سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر: شبکه نمایش خانگی دچار "ناهنجاری‌های جدی" است

سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر: شبکه نمایش خانگی دچار "ناهنجاری‌های جدی" است

معاون اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: متأسفانه ناهنجاری‌های جدی در حوزه نمایش خانگی و فضای مجازی وجود دارد. امروز فضای مجازی ما فضایی ول و رهاست. تمام مردم و به ویژه والدین در حوزۀ فضای مجازی دغدغه و مطالبه دارند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام خان‌محمدی معاون اجتماعی و مطالبه‌گری و سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در نشست رسانه‌ای این ستاد گفت: برابر اصل هشتم قانون اساسی، امر به معروف و نهی از منکر وظیفه‌ای همگانی است. ستاد در حوزه حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر اقدامات معنوی و پشتیبانی خود را خواهد داشت. در حوزه آموزش، برای آحاد مردم برنامه‌هایی را در ستاد در نظر گرفتیم. در حوزه پیگیری مطالبات مردم و گزارشات مردمی، اگر مشاهده کنیم منکری سازمان‌یافته در کشور شکل می‌گیرد و نیاز است ستاد ورود یابد، با هماهنگی با دستگاه قضائی نسبت به آن منکر برخورد صورت می‌گیرد، همچنان که پرونده‌هایی در این زمینه داشتیم و رسیدگی شده است. 

وی با اشاره به اینکه مسئلۀ امر به معروف و نهی ازمنکر را مردم باید جدی بگیرند، گفت: بی‌تفاوتی نسبت به مسائل جامعه، سبب مرگ نظام و انقلاب می‌شود. اگر در کشور و جامعه‌ای به این امر اهمیت داده شود، قطعاً تحولات جدی به وجود خواهد آمد. عرصۀ امر به معروف و نهی از منکر متعدد است. متأسفانه این مسئله را در عفاف و حجاب خلاصه کردیم و احساس می‌کنیم این واجب دینی صرفاً در همین موضوع است. در یک نگاه کلی، هر اقدامی که در جهت تضعیف نظام باشد، مرتکب منکر شده و نیاز به برخورد دارد. درخواست داریم مردم کتاب «قانون آمران به معروف و ناهیان منکر» را که از دستاوردهای ستاد است بخوانند و با برخی قوانین آشنا شوند. 

سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر دربارۀ تعامل آن ستاد با قوای کشور گفت: رویکرد ستاد دربارۀ قوه مقننه و مجلس شورای اسلامی در موضوع خلأهای قانونی است. برای اولین بار در کشور فراکسیون امر به معروف و نهی از منکر در مجلس شکل گرفت. ان‌شاءالله برنامه‌هایی را از طریق همین فراکسیون خواهیم داشت. برنامه به گونه‌ای است که حتی مجلس در حوزۀ مسائل نظارتی می‌تواند ورود یابد؛ چرا که بعضاً در سازمان‌ها و تشکیلات اجرایی کشور چالش‌هایی ایجاد می‌شود؛ در این شرایط نیاز است مجلس ورود یابد.

وی افزود: مسئله بعدی تعامل ستاد با قوۀ قضائیه است. در دیداری که رهبر انقلاب با دستگاه قضا داشتند، اشاره داشتند احیای حقوق عامه را دستگاه قضائی جدی بگیرد و از مصادیق آن را امر به معروف و نهی از منکر دانستند. در این راستا ارتباط مناسبی با قوۀ قضائیه داریم. قرار بر این شده تا ساز و کاری را برای حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر داشته باشیم. در حوزۀ مباحث قضائی از آمرین به معروف حمایت می‌کنیم. حتی در حوزۀ حمایت از خبرنگاران ساز و کاری در نظر گرفتیم. گاهی مشاهده می‌کنیم خبرنگاری برای پیگیری‌های مطالبات خود با برخوردهای ناشایست مسئولان مواجه می‌شود؛ معتقدیم وقتی این دغدغۀ شما در راستای مطالبات مردم باشد، خود این مسئله امر به معروف و نهی از منکر می‌شود. در چنین شرایطی ستاد حمایت قاطعی از این خبرنگاران می‌کند. البته روش امر به معروف و نهی از منکر در دین و قانون ما مشخص است، از این رو تعدّی از آن را اصلاً صحیح نمی‌دانیم و درست باید مبتنی بر قانون عمل کنیم. ضابطان امر به معروف و نهی از منکر از دیگر برنامه‌هایی است که در حال سامان دادن به آن هستیم.

معاونت اجتماعی و مطالبه‌گری ستاد امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شعب ویژه امر به معروف را از دیگر اقدامات ستاد معرفی کرد و گفت: شعبۀ ویژه امر به معروف و نهی از منکر در دادسراها شکل می‌گیرد. پرونده‌هایی که مربوط به امر به معروف و نهی از منکر می‌شود، در آنجا مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ یعنی قاضی یا بازپرسی که قصد دارد موضوع را بررسی کند، با دغدغه‌ای بیشتر به این مسئله می‌پردازد. همچنین در حال پیگیری برای ایجاد اداره کل امر به معروف در قوۀ قضائیه هستیم تا کارها با قوت بیشتری پیش رود.

وی درباره تعامل ستاد با قوۀ مجریه گفت: در موضوع قوۀ مجریه، باید عرض کنم خیلی از مشکلات و منکرهای جامعه، ناشی از فساد اداری و اقتصادی است. یکی از مطالبات مردمی از ستاد این است که می‌گویند وقتی به مسائل و هنجارهای اجتماعی می‌پردازید، توقع داریم امر به معروف نسبت به مسئولان انجام شود. در این راستا برنامه‌ای در حوزۀ گشت ارشاد مسئولان داریم و از اولویت‌های جدی ستاد خواهد بود. اگر امروز فردی وارد دستگاه یا اداره‌ای شود، اگر با او برخورد ناشایست صورت گیرد، مصداق منکر است و ما از شوراهای امر به معروف نهادها توقع داریم این مسائل را جدی بگیرند و جزو اولویت‌های خود بدانند.

خان‌محمدی دربارۀ فعالیت ستاد امر به معروف در حوزۀ آموزش گفت: دورۀ ملی آموزش امر به معروف و نهی از منکر را در سطح کشور آغاز کردیم و الحمدلله استقبال خوبی صورت گرفت. حدود 1840 نفر در این دوره ثبت‌نام کردند که از این تعداد، 1043 نفر مرد و مابقی بانوان هستند. از لحاظ میزان تحصیلات 56 نفر دارای سواد حوزوی هستند، 543 نفر کارشناسی و پایین‌تر، 557 کارشناسی ارشد و 684 نفر دارای مدرک دکترا هستند. آموزش‌های به صورت عمومی و تخصصی است.

وی افزود: عرصه‌های امر به معروف و نهی از منکر را در هفت عرصه تعریف کردیم: فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی، محیط زیست، آموزش، علم و فناوری، بهداشت و سلامت، سیاست داخلی و خارجی و رسانه و فضای سایبری.  در موضوع تشکلات مردمی، 1800 تشکل مردمی داریم. برنامه‌ این است که تا سال آینده بیش از 110 هزار تشکل راه بیفتد. لازم به ذکر است قرارگاهی مشترک با دانشگاه آزاد ایجاد کردیم. این قرارگاه متشکل از 23 هزار استاد است. این اساتید در حوزه تخصصی خود مطالبه‌گری خواهند داشت. 

خان‌محمدی در پاسخ به کیفیت اجرای گشت ارشاد مسئولان گفت: برای این کار از سه طریق پیگیر کار هستیم. یک بخش آن را از طریق شوراهای امر به معروف در ادارات و وزارتخانه‌ها انجام می‌دهیم. بخش دیگر را از طریق گزارشاتِ تشکلات مردمیِ احیاگران امر به معروف و نهی از منکر پیگیریم. گزارشات متعددی از تخلف مسئولان از طریق این تشکلات داشتیم و ستاد توانست با هماهنگی قوه قضائیه آن چالش را حل کند. 

وی در این باره ادامه داد: اگر پرونده‌ای چه از طریق تشکلات مردمی و چه از طریق عمومی به ستاد گزارش می‌شود، ما آن را به شعبۀ ویژه می‌فرستیم تا بازپرس، دادیار و یا قاضیِ مدنظر این مطالبات را پیگیری کنند. 

معاونت اجتماعی و مطالبه‌گری ستاد در پاسخ به نحوۀ درخواست ایجاد تشکل در ستاد امر به معروف گفت: فردی که قصد دارد در یک حوزۀ تخصصی از جنبۀ امر به معروف و نهی از منکر ورود داشته باشد، می‌تواند به سایت ستاد مراجعه و اطلاعات و درخواست خود را وارد کند. پس از آنکه مجوز دریافت کرد، می‌تواند مطالبات را پیگیری کند. ما الان پرونده‌های زیادی از گزارش تشکلات ستاد داریم؛ لذا کمیتۀ احراز شکل دادیم. ممکن است یکی از تشکلات ما که پیگیر مسئله‌ای بوده، با مشکل قضائی مواجه شود. ستاد از آن تشکل حمایت می‌کند. موضوع مدنظر در کمیته مربوطه بررسی و کارشناسی می‌شود و پیگیری‌های لازم صورت می‌گیرد.

خان‌محمدی در جواب سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر نحوۀ رسیدگی به چالش رسانه و فضای مجازی در ستاد گفت: متأسفانه ناهنجاری‌های جدی در حوزه نمایش خانگی و فضای مجازی وجود دارد. امروز فضای مجازی ما فضایی ول و رهاست. تمام مردم و به ویژه والدین در حوزۀ فضای مجازی دغدغه و مطالبه دارند. شرایط کرونا و مسئلۀ آموزش مجازی بر این نگرانی‌ها دامن زده است.  ضرورت رسیدگی به این امر سبب شد معاونت مهندسی و فرهنگی ستاد، آسیب‌شناسی خود را آغاز کند و شورایی را تشکیل دهد؛ لذا کارشناسانی را در این شورا آوردند و بناست با مسئولان ذی‌ربط از وزارت ارشاد گرفته تا دیگر نهادهای مرتبط، نشست‌هایی شکل دهند.

از حواشی این نشست، عدم حضور دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر بود که مورد اعتراض خبرنگاران قرار گرفت. 

از جمله اهم مطالبات خبرنگاران در این نشست شامل موارد ذیل بود:
فراهم‌سازی بسترهای مناسب برای تسهیل ارتباط مردم با ستاد 
فراهم‌سازی بستر تعامل خبرنگاران و خبرگزاری‌ها با ستاد جهت تسهیل فرآیند پیگیری مطالبات مردمی
ورود مسئولانه به رسانه و فضای مجازی 
عدم تناسب مسئلۀ «امر به معروف» نسبت به «نهی از منکر» در جامعه. 

انتهای‌پیام/ 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران