دلیل تأخیر در اعلام نتیجه تست کرونای شهروندان کرمانشاهی چیست؟


دلیل تأخیر در اعلام نتیجه تست کرونای شهروندان کرمانشاهی چیست؟

گروه استان‌ها- بنابر اعلام مسئولان بهداشتی و درمانی در بسیاری از موارد تشخیص ویروس دلتا از طریق تست‌های pcr امکان‌پذیر نیست و انجام آن و اعتماد به نتیجه منفی کار غیرمنطقی به نظر می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، با شروع موج پنجم کرونا علاوه بر مشکل کمبود دارو و تخت در ببیمارستان‌ها، تأخیر چند روزه در اعلام نتیجه تست کرونای برخی شهروندان سبب نگرانی و دغدغه خانواده‌ها شده است.

مسئولان دلیل این تأخیر را در افزایش بیماران بستری و سرپایی و مراجعه به مراکز اخذ تست عنوان می‌کنند و این در حالی است که بنابر اعلام کارشناسان در بسیاری از موارد تشخیص ویروس جهش یافته دلتا به وسیله تست‌های pcr امکان‌پذیر نیست و افراد با اعتماد به نتیجه منفی تست، ادامه درمان را رها می‌کنند.

شاه‌آبادی معاون فنی مرکز بهداشت استان کرمانشاه اظهار داشت: با افزایش تعداد بیماران بستری، افزایشی انفجاری در بیماران سرپایی رخ داده است و مراجعه به مراکز 16 ساعته برای اخذ تست نیز به تبع افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه سه آزمایشگاه در استان شامل آزمایشگاه مرکزی، معاونت بهداشتی دانشگاه و آزمایشگاه بیمارستان گلستان آزمایشات کرونایی را انجام می‌دهند عنوان کرد: تعداد تست‌ها از 500 تست در شبانه‌روز به حدود 2000 تست رسیده است و این در حالی است که تعداد دستگاه‌ها و کارکنان تغییری نکرده است.

شاه‌آبادی گفت: اکنون نیروها در مراکز تجمیعی نیز مشغول به کار هستند و همزمان واکسیناسیون، بیماریابی و تست‌گیری در حال انجام است و بنابراین از نظر تعداد نیروها در مضیغه هستیم.

وی افزود: در تمام دنیا زمانی که بیماری به اوج خود می‌رسد هر علامتی شبیه سرماخوردگی با عنوان کرونا تشخیص داده می‌شود و دیگر نیازی به خارج شدن از منزل و انجام تست نیست.

شاه‌آبادی بیان کرد: ویروس جهش‌یافته دلتا در بسیاری از موارد در تست pcr قابل تشخیص نیست و اکنون با آمار تست‌های منفی کاذب مواجه هستیم و تست بسیاری از افراد مبتلا به کرونا که علائم را نیز دارند منفی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه انجام تست pcr تا حدود زیادی کار غیرمنطقی است که در حال انجام است اما به دلیل اصرار مردم و جلب رضایت آن‌ها انجام می‌شود گفت: در تمام دنیا زمانی که بیماری به اوج خود می‌رسد تست گرفتن و بیماریابی تعطیل می‌شود و تمام علائم را نشانه کرونا می‌دانند و درمان اولیه را آغاز می‌کنند.

مهدی محمدی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه نیز اظهار داشت: به طور معمول دو روز بعد از انجام نمونه‌گیری، نتیجه تست از طریق سامانه پیامکی برای افراد ارسال می‌شود.

وی عنوان کرد: در برخی از موارد افراد خط خود را برای دریافت پیامک‌های تبلیغاتی مسدود می‌کنند و پیامک اعلام نتیجه تست کرونا به دست آن‌ها نمی‌رسد و این مهمترین دلیل تأخیر در دریافت نتیجه است.

محمدی گفت: از طرف دیگر افراد زیادی برای انجام تست و نمونه‌گیری به مراکز مراجعه می‌کنند و این افزایش چشمگیر موارد نمونه‌گیری فراتر از ظرفیت‌ها برای انجام آزمایش کرونا است و در برخی از موارد روی هم انباشته و به مرور انجام می‌شود.

وی افزود: از مردم درخواست داریم هرگونه علائم شبیه سرماخوردگی، کرونا تلقی شود و در اوج پیک نیازی به انجام تست نیست و مهمترین اقدام در این مرحله قرنطینه است.

محمدی بیان کرد: در صورتی که علائم خفیف باشد قرنطینه خانگی کفایت می‌کند اما در صورت داشتن علائم متوسط باید پزشک و در صورت علائم شدید باید به بیمارستان مراجعه شود و با مشاهده اولین علائم به بیمارستان مراجعه نکنند.

وی گفت: بهتر است افراد برای انجام تست مراجعه نکنند و این فرصت را در اختیار بیماران در بیمارستان قرار دهند که در سریعترین زمان ممکن نتیجه برای آن‌ها مشخص شود.

انتهای پیام/832/س

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon