خشکسالی به جان گونه‌های جانوری بوشهر افتاد/ همه دشت‌های استان در وضعیت بحرانی و ممنوعه است


خشکسالی به جان گونه‌های جانوری بوشهر افتاد/ همه دشت‌های استان در وضعیت بحرانی و ممنوعه است

گروه استان‌ها- با افزایش دمای هوا و کاهش چشمگیر بارش باران به‌‌ویژه در نقاط کوهستانی و ساحلی و بحرانی و ممنوعه‌شدن دشت‌ها شاهد برهم خوردن چرخه طبیعی و زیست‌بوم‌های استان بوشهر هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، کاهش بارش باران در سال زراعی گذشته مشکلات عدیده‌ای به بخش‌های مختلف از جمله تأمین آب کشاورزی، صنعتی، واحدهای سرمایه‌گذاری، چاه‌های آب شرب، رودخانه‌ها و دیگر حوزه‌ها ایجاد شد.

براساس آمارهای موجود در سال زراعی گذشته متوسط بارندگی در استان بوشهر 50 درصد کاهش یافت که ضمن تداوم خشکسالی‌ها خسارت قابل توجهی به کشاورزی و محصولات اراضی دیم، باغی، صیفی‌جات و غلات وارد کرد.

کاهش آورد آب‌های سطحی استان و بیلان منفی رودخانه‌ها از آثار کاهش بارش باران و تداوم خشکسالی‌ها است که اکنون همه دشت‌های استان بوشهر در حالت ممنوعه قرار گرفته‌اند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر متوسط بارش باران در استان را 256 میلیمتر دانست و اظهار داشت: دشت‌های استان بوشهر در وضعیت بحرانی، ممنوعه و غیرقابل استفاده قرار گرفته است و در این راستا چاه‌های غیرمجاز شناسایی شده و با حکم قضایی مسدود می‌شود.

علی محمدی از افت سطح آب‌های زیرزمینی خبر داد و بیان کرد: افت سطح آب‌های زیرزمینی ضرورت حفاظت از این منابع را دوچندان کرده و در این زمینه هرگونه برداشت غیرمجاز از آب‌های زیرزمینی تخلف است و با متخلفان برخورد قضایی می‌شود.

وی تقویت سفره‌های زیر زمینی با اجرا طرح‌های آبخوان‌داری، تغذیه مصنوعی و آبخیزداری را یکی از برنامه‌های مهم دانست و خاطرنشان کرد: در این راستا سدهای مخزنی در نقاط مختلف استان بوشهر ساخته شده است.

با افزایش دمای هوا و کاهش چشمگیر بارش باران در چند ماه اخیر به‌ویژه در استان بوشهر شاهد برهم خوردن چرخه طبیعی و زیست‌بوم‌های استان بوشهر هستیم.

استان بوشهر با توجه به موقعیت جغرافیایی آن هرساله با مهاجرت طیف گوناگونی از پرندگان مواجه است که امسال به سبب نوسانات نامتعادل جوی زیستگاه‌های طبیعی دچار خشکسالی شده‌اند.

خشکی زمین‌ها و مراتع استان نیز سبب از بین رفتن شرایط رشد گیاهان و در نتیجه غذای موردنیاز گونه‌های جانوری شده است. اما با این وجود، ورود جوانان و دوستداران طبیعت برای حفظ گونه‌های جانوری سبب نجات جانوران شده است.

مردم در این ایام با وجود چالش‌های سخت روزمره و بیماری کرونا، برای نگهداری و حفاظت محیط زندگی خود و حفظ این میراث گران‌بها، وقت و دارایی خود را صرف می‌کنند.

احداث آبشخورهای مصنوعی برای حفظ جان گونه‌های جانوری

از نمونه فعالیت‌های جهادی مردم استان بوشهر در این زمینه می‌توان به حرکت جوانان دوستدار محیط زیست در روستای خلیفه از توابع شهرستان دشتستان اشاره کرد.

این جوانان دوستدار طبیعت با داشتن شناخت کافی نسبت به حیات وحش منطقه خود در گرمای طاقت‌فرسا نسبت به ساخت آبشخور مصنوعی برای حیات وحش منطقه پرداختند و مخزن 200 لیتری در منطقه روستای خلیفه دشتستان را واگذار کردند.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان دشتستان برای تأمین آب موردنیاز گونه‌های جانوری گفت: در همکاری با دوستداران طبیعت مناطق شهرستان، یک مخزن یک‌هزار لیتری برای انتقال آب به آبشخورهای حیات وحش و اجرا طرح‌های نهال کاری به گروه دوستداران طبیعت منطقه واگذار شد. با توجه به وسعت مناطق طبیعی شهرستان دشتستان، همراهی گروه‌های طبیعت دوست و فعال به‌عنوان امتیاز بزرگی برای سازمان حفاظت محیط زیست و صیانت از طبیعت است.

پیش از این نیز اداره حفاظت محیط‌زیست دشتستان با همکاری اداره امور عشایر شهرستان  با آبرسانی و تخلیه تانکر 12 هزار لیتری در آبشخورهای ماهور محمدجمالی دشتستان مانع از تشنگی پرندگان منطقه شد.

اداره‌کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر نیز با توجه به وضعیت وخیم محیط زیستی استان، طی اقدامی 5 مخزن 2 هزار 500 لیتری برای نصب در طبیعت و حفاظت از حیات وحش  به محیط زیست دشتستان اهدا کرد.

اجرا طرح دانه‌پاشی برای تأمین غذای پرندگان

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان جم نیز از اجرا پنجمین مرحله عملیات دانه‌پاشی طی یک ماه اخیر خبر داد و اضافه کرد: این عملیات در ارتفاعات منطقه عملیاتی نار و کنگان با همکاری رئیس خدمات و پشتیبانی منطقه و تعدادی از دامداران عملیاتی شده و 50 کیلوگرم گندم و ارزن برای مصرف پرندگان در کنار آبشخورها تهیه شد.

محمدتقی محمدی با بیان اینکه همه باید حفاظت از محیط زیست را وظیفه شرعی خود بدانیم اظهار کرد: در سال‌های اخیر شاهد افزایش مشارکت مردمی زمینه زیست محیطی از جمله ارائه گزارش تخلفات هستیم که با توجه به پایش انجام شده سبب افزایش تنوع زیستی شهرستان جم نیز شده است.

استان بوشهر با دارا بودن تنوع گونه‌ای در حیات طبیعی خود و تنوع اکوسیستم یکی از مهمترین استان‌ها از لحاظ حیات وحش و تنوع زیستی و دارای گونه‌های مهم همچون پلنگ، پازن، قوچ، میش، آهو، دلفین گوژپشت، لاک پشت‌های دریایی و انواع پرندگان ارزشمند و آبزیان مهم است.

از جمله مناطق حفاظت شده استان بوشهر می‌توان به پارک ملی دریایی نایبند، پارک ملی دیر نخیلو، منطقه حفاظت شده تالاب حله، اثر طبیعی ملی گنبد نمکی، منطقه حفاظت شده بیرمی و خاییز، منطقه حفاظت شده مند و مناطق شکار ممنوع کوه مند و تنگ باهوش و کوه سیاه اشاره کرد.

انتهای پیام/190/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon