جشنواره بین‌المللی فیلم حفاظت از کودک برگزار شد/ حضور سه فیلم کوتاه و انیمیشن ایرانی

جشنواره بین‌المللی فیلم حفاظت از کودک برگزار شد/ حضور سه فیلم کوتاه و انیمیشن ایرانی

جشنواره بین‌المللی فیلم حفاظت از کودک با هدف و شعار توجه به آسیب پذیری کودکان و همچنین ترویج فرهنگ صیانت از کودک از طریق فیلم و سینما، برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نخستین دوره «فستیوال سینمایی بین المللی حفاظت از کودک» در شهر پاریس، با شعار حمایت از کودکان از مسیر تصویر، افتتاح شد. این افتتاحیه در سالن «کلوپ سینمایی کریستین» یکی  از پاتوق‌های معروف علاقمندان به سینما در پاریس برگزار شد. هدف از برگزاری این جشنواره آماتور، جلب توجه همگان نسبت به موضوع کمتر پرداخته شده آسیب پذیری کودکان و همچنین ترویج فرهنگ صیانت از کودک از طریق فیلم و سینما بوده است. گفتنی است حضور برخی دست اندرکاران سینما، سفرا و نمایندگان  فرهنگی چندین کشور، از جمله رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاریس، شروع خوبی را برای این جشنواره آماتور رقم زد.

در مراسم افتتاحیه، خانم «مالیکا زئیری» مدیر و بنیانگذار این جشنواره، پس از خوش آمدگویی به حضار، هدف از برگزاری چنین جشنواره ای را «حمایت از حقوق کودک و توجه بیشتر به کودکان» عنوان کرد؛ کودکان و نوجوانانی که به علل مختلفی چون کودک ‌آزاری فیزیکی و روانی، آزار و اذیت جنسی، بی توجهی، بیماری، فقر و غیره در رنج و محنت بسیار بسر می‌برند.

خانم مالیکا زئیری در خانواده مهاجر مراکشی در فرانسه به دنیا آمده است. وی مدت نزدیک به دو دهه بعنوان مددکار اجتماعی در بخش حمایت از کودکان در کشور فرانسه مشغول به کار بوده است. یکی از برادرانش مبتلا به بیماری «اسکیزوفرینیری» می‌شود که در اثر بی توجهی نهادهای درمانی در فرانسه به کام مرگ می‌رود.

بنیانگذار این جشنواره نوپا اعتراف می‌کند که هیچگاه با هنر سینما آشنایی نداشته است. مرگ برادر جوان و سابقه کار طولانی در مؤسسات حمایت از کودکان، انگیزه‌ای بود تا به ساخت فیلمی بر اساس زندگی واقعی برادرش با نام «از این دنیا به دنیای دیگر» مبادرت ورزد. حضور این فیلم در جشنواره‌ها سینمایی مختلف با موفقیت خوبی روبرو بوده و حتی موفق به کسب جوایزی نیز شد. همین امر باعث شد که او فیلم دوم خود را با نام «محمد» و فیلمی دیگر با نام «آسیه» را به تصویر بکشد که این دو نیز از موفقیت و استقبال خوبی در جشنواره های مختلف روبرو شدند.

خانم ملیکا زئیری در ادامه توضیح موفقیت‌های خود در جشنواره‌ها سینمایی چنین می‌گوید: در جشنواره‌های  سینمایی مختلفی حضور داشته و دو بار در جشنواره‌های سینمایی ایرانی شرکت کرده‌است که از نظر او از بهترین جشنواره‌ها بوده است. رفتار و اخلاق مردم ایران ستودنی است. جوایز جشنواره‌های ایرانی متمایز از همه جوایزی است که تا کنون اخذ کرده است.

مدیر این جشنواره در سخنرانی افتتاحیه خود اضافه کرد که  حضورش در جشنواره‌های سینمایی مختلف، انگیزه لازم  برای برگزاری و ایجاد جشنواره‌ای جدید با موضوع  حمایت  از کودکان را در او بوجود آورد، زیرا تا کنون هیچ فستیوالی در جهان به موضوع صیانت از کودک نپرداخته است. وی ابراز داشت همان گونه که با دست خالی و بدون آشنایی قبلی اقدام به ساختن فیلم کرده بود، این بار نیز اقدام به راه اندازی جشنواره‌ای مردمی و غیر حرفه‌ای کرده است.

پس از اتمام سخنرانی خانم ملیکا زئیری، چند تن از نمایندگی  فرهنگی کشورهای حاضر از جمله ایران، سوئد و صربستان که در افتتاحیه حضور داشتند، صحبت های کوتاهی بیان کردند. سید حسن طباطبایی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاریس،  ضمن تشکر از خانم ملیکا و اشاره به حضور وی در جشنواره‌های ایرانی و موفقیت آثارش در ایران، از حضور دو فیلم کوتاه ایرانی در جشنواره مذکور ابراز خوشنودی کرد. در ادامه رایزن فرهنگی ایران  اشاره‌ای به موفقیت‌های سینمای ایران در اکثر جشنواره‌های بزرگ جهانی داشته و درباره سازوکار جشنواره جدید توصیه‌هایی را مطرح کرد. در انتها، طباطبایی ضمن اعلان آمادگی  رایزنی فرهنگی جهت هر گونه همکاری، آرزوی موفقیت برای جشنواره مذکور که مسیری انسانی را در پیش گرفته را داشته است.

از روز دوشنبه 26 ژوئیه  (4 مرداد) تا روز جمعه 30 ژوئیه 2021 (8 مرداد 1400) فیلم‌های منتخب جشنواره در دو سینمای محفلی به نام «سینما کلوب اکول»  و «سینما کلوب کریستین» در ساعت‌های مختلف به نمایش گذاشته شدند. فیلم‌های دریافتی در بخش‌های مختلف داستانی بلند و کوتاه، مستند بلند و کوتاه، انیمیشن، تخیلی و دانشجویی به نمایش در آمدند. علیرغم جو کرونایی حاکم و محدودیت‌های ناشی از آن، عواملی چون تنوع فیلم‌ها، تماشای رایگان آنها،  بدیع و نو بودن موضوع جشنواره، باعث استقبال نسبی خوبی از جشنواره شد.

دعوت از کودکان مدارس برای تماشای برخی از فیلم‌ها، از جمله ابتکارات خوب این جشنواره بود.کودکان بعد از تماشای فیلم با برخی از دست اندرکاران فیلم‌های اکران شده که در سالن حضور داشتند، به بحث و گفتگوی آزاد می‌پرداختند. عدم محدودیت در تاریخ زمان تولید فیلم و مدت زمان آن (کوتاه یا بلند) باعث شد که فیلم‌های آماتور و حرفه‌ای بسیاری بتوانند در این جشنواره شرکت کنند، آمار فیلم‌های دریافتی در جشنواره سینمایی آماتور بنا بر اعلان دست اندرکاران آن قابل توجه بوده است: تعداد 283 فیلم کوتاه داستانی، 146 فیلم کوتاه دانشجویی، 50 فیلم کوتاه مستند، 48 فیلم کوتاه انیمیشن، 61 فیلم بلند مستند و 67 فیلم بلند داستانی، در مجموع حدود  700 فیلم از سرتاسر جهان و البته بیشتر از همه از فرانسه و سپس اروپا و آمریکا بوده است.

اما در نهایت با توجه به امکان محدود نمایش فیلم‌های دریافتی، در طول پنج روز در دو سالن سینمایی که در اختیار جشنواره بوده است، از حدود 700 فیلم دریافتی، دست اندرکاران جشنواره، در نهایت تعداد 85 فیلم را برای نمایش انتخاب کردند. دو فیلم کوتاه داستانی و یک فیلم انیمیشن ایرانی نیز در این جشنواره به نمایش در آمدند. دو فیلم کوتاه ایرانی عبارت بودند از «جنگ و صلح» ساخته کیان سروری و «سکوت بی روح» ساخته فرشاد غفاری.

مراسم اختتامیه فستیوال سینمایی بین المللی حفاظت از کودک، در سالن  کلوپ سینمایی کریستین در روز شنبه 30ژوئیه 2021 میلادی (8 مرداد 1400) برگزار شد.

انتهای پیام/
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران