واکنش شورای عربی به تعلیق مجدد فعالیت پارلمان تونس/ حمله الشباب به شهری در سومالی
شورای عربی که یک سازمان غیر دولتی است، فرمان رئیس جمهور تونس در تمدید تعلیق فعالیت پارلمان این کشور را محکوم کرد و از مردم تونس خواست در مسیر دموکراتیک گام بردارند و نسبت به دسیسههای دشمنان آزادی در منطقه هوشیار باشند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، شورای عربی در سال 2014 تاسیس و پایتخت تونس به عنوان مقر آن انتخاب شد. منصف المرزوقی رئیس جمهور اسبق تونس ریاست شورای عربی را به عهده دارد. در این شورا تعدادی از سیاستمداران و شخصیتهای کشورهای مختلف عربی عضو هستند لذا دفتر نمایندگی شورای عربی در برخی کشورها دایر است.
هدف از تاسیس شورای عربی، دفاع از انقلابهای بهاری عربی « بیداری اسلامی»، نهادین کردن فرهنگ دموکراتیک در جهان عرب و تبادل تجربه مدیریت در مرحله انتقالی ( پس از پیروزی انقلاب و تشکیل دولت موقت) عنوان شده است.
شورای عربی امروز با انتشار بیانیهای اعلام کرد: این شورای فرمان رئیس جمهور تونس مربوط به تمدید تعلیق فعالیت پارلمان را تا اطلاع ثانوی محکوم میکند و معتقد است قیس سعید هیچ گونه گفتوگویی را برای بازگشت حاکمیت قانون اساسی نمیپذیرد.
این شورای در بیانیه خود با اشاره به فرمان سوم مرداد ماه گذشته رئیس جمهور تونس در برکناری« هشام المشیشی» از نخست وزیری، به تعلیق در آوردن یکماه فعالیت پارلمان و لغو مصونیت سیاسی نمایندگان آن تاکید کرد: بدون تردید این اقدام قیس سعید کودتا علیه انقلاب ، حاکمیت دیکتاتوری و تعطیلی تمام نهادهای دموکراتیک در کشور محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری آناتولی،در بیانیه شورای عربی بدون نام بردن از کشور خاصی تصریح شده است: دخالت دولتها و قدرتهای منطقهایی در تحولات تونس کاملا آشکار است. این کشورها سالهاست که در صدد نابودی بهار عربی « بیداری اسلامی » و روند دموکراسی در تونس هستند.
در این بیانیه از مردم تونس خواسته شده است، بر محور قانون اساسی جمع شوند و در مسیر دموکراتیک گام بردارند و نسبت به دسیسههای دشمنان آزادی در منطقه هوشیار باشند. این دشمنان میخواهند از ملت تونس به دلیل نقش محوری در شعله ور کردن بهار عربی " بیداری اسلامی »، انتقام بگیرند.
قیس سعید معتقد است اقداماتی که انجام داده بر اساس فصل 80 قانون اساسی و با هدف پاسخگویی به مطالبات مردمی و جلوگیری از فروپاشی نظام سیاسی تونس بوده است اما تعدادی از احزاب سیاسی این کشور از جمله حزب اسلامگرای النهضه این اقدامات قیس سعید را کودتا علیه روند دموکراتیک در تونس خواندهاند.
حمله الشباب به شهری در سومالی
گروه تروریستی الشباب به شهر عماره واقع در مرکز سومالی حمله کردند و پس از هدف قرار دادن پادگان نیروهای دولتی و محلی توانستند این شهر را امروز به اشغال خود در آوردند.
به نوشته روزنامه سومالی جدید، حمله گروه تروریستی الشباب به شهر عماره پس از آن صورت گرفت که نیروهای ویژه ارتش سومالی مشهور به «دنب » و نیروهای وابسته به دولت محلی غلمدغ این شهر را ترک کرده بودند.
ارتش سومالی به همراه نیروهای وابسته به ایالت غلمدغ طی ماه جاری با انجام عملیات در این ایالت موفق شدند شهر عماره و برخی مناطق «مدغ » را از اشغال گروه الشباب آزاد کنند اما این گروه تروریستی طی روزهای اخیر توانست با انجام عملیاتهایی این مناطق را از تصرف نیروهای دولتی خارج و آنان را به عقب نشینی وادار کنند.
انتهای پیام/