جبلی: راهاندازی شبکه روسی زبان، اولویت اصلی برون مرزی صدا و سیما است
معاونبرونمرزی صدا و سیما تأکید کرده که راهاندازی شبکهای روسیزبان را در دستور کار قرار دادهاند و در حال بررسیاند که این رسانه، خبری یا نمایشی باشد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، این روزها در برونمرزی رسانه ملّی شاید استقلال بودجهای از هرچیزی مهمتر باشد؛ چرا که سالِ گذشته شاهد قطع شدن برخی از شبکهها و توقفِ آنها به علت فقدان بودجه بودهایم. پیمان جبلی معاون برون مرزی صدا و سیما پیش از این به تسنیم درباره استقلال بودجهای این معاونت گفته بود:
"امیدوارم این روندی که شروع شد به عنوان یک نقطه عطف در داخل خود سازمان صداوسیما ادامه پیدا کند و با حمایت سازمان و مجلس و نهادهای دیگر تبدیل به قانون شود و نهایتاً بودجه برونمرزی از این حالت ناپایدار و غیرقابل اعتماد خارج شود. با بحثهای اولیهای که شد در داخل و بیرون سازمان با این نکته موافق شده و این استقلال بودجهای به یک مصوبه هم تبدیل شد. البته باید مراحل قانونی آن طی شود و به نتیجه نهایی برسد. امیدوارم این اتفاق بیفتد؛ در داخل صداوسیما بحثهای آن شده و امیدواریم در بیرون سازمان، مجلس و چه جاهای دیگر دنبال شود تا 1400 از این مشکل رها شویم."
یکی از اتفاقات دیگری که در برونمرزی مورد توجه قرار گرفته بحثِ تولید آثار نمایشی است. کاری که این شبها به صورت اپیزودیک در شبکه الکوثر پخش میشود. و شبکه آیفیلم هم در حال آمادهسازی سریالی است؛ همچون آثاری مثل "یادآوری" و "ملکاوان" که پیش از آن روی آنتن رفتهاند. در این میان طرح تحول در شبکه پرستیوی و العالم هم در جریان است که تقویت ضریب نفوذ و تأثیرگذاری این دو شبکه تلویزیونی را در دستور کار دارند.
اما اولویت اصلی این روزهای برونمرزی رسانه ملّی چیست؟ این سؤالی بود که از پیمان جبلی معاون برونمرزی جویا شدیم و او به راهاندازی رسانهای تصویری روسی یا به تعبیری شبکه روسیزبان اشاره کرد. او در توضیحِ بیشتر به خبرنگار تسنیم گفت: اولویت ما راهاندازی رسانهای تصویری روسی است که در آینده خواهیم داشت. زیرساخت آن را آماده کردهایم و فقط در حال بررسی هستیم که حوزه مخاطب این شبکه بیشتر به کدام قالب اقبال دارند؟ نمایشی، خبری و سیاسی و...
او پیش از این درباره اهمیت و ضرورت راهاندازی شبکه روسی و فرانسوی تأکید کرده بود که راهاندازی شبکه روسی هم از دیماه سال گذشته (1398)، رادیو روسی ما تغییر فعالیت داد و به تلویزیون اینترنتی 2 ساعته روسی تبدیل شد. در دیدار با کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه هم بر لزوم راهاندازی سریعِ شبکه تلویزیونی روسی تأکید شد. در آن دیدار هم پیمان جبلی به نبودِ بودجه لازم برای راهاندازی تلویزیون روسی و فرانسوی اشاره کرد.
انتهای پیام/