استراتژی ۹ فصلی آمریکا علیه حزب‌الله با ابزار «جنگ نرم»

استراتژی 9 فصلی آمریکا علیه حزب‌الله با ابزار «جنگ نرم»

موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک در یک مطالعه پژوهشی به برنامه سازماندهی شده آمریکا علیه حزب‌الله از طریق نفوذ به جامعه داخلی لبنان اشاره کرده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری الخنادق، تلاش‌های ایالات متحده برای تضعیف حزب‌الله و از بین بردن محبوبیت آن در جامعه لبنان به شکل کلی و در میان اهل تشیع به شکل ویژه، ادامه دارد و در همین راستا استراتژی‌هایی در سطح سیاست داخلی و خارجی و نیز در سطح رسانه‌ها طراحی کرده است.

این زمینه موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک گزارشی تحت عنوان «مهار حزب الله» منتشر کرد که شامل یک برنامه عملیاتی برای مهار حزب الله از طریق نفوذ به جامعه مقاومت و طرفداران آن است.

این گزارش پژوهشی چندین حوزه را پوشش داده و ابزارهای مختلفی را ارائه می دهد که بسیار خطرناک هستند؛ زیرا هدف اصلی آن تاثیرگذاری بر وحدت و انسجام شیعیان و هدف قرار دادن افکار عمومی داخلی و خارجی و مخالفان و موافقان مقاومت با استفاده از استراتژی سیستماتیک رسانه‌ای ضد حزب الله است.

عناوین این پروژه آمریکایی شامل موارد زیر می‌باشد:

-تنظیم دقیق سیاست آمریکا مقابل استراتژی ایران در لبنان.

- ایجاد درگیری در محافل داخلی حزب الله و گزینه‌های سیاسی آن.

- ایجاد فاصله میان حزب الله و جامعه شیعه.

- قرار دادن جنبش امل مقابله حامیان حزب الله.

-نفوذ در میان گروه‌های وابسته به نجف.

- نفوذ در میان عشایر منطقه البقاع و گروه‌های چپ‌گرا به ویژه انجمن‌های کسب و کار.

- یافتن جایگزین‌های اقتصادی برای تجارت شیعیان در لبنان.

- نفوذ در میان شیعیان از طریق کمک‌های بشردوستانه

- ادامه تحریم همپیمانان حزب الله در لبنان

در این گزارش آمریکایی آمده که مانند بسیاری از چالش‌های مختلف در منطقه، مهار حزب‌الله آسان نخواهد بود اما این برنامه باید بخشی از استراتژی بزرگ آمریکا که در برابر نفوذ ایران به منطقه مقاومت می‌کند و در تلاش برای تضعیف 3 ستون قدرت حزب الله از چهار دهه گذشته یعنی زرادخانه نظامی، هم‌پیمانان منطقه‌ای و جامعه شیعه است، باشد.

نویسندگان این گزارش در ادامه تاکید کردند، امروز تهدید قدرت نظامی حزب الله فراتر از آن چیزی است که تصور می‌شود. البته تحریم‌های آمریکا موجب شده تا حزب الله در توسعه زرادخانه خود با مشکلاتی مواجه گردد اما همچنان از قدرت ایدئولوژیک منسجم و پایداری برخوردار است که مشکلات بزرگی برای آمریکا ایجاد می‌کند. به همین دلیل باید از رسیدن بودجه مالی به حزب الله برای توسعه سلاح‌های آن جلوگیری شود.

در این مقاله پژوهشی که توسط موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک تهیه شده آمده است که وضعیت آشفته کنونی لبنان یک فرصت سیاسی بزرگ برای افزایش فشار علیه حزب الله و متحدان آن با ایجاد یک شبکه ارتباطی و حمایت از گروههای شیعه به ویژه انجمن های کسب و کار است. ساختار نظامی حزب الله، تجربه سازمانی این گروه، دسترسی به منابع درآمد جایگزین و در اختیار داشتن شبکه رسانه‌ای منسجم و یکپارچه حزب‌الله را قادر می‌سازد تا در عین حفظ استقلال خود از موسسات دولتی راهکارهایی برای رهایی از بحران‌ها داشته باشد.

آمریکایی‌ها در این مقاله تاکید کردند که جامعه بین‌المللی باید شروع به نفوذ در میان شیعیان لبنان و متحدان حزب الله و ارائه یک شبکه جایگزین خدمات و کمک‌رسانی از طریق سازمان‌های مردمی مستقل برای آنها کنند. همچنین جهت ایجاد شکاف میان حزب الله و جامعه شیعه باید یک استراتژی طولانی مدت جهت نفوذ در این جامعه به روش‌های مختلف و به ویژه از طریق موسسات کمک رسانی اتخاذ شود. قابل توجه است که همچنان باید از نفوذ حزب الله در صحنه سیاسی لبنان و ادامه حضور آن در این عرصه جلوگیری شود.

در این گزارش همچنین بر حمایت از دانشجویانی که در اعتراضات اکتبر 2019 لبنان مشارکت داشتند و فعالان رسانه‌های اجتماعی که توانایی انجام تبلیغات آنلاین ضد حزب الله را به شکل گسترده دارند و نیز جوانان متخصصی که بعد از آشفتگی‌های اخیر لبنان به بلوغ رسیده‌اند تاکید شده است. همچنین بر اساس این گزارش باید از شخصیت‌های سیاسی و نظامی که می‌توانند شکاف میان حامیان جنبش امل و حزب الله را افزایش دهند استفاده کرد.

در گزارش مذکور آمریکایی آمده که باید نفوذ گسترده‌ای در ساختار قبیله‌ای منطقه البقاع و بعلبک و هرمل جهت تاثیرگذاری بر موقعیت حزب الله در انتخابات پارلمانی و شهرداری در سال 2022 صورت بگیرد. فعال سازی و سازماندهی گروه‌های چپ گرا ، ایجاد یک گفتمان ضد حزب اللهی و جهت دادن افکار عمومی به سمتی که ترورهای سیاسی در لبنان متوجه مقاومت گردد از جمله دیگر بخش‌های این برنامه است.

همچنین بر اساس این پژوهش آمریکایی باید در سایه تحریم‌های ایالات متحده علیه حزب الله و متحدان آن یک خط ارتباطی تجاری با انجمن‌های کسب و کار در جامعه شیعیان لبنان برقرار گردد و همچنین حمایت مالی گسترده از بخش خصوصی و مشاغل کوچک و نیز جوانان جهت عدم تکیه کردن به حزب الله به عمل آید. سنگ بنای این بخش از برنامه آمریکا متخصصان و دانشجویان و فعالان سیاسی هستند که تحت حمایت بازیگران بین المللی به شکل بی سر و صدا اقدامات خود را انجام می‌دهند.

در این گزارش تاکید شده که ایالات متحده و جامعه بین المللی نیاز به یک استراتژی جهت توسعه ابزارهای قدرت نرم علیه حزب الله و تحریک افراد کم سن و سال از جامعه شیعه برای پیوستن به کمپین آمریکا دارند. همچنین باید این رویکرد تلقین شود که هدف از تحریم‌های آمریکا علیه حزب الله تحریم همه جامعه شیعه لبنان نیست.

این مقاله پژوهشی آمریکایی تاکید کرد که تحریم‌های واشنگتن باید نتایج مطلوبی در تضعیف متحدان حزب‌الله و از بین رفتن حمایت مردمی این گروه داشته باشد. همچنین پایان دادن به قدرت نظامی حزب الله مستلزم نفوذ جامعه بین‌المللی در میان شیعیان جهت تحریک لبنانی‌ها برای خلع سلاح حزب الله است که البته یک چالش بزرگ خواهد بود. با توجه به عدم وجود جایگزین‌های سیاسی برای اجرای استراتژی غرب در لبنان ضد حزب الله باید بر یک استراتژی طولانی مدت برای استفاده از برنامه‌های اقتصادی همچون دادن وام به جوانان شیعه جهت رفع نیازهای ضروری آنها متمرکز شد و بعد از آن می توان امیدوار بود که گفتمان‌های سیاسی ضد حزب الله لبنان نتیجه داشته باشد.

بر اساس گزارش مذکور آمریکایی همچنین تشدید بحران در لبنان ایجاب می‌کند تا موسسات مالی بین المللی همچون صندوق بین المللی پول و بانک جهانی از این فرصت برای ارائه طرح‌های نجات مختلف جهت تضعیف دسترسی حزب‌الله به موسسات دولتی و ناکام کردن برنامه‌های این گروه برای خروج لبنان از بحران استفاده کنند. علاوه بر این موسسات بین المللی می‌‌توانند فضایی برای اجرای ابتکاراتی جهت توانمندسازی تاجران مستقل شیعه و بخش خصوصی لبنان با هدف ترویج جایگزین‌های اقتصادی در جامعه شیعه ایجاد کنند.

در این گزارش اشاره شده که علاوه بر ارتش می‌توان این بودجه‌های مالی را از طریق سازمانهای مستقل مستقر در مناطق شیعه نشین لبنان و گروه‌های مدنی که از اعتراضات سال 2019 تاکنون برای انتخابات 2022 آماده می‌شوند به جامعه شیعه تزریق کرد. همچنین کمپین‌های رسانه‌ای علیه حزب الله به شکلی که بتواند جامعه شیعه را تحت تاثیر قرار داده و در تبلیغات این رسانه‌ها تاکید شود که جنگ بعدی حزب الله با اسرائیل بسیار پرهزینه خواهد بود، باید ادامه داشته باشد.

موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک در ادامه گزارش خود تاکید کرد، در این طرح باید از رسانه‌های مستقل لبنانی که رویکرد ضد حزب اللهی دارند و نیز رسانه‌های کمکی شامل صداهای جدید با ساختار خلاقانه در شبکه‌های اجتماعی استفاده شده و همه امکانات لازم برای آنها فراهم گردد. عملیات تخریب چهره مقاومت در رسانه‌های اجتماعی یک استراتژی هماهنگ برای تضعیف چهره حزب الله به عنوان یک نهاد مردمی است. تحریم‌های بعدی آمریکا علیه متحدان حزب‌الله نیز باید خارج از اردوگاه سیاسی حزب الله باشد تا بتوان اینگونه وانمود کرد که واشنگتن به خودی خود به دنبال مورد هدف قرار دادن رهبران شیعه در لبنان نیست. همچنین باید یک سیاست یکپارچه برای تحریم‌های آمریکا و اروپا و کشورهای عربی همچون عربستان سعودی و امارات متحده عربی علیه حزب الله تدوین گردد و در اعلام و اجرای این تحریم‌ها تاخیر نشود.

در پایان این گزارش پژوهشی موسسه مذکور آمریکایی تاکید شده که فروپاشی کامل در لبنان می‌تواند منجر به آغاز موج مهاجرت لبنانی‌ها به اروپا شود؛ ضمن اینکه این آشفتگی‌های اجتماعی در لبنان همچنان ادامه خواهد داشت و این فرصت مناسبی برای اسرائیل جهت انجام اقداماتی همچون ارائه کمک‌های بشردوستانه مانند مراقبت‌های پزشکی به لبنانی‌ها و نفوذ در این کشور ضد مقاومت باشد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon