آیا اسباب بازی ها در رشد کودکان موثر هستند؟
تا به حال به بازی کودکان توجه کردید که با چه دقت و کنجکاوی، خانه های بازی را می سازند...
تا به حال به بازی کودکان توجه کردید که با چه دقت و کنجکاوی، خانه های بازی را می سازند، آنقدر زیبا غرق در ساخت آن هستند که اصلا به دو رو برشان توجه نمی کنند.این طبیعی است زیرا کودکان ذاتا کنجکاو هستند و هر چیزی برای آن ها در دنیای اطرافشان،تازگی دارد،بنابراین اسباب بازی ها نیز حس کنجکاویشان را تحریک کرده و آن ها را به فکر وادار می کنند و به آن ها مهارت حل مساله می آموزند. برخی دیگر از آن ها، مهارت تعامل با دیگران و قوه تخیل را پرورش می دهند. تحقیقات نشان می دهد که اسباب بازی ها در یادگیری کودکان نقش موثری را دارند، اما ،برای خرید اینترنتی اسباب بازی باید به سن، جنسیت و سازوکار اسباب بازی را مد نظر قرار دهید.
مهارت هایی که اسباب بازی ها به کودکان می آموزند
اسباب بازی ها ضمن اینکه سرگرم کننده هستند، در رشد کودکان نیز نقش مهمی دارند. مثلا نقاشی کشیدن با مداد رنگی و خمیر بازی، به خلاقیت کودکان کمک می کنند و به آن ها یاد می دهد که چگونه مداد را در دستانشان نگه دارند،و به مرور ماهیچه و عضلات دست را تقویت می کند. تاب سواری، آمادگی جسمانی را در کودکان افزایش می دهد، برخی کودکان عاشق ماسه بازی هستند و ساخت خانه با ماسه، مهارت حل مساله را در کودکان تقویت می کند. همچنین بازی با عروسک ها و ارتباط آن ها با یکدیگر، مهارت برقراری ارتباط و همدلی و شناخت احساسات را در آن ها پرورش می دهد. مثلا کودکی در نقش مادر در کنار عروسکش به عنوان فرزندش که برای او لالای می خواند، رفتار حمایتی مادر را درونی می کند.
انتخاب اسباب بازی براساس سن کودکان
نکات زیادی در انتخاب اسباب بازی براساس سنین مختلف وجود دارد که باید آن ها را مد نظر قرار بدهیم، مثلا نوزادان با اسباب بازی هایی ارتباط برقرار می کنند که حس بینایی، شنوایی و بویایی آن ها را درگیر کند، مثل اسباب بازی هایی که آهنگی می خواند یا صدای جغجغه، حواس آن ها را پرت می کند، یا بازی هایی مثل پانتومیم به سمت شما جلب می شوند.اما کودکان بزرگسال تر، اسباب بازی های فکری را دوست دارند، و از حل مساله لذت می برند، کودکان سنین 3 تا 14 ساله به انیمیشن ها علاقه مند هستند، بنابراین به اسباب بازی های شخصیت های کارتونی تمایل دارند، مک کویین یکی از شخصیت های محبوب انیمیشن ماشین هاست و اسباب بازی ماشین های مک کویین بین کودکان بسیار پرطرفدار است و دلیل آن شخصیت پردازی جالبی است که در این انیمیشن به وجود آورده اند.
ماکت زندگی واقعی در بازی کودکانه
سناریویی که کودکان از زندگی روزمره والدین، شبیه سازی می کنند نیز در رشد آن ها بسیار اثرگذار است، مثلا کودکی که با دوستانش به صورت فرضی به رستوران می رود، یاد می گیرد با اعتماد به نفس صحبت کند. یا کودک 5 ساله ای که برای دوستانش آَشپزی می کند یا به خرید می رود، مهارت های جدیدی می آموزد. با این روش، کودکان از قوه تخیل خود برای اجرای این بازی استفاده می کنند. بنابراین مهم ترین نکته در رشد کودکان این است که کمتر به بازی با لپ تاپ یا موبایل مشغول باشند و برای اینگونه بازی ها هم بیشتر وقت بگذارند. امروزه کودکان با اکشن فیگورهای مورد علاقه شان با یکدیگر بازی می کنند، و بازی با آن ها محدودیت سنی ندارد، اگر کودکتان به اکشن فیگور خاصی علاقه دارد، قیمت اکشن فیگورهای معروف را می توانید در وبسایت توی ورلد،جستجو کنید.
پازل و ساخت بلوک و تقویت حل مساله
پازل، نوعی بازی فکری متناسب برای کودکان 4 سال و بزرگتر است که کودک را وادار به فکر کردن می کند و یاد می گیرد در بروز مشکلی باید به فکر خود اتکا کند و به دنبال راه حل باشد، تداوم این بازی ها به مرور مهارت حل مساله را در او تقویت می کند. پازل هایی برای سنین کمتر از 4 سال نیز وجود دارد که به فراخور سن، طراحی شده اند تا آن ها بتوانند این مهارت رو یاد بگیرند، مثلا قطعاتی وجود دارد که شکل و رنگ های مختلفی دارند و کودکان زیر4 سال، با تشخیص تفاوت در رنگ و شکل، آن ها را جاسازی می کنند. ساختن بلوک یکی دیگر از اسباب بازی هایی است که به عملکرد رشد مغز کمک می کنند، بازی هایی مانند ساختن بلوک ها احساس موفقیت، تقویت عزت نفس و مهارت خلاقیت را در کودکان ایجاد می کند.
تاثیر بازی در رشد مهارت زبانی، کلامی و ارتباطات
بازی های دسته جمعی به کودکان در رشد تعاملات و مهارت های زبانی کمک می کند، زیرا یاد می گیرند چگونه با یکدیگر تعامل موثر داشته باشند و چگونه در شرایط مختلف با یکدیگر مشورت کنند و یا احساساتشان را بروز دهند. از طرفی کتاب خواندن برای یکدیگر در تقویت این مهارت اثر گذار است، آن ها یاد می گیرند که چگونه از کلمات در جای صحیحی استفاده کنند. و تشویق به جای والدین، اعتماد به نفس آن ها را افزایش می دهد و در روند پیشرفت آن ها نقش مهمی دارد.
"این مطلب تبلیغاتی است"
انتهای پیام/