تکرار جلوه‌های ایثار و خدمت در استان مرکزی/ اینجا دفاع مقدس ادامه دارد + فیلم


تکرار جلوه‌های ایثار و خدمت در استان مرکزی/ اینجا دفاع مقدس ادامه دارد + فیلم

گروه استان‌ها ــ جهادگران بسیجی در دوران کرونا تکرار کننده جلوه‌های ایثار و خدمت هستند و نشان دادند اینجا دفاع مقدس ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  اراک،  روزی روزگاری دشمن بعثی با حمله به خاک پاک وطن هزاران مرد و زن بیگناه، کودک، پیر و جوان را به خاک و خون کشید اما با حکم جهاد بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت روح الله(ره) رزمندگان و دلاوران ایرانی برای دفاع از نظام، انقلاب، دین و وطن در جبهه‌های حق علیه باطل حاضر شده و به دفاع از کشور پرداختند.

در این بین در جریان دفاع مقدس پدران بسیاری آسمانی شدند و فرزندان آنها در حسرت پدر ماند، و در این سال‌ها تا به امروز تمام دلخوشی آنها قاب عکس پدر و سنگ قبر مطهر پدران شهیدانشان است اما در این بین حکایت دختران شهدا حکایت عجیب‌تری است چراکه دختران بیشتر دلبسته و وابسته به پدران هستند.

در این بین اما هستند فرزندانی که هنوز در سنگرهای علمی، خدمت‌رسانی و... علم پدر شهید را به دوش گرفته و نامش را بلندبالاتر از قبل در پیچ و خم روزگار جاودان می‌سازند.

حکایت "فرزانه فراهانی" از همان حکایت‌های شیرین و ماندگار فرزندان شهیدی است که مانند پدر خود دل به عرصه ایثار زده تا راه پدر را در خدمت به مردم و کشور دنبال کند و ادامه دهد.

فرزند شهیدغلامعباس فراهانی از شهدای گلگون کفن استان مرکزی از بانوان جهادگر بسیجی استان است که باشیوع کرونا کارگروه تولید ماسک و البسه حفاظتی کادر درمان را به راه انداخت تا کمکی به بخش سلامت و در مسیر مقابله با کرونا کرده باشد.

گفت‌و‌گوی خبرنگار خبرگزاری تسنیم استان مرکزی با این فرزند شهید والامقام فراز و فرودهای بسیاری دارد، زمانی از راه‌اندازی کارگاه و فروش طلاجاتش می‌گوید و با لبخندی می‌گوید "طلا را خیلی دوست دارم ولی برای اینکه کار پیش برود مجبور شدم بفروشم"، گاهی هم از همسر خود که از مدیران عامل ارشد خوشنام و خیر یکی از بانک‌های استان است خاطره نقل کرده و می‌گوید "حاج‌آقا حاضر نشد خارج از نوبت و ویژه وامی کمکی کند تا مجبور نشوم طلاهایم را بفروشم و گفت نمی‌توانم تبعیض قائل شوم، من امانت‌دار در این مجموعه اقتصادی استان هستم".

با این حال، هرجا به نام "شعید غلامعباس فراهانی" می‌رسد با ادای هربار نام مقدس "بابا" مکثی می‌کند و گویی تمام خاطرات روزهای نبودن پدر شهیدش را مرور می‌کند و در ادامه با افتخار می‌گوید "فرزندان شهدا نخواهند گذاشت هیچوقت عَلمی که پدران شهیدشان در دست گرفتند زمین بیفتد"؛ مشروح مصاحبه تفصیلی خبرگزاری تسنیم استان مرکزی با جهدگر بسیجی فرزانه فراهانی، فرزند شهید والامقام فراهانی در زیر می‌آید:

ایده راه‌اندازی کارگاه بافتنی برای نیازمندان

مسئول کارگاه جهادی شهید غلامعباس فراهانی "گل یاس" با اشاره به اقدامات خود اظهار داشت: از سال 78 فعالیت خود را در زمینه ایجاد کارگاه های تولیدی و کارآفرینی آغاز کردم و در همان سال به خاطر ماموریت کاری همسرم در شهرستان شازند در نزدیکی شهر اراک ساکن شدیم.

وی افزود: افراد بسیار زیادی برای رفع نیازها و مشکلات خود مثل عقب افتادن اجاره خانه، تحصیل فرزندان، هزینه های درمان نیازهای مالی شدیدی داشتند و برای اخذ وام به همسرم مراجعه می‌کردند، در همان موقع به این فکر افتادیم که باید فکری برای این افراد کرد.

فراهانی ادامه داد: به طور مثال در آن زمان 100 هزار تومان مبلغ بسیار زیادی بود و با استفاده از این مبلغ می‌توانستند تعدادی از مشکلات و عقب ماندگی‌های زندگی خود را جبران کنند البته افرادی که وام می‌گرفتند برای مدت زمان کوتاهی می‌توانستند مشکلات معیشتی خود را برطرف کنند، در آن زمان من یک ماشین بافتنی داشتم و لباس‌های متنوعی تولید می‌کردم و شعار من در زندگی همیشه این است " به جای اینکه ماهی را به دست افراد بدهیم به آنها ماهی‌گیری را بیاموزیم" بنابراین با همسرم به این فکر افتادیم که برای این افراد اشتغالزایی کنیم تا با استفاده از توانایی‌های خود نیازهای خود را رفع کنند.

وی ادامه داد: در آن سال 11 نفر به ما مراجعه کردند و همه افراد نفری 100 هزار تومان وام دریافت کردند و برای استفاده بهینه افراد از این وام برنامه‌ریزی کردیم و با این وام برای آنها ماشین بافتنی خریداری و در شهرستان شازند کارگاهی راه‌اندازی کردیم و افراد از صفر کار خود را آغاز کردند به گونه‌ای که برخی از این افراد کار با ماشین بافتنی را نمی‌دانستند.

مسئول کارگاه جهادی شهید غلامعباس فراهانی بیان کرد: کار آموزش و نحوه کار کردن با ماشین بافتنی را آغاز کردم و این افراد پس از دو ماه به مرحله ای رسیدند که توانستند کارهای بسیار خوبی را تولید کنند و علاوه بر اینکه به کمک همین تولیدات اقساط وام خود را پرداخت کردند توانستند بخشی از درآمد خود را به عنوان پس انداز جمع کنند و از این کار بسیار لذت می‌بردم که می‌دیدم بانوانی که در ابتدا از تکان دادن دسته ماشین بافتنی وحشت می‌کردند پس از مدتی توانستند کارهای زیبایی ارائه کنند.

فراهانی خاطرنشان کرد: در آن زمان دو فرزند کوچک داشتم اما با این وجود از 8 صبح با خوشحالی به سمت کارگاه راه می‌افتادم و توانمندسازی افراد و مستقل شدن بخشی از دستاوردهای تلاش ما بود و بیش از 20 سال است با کلمه کارآفرینی و اشتغالزایی عجین شدم و سال‌های گذشته زمانی که واژه‌های کمک‌های مومنانه، کارآفرینی و سبدهای معیشتی رواج نداشت و ما این کارها را انجام می‌دادیم و این اقدامات سرشار از حس و حال خوب بود و ایجاد کارگاه بافتنی منجر شد که به این خودباوری برسیم که ما می‌توانیم و البته توانستیم موفق شویم.

ورود به عرصه تولید ملزومات حجاب در استان مرکزی

مسئول کارگاه جهادی شهید غلامعباس فراهانی با اشاره به اقدامات در اراک گفت: من علاوه بر بافتنی خیاطی هم بلد بودم و بعد از اینکه به اراک آمدیم در پارکینگ منزلمان کارگاهی راه اندازی کردم و تعداد زیادی از افراد نیازمند و تحت پوشش کمیته امداد را دعوت به همکاری کردم و از آنها درخواست کردم روی توانمندی‌های خود حساب کنند و از این راه زندگی خود را سپری کنند زیرا کمک‌های ماهیانه و سالیانه یک زمانی تمام می‌شود و باید به دست دیگران نگاه کنند که آیا به آنها کمک می‌کنند یا نه؟ در حالی که این افراد می‌توانند مهارت‌های خود را افزایش دهند و نیازهای خود را برطرف کنند.

وی تصریح کرد: افرادی که به آنها آموزش دادم اکنون برای خود کارگاه تولیدی دارند یا به افراد زیادی این مهارت را آموزش دادند و این زنجیره کمک را قطع نکردند و بی شک کمک به افراد نیازمند حس خوبی را برای من به ارمغان می‌آورد و این حس علاقه کمک به دیگران را از پدر و مادرم به ارث بردم و آنها همیشه به افراد نیازمند کمک می‌کردند و به افراد می‌گفتند مهارت‌های خود را گسترش دهید تا برای خود کسب درآمد کنید و همواره باید به یاد داشته باشیم دستی را که می‌گیریم کاری را نیز به آنها آموزش دهیم چرا که ما نباید همیشه مصرف کننده باشیم بلکه باید تولیدکننده نیز باشیم.

مسئول کارگاه جهادی شهید غلامعباس فراهانی با بیان اینکه علاوه بر فعالیت تولیدی مسئولیت هیئت عاشقان صاحب الزمان (عج) و پایگاه بسیج را برعهده داشتم، افزود: فعالیت‌های تولیدی را از سال 81 تاکنون به همین منوال ادامه دادیم و از تهران، اراک و شهرهای دیگر سفارش مانتو و شلوار مدرسه، ملزومات حجاب و چادرنماز جشن تکلیف می‌گرفتم و بدون هیچ‌گونه ترسی وارد عرصه شدم و به سمت جلو گام برمی‌داشتم و در این راه چندین نفر را با خود همراه کرده بودم.

فراهانی بیان کرد: به همین صورت کار ادامه داشت تا زمانی که به خاطر شرایط جسمانی چند سالی از کار فاصله گرفتم اما همچنان بچه‌های کارگاه در خانه کار می‌کردند و روی  کار آنها نظارت داشتم تا اینکه سال 97 تصمیم گرفتم کارگاه خود را به صورت گسترده راه اندازی کنم و کار تولیدی را با دوخت چادر آغاز کردم و زمانی که دیدم شرایط جسمانی مساعدتری دارم به این فکر افتادم که کارم را به یک مجتمع تخصصی تبدیل کنم و در این راه از همفکری‌های بسیاری از افراد به ویژه خواهر شهید ناصر بختیاری استفاده کردم و قدردان همه لطف و محبت آنها هستم.

وی خاطرنشان کرد: کار را شروع کردیم و سفارش‌ها را گرفتیم و با نهایت شوری که داشتیم برای کار آماده شدیم تا افراد توانمندی که مهارت داشتند اما از توانایی لازم برخوردار نبودند در کنار ما مشغول به کار شوند و کارگاه را به صورت خیریه ای ایجاد کردیم به این صورت که حقوق پرسنل و هزینه‌های جانبی کارگاه را کنار می‌گذاشتیم و سود حاصل از فروش را در راه تهیه جهیزیه، سیسمونی، سبدهای غذایی صرف می‌کردیم و این کار خیرانه حس غیرقابل توصیفی داشت.

وقتی کرونا ترمز کار تولید البسه اسلامی را کشید

مسئول کارگاه جهادی شهید غلامعباس فراهانی با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت: با یک مجتمع بسیار بزرگ قرارداد بستیم و ملزومات لازم را خریداری کردیم اما همین که خواستیم کار تولید را آغاز کنیم با خبر ناراحت کننده شیوع بیماری کرونا مواجه شدیم و این خبر صدمه روحی به ما زد چرا که این ویروس همه جامعه را احاطه کرده بود و از طرفی به کار تولیدی ما آسیب زده بود و با خودم گفتم متوقف نمی‌شویم و این کار با تمام قوا و انرژی باید عملیاتی شود و نمی‌شود که چرخ خیاطی و خریدهایی که ما تهیه کردیم همین طور بماند و خاک بخورد و باید نهایت استفاده را از این تجهیزات و امکانات ببریم.

فراهانی ادامه داد: مدارس و اداراتی که ما روی آنها برنامه ریزی کرده بودیم، تعطیل شده بود و اعتقاد داشتیم ما نباید تعطیل کنیم و باید به گونه ای عمل کنیم که کرونا از ما وحشت کند و همه مردم باید مسلح و با تمام قوا با این بیماری مبارزه کنند و به این فکر افتادیم که با استفاده از ظرفیت‌های موجود نیاز روز جامعه را برطرف کنیم و به تولید ماسک، گان و لباس‌های پزشکی بپردازیم.

