افتتاح ۴۷ پروژه درمانی تا پایان امسال در گیلان/ مقدار مصرف اکسیژن برای بیماران بیش از ظرفیت است


افتتاح 47 پروژه درمانی تا پایان امسال در گیلان/ مقدار مصرف اکسیژن برای بیماران بیش از ظرفیت است

گروه استان‌ها- رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: ۴۷ پروژه بهداشتی و درمانی با صرف هزینه ۵۰۰ میلیارد تومان تا پایان امسال در گیلان افتتاح می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، ارسلان سالاری عصر امروز در نشست مطالبه‌گری گروه‌های جهادی از دانشگاه علوم‌ پزشکی گیلان اظهار داشت: این دانشگاه در ابتدای شیوع کرونا با بدهکاری نزدیک به 700 میلیاردی مواجه بود و 90 درصد پروژه‌های حوزه درمان استان با 30 درصد پیشرفت فیزیکی رها شده بود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به رشد پروژه‌های بهداشتی و درمانی در استان‌های مختلف گفت: هزار پروژه بهداشتی و درمانی در شهری مانند تبریز افتتاح می‌شود و در ارومیه نیز بیمارستان‌های 500 تختخوابی افتتاح می‌شود در حالی که قدمت دانشگاه گیلان از آن‌ها بالاتر است.

سالاری گفت: بعضی بیمارستان‌های گیلان مانند بیمارستان پورسینا قدمت 100 ساله دارد و متاسفانه گیلان در حوزه کشاورزی، صنعت و در هیچ حوزه‌ای حرفی برای گفتن ندارد و دو رودخانه رشت نیز آثار زیانبار زیست محیطی در گیلان ایجاد کرده است.

وی با اشاره به ضرورت افزایش مطالبه‌گری‌ها توسط گروه‌های جهادی از مسئولان تصریح کرد: گیلان جزو نخستین استان‌هایی بوده که درگیر کرونا شد و در بحران کرونا از همه ظرفیت‌ها در جهت مبارزه با این بیماری استفاده کردیم و همه ارگان‌ها برای تهیه وسایل حفاظت شخصی و نیازمندی‌ها در کنار ما بودند.

سالاری ضمن قدردانی از مشارکت گروه‌های جهادی در تمام مراحل مقابله با کرونا گفت: چالش‌های حوزه بهداشتی و درمانی گیلان بسیار بوده است؛ هم‌اکنون 25 مرکز بهداشتی در رشت داریم که ساختمان 18 مرکز قدیمی و استیجاری است در حالی‌که این مراکز در استان‌های دیگر در قالب طرح تحول سلامت ساخته شدند.

وی ناتمام ماندن پروژه‌های بهداشتی و درمانی را جزو دیگر مشکلات استان در نخستین روزهای شیوع کرونا عنوان کرد و افزود: در طول این مدت پروژه‌ها و اقدامات متعددی در حوزه‌های بهداشتی و درمانی استان انجام شد و برای تکمیل بعضی پروژه‌‌ها نیز عقد قراداد با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) داشتیم.

سالاری ابراز داشت: راه‌اندازی پایگاه اورژانس هوایی، افزوده شدن 17 دستگاه آمبولانس به این ناوگان، افتتاح نخستین مزکز کاشت حلزون شنوایی شمال کشور و پروژه‌های مختلف در حوزه بهداشتی‌ افتتاح شد و 47 پروژه نیز با صرف هزینه 500 میلیارد تومان تا پایان امسال در گیلان افتتاح می‌شود.

معاون درمان علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه در اسفند 98 حدود هزار و 800 بیمار کرونایی داشتیم اما تمام کشور به گیلان کمک می‌کرد اظهار داشت: در پیک چهارم و پنجم کرونا کمک‌ها به گیلان به یکباره کم شد و تعداد مبتلایان نیز روزانه به 10 تا 12 هزار مورد جدید رسید.

انوش دهنادی‌مقدم ابراز داشت: به محض ورود سویه دلتای کرونا از مرز پاکستان هشدار داده بودیم‌ که این ویروس وارد گیلان خواهد شد و درخواست کردیم که اجازه ورود مسافران به گیلان در تعطیلات داده نشود اما عدم انجام بعضی اقدامات پیشگیرانه باعث بروز مشکلاتی برای استان شد.

وی با بیان اینکه به ازای هر هزار نفر 1.5 تخت بیمارستانی در گیلان داریم تصریح کرد: گیلان دارای ظرفیت مشخصی است اما متاسفانه چندین برابر ظرفیت استان، بیمار داشتیم و ساختار قدیمی برخی بیمارستان‌ها هم مشکل‌ساز بود مانند بیمارستان رازی که اصلاً ساختار یک‌ بیمارستان مدرن را ندارد.

معاون درمان علوم پزشکی گیلان با اشاره به ضرورت افزایش فضای بهداشتی و درمانی دارای ساختار جدید گفت: در همین مدت کوتاه، قرارداد احداث بیمارستان 350 تختخوابی با مشارکت قرارگاه سازندگی خاتم‌‌الانبیاء(ص) منعقد شد.

وی افزود: ساختار قدیمی بعضی بیمارستان‌ها مانند بیمارستان رازی رشت باعث ایجاد مشکلات سرمایشی و دیگر معضلات در بخش‌های این بیمارستان می‌شود؛ 2 هزار و 100 بیمار بستری چند روز پیش داشتیم که نزدیک به 57 میلیون لیتر اکسیژن در 24 ساعت نیاز دارند اما سوال اینجاست آیا این ظرفیت در استان وجود دارد؟

دهنادی‌مقدم با اشاره به تلاش علوم پزشکی گیلان برای خرید اکسیژن بیان کرد: مقدار مصرف اکسیژن در گیلان به دلیل تعداد زیاد بیماران بیش از مقدار تولید است و هر بیمار کرونایی عادی به 12 لیتر در دقیقه و بیمار بستری در آی سی یو به 30 تا 150 لیتر در دقیقه ممکن است اکسیژن نیاز داشته باشند.

وی افزود: میزان و تامین اکسیژن با توجه به افزایش تعداد بیماران نیازمند مشارکت همگانی است از طرفی تانکر اکسیژن مایع اصلاً در استان وجود نداشت اما هم‌اکنون به گیلان وارد شده است و سعی کردیم سهمیه اکسیژن‌ استان را افزایش دهیم و کیفیت درمان را افزایش دهیم.

معاون درمان علوم پزشکی گیلان خاطرنشان کرد: مشکلات را انکار نمی‌کنیم اما باید به میزان ظرفیت‌ استان در مقابل این حجم از بیماران توجه‌ کرد و تلاش ما بر این است که از همه امکانات و توان برای برطرف کردن مشکلات نامبرده استفاده کنیم.

معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه بحث نیروی انسانی و محل برای تزریق واکسن اکنون مشکل عمده استان نیست و کمبود نیروی انسانی نداریم اظهار داشت: آنچه که استان گیلان را در حوزه واکسیناسیون محدود می‌کند در واقع تعداد واکسن است.

آبتین حیدرزاده ضمن قدردانی از همت و تلاش بسیج و گروه‌های جهادی در حوزه واکسیناسیون و مبارزه با کرونا در گیلان گفت: توانایی تزریق 8 هزار واکسن در ساعت را داریم و از گروه‌های جهادی و مطالبه‌گر انتظار داریم که برای افزایش تعداد واکسن استان هم مطالبه‌گری کنند.

انتهای پیام/612/ش

 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon