۵ نفر از ۲۳ نامزد شهرداری شیراز برای پاسخ به سوالات به صحن شورا می‌آیند/ کلید شهرداری به دست چه کسی سپرده می‌شود؟


5 نفر از 23 نامزد شهرداری شیراز برای پاسخ به سوالات به صحن شورا می‌آیند/ کلید شهرداری به دست چه کسی سپرده می‌شود؟

گروه استان‌ها- صحن علنی شورای شهر شیراز از صبح امروز شاهد ارائه برنامه‌ها و دیدگاه‌های ۲۳ نا بود که جهت انتخاب به عنوان شهردار کلان‌شهر شیراز وارد این رقابت شده بودند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، اوایل مردادماه امسال بود که شورای شهر ششم در شروع به کار خود همزمان با انتخاب محمدعلی راضی معاون برنامه‌ریزی و مالی شهرداری به عنوان سرپرست شهرداری شیراز به مدت سه ماه، پیگیر انتخاب شهردار کلان شهر شیراز شد و از ساز وکاری برای انتخاب شهردار شیراز خبر داد که در آن پس از نظرخواهی از مردم و دریافت گزینه‌های مردمی، نفرات نهایی جهت ارائه برنامه خود به صحن علنی دعوت شوند.

در این راستا، سخنگوی شورا و عضو هیئت رئیسه شورای ششم ماه قبل در گفت وگو با تسنیم بیان کرد: اعضای شورای ششم پس از بررسی دیدگاه‌های مردمی مطابق ضوابط و شرایط قانونی در موعد مقرر نسبت به انتخاب شهردار اقدام می‌کنند.

سلطانی با اشاره به استقبال بسیار خوب مردم از این ایده افزود: در پایان مهلت این فراخوان حدود 967 اسم اعلام شد و با حذف اسامی تکراری 136 نفر طبق نظرخواهی از مردم کاندید نهایی شهرداری شیراز شدند و  در ادامه و پس از بررسی‌های صورت گرفته 14 نفر به مرحله نهایی انتخاب شهردار شیراز راه یافتند و پس ازانصراف 2 عضو کنونی شورا یعنی رضا محمدیان و محمد حسن اسدی مقرر شد 12 گزینه باقی مانده در هفته اول شهریور ماه جهت ارائه علنی برنامه‌های خود به صحن شورا بیایند.

مصوبه‌ای که بر انتخاب شهردار شیراز سایه افکند

اواخر شهریور بود که خبرآمد در پیشبرد این روند تغییراتی ایجاد  خواهد شد و استفاده از متممی قانونی جهت اصلاح قانون انتخاب شهردار در مورد انتخاب علیرضا زاکانی به عنوان شهردار تهران بر انتخاب شهردار شیراز نیز موثر واقع شده است.

بر این اساس و با تعریف جدید اعضای شورای شهر تهران از این ماده قانونی و عطف به بخشنامه‌های قبلی که مشاغلی جدید را برای شهردار تعریف کرده بود، مدرک مرتبط تحصیلی و سابقه مدیریتی مربوطه حذف شده و شورای شهر تهران حکم به شهرداری زاکانی داد و در شیراز نیز پس از اینکه نهایتا 12 گزینه به عنوان گزینه‌های نهایی جهت رقابت بر سر شهردار شدن انتخاب شده بودند، یکی دو روز مانده به زمان ارائه برنامه علنی این کاندیداها، سخنگوی هیئت رئیسه شورای شهر از اضافه شدن 11 اسم جدید و رسیدن کاندیداهای شهرداری به 23 نفر طبق قانون جدید خبر داد.

نائب رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر شیراز ضمن تایید این مساله در این خصوص به خبرنگاران گفت: ابلاغیه جدید مبنی بر انتخابات شهردار تهران به شیراز و سایر کلان‌شهرهایی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت که بر اساس تبصره یک ماده 71 قانون مدیریت خدمات شهری تعریف می‌شدند نیز تسری می‌یابد و براساس آن احراز صلاحیت شغلی برای شهرداران این کلان‌شهرها منتفی قلمداد شده و شهردار، رجل سیاسی تلقی شده  و با این عیار صلاحیتش سنجیده می‌شود و بر همین اساس 11 اسم دیگر به لیست 12 نفره قبلی اضافه شد تا ماراتن انتخاب شهردار شیراز به 23 اسم برسد.

 خواست خدایی همچنین افزود: طی جلسات سه روزه این23 نامزد واجد شرایط برنامه های خود را ارائه می‌دهند و جهت شفافیت بیشتر، این جلسات که از امروز دوشنبه به صورت علنی با حضور اصحاب رسانه شروع شده، جهت تنویر افکار عمومی و شهروندان گرامی از سایت شورای شهر نیز به صورت پخش زنده برگزار می‌شود.

کاندیداهای تصدی شهرداری شیراز به بیان برنامه‌‌های خود پرداختند

در ساعات اولیه امروز 23 کاندیدای تصدی شهرداری شیراز جهت ارائه برنامه‌های خود به صحن علنی شورای شهر شیراز دعوت شدند که در همان ابتدای کار سه نفر از اعضا یعنی سیاوش بدری، محسن اردکانی (معاون استاندار سابق استان فارس) و علی معایر انصراف دادند تا تعداد اعضا به 19 نفر برسد.

در این راستا سید احسان اصنافی که عضو هیئترئیسه شورای شهر چهارم و نایب رئیس کنونی شورای شهر شیراز و دارای کارشناس مهندسی عمران و کارشناسی ارشد مدیریت ساخت از دانشگاه شیراز است با بیان اینکه بیش از 22 سال در فعالیت‌های عمرانی، فرهنگی، اجتماعی، مساجد و دانشگاه‌ها حضور فعال دارد، سرفصل برنامه‌های خود را توجه به جایگاه معنوی شهر شیراز و حفظ منزلت این شهر به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) دانست و اتمام طرح‌های نیمه‌تمام را نیز دیگر اولویت خود بر شمرد.

بازنگری در بعضی سازمان‌های شهرداری شیراز برای بهبود و ارتقای کارآیی هم چون معاونت حمل و نقل و سازمان حمل مسافر، مبارزه با فساد در شهرداری و شفافیت مانیتورینگ و بازنگری در ساختارهای پوسیده و 60 ساله نظارتی در شهرداری از دیگر محورهای مورد توجه احسان اصنافی در ارائه برنامه‌های خود بود که توانست توجه مخاطبان را به خود جلب کند.

وی در تکمیل بیانات خود اتمام طرح‌های جامع ناتمام با اولویت‌بندی‌های لازم همچون طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهری شیراز را از دیگر اهداف خود برشمرد و افزود: رفع مشکل حاشیه‌نشینی و رسیدگی به مسائل و مشکلات شهرک‌های اطراف کلانشهر شیراز از دیگر موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

محمد فرخ زاده، دیگر عضو شورای شهر کنونی شیراز با تخصص مدیریت پروژه که سابقه مدیرعاملی سازمان‌های حمل و نقل و ترافیک، سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری و همچنین خدمات ایمنی و آتش نشانی شیراز را دارد نیز در ابتدا به بیان دیدگاه‌های خود در باب مدیریت شهری پرداخت که با توجه به تجارب رسانه‌ای و فرهنگی، بهره‌گیری و سابقه بهره‌گیری از جوانان و نخبگان در اداره امور و حضور طولانی در حوزه‌های مدیریت شهری و اشراف نسبی به چالش‌های درون سازمانی از دیگرگزینه‌های مطرح این دوره برای تصدی این عنوان است.

رئیس سازمان همیاری‌ شهرداری‌های استان فارس، محمود میرزایی از دیگر متخصصین مجرب امور شهری که سابقه مدیریت بر سازمان حمل و نقل و ترافیک استانداری فارس و معاونت دفتر فنی استانداری فارس را دارد،  از جمله کاندیداهای دارای برنامه این رقابت به شمار می‌رود که دیگر سخنران برنامه امروز صحن علنی شورا بود.

محمود میرزایی، معضلاتی چون رانت‌خواری و عدم شفافیت، نبود رویکرد مشخص در خصوص مدیریت شهری، وجود سکونت‌گاه‌های غیررسمی، مشارکت کم شهروندان در مشارکت‌شهر را زیبنده شهر شیراز ندانسته و افزود:  در چشم‌اندازی که بنده برای آتیه شیراز متصور هستم شیراز شهری هوشمند و پیشرفته با هویت ایرانی اسلامی توام با رفاه اجتماعی و مشارکت محوری، شهری مولد و پایدار در عرصه اجتماعی و فرهنگی با حمل و نقلی روان و سریع و زیست‌پذیر، پاک، ایمن و مقاوم خواهد شد.

میرزایی تعامل با شورای شهر و نخبگان شهری، فسادستیزی، قدرت تعامل و هم‌افزایی، اعتقاد به جوان‌گرایی و شایسته سالاری، ارتقای روحیه ایمانی و سرمایه‌های اجتماعی و رفاه اقتصادی و توجه به متخصصات حوزه شهری را از جمله خصوصیات بارزخود برای تصدی این مهم برشمرد.

مهدی جمالی‌نژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، شهردار سابق اصفهان و یزد و معاون استاندار اصفهان با انبوهی از سوابق مدیریتی، دیگر کاندیدای شهرداری شیراز بود که به صورت ویدئوکنفرانس به ارایه برنامه‌های خود پرداخت که البته با توجه به غیربومی بودن وی بعید است که بتواند نظر نهایی اعضای شورای شهر شیراز را جلب کند.

 علی حسین رعیتی‌فرد نیز با سابقه ریاست بسیج جامعه کارگری، بخشداری بخش مرکزی شهرستان شیراز و فرماندار شهرستان جهرم دیگر کاندیدای تصدی شهرداری کلان‌شهر شیراز بود. رعیتی‌فرد، شعار شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) را به عنوان شعار محوری خود، در کنار رفع فقر و حاشیه نشینی عنوان کرد.

حمید کشتکار نیز که عمده سوابقش در حوزه امور شهری است مکتب شهید سلیمانی را راهبرد خود در اداره شهر شیراز دانست و کاهش تصدی‌گری امور و برون‌سپاری، مبارزه با فساد و تاکید بر نظم و انضباط در کلیه امور را مهم‌ترین اولویت‌های خود برشمرد.

کشتکار متولد شهرستان داراب سابق بر این مدیر کل دفتر شهری و شوراهای شهر استانداری فارس، معاون خدمات شهری شهرداری شیراز و مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری شیراز بوده است.

محمودرضا طالبان، نائب رئیس دوره چهارم شورای اسلامی شیراز که در ششمین دوره انتخابات شورای شهر از ورود به شورا بازماند نیز افزایش درآمد پایدار شهری و مردمی و  توجه به رویکرد ثروت آفرینی، طرح توسعه حرم مطهر در شیراز و توجه به ظرفیت غنی معنوی شهر شیراز، کاهش آسیب‌های اجتماعی، مدیریت حمل و نقل و ترافیک را از جمله اولویت‌های اصلی خود برشمرد.

طالبان سابقه حضور در لارستان به عنوان شهردار، مدیریت شرکت عمران و بهسازی شهری فارس، شهرداری منطقه 8 شیراز، معاونت فنی دفترفنی استاندار فارس را دارد.

برخی از متخصصین امور شهری از علیرضا صحرائیان مدیرکل سابق دفتر فنی استانداری فارس، فرماندار ویژه شهرستان جهرم و شهردار جهرم که هم اکنون معاون توسعه عمران و موقوفات آستان مطهر شاهچراغ و عضو هیئت امنای شاهچراغ(ع) است به عنوان یکی دیگر از گزینه‌های جدی شهرداری شیراز یاد می‌کنند.

صحرائیان در صحن علنی شورای شهر شیراز، اتخاذ مدیریت جهادی و توانمند، ایجاد در آمد پایدار و متوازن شهری، توجه به کلیه جنبه‌های شیراز از جمله ظرفیت‌های معنوی و مذهبی، ادبی، صنایع دستی و گردشگری و رفع حاشیه‌نشینی، ایجاد درآمد و مدیریت بدهی‌های شهرداری، برخورد با بی‌ضابطگی در تغییر کاربری باغات شیراز، توجه به مناطق کم برخوردارتر و توزیع خدمات اساسی در کل شهر را از جمله مهم‌ترین برنامه‌های خود عنوان کرد.

آرش فرج‌زاده گزینه اصلی شورای شهر ششم جهت تصدی سرپرستی شهرداری در مرداد ماه بود که در آخرین لحظات کلید سرپرستی شهر به جای وی به محمدعلی راضی سپرده شد. وی که به عنوان فرمانده پایگاه بسیج شهرداری مرکزی شیراز، یک مدیر بسیجی با روحیه جهادی شناخته می‌شود با سال‌ها حضور در مدیریت ارشد شهری شهرداری شیراز و نظارت بر پروژه‌های گوناگون آشنایی خوبی با شهر شیراز دارد.

فرج‌زاده قائم مقام شهردار شیراز، معاون شهرسازی و معماری شهرداری شیراز، معاون فنی و عمرانی این شهرداری و شهردار مناطق مختلف کلان شهر شیراز بوده است.

وی با خاص و نقطه عطف خواندن شرایط کنونی اداره شهر شیراز، دقت، کارآمدی و شناخت عمیق شهر را لازمه تصدی مدیریت شهری دانست و مطالبه عدالت اجتماعی، تسریع در خدمات رسانی به عموم شهروندان، مبارزه با فساد را از جمله مهم‌ترین اولویت‌های خود برشمرد.

 مدیر کل کمیته امداد فارس، با مدرک دکترای جامعه‌شناسی و رویکرد اجتماعی به شهر نیز از دیگر کاندیداهای تصدی مدیریت کلان شهر شیراز بود.  محمد بذرافشان که پیش ترسرپرست فرمانداری شیراز و دبیر شورای مبارزه با قاچاق کالا بوده، ابتدا آسیب‌های اجتماعی، مهاجرت بی‌رویه و حاشیه‌نشینی را مهم‌ترین چالش‌های شهر شیراز دانست و در ادامه در خصوص دیدگاه‌های عمرانی خود نیز گفت: تعلل در اتمام پروژه‌ها و تلنبار شدن پروژه‌های نیمه‌تمام، خود باعث فساد می‌شود که باید این مساله ساماندهی شود.

 بذرافشان، شفاف‌سازی در قراردادها، نظارت بر خدمات شهری، تحقق واقعی شهر الکترونیک و تعاریف جدید و علمی از درآمدهای شهری و توسعه اعتماد عمومی را از جمله مهم‌ترین اهداف خود دانست.

ناصر شمس که سابق بر این معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری شیراز، رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای باهنر شیراز و مدیرکل فنی و حرفه‌ای فارس بوده است نیز به ارائه برنامه‌ها و دیدگاه‌های خود پرداخت.

وی استفاده از نبوغ فنی و مهندسی و رویکرد علمی و عملی را مهم‌ترین مشخصه خود دانست و با اشاره به مناصب قبلی خود و انتخاب به عنوان مدیر نمونه در مسئولیت‌های محوله و ارتقای جایگاه فاوای شیراز از رتبه 17 به رتبه اول شهرهای ایران و اجرای موفق طرح ممیزی هوشمند املاک و مستغلات گفت: پایین بودن سطح انضباط مالی و شفافیت اداری، بالا بودن بهای تمام شده پروژه‌ها، ضعف در بودجه‌بندی، کندی روند تحقق شهر الکترونیک، وجود گره‌های ترافیکی، عدم موفقیت در مشارکت محوری شهروندان و تحقق درآمدهای پایدار و عدم توفیق در جذب سرمایه گذاراز جمله مهم‌ترین مسائل شهر شیراز است.

درادامه این آیین مسعود طهماسبی(معاون حمل و نقل شهری شیراز)، سعید معصومی (شهردار منطقه 7 شیراز و رئیس سازمان سیما و منظر شهرداری شیراز) و آقایان عبدالهی، حقیقت، چوبینی، رضایی و کیانی رحیمی نیز به ارائه برنامه خود پرداختند.

 آرش فرج‌زاده قائم مقام شهردار شیراز در زمان اسکندرپور و احمدرضا نقیب‌زاده، عضو شورای اسلامی شهر شیراز در دوره‌های دوم، سوم و چهارم نیز از جمله حاضران در جلسه امروز بودند که از ادامه رقابت انصراف دادند.

در پایان این جلسه و بر اساس اعلام سخنگوی شورای شهر شیراز، از میان کاندیداهایی که امروز به بیان برنامه‌های خود پرداختند در جلسات بعد 5 نفر از این جمع جهت پاسخگویی به سوالات اعضای شورای شهر برگزیده می‌شوند و در نهایت گزینه شهرداری شیراز تا آخر هفته اعلام می‌شود.

انتهای پیام / 422/ش

 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon