آخرین اخبار کرونا در ایران| تنگی نفس کادر درمان از تب تند "دلتا" / سرعت "مرگ" ثانیه‌ای شد / احتمال جهش ایرانی ویروس منحوس+ نقشه و نمودار


آخرین اخبار کرونا در ایران| تنگی نفس کادر درمان از تب تند "دلتا" / سرعت "مرگ" ثانیه‌ای شد / احتمال جهش ایرانی ویروس منحوس+ نقشه و نمودار

گروه استان‌ها ـ ثبت رکود بی‌سابقه ۷۰۹ مورد فوتی در پیک پنجم بیانگر این نکته است که ظاهراً حداقل تا ده روز آینده نباید منتظر کاهش شاخص‌ها و نزولی شدن آمارها باشیم.

به‌گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، درحالی انتشار آمارهای روزانه وزارت بهداشت نشان‌دهنده شرایط همه‌گیری در پیک پنجم کشور است اما برخی از کارشناسان بر این باورند که طولانی شدن موج پنجم همه‌گیری با فعالیت قابل توجه سویه "دلتا" می‌تواند زمینه‌ای برای جهش ویروس در کشورمان باشد.

در این زمینه کارشناسان تأکید دارند، گسترش و ماندگاری فعالیت یک نوع خاص از ویروس در منطقه‌ای مشخص احتمال جهش‌ ویروس اولیه را ایجاد می‌کند؛ دقیقاً اتفاقی که در هندوستان، آفریقای جنوبی و سایر نقاط جهان تجربه شد و این اتفاق می‌تواند هزینه‌های سنگینی به منطقه و البته سایر نقاط جهان تحمیل کند.

این گروه معتقدند هم‌اکنون بیش از ده هفته است که ویروس دلتا در سطح گسترده و وسیع کشور را درگیر کرده است و هنوز خبری از آرام شدن اوضاع یا مهار این ویروس چموش نیست، از این روی مسئولان مربوطه باید آماده شرایط بدتر باشند چون درصورت ایجاد جهش تازه ویروس بدون تردید شرایط بحرانی‌تر و غیرقابل کنترل‌تر از زمان حاضر خواهد شد.

به‌گفته این کارشناسان هربار جهش در ویروس اولیه مقاومت آن مقابل درمان‌ها و پروتکل‌های موجود را تغییر می‌دهد که تا رسیدن به راهکار دقیق نه‌تنها تعداد مبتلایان افزایش چشمگیری خواهد داشت بلکه شاهد مرگ گسترده در سراسر کشور خواهیم بود و شاهد مثال آن هم جهش ویروس دلتاست که مقاومت‌ مقابل شیوه‌های درمان قبلی و همچنین ماندگاری بیشتر بیماران در مراکز درمانی اصلی‌ترین تغییرات ایجادشده در ویروس انگلیسی است،
این درحالی است که رئیس انجمن ویروس‌شناسی ایران دکتر «علیجان تبرائی» با یک پیش‌بینی نگران‌کننده اظهار داشت: دلتا در سراسر کشور ما منتشر شده، اما خوشبختانه تاکنون موردی از لامبدا مشاهده و اعلام نشده است؛ با این حال باید دقت داشته باشیم که با توجه به شرایط فعلی کشور و پخش گسترده ویروس، هیچ بعید نیست که ما خودمان با یک جهش بومی ویروس مواجه شویم.

تبرائی متذکر شد: حتماً و قطعاً چینی‌ها، انگلیسی‌ها، هندی‌ها و مردم آمریکای جنوبی هم دوست نداشتند که کشورشان محل جهش‌های مرگبار ویروس کرونا باشد، اما دیدیم که این‌گونه شد. ما هم بستر خوبی برای جهش ویروس فراهم کرده‌ایم و با مثبت شدن تست حدود 40 هزار نفر و رسیدن آمار کل مبتلایان به 4 میلیون و 715 هزار نفر، نباید تعجب کرد اگر در هفته‌های آینده با یک جهش جدید در داخل کشور خودمان مواجه شویم.

فعلاً خبری از سیر نزولی نیست

گروه کارشناسان همچنین با اشاره به روند فعالیت ویروس منحوس در دوره‌های یک‌ماهه و سه‌ماهه براین باورند که در شرایط فعلی نباید منتظر کاهش آمارها باشیم چون فراز و فرودهای سینوسی در این دوره زمانی همه نشان‌دهنده ادامه روند صعودی با شیب‌های متفاوتی هستند که برآیند همه آنها افزایش شاخص‌ها بوده است.

از سوی دیگر ارایه آمارهای مرتبط با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی هموطنان و سطح ایمنی ایجادشده جامعه با استفاده از واکسیناسیون مُهر تأییدی بر این مدعاست که ظاهراً نه‌تنها فعلاً خبری از سیر نزولی نیست بلکه احتمالاً هفته‌های آینده جهش آمارها می‌تواند زمینه‌ساز آغاز پیک ششم همه‌‌گیری قبل از پاییز 1400 باشد.

ناقوس مرگ دوباره به صدا در آمد

در همین حال کارشناسان بر این باورند اگرچه سیر نزولی موارد شناسایی روزانه بیمار می‌توانست چند روز گذشته حکایت از احتمال کاهش تعداد مرگ‌ومیر و همچنین نزولی شدن پیک پنجم بدهد اما آمارهای روز گذشته و جهش قابل توجه آمار شناسایی بیماران جدید حکایت از این دارد که دوباره زنجیره انتقال شکل گرفته است و احتمالاً شاخص‌ها در روزهای بعد باز هم جهش‌های زیادی را تجربه خواهند کرد.

در این زمینه ماندگاری بالای بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه نشان‌دهنده این است که شکل‌گیری روند افزایشی موارد فوتی ادامه دارد و از سوی دیگر ورود بیماران جدید بدحال به مراکز درمانی می‌تواند همچنان سطح اشتغال در بخش مراقبت‌های ویژه را دوباره افزایش دهد.

کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به افزایش 1.3درصدی موارد ورودی به بخش مراقبت‌های ویژه از ابتدای هفته تا روز گذشته تأکید می‌کنند: اگرچه این روند شیب بسیار ملایم‌تری نسبت به تغییرهای ایجادشده در سایر شاخص‌ها دارد اما اصولاً با شکل‌گیری روند افزایشی تعداد بیماران ورودی تازه به مراکز درمانی بعد از سه یا پنج روز سایر شاخص‌ها تحت تأثیر قرار خواهند گرفت بنابراین جهش ناگهانی در تعداد موارد بستری در بخش مراقبت‌های ویژه احتمالاً هفته بعد اتفاق خواهد افتاد.

هفته سرنوشت‌ساز پیک پنجم

در همین حال کارشناسان بهداشت و درمان تأکید می‌کنند طولانی شدن روند بیماری در ایران و کاهش توجه به پروتکل‌های بهداشتی همه دست به دست یکدیگر دادند تا روند بیماری در ایران سرعت بگیرد که با توجه به تعطیلات اخیر ممکن است این روند سرعت کمتری گیرد یا حداقل متوقف شود، بنابراین هفته آینده در واقع دوره‌ای سرنوشت‌ساز در پیک پنجم شناخته می‌شود که اگر در این مدت شاهد روند نزولی باشیم به‌منزله آغاز سراشیبی آمارها و بهبود شرایط در پیک پنجم است و در غیر این صورت احتمال شکل‌گیری پیک ششم در دل پیک پنجم دور از انتظار نیست.

این گروه می‌گویند: در برخی از مناطق کشور پیک فعلی از قله عبور کرده و مسیر نزولی شدن را در پیش گرفته است اما با توجه به شرایط این روند بسیار شکننده است و درصورت هرگونه عادی‌انگاری یکباره مسیر حرکت نزولی تغییر جهت خواهد داد و با سرعت بالاتری سیر صعودی به خود خواهد گرفت.

آن روی سکه "دلتا" به‌روایت آمارها

اما برای اینکه شرایط واقعی کشور یا همان آن روی سکه فعالیت ویروس دلتا در پیک پنجم را دریابیم بد نیست سری به اعداد و ارقام کرونایی از ابتدای هفته جاری بزنیم تا ببینیم هفته آینده باید منتظر چه‌چیزی باشیم.

بررسی آمارهای رسمی منتشرشده از همه‌گیری در پیک پنجم از تاریخ 30 مرداد تا دومین روز از شهریور 1400 نشان می‌دهد همه شاخص‌ها روند صعودی به خود گرفته‌اند به‌صورتی که در این دوره تعداد موارد ابتلا با رشد 68درصدی باز هم بالای 40 هزار مورد ابتلا قرار گرفت و جداول آماری رقم 40623 مورد ابتلا در 24 ساعت را به خود دیدند،
این درحالی است که با افزایش تعداد موارد ابتلا شاخص بستری روزانه بیمارستان‌ها نیز سیر صعودی به خود گرفت و جهشی 49.6درصدی را تجربه کرد تا جایی که در این بخش از جدول روزانه رقم 5487 مورد به ثبت رسید و تعداد موارد بستری در بخش مراقبت‌های ویژه هم تکانی هرچند اندک را تجربه کرد تا با رشد 1.3درصدی به رقم 7727 مورد رسیده باشد.

کارشناسان بهداشت و درمان افزایش تعداد موارد بستری و همچنین ثبت این تعداد بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه را به‌نوعی ناقوس مرگ می‌دانند چون با فاصله‌ای یک یا دو روزه باید منتظر جهش آمار فوتی‌ها باشیم که البته این جهش با یک خیز بسیار بلند 30.33درصدی نسبت به اول هفته آغاز شده و در دومین روز از شهریور 1400 عدد 709 را ثبت کرده است.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

این گروه با اشاره به مجموع 2003 مورد فوتی از روز شنبه گذشته تا دیروز تأکید دارند ثبت متوسط 500 مورد فوتی روزانه یا به‌عبارتی فوت یک نفر در هر 2.03 دقیقه کنار آلوده شدن 28 نفر به ویروس کرونا هر دقیقه براساس آمارهای منتشرشده دیروز خبری نگران‌کننده است، چون افزایش شاخص‌های قبلی که به آنها اشاره شد احتمالاً فردا یا اول هفته آینده جابه‌جایی معناداری در این ستون جداول روزانه آمار رسمی وزارت بهداشت ایجاد می‌کند.

به‌گفته کارشناسان در شرایط فعلی که واکسیناسیون به‌نوعی کمک مدیریت بحران در پیک‌های بعدی خواهد بود بهترین و کم‌هزینه‌ترین راهکار افزایش قابل توجه غربالگری است درحالی که نگاه دقیق به جداول مربوطه در همین دوره زمانی نشان می‌دهد تنها روزانه 84492 مورد تست یعنی مجموعاً 337969 تست انجام شده است که هیچ تناسبی با واقعیت فعالیت دلتا در ایران ندارد.

استان آذربایجان غربی/ ثبت 30 مورد فوتی

جواد آقازاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در آذربایجان‌غربی اظهار داشت: با ابتلای یک هزار و 594 نفر دیگر به کرونا مجموع مبتلایان در آذربایجان‌غربی به 224 هزار و 860 نفر رسید.

وی تصریح کرد: همچنین متاسفانه در شبانه روز گذشته 30 نفر دیگر در شهرهای ارومیه با 12 مورد فوتی، خوی هشت، سلماس سه، میاندوآب و ماکو هر کدام دو و تکاب، شوط و نقده هر کدام یک نفر، قربانی کرونا شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی گفت: از سوی دیگر در شبانه روز گذشته یک هزار و 964 نفر بستری سندروم حاد تنفسی، یک هزار و 45 بستری مشکوک و 295 نفر بستری آی سی یو در بیمارستان سطح آذربایجان غربی به ثبت رسید.

وی با اشاره به واکسیناسیون 21 هزار و 642 نفر در شبانه روز گذشته افزود: تاکنون 760 هزار و 560 نفر واکسن کرونا دریافت کرده اند.

آقازاده گفت: هم اکنون به غیر از شهرستان پیرانشهر که در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد تمامی شهرهای استان قرمز و قرمز تیره است.

استان اردبیل/ دومین روز سیاه ثبت شد

شهرام حبیب‌زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: طی 24 ساعت گذشته 177 بیمار جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بستری شده اند که بیشترین بستری مربوط به شهرستان اردبیل است و مجموع بیماران بستری شده به رقم 877 نفر رسید.

وی تصریح کرد: هم اکنون 123 بیمار در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر متخصصان قرار دارد و 143 بیمار نیز پس از بهبودی نسبی از مراکز درمانی استان ترخیص شده‌اند.

این مقام مسئول اظهار کرد: متاسفانه طی همین مدت 21 بیمار به دلیل وخامت بیماری جان خود را از دست داده اند و تاکنون از ابتدای شیوع این بیماری در استان اردبیل 2137 نفر فوت شده‌اند.

حبیب زاده ادامه داد: وضعیت شیوع بیماری کرونا در شهرستان اردبیل، گرمی، مشگین‌شهر، پارس‌آباد، سرعین، اصلاندوز و خلخال به رنگ قرمز و شهرستان‌های نمین، بیله‌سوار، کوثر و نیر در وضعیت رنگ نارنجی قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای شروع طرح واکسیناسیون در استان اردبیل تاکنون بیش از 360 هزار دوز واکسن ضدکرونا تزریق شده است، تصریح کرد: خانواده‌ها باید مراقب تجمع و دورهمی‌های شبانه باشند زیرا این محافل سبب آلودگی همه افراد خانواده به بیماری کرونا می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با بیان این مطلب که خطر کرونای جهش یافته جدی است و مردم مراقبت‌های بهداشتی را افزایش دهند، افزود: شهروندان همچنان باید دقت بیشتری نسبت به کاهش رفت و آمدها و ترددهای بی‌مورد داشته باشند.

حبیب‌زاده گفت: از شهروندان درخواست می‌شود تا در رعایت ضوابط بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و شست‌وشوی دست‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی همت بیشتری داشته باشند تا زمینه شیوع این بیماری در سطح جامعه کاهش یابد.

امروز هم با فوت 21 نفر از 21 خانواده، اردبیل روز سیاه کرونایی را بر خود رقم زد و در حالی که انتظار می‌رفت مسئولان برای این داستان مرگ و زندگی چاره‌ای بیندیشند اما متاسفانه در سایه بی‌توجهی‌ها اهمیت مرگ‌ها کمرنگ‌تر شد و ارزش حیات و زندگی به حدأقل‌ترین وضعیت خود رسید.

استان البرز/160 مورد مشکوک ثبت شد

 محمد فتحی  با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در  استان البرز اظهار داشت : در 24 ساعت گذشته تعدادی با علائم مشکوک به بیمارستان‌های استان مراجعه کردند که از این تعداد 160 نفر بستری شدند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر  هزار و 365 نفر شامل موارد قطعی، محتمل و مشکوک در بیمارستان‌های البرز بستری هستند، تصریح کرد: از این تعداد 776 نفر بیمار قطعی کرونا هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با اشاره به لزوم رعایت شیوه نامه های بهداشتی برای مقابله با کرونا بیان کرد: در 24 ساعت گذشته 22 بیمار کرونایی استان البرز جان خود را از دست داده‌اند و مجموع جان‌باختگان به 5 هزار و 295 نفر در این استان رسید.

فتحی با بیان اینکه مجموع موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک در البرز از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز 61 هزار و 633 نفر بوده است، عنوان کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون 54 هزار و 961 نفر از مراکز درمانی این استان ترخیص شدند.

استان اصفهان/ بستری 3600 بیمار در مراکز درمانی

آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان 7003 نفر بودند که 2629 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده 584 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت 435 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 3616 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد467 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را 45 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد  34نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

استان ایلام/ سیرصعودی بستری بیماران

محمد کریمیان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در ایلام،  با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 48 هزار و 447 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 298 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 393 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 103 بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها 45 هزار و 329 نفر بوده است.

کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته سه مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان یک مورد در شهرستان سیروان، یک مورد در شهرستان دهلران و یک مورد مربوط به شهرستان چوار گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون 868 نفر بوده است.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان بوشهر/ شرایط پایدار و نزولی 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با بیان اینکه بیش از 85 درصد افراد بالای 50 سال استان بوشهر واکسن کرونا دریافت کرده‌اند اظهار داشت: واکسیناسیون کرونا در مراکز تجمیعی ادامه دارد و اکنون بالای 35 درصد افراد بالای 18 سال این واکسن دریافت کرده‌اند.

سعید کشمیری با اشاره به ایجاد مراکز تجمیعی در نقاط مختلف استان افزود: واکسیناسیون از ساعت 8 صبح تا 21 شب در مراکز تجمیعی در نقاط مختلف استان ادامه دارد.

وی از جان باختن 16 نفر دیگر در استان بوشهر به علت کرونا خبر داد و بیان کرد: تاکنون یک‌هزار و 747 نفر از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر تعداد بیماران بستری در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر را 781 نفر دانست و افزود: در 24 ساعت گذشته 154 بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شده‌اند که از این تعداد ابتلای 96 مورد به کرونا مثبت، قطعی است.

وی با اشاره به اینکه اکنون 71 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، 34 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به ابتلای 79 هزار نفر به ویروس کرونا در استان بوشهر خاطر نشان کرد: بیش از 90 درصد این بیماران درمان شده‌اند و تعدادی هم در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌ها بستری هستند.

کشمیری از عبور استان از قله خیز پنجم کرونا خبر داد و افزود: در استان بوشهر روند بستری به‌صورت پایدار و نزولی شده است اما به سبب آمار بالای مبتلایان در صورت کاهش از سطح مراقبت‌های بهداشتی احتمال صعودی شدن مجدد بیماری وجود دارد.

استان خراسان جنوبی/ افزایش مجموع تعداد قربانیان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته 501 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که در مجموع 222 بیمار جدید شامل 69 بستری و 153 مورد سرپایی شناسایی شدند.

کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد 69 مورد از بیرجند، شهرستان‌های طبس و قاینات هرکدام 36 مورد، بشرویه 18 مورد، شهرستان‌های خوسف و نهبندان هرکدام 11 مورد، درمیان 10 مورد، سرایان 15 مورد، شهرستا‌ن‌های سربیشه و فردوس هرکدام 7 مورد و از شهرستان زیرکوه دو مورد جدید مبتلا به کرونا شناسایی شد.

وی افزود: در این مدت همچنین هزار و 278 تست سریع در استان انجام شد که منجر به شناسایی 336 بیمار کرونایی شد.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در حال حاضر 468 بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که 294 نفر دارای تست کرونای مثبتند و از این تعداد 38 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال 4 نفر وخیم است.

مهدی زاده افزود: با ثبت 6 مورد فوت جدید ناشی از بیماری کرونا در شبانه روزی گذشته مجموع فوتی‌های ناشی از این بیماری در خراسان جنوبی به هزار و 41 نفر افزایش یافت.

وی افزود: در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا، افرادی که واکسن نوبت اول کرونا را دریافت کردند به 194 هزار و 881 نفر رسید و تاکنون 77 هزار و 677 نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.

استان خوزستان/ تب‌تند کرونا کادر درمان را هم اسیر کرد

قاسم سلیمانی دشتکی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در  اهواز‌ ، اظهار داشت: روزانه به طور متوسط 50 بیمار مبتلا به کرونا در خوزستان فوت می‌کنند که فاجعه بزرگی است.

وی افزود:در خوزستان برای بستری بیماران مشکل داریم.روزانه 80 تا 100 بیمار بیشتر از ترخیصی‌ ها، در بیمارستان‌های خوزستان بستری می‌شوند. به طور مثال اگر روزانه 160 بیمار ترخیص شوند 260 ورودی جدید داریم.

سلیمانی دشتکی گفت: حدود 500 تا 600 بیمار در ICUهای خوزستان بستری هستند که حدود 120 نفر از این تعداد اینتوبه‌اند و این مساله، بسیار خطرناک است.

وی بیان کرد: همه شهرهای استان خوزستان، قرمز هستند. وضعیت کرونا در خوزستان خوب نیست. سهمیه واکسن خوزستان بسیار محدود است

در همین حال هوشان شریعتی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  آبادان ، اظهار داشت: در حال حاضر شهرستان آبادان در حصر گسترده ویروس کرونا قرار گرفته است.

وی افزود: شرایط بحرانی در پیش رو داریم، وضعیت اکسیژن مورد نیاز برای بیماران به سبب رطوبت هوا نیز به اندازه کافی مطلوب نیست.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی آبادان بیان کرد: شرایط فعلی منطقه ناشی از گسترش کرونا چیزی شبیه حصر آبادان و یا بروز زلزله‌ای 7 ریشتری در یک منطقه است.

شریعتی در پایان گفت اگر همراهی و کمک مردم و :مسئولان نباشد با شرایط بسیار بدتر از آنچه که اکنون با آن روبرو هستیم، برخورد می کنیم.

استان سمنان/436مورد بیمار سرپایی ثبت شد

حبیب‌الله خجسته پور سخنگو و جانشین رئیس ستاد مقابله با کرونا ویروس استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در سمنان، اظهار داشت: از یکم شهریور تا دوم شهریورماه جمع کل محتملین ورود به بیمارستان 407 نفر است.

وی جمع کل موارد مثبت (مبتلای قطعی) را نیز 539 نفر اعلام کرد و افزود: همچنین جمع کل موارد مثبت سرپایی در شبانه‌روز گذشته 436 نفر بوده است.

سخنگو و جانشین رئیس ستاد مقابله با کرونا ویروس استان سمنان جمع کل موارد مثبت بستری را 103 نفر اعلام کرد و گفت: در شبانه‌روز گذشته نیز 5 در اثر ابتلا به بیماری کرونا جان باختند.

خجسته پور خاطرنشان کرد: همچنین یک فوتی مشکوک به کرونا نیز در شبانه روز گذشته ثبت شد.

وی جمع کل ترخیص شده را نیز 103 نفر برشمرد و گفت: جمع کل بستری در شبانه‌روز گذشته (قطعی و مشکوک) 754 نفر بوده است.

نوید دانائی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم نیز گفت: 55 بیمار جدید مبتلا به کووید-19 در 24 ساعت گذشته در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.

استان فارس/ نشانی از کاهش بیماری نیست

یک پنجم کرونا در حالی روزها را پشت سر می‌گذارد که نشانی از بهبود شرایط و آمار در سطح بالینی مشاهده نمی‌شود، هرچند ممکن است در برخی از نقاط کشور به لحاظ آماری وضعیت بهتر شده باشد اما همانگونه که گفته شد و طبق شواهد علمی به لحاظ بالینی تغییری در پیک پنجم مبنی بر نزولی شدن رخ نداده است. 

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز  از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و 209 هزار و 85 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، 367 هزار و 423 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون 146 هزار و 889 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد سی هزار و 244 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون 397 هزار و 667 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.

با اعلام جان باختن 32 هم استانی دیگر در اثر این بیماری در 24 ساعت گذشته مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به پنج هزار و 934 نفر رسیده است. 

در حال حاضر 567 بیمار جدید و دارای علائم کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند و در مجموع پنج هزار و 79 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد، 420 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU، مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان قزوین/کاهش 29 نفری تعداد مبتلایان نسبت به روز گذشته 

در شبانه‌روز اخیر آمار مجموع مبتلایان کرونایی به 94 هزار و 457 نفر رسید که از این تعداد 34 هزار و 508 نفر بستری شدند و 2 هزار و 86 نفر هم فوت کردند. ضمن اینکه در طی 19 ماه اخیر 27 هزار و 129 نفر هم با علایم قطعی نقاهت از بیمارستان‌های استان قزوین مرخص شدند. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی‌درمانی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از افزایش آمار فوتی‌ها و بستری‌های کرونایی خبر داد و اظهار داشت: در شبانه‌روز اخیر 282 بیمار بستری کرونایی جدید در بیارستان‌های استان قزوین بستری شدند که در مقایسه با روز گذشته 7.3 درصد افزایش یافت. 

پیمان نامدار به کاهش 29 نفری آمار مبتلایان روزانه کرونایی اشاره کرد و گفت:‌ در 24 ساعت اخیر 741 مبتلای کرونایی جدید در استان قزوین شناسایی شد. در ضمن آمار مرگ‌ومیر کرونایی روزانه هم به 15 نفر رسید که در مقایسه با روز پیش 16 درصد افزایش یافته است و دومین رکورد مرگ‌ومیر کرونایی در دوران پاندمی کورنا در استان قزوین محسوب می‌شود.

وی همچنین از تثبیت آمار بیماران بدحال کرونایی زیر دستگاه کمک‌تنفسی خبر داد و افزود: در حال حاضر 58 بیمار بستری کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که آمار آن نسبت به روز گذشته بی‌تغییر بوده و همچنان بالاترین رکورد بستری بیماران کرونایی بدحال از ابتدای ورود ویروس منحوس به حساب می‌آید.

سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای استان قزوین به افزایش 10.4 درصدی آمار بهبودیافتگان کرونایی هم اشاره کرد و گفت: در 24 ساعت اخیر 171 بیمار کرونایی با علایم قطعی بهبود از بیمارستان‌های استان قزوین مرخص شدند که این آمار در مقایسه با روز گذشته 16 نفر بیشتر بوده است.

نامدار ادامه داد: در نهایت هم مجموع آمار کل بستری‌های فعلی ما به 929 نفر رسید که در مقایسه با روز قبل 7 نفر کمتر شده است؛ اما با توجه به وضعیت پروتکل‌های بهداشتی شاهد افزایش مجدد مجموع بستری‌های کرونایی در روزهای آینده خواهیم بود.

کاشان/ 68 نفر در 24 ساعت گذشته بستری شدند

مهدی دلاوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 68 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 54 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و 14 بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 24 و حداکثر 88 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار 39 و حداکثر 92 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون 766 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 662 بیمار در شهرستان کاشان و 104 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 285 بیمار به صورت موقت بستری هستند.

وی از بستری 91 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه چهار آقا 42، دو بیمار 67 و 88 سال و چهار خانم 39، 59 و 63و 73 سال در شهرستان کاشان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 482 مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 500 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون چهار هزار و 54 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.

استان کرمان/ یکه‌تازی دلتا ادامه دارد

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان هزار و 175 مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد 663 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 44 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 218 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 106 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 144 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 278 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 34 هزار و 583 مورد رسیده است.

وی به فوت 22 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 4 هزار و 126 نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 647 هزار و 372 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 230 هزار و 903 مورد است.

حسین صافی‌زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با اشاره به اینکه وضعیت شیوع کرونا در بزرگ‌ترین استان کشور در حال حاضر شکننده و ثابتی با میزان بالای بستری است اظهار داشت: چند روزی است که تغییر چندانی در آمار بیماران بستری استان نداشتیم و امیدواریم که هر چه سریع‌تر سیر نزولی را طی کنیم.

وی با اشاره به اینکه در پیک پنجم کرونا شیوع بیماری را در همه رده‌های سنی حتی در نوزادن شاهد هستیم گفت: در مجموع وضعیت خوبی از نظر شیوع ویروس کرونا در استان کرمان نداریم و به شدت نیازمند کمک همه آحاد جامعه هستیم تا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی چرخه انتقال کرونا را در سطح جامعه قطع کنیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان گفت: کسانی که به کرونا مبتلا شده‌اند، یک ماه بعد از بهبود علائم بیماری، می‌توانند برای تزریق واکسن مراجعه کنند و قبل از تزریق واکسن نیاز به انجام تست نیست.

استان گلستان/ روند کاهشی ادامه دارد

از ابتدای هفته جاری آمارهای مربوط به شیوع کرونا در استان از تعداد بستری شدگان تا مراجعات سرپایی، روندی نزولی را پشت سر می‌گذارد؛ هرچند هنوز هم تعداد بیمارانی که در بیمارستان‌های استان بستری هستند، زیاد است.

متأسفانه فوتی‌های ناشی از کرونا و بیماران بدحالی که نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند در موج پنجم شیوع کرونا بیش از پیک‌های قبلی بوده و در حال حاضر بیشتر از 200 بیمار بدحال در بخش‌های آی سی یو تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند.

تعداد بیماران بستری در مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان در موج پنجم کرونا به 2 هزار نفر رسیده بود این در حالی است که کل تخت‌های بیمارستانی در استان گلستان 2 هزار و 500 تخت است. شیوع گسترده بیماری و افزایش تعداد مبتلایان و موارد بستری در برخی روزها و در تعدادی از شهرها، خدمات دهی به بیماران کرونایی را با مشکل مواجه کرد و حتی در برخی از بیمارستان‌ها بیماران در کف بیمارستان‌ها بستری شدند.

تا اینکه از سوی نیروی زمینی سپاه پاسداران 100 پزشک و پرستار به استان گلستان اعزام شد و بیمارستان صحرایی در جوار بیمارستان گنبدکاووس راه اندازی کردند تا بتوانند خدمات بستری به بیماران کرونایی ارائه کنند.

در حال حاضر و طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان یکهزار و 636 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان بستری هستند که نسبت به روز قبل از آن حدود 80 نفر کمتر شده است.

از مجموع بیماران بستری 220 بیمار در بخش ‌های آی سی یو تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند و حال 83 بیمار نیز کاملا وخیم است که با کمک دستگاه ونتیلاتور تنفس می‌کنند. مراجعات سرپایی به مراکز درمانی نیز در روزهای اخیر هرچند دارای نوسان است اما شیب ملایمی به سمت کاهش در حرکت است.

واکسیناسیون کرونا نیز در دو سه هفته اخیر سرعت بیشتری گرفته و تا کنون حدود 500 هزار دز واکسن در استان تزریق شده است.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان گیلان/ اختصاص 15 هزار دوز واکسن 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، انوش دهنادی‌مقدم امشب در جمع خبرنگاران از بستری هزار و 966 بیمار کرونایی در گیلان خبر داد و گفت: 347 بیمار در 24 ساعت گذشته به آمار بیماران کرونایی افزوده شدند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه 308 بیمار بدحال و 207 نفر در بخش ICU بیمارستان‌ها بستری هستند افزود: به جهت افزایش تخت‌‌های بیمارستانی سوله بحران در لاکان و دو بیمارستان صحرایی در محوطه پورسینا و بیمارستان رازی رشت احداث شده است.

دهنادی‌‌مقدم خاطرنشان کرد: با وجود تمهیدات اندیشیده شده اما مؤثرترین راه برای شکستن زنجیره انتقال کرونا رعایت پروتکل‌های بهداشتی است و از مردم تقاضا داریم هم‌چنان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی را در دستور کار قرار دهند.

وی ابراز داشت: افرادی که اکنون به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند حال عمومی‌بدتری نسبت به بیماران کرونایی گذشته دارند چرا که مبتلا به گونه‌های پیشرفته و جهش‌یافته کرونا نظیر دلتا کرونا هستند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه بسیاری از افراد پس از دریافت دوز اول واکسن دچار کرونا شده‌اند گفت: واکسن بلافاصله پس از تزریق ایمنی ایجاد نمی‌کند و ایمنی واکسن یک ماه پس از تزریق دوز دوم اتفاق می‌افتد.

دهنادی‌مقدم تصریح کرد: برای افزایش پوشش‌دهی واکسیناسیون امروز 15 هزار دوز واکسن به شهرستان رشت اختصاص پیدا کرد که اولویت با دوز دومی‌ها است و این واکسیناسیون در 20 مرکز در رشت اجرا می‌شود.

350 نفر روزانه به آمار بیماران کرونایی در گیلان افزوده می‌شود

انوش دهنادی‌مقدم، معاون دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان همچنین عصر امروز در جمع خبرنگاران از آخرین آمار بیماران کرونایی در گیلان خبر داد و اظهار داشت: هزار و 900 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند که 350 بیمار جدید و 310 بیمار بدحال هستند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: بیمارانی که جدیداً به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند به‌دلیل مراجعه دیرهنگام بدحال‌تر هستند و درگیری ریه آن‌ها به قدری زیاد است که به محض مراجعه میزان اکسیژن خون آن‌ها بسیار پایین است.

دهنادی‌مقدم خاطرنشان کرد: تمامی افرادی که با علائم سرماخوردگی مواجه می‌شوند بلافاصله به پزشک مراجعه کنند چرا که در زمان شیوع بیماری کرونا هر گونه علائم سرماخوردگی را باید به‌عنوان ابتلاء به کرونا قلمداد کرد.

وی با بیان اینکه 18 هزار نفر امروز در برنامه واکسیناسیون در 20 مرکز واکسیناسیون شهر رشت قرار دارند افزود: ظرفیت ما دو برابر این مقدار است اما به‌دلیل اینکه سهمیه واکسن اختصاص یافته 18 هزار دوز است امروز واکسیناسیون همین تعداد را در برنامه داریم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان اظهار داشت: واکسیناسیون بانوان باردار نیز در استان گیلان در حال اجرا است که مادران باردار می‌توانند با تماس با سامانه 4030 از زمان و مکان واکسیناسیون خود مطلع شوند.

استان لرستان/ 2163 مورد مجموع فوتی‌ها

روند ابتلا به کرونا در لرستان همچون سایر استان‌های کشور در حال افزایش است و روزانه بیش از 1000 بیمار جدید به شمار مبتلایان کرونا اضافه و متاسفانه حدود 10 نفر جان خود را از دست می‌دهند، در حالی که آمار بستری، ابتلا و مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا در استان افزایش زیادی یافته اما برخی خبرها حاکی از این است که لرستان جز استان‌هایی  است که هنوز به اوج قله پیک پنجم کرونا نرسیده و این هشدار دیگری است تا مردم بیش از پیش نسبت به رعایت دستورالعمل‌های توجه کنند.

مریم کوشکی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان در رابطه با آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان لرستان اظهارداشت: با مثبت شدن تست کرونای هزار و 242 بیمار دیگر آمار مبتلایان به کرونا در لرستان به 158 هزار و 739 نفر رسیده است.

وی افزود: در بحث فوتی‌های ناشی از کرونا نیز طی 24 ساعت گذشته 11 نفر جان خود را از دست دادند که با افزوده شدن این تعداد مجموع فوتی های استان به 2 هزار و 163 نفر رسیده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: هم اکنون نیز هزار و 380 بیمار مشکوک و مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند روز گذشته نیز آمارها بستری‍های لرستان هزار و 390 نفر بود.

وی بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون در استان 473 هزار و 252 نمونه برای انجام آزمایش ارسال شده که به 464 هزار و 985 مورد جواب داده شده است و306 هزار و 243 مورد منفی بوده است.

استان هرمزگان/ روند مناسب غربالگری هوشمند

فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در بندرعباس اظهار داشت: میزان نمونه گیری و بیماریابی ما در روزهای اخیر رشد خوبی داشت و خوشبختانه بیماریابی خوبی صورت گرفت که کنترل بیماری کمک می‌کند. 

وی افزود: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا 484398 بوده و سعی می‌شود این میزان تست گیری افزایش یابد. نوروزیان گفت: در شبانه روز گذشته 187 بیمار دیگر در بیمارستان‌های هرمزگان بستری شدند و شمار افراد بستری به 1039 نفر رسید. 

وی تصریح کرد: از این میزان 136 بیمار در بخش آی‌سی‌یو بستری هستند و وضعیت 40 بیمار نیز وخیم است. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با تاکید بر اینکه بالغ بر 15 هزار بیمار در قرنطینه هستند گفت: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان 13 بیمار دیگر شامل 10 آقا 3 خانم در محدوده سنی 19 الی 93 سال از شهرستانهای بندرعباس (8 نفر)، میناب (4 نفر)، حاجی‌آباد یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به 2075 نفر رسید. 

استان یزد/ وضعیت شکننده است

ابراهیم سلمانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد در ارتباط با وضعیت کرونایی استان یزد اظهار داشت: در حال حاضر، 709 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد بستری هستند.

وی ادامه داد: از این تعداد، 123 نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه حضور داشته و خدمات دریافت می‌کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: در شبانه روز گذشته، 169 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد پذیرش شدند.

وی گفت: در حال حاضر شهرستان اشکذر در وضعیت نارنجی و سایر شهرستان‌ها در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.

سلمانی با بیان اینکه دورهمی‌های خانوادگی یکی از اصلی‌ترین کانون‌های شیوع کرونا در کشور و استان یزد است تصریح کرد: شهروندان یزدی همچنان از برگزاری دورهمی و مهمانی دوری کنند و جز برای ضرورت از خانه خارج نشوند.

 استان کردستان/شناسایی 413 مورد جدید ابتلا به کرونا؛ 2 بیمار دیگر فوت کردند 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آخرین وضعیت کرونا در کردستان حاکی از شناسایی 413 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس و مرگ 2 بیمار دیگر در 24 ساعت گذشته تاکنون در استان دارد.

در حال حاضر 830 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که حال 79 نفر از آنان در بخش ویژه (آی سی یو) خوب نیست.

شمار بستری‌شدگان به تفکیک شهرستانهای استان در بیمارستان سنندج 493 نفر، سقز 81 نفر، مریوان 63 نفر، بیجار 52 نفر، قروه 50 نفر، کامیاران 47 نفر، بانه 21 نفر، دیواندره 12 نفر، دهگلان 10 نفر و سروآباد 1 نفر گزارش شده است.

براساس این گزارش؛ آمار فوت‌شدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان از ابتدا تا کنون به 1468 نفر رسیده که از این تعداد 609 نفر در سنندج، 256 نفر در سقز، 122 نفر در قروه، 121 نفر در مریوان، 110 نفر در بانه، 82 نفر در کامیاران، 80 نفر در دیواندره، 65 نفر در بیجار، 20 نفر در دهگلان و 3 نفر در سروآباد جان ‌باخته‌اند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

انتهای پیام/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon