است، اظهار میکند: در بحث پرورش گیاهان دارویی هنوز این شغل و حرفه نتوانسته است بهطور باید و شاید مورد قبول افراد قرار بگیرد و ناشناخته است و باوری که باید در حوزه گیاهان دارویی وجود داشته باشد، نیست، برای همین نتوانستهایم تاکنون طرحهای کلان و ملی اجرا بکنیم.
صالحی با اشاره به چالشهای مشکلات خود در این زمینه میگوید: یکی از چالشهای اصلی کار آفرینان پرورش گیاهان دارویی در بحث فرآوری است، محصول با کیفیت و خوب تولید میشود اما در بحث فرآوری فقط به عرقگیری مواد اکتفا کردهایم و بازار فروش درستی وجود ندارد.
این کار آفرین در پایان خاطرنشان کرد: از دیگر چالشهایی که وجود دارد نبود سرمایهگذار است، چرا که این کار به درستی در استان جای نیفتاده است و حمایت برای شناساندن این فعالیت تا به امروز وجود نداشته است، احداث یک واحد صنعتی برای کشت گیاهان دارویی میتواند در آشنایی این طرح سهیم باشد.
انتهای پیام/7540/ش