وی افزود: برای راه اندازی مجمع تخصصی تولیدی بالغ بر 100 میلیون تومان هزینه شخصی خود را پای کار آوردم بدون اینکه ریالی کسی به من کمک کند و در این راستا از بانک وام 18 درصد سود گرفتم و در نهایت بی وقفه کار را شروع کردیم و با هر کسی که می‌توانستیم ارتباط گرفتیم تا کارگاهی در اختیار ما بگذارند زیرا کار مجتمع تولیدی پوشاک و ملزومات حجاب با کارگاه تولید ماسک متفاوت است و از همه نظر باید استانداردهای بهداشتی لازم را داشته باشد.

فرزند شهید فراهانی و مسئول کارگاه جهادی شهید غلامعباس فراهانی می‌‌گوید: در همان روزهای نخستین آغاز به کار کارگاه تولیدی بیش از 5 هزار ملحفه برای نقاهتگاه صحرایی سپاه تولید کردیم و یک عشق و علاقه ای در این کار بود و پس از رضای خدا همین که می‌دیدم به جامعه و مردمی خدمتی می‌کنیم و در آن زمان مردم به تولیدات ما نیاز دارند این کار حس نابی درون من ایجاد کرده بود . ..

 

تبدیل کارگاه تولید البسه به تولید لوازم بهداشتی

مسئول کارگاه جهادی شهید غلامعباس فراهانی با اشاره به ایده تولید ماسک و لوازم حفاظتی کادر درمان گفت: با ارتباطی که با بسیج سازندگی و معاونت بهداشتی سپاه برقرار کردیم مدرسه ای را در اختیار ما گذاشتند و ساعت 11:30 دقیقه بود که ما مکان را دیدیم و تا ساعت 4 بعدازظهر همه چرخ‌ها و ملزومات تولیدی در کارگاه جدید مستقر شده بود و بابت شیوع ویروس کرونا متاسف بودیم اما یک عشقی درون ما موج می‌زد زیرا می‌توانستیم در جهت خدمت به هموطنان خود گام برداریم و از فردای آن روز فراخوان همکاری زدیم که خوشبختانه بسیجیان ما مشارکت خوبی داشتند.

وی تصریح کرد: کار تولید ماسک و لباس های پزشکی را با 24 پرسنل شروع کردیم و تا اسفندماه افراد به صورت بسیجی وار و افتخاری فعالیت می‌کردند و به همه مردم دنیا ثابت کردند مشکلات نمی‌تواند آنها را متوقف کند و این مشکلات هر چیزی که می‌خواهد باشد ما همیشه در میدان هستیم و می‌توانیم خط تولید خود را به سمت نیازمندی‌های روز سوق دهیم به گونه ای که خط تولید ما قبل از انتشار ویروس کرونا تولید لباس فرم مدرسه و ملزومات حجاب بود اما باتوجه به شرایط در یک فاصله زمانی چند روزه توانستیم ماسک و لباس‌های پزشکی بسیار خوبی تولید کنیم.

فراهانی ادامه داد: بر خودمان می‌بالیم که توانستیم خودمان را با شرایط موجود هماهنگ کنیم و با 24 پرسنل زن و مرد در دو شیفت از ساعت 8:30 صبح تا 11 شب کار می‌کردیم و هر روز محیط کارگاه را ضدعفونی و آماده می کردیم برای افرادی که با عشق برای به مردم خدمت می‌کردند و ساعت 8:30 که از منزل به سمت کارگاه راه می‌افتادم با خودم زمزمه می‌کردم که خدایا خودت آگاه هستی که تنها برای رضای شما قدم برمی‌دارم.

مسئول کارگاه جهادی شهید غلامعباس فراهانی تصریح کرد: میگرن شدیدی داشتم و تنها از خدا یاری می‌خواستم و از ابتدا صبح که استارت ماشین را می‌زدم می‌گفتم خدایا تا حالا دستم را گرفتی از این به بعد هم دستم را رها نکن و محکم دستم را بگیر که به کمک نیاز دارم و با اینکه شیوع بیماری کرونا شرایط را برای ما سخت کرده بود اما مهربانی و صمیمیت خاصی در کارگاه برقرار بود.

فراهانی خاطرنشان کرد: به واسطه شیوع بیماری کرونا بسیاری از تولیدی‌های سطح شهر تعطیل کرده بودند و آسیب زیادی به کارگاه‌ها وارد شده بود و تعداد زیادی از افراد بیکار شده بودند در این میان از همه آنها دعوت به همکاری کردیم که در این راه همراه ما باشند و به ازای تک تک ماسک‌هایی که تولید می‌کردند حقوق دریافت می‌کردند در حالی که ماسک‌ها را به صورت رایگان هدیه می‌کردیم.

تولید بیش از 5 هزار ملحفه برای نقاهتگاه صحرایی سپاه

مسئول کارگاه جهادی شهید غلامعباس فراهانی با اشاره به تولیدات بهداشتی گفت: در همان روزهای نخستین آغاز به کار کارگاه تولیدی بیش از 5 هزار ملحفه برای نقاهتگاه صحرایی سپاه تولید کردیم و یک عشق و علاقه ای در این کار بود و پس از رضای خدا همین که می‌دیدم به جامعه و مردمی خدمتی می‌کنیم و در آن زمان مردم به تولیدات ما نیاز دارند این کار حس نابی درون من ایجاد کرده بود.

فراهانی ادامه داد: شاید باورش برای انسان سخت باشد حتی از دیدن نوه‌هایم که بسیار به آنها علاقه‌مندم گذشتم و لحظه‌شماری می‌کردم تا فرصتی پیدا کنم که بچه‌ها را ملاقات کنم اما متاسفانه نمی‌توانستم و پا روی دل خود می‌گذاشتم چراکه اهمیت سلامت آنها برای ما بسیار مهم بود و همه اعضای کارگاه روی احساسات خود پا می‌گذاشتند و سخت مشغول کار بودند.

وی تصریح کرد: از نظر جسمی شاید توانایی لازم را نداشتم اما نمی‌دانم خداوند متعال چه حسی درون من قرار داد که انرژی من مضاعف شده بود و اصلا استراحت برای من معنی نداشت ودون وقفه در کارگاه فعالیت می‌کردم و زمانی که از کارگاه به سمت منزل حرکت می‌کردم چشمانم را روی هم قرار می‌دادم و اتفاقات و حس خوب آت روز را برای خودم تداعی می‌کردم و همواره با خودم زمزمه می‌کردم خدایا شکر که توانستم در راه خدمت به مردم چنین کارهایی انجام دهم.

وقتی گل خدمت در کنار سفره نوروز شکوفه می‌کند

مسئول کارگاه جهادی شهید غلامعباس فراهانی با اشاره به اقدامات جهادی گفت: کار جهادی و خدمت یعنی از زندگی، تعلقات، احساسات خود زده و به فکر کمک به مردم و جامعه باشی، به طوری که به یاد دارم شب عید بود و برای بانوان تهیه برخی وسایل و مهیا کردن سفره هفت سین کنار خانواده بسیار مهم است به سرمایه نیاز پیدا شد تا بتوان دستگاه جدیدی خریداری کرد، البته 100 میلیون تومان مبلغ زیادی است که می‌توان با آن کارهای بسیار زیادی کرد اما من وسایل منزل خود را تغییر ندادم بلکه سرمایه شخصی و طلاهای خودم را که وابستگی خاصی به آنها داشتم را به میان آوردم و هیچ اهمیتی نداشت زیرا این سرمایه دست من امانت است و خداوند متعال من را امتحان می‌کند.

فراهانی عنوان کرد: در قرآن کریم آمده است که ما شما را از امت‌های مختلفی آفریدیم و همه در یک سطح نیستید و قصد داریم به وسیله همین تفاوت‌ها شما را آزمایش کنیم و خداوند در شرایط و سطح مالی که قرار گرفتم امتحان می‌کند و در زندگی ام همیشه به این جمله عمل کردم که سفره ای پهن کنم و دیگران را در کنار این سفره بنشانم به همین خاطر سرمایه خود را آوردم که اثبات کنم همه چیز را تنها برای خودم نمی‌خواهم.

وی افزود: کار را از 20 اسفند بدون وقفه و استراحت شروع کردیم و همه کارها را انجام می‌دادیم و حتی روز کارگاه را تعطیل نکردیم و روزهای جمعه و شب عید نیز به صورت پیوسته فعالیت می‌کردیم و سفره هفت سین خود را در کارگاه چیدیم و همه اعضای کارگاه با هم عکس یادگاری انداختیم و تنها سالی که برای سال تحویل در منزل کنار خانواده خودم نبودم و سال جدید را با حضور همسرم و خانواده بزرگ 24 نفره کارگاه تحویل گرفتیم.

زنان جهادگر بسیجی در دوران کرونا حماسه ماندگاری آفریدند

مسئول کارگاه جهادی شهید غلامعباس فراهانی با اشاره به تلاش‌ها در راستای تولید ملزومات بهداشتی گفت: در راه خدمت به مردم و تولید ماسک و لباس‌های پزشکی سخت و جهادی تلاش کردیم و تلاشگران و جهادگران در کنار یکدیگر حضور پیدا کرده بودند و روزهای تعطیل عید ما تعطیلی نداشتیم و اعضای کارگاه جهادی شهید غلامعباس فراهانی صحنه‌های به یادماندنی خلق کردند که روزهای سخت اما شیرینی بود.

فراهانی ادامه داد: روز طبیعت آن سال را از یاد نمی‌برم و حتی روز طبیعت نیز بچه‌های کارگاه از تفریحات خود زدند تا به مردم خدمت کنند و کارگاهی تولیدات ما حیاط بسیار بزرگی داشت و روز طبیعت خود را به همراه اعضای کارگاه در کنار باغچه کارگاه سپری کردیم و زمان عمده ما در روزهای تعطیل و مناسب های مختلف در کارگاه تولیدی می‌گذشت به طور مثال مراسمات شعبانیه ما در پشت چرخ‌ها و با مولودی بسیج مداحان و با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی برگزار شد.

وی تصریح کرد: اعضای کارگاه جهادی ما کرونا را زیر پا گذاشته بودند و همه کارها را به صورت رایگان تقدیم می‌کردیم تا اینکه اردیبهشت ماه دیدم تولیدات ما بسیار زیاد است و نیاز است ملزومات تولیدی کارگاه را مجدد شارژ کنیم که به درخواست فرمانده سپاه روح الله برای این کار بخشی از تولیدات خود را به فروش رساندیم تا این زنجیره تولید قطع نشود.

مسئول کارگاه جهادی شهید غلامعباس فراهانی بیان کرد: به واسطه فروش برخی از تولیدات ملزومات کارگاه را تهیه می‌کردیم و بقیه سود حال از فروش را به صورت سبد کالا به افراد نیازمند هدیه می‌کردیم و به خوبی به یاد دارم که شب نیمه شعبان 110 سبد معیشتی به وسیله فروش ماسک‌های تولیدی تهیه کردیم و بسته‌های را به اقشار ضعیف جامعه که به خاطر شیوع ویروس کرونا آسیب زیادی دیده بودند، توزیع کردیم

فراهانی افزود: اواخر اردیبهشت ماه بود که اعلام کرده بودند مدارس قرار است باز شود به همین دلیل آن مدرسه را تحویل دهیم و در این سخت زیادی بر ما متحمل شد زیرا باید کارگاهی را پیدا می‌کردیم که از نظر شیوه‌های بهداشتی مورد تائید بود و اینجا یک لطمه روحی به من وارد شد و خیلی اذیت شدم و سخت دنبال مکان برای کارگاه جدید بودم و در این مسیر دانشگاه علوم پزشکی ما را همراهی نکردند و سختی‌های زیادی را برای ما به وجود آوردند و به واسطه عدم همکاری مسئولین مربوطه در کار ما یک ماه وقفه ایجاد شد و تولید ما از رونق افتاد.

وی عنوان کرد: با هزاران سختی لطف خداوند متعال شامل حال ما شد و توانستم کارگاهی را با تمام امکاناتی که باید داشته باشد، پیدا کنم و خیلی خوب توانستم در برابر علوم پزشکی که می‌گوید نمی‌توانید و نمی‌شود، کارگاهی ایجاد کردم که تمام استانداردهای لازم رعایت شده بود و دوباره توانستیم به کار خود ادامه دهیم و تاکنون نیز به فعالیت خود ادامه دادیم و خوشبختانه توانستیم به مردم میهن خود خدمت کنیم و تا هر زمانی که نیاز باشد ما در میدان حضور داریم.

در ویدئوی زیر مشروح توضیحات و گزارش روایی "فرزانه فراهانی " جهادگر بسیجی و مسئول کارگاه جهادی شهید غلامعباس فراهانی  از تمام تلاش‌ها و اقدامات جهادی بانوان این گروه در ایام کرونا در زیر می‌آید:

گزارش از مبین جلیلی

انتهای پیام/711/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon