سیل و زلزله ۵۰مزرعه پرورش ماهی در کهگیلویه و بویراحمد را تعطیل کرد

سیل و زلزله 50مزرعه پرورش ماهی در کهگیلویه و بویراحمد را تعطیل کرد

گروه استان‌ها-زلزله ۵.۶ ریشتری ۲۹ بهمن ماه ۹۹ و باران‌های سیل آسای ۲۷ تیرماه امسال، ۵۰ مزرعه پرورش ماهی را در کهگیلویه و بویراحمد به تعطیلی کشاند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از    یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد با میانگین بارندگی 657 میلیمتر و 8 هزار و 364 میلیون متر مکعب حجم آب تجدید شونده از آب‌های سطحی و زیرزمینی و 12 رودخانه ظرفیت مناسبی برای توسعه صنعت آبزی پرورش و مزارع پرورش ماهی دارد.

این استان دارای 12 رودخانه ازجمله بشار با طول 139 کیلومتر و دبی متوسط سالانه 57 متر مکعب بر ثانیه، ماربر با طول 18 کیلومتر و دبی متوسط سالانه 41 متر مکعب بر ثانیه، خرسان با 86 کیلومتر و دبی متوسط سالانه 105 متر مکعب بر ثانیه، کبگیان با 47 کیلومتر و دبی متوسط سالانه 16 متر مکعب بر ثانیه، رودخانه شاه غالب با 45 کیلومتر و دبی متوسط سالانه 12 متر مکعب بر ثانیه و رودخانه شیو با 50 کیلومتر و دبی متوسط سالانه 21 متر مکعب بر ثانیه است.

همچنین زهره با 127 کیلومتر و دبی متوسط سالانه 60 متر مکعب بر ثانیه، خیرآباد با 70 کیلومتر و دبی متوسط سالانه 26 متر مکعب بر ثانیه، رودخانه شاه بهرام با 65 کیلومتر و دبی متوسط سالانه 14 متر مکعب بر ثانیه، مارون با 88 کیلومتر و دبی متوسط سالانه 61 متر مکعب بر ثانیه، رودخانه لوداب با 60 کیلومتر و دبی متوسط سالانه 17 متر مکعب بر ثانیه و رودخانه فارتق با 50 کیلومتر و دبی متوسط سالانه 11 متر مکعب بر ثانیه در این استان وجود دارد.

بدون شک با داشتن این ظرفیت می‌توان به یکی از مهمترین قطب‌های تولید ماهی خاورمیانه تبدیل شد تا با فعالیت در این بخش به رونق تولید و ایجاد اشتغال کمک شود.

به گفته مسئولان 1.6 درصد تولید ماهیان سردآبی جهان و 10 درصد تولید ماهیان سردآبی کشور در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود و البته به دلیل بی مهری مسئولان و متولیان امر بازار دلالان در این صنعت داغ بوده و حوادث طبیعی از جمله خشکسالی، سیل و زلزله در سال‌های اخیر نیز با فعالان این صنعت سر ناسازگاری دارند.

سیل و زلزله سال گذشته و امسال برخی مزرعه داران پرورش ماهی را به خاک سیاه نشاند ولی بعد از گذشت بیش از یک سال دولت تاکنون کمکی به آنان نداشته است.

سید محمدشاه موسوی یکی از مزرعه داران پرورش ماهی در دنا گفت: سیل سال گذشته 800 میلیون تومان به تاسیسات مزرعه خسارت وارد کرد و سیل امسال به تاسیسات و 110 تن ماهی‌ موجود نیز بیش از 3 میلیارد تومان خسارت وارد کرد ولی هنوز دولت کمکی نکرده است.

وعده‌های دولت محقق نشد

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: زلزله 5.6 ریشتری 29 بهمن ماه 99 در شهرستان دنا 17 میلیارد تومان و سیل امسال نیز 19 میلیارد تومان به مزارع پرورش ماهی خسارت وارد کرد.

حمزه جهانبازی با اشاره به اینکه سیل امسال 380 تن ماهی را نابود کرد، افزود: بنا به وعده و پیگیری‌های استاندار و سازمان مدیریت و برنامه ریزی قرار بود در دولت قبل پرداخت خسارت به مزرعه داران پرورش ماهی از محل اعتبارات پیش بینی نشده تصویب شود ولی خبری از این مصوبه نشد.

وی با اشاره به احداث 256 مزرعه پرورش ماهی در کهگیلویه و بویراحمد، ادامه داد: سال گذشته 19 هزار تن ماهی در استان تولید شد که امسال با توجه به خشکسالی تولید 17 هزار تن پیش بینی شده است.

جهانبازی با بیان اینکه سیل و زلزله سال گذشته و امسال 50 مزرعه پرورش ماهی را در استان تعطیل کرد، اظهار داشت: کمتر از 30 درصد تولید ماهی در استان مصرف می‌شود و مابقی در دیگر استان‌ها از جمله کلان شهر تهران به مصرف کننده می‌رسد.

وی با اشاره به فعالیت یک مزرعه پرورش ماهی 270 تنی خاویاری در روستای ده شیخ شهرستان دنا، ابراز کرد: در زمینه تولید ماهی رتبه چهارم را در بین استان‌های کشور داریم.

انتهای پیام/541/س

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon