بی‌تفاوتی به انرژی‌های تجدیدپذیر و خورشیدی در ایران/ اختراعات روی زمین‌مانده در حوزه مرزبانی و مدیریت بحران

بی‌تفاوتی به انرژی‌های تجدیدپذیر و خورشیدی در ایران/ اختراعات روی زمین‌مانده در حوزه مرزبانی و مدیریت بحران

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه انرژی‌های خورشیدی با اشاره به ساخت سامانه‌ها و دستگاه‌های مربوط به انرژی خورشیدی در این شرکت، دلایل عدم اقبال به انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران را تشریح کرد.

"افشین اصلیان" مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه انرژی‌های خورشیدی و تجدیدپذیر در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم گفت: شرکت دانش‌بنیان ما پروژه‌هایی از جمله "آینه سهموی سه بعدی برای اولین بار در کشور"،  "سامانه پایش و مراقبت خورشیدی برای حفاظت از مناطق حساس و مرزها"، "ترکر تک محور یک کیلووات"، "سنسور ردیاب خورشید"، "دستگاه تست سلول خورشیدی مورد استفاده در ماهواره"، "پکیج یک کیلووات خورشیدی"، "دستگاه مدیریت اتوماتیک منابع برق"، "اولین پکیج آبگرمکن و برق خورشیدی مختص مناطق واقع در بلایای طبیعی، "پد شارژ اتوماتیک کوادکوپتر از انرژی خورشیدی"  را طراحی، ساخت و تست کرده است. طرح‌های تحقیقاتی نیز در حال انجام است که از جمله آنها "لیزر خورشیدی"، "ترکر دو محور دقیق" و " شبیه‌ساز خورشید جهت تست پنل‌های خورشیدی" است.

وی درباره عدم استقبال مردم از انرژی‌های خورشیدی در ایران اظهار کرد: قیمت برق در ایران بسیار ارزان است. امروز کشور افغانستان از ایران فقیرتر است یا در کشور عراق ببینید برق کیلوواتی چند است؟ اینها همسایگان ایران هستند و این نشان می‌دهد که ما راه را غلط طی کردیم.

اصلیان ادامه داد: قیمت برق آنقدر در ایران ارزان است که  هیچ کس نمی‌داند امروز برق در ایران کیلوواتی چند محاسبه می‌شود اما به عنوان مثال، قیمت بنزین را بسیار اهمیت می‌دهیم و همه می‌دانند که هر لیتر سه هزار تومان است چون مردم احساس می‌کنند که در اقتصاد شخصی آنها اثرگذار است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه اگر قیمت برق واقعی شود، مردم به سمت انرژی‌های خورشیدی خواهند رفت، تصریح کرد: البته گران کردن قیمت برق همه راهکار نیست و باید توجه داشت که وضعیت اقتصادی مردم با مشکل مواجه شده است و تحریم‌ها نیز در این موضوع بسیار اثرگذار بوده است.

اصلیان با اشاره به سامانه "پایش و مراقبت خورشیدی" این شرکت گفت: من بیش از 4 سال روی این پروژه کار کردم و 2 سال پیش در نمایشگاه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، این محصول ارائه شد. دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری شخصاً از این محصول استقبال کرد و از ما خواست روی این محصول کار کنیم و در واقع ما را تشویق کرد اما بعد از ساخت این دستگاه، هیچ ارگانی از آن استقبال نکرد؛ این سامانه می‌تواند به شدت جلوی قاچاق را گرفته و سالانه جلوی شهادت بسیاری از سربازان را بگیرد.

اصلیان ادامه داد: در این سامانه از انرژی خورشیدی و انرژی باد بر روی یک ستون استفاده کردیم که روی این ستون‌ها دوربین وجود دارد و پیش‌بینی کردیم از رادارهای داخلی خود استفاده کنیم و بر روی آنها کوادکوپتر قرار می‌گیرد و این کوادکوپترها با انرژی خورشیدی شارژ خودکار می‌شود. طرح اولیه این دستگاه در مالزی انجام شد و کاربرد آن برای جلوگیری از غرق شدن افراد در دریا بود و بعد مورد توجه وزارت دفاع مالزی قرار گرفت. من به دعوت دکتر ستاری به ایران آمدم اما امروز که در کشور خودم این طرح را کامل کردم هیچ ارگانی از این دستگاه استقبال نکرد در حالی که اعلام کرده بودم از کسی پولی هم نمی‌خواهم.

وی درباره جزئیات این سامانه گفت: سیستم طوری طراحی شده است که فواصل ستون‌ها در مرز کشور 500 متر است اگر دشمن با تک‌تیرانداز در حال شلیک باشد و دوربین‌ها و رادارها نیز  قادر به تشخیص نباشند این دستگاه این خلا را پر می‌کند. این سیستم ارتباط نقطه به نقطه دارد یعنی علاوه بر پاسگاه، استانداری و مرزبانی در تهران نیز قادر به دیدن تصاویر هستند. کوادکوپتر بالای سر تک‌تیرانداز می‌رود اما فقط به اندازه 20 دقیقه شارژ دارد که اینجا کوادکوپتر ستون دوم اعزام می‌شود و به همین ترتیب نوبت به کوادکوپتر سوم می‌رسد که بعد از 20 دقیقه‌ی کوادکوپتر سوم، کوادکوپتر اولی شارژ شده است و دوباره تکرار می‌شود. نکته مهم و قابل توجه این است که انرژی مورد نیاز کوادکوپترها با انرژی خورشیدی تامین می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان تصریح کرد: قسمت انرژی خورشیدی دستگاه را در پشت‌بام خانه پدری‌ام ساختم و تست آن بیش از 9 ماه طول کشید. در دانشگاه شهید بهشتی با همکاری دکتر طلوعی و دو تن از دانشجویان این دانشگاه، پَد شارژ این دستگاه را ساختیم. نمونه این دستگاه را دونالد ترامپ رییس جمهور سابق آمریکا دستور ساخت آن را داد که در مرز مکزیک مورد استفاده قرار گرفت که آن طرح 19 میلیون دلار برای شرکت سازنده درآمد داشت در حالی که من در خانه پدری و با حداقل بودجه، این دستگاه را برای ایران ساختیم.

اصلیان با اشاره به پکیج یک کیلووات خورشیدی خاطرنشان کرد:‌ در سیل 2 سال پیش لرستان یک روستایی در آنجا به صورت کامل دچار آب‌گرفتگی شده بود و دورتا دور روستا نیز به صورت کامل تخریب شده بود. بحث امنیت سیل‌زدگان در چادرهای امدادی بود که یکی از دوستان در این مورد از ما کمک خواست و ما در آنجا ظرف 24 ساعت نخستین "پکیج آبگرمکن خورشیدی و برق خورشیدی" را نصب کردیم و یک سیستم یک‌کیلو‌وات نصب کردیم و برق‌رسانی 40 چادر را در 24 ساعت انجام دادیم که شامل روشنایی لامپ و به برق وصل کردن موبایل و .... است که بعد از آن، آب گرم به سیل‌زدگان رسید و بسیاری از آنها توانستند بچه‌های خود را به حمام ببرند.

وی ادامه داد: برای تکثیر این دستگاه، انرژی زیادی برای پیدا کردن آقای "نجار" رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گذاشتیم اما موفق نشدیم. نیت من این بود که به ما اجازه بدهند و مقدار کمی بودجه در حدی که بتوانم کار خود را انجام دهم به ما بدهند و ما هم پکیج‌هایی برای ستاد بحران طراحی و بسازیم که بعد از هر بحرانی از جمله سیل و زلزله که چادرهای اسکان موقت برپا می‌شود بلافاصله و در عرض 24 ساعت روشنایی و آب‌گرم در اختیار سیل‌زدگان قرار بگیرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon