روسیه: نگرانی‌های مسکو در قطعنامه شورای امنیت نادیده گرفته شد/ با "فرار مغزها" از افغانستان مخالفیم


روسیه: نگرانی‌های مسکو در قطعنامه شورای امنیت نادیده گرفته شد/ با "فرار مغزها" از افغانستان مخالفیم

نماینده دائم روسیه در شورای امنیت علت عدم رأی این کشور به پیش‌نویس قطعنامه مربوط به افغانستان را نادیده گرفتن پیشنهادات مسکو درباره تأثیرات منفی خروج نیروهای متخصص افغان و مسدود کردن دارایی‌های این کشور بر توسعه اقتصادی آن نامید.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "واسیلی نبنزیا" نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل متحد اوایل بامداد امروز اعلام کرد که این کشور به این دلیل در هنگام رای‌گیری درباره قطعنامه شورای امنیت درباره افغانستان از رأی دادن به آن خودداری کرد که نویسندگان پیش‌نویس این سند نگرانی‌های اصولی مقامات مسکو در خصوص این کشور را نادیده گرفتند.

به گفته این دیپلمات بلندپایه، روسیه پیشنهاد کرده بود بندی به پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره افغانستان در خصوص تأثیر منفی خروج گسترده متخصصان این کشور که برای اقتصاد و توسعه اجتماعی افغانستان بسیار با ارزش هستند و همچنین ممانعت از مسدود کردن دارایی‌های مالی این کشور، اضافه شود.

نبنزیا ادامه داد: «در جریان مذاکرات صورت گرفته در سطح شورای امنیت، ما بر غیرقابل قبول بودن عواقب منفی خارج کردن پرسنل و نیروهای متخصص و تحصیل کرده افغانستان از این کشور برای وضعیت اجتماعی و اقتصادی آتی آن تأکید کرده بودیم. در شرایط "فرار مغزها" از افغانستان، این کشور نخواهد توانست به اهداف توسعه پایدار دست یابد و این موضوع بسیار مهمی برای مردم افغانستان است که در شرایط کنونی همچنان مجبور به زندگی در این کشور هستند. ولی متأسفانه این نکته با اهمیت در متن قطعنامه گنجانده نشد.»

نماینده دائم روسیه در مقر سازمان ملل در نیویورک همچنین یادآور شد که نویسندگان قطعنامه مربوط به افغانستان از قبول پیشنهاد طرف روسی درباره تأثیر منفی مسدود کردن دارایی‌های این کشور بر روند اوضاع آتی و همچنین محکوم کردن اقدامات گروه تروریستی داعش و سازمان تروریستی "جنبش اسلامی ترکستان شرقی" خودداری کردند.

واسیلی ننیزیا در عین حال از این مسئله نیز ابراز نارضایتی کرد که قطعنامه مذکور با شتاب به تصویب رسید و نیاز به بررسی و دقت بیشتری داشت. این دیپلمات روس تأکید کرد: «در حالی‌که این واقعیت باید پذیرفته شود که تلاش برای انتقال مسئولیت اتفاقات رخ داده در افغانستان از حضور 20 سال آمریکا و متحدانش در ناتو به جنبش طالبان و حتی کشورهای منطقه غیرقابل قبول است.»

وی اعلام کرد که روسیه به حمایت خود از ملت افغانستان و کمک به حل و فصل مشکلات در این کشور ادامه خواهد داد و مقامات مسکو خواستار برقراری ثبات و امنیت در افغانستان هستند، به نحوی که دیگر در آنجا تهدیدات تروریستی و قاچاق مواد مخدر وجود نداشته باشد و طرف روسی به تلاش خود برای رسیدن به این اهداف ادامه می‌دهد.  

این در حالی است که "لیندا توماس-گرینفیلد" نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل نیز شب گذشته گفت که دولت ایالات متحده از این مسئله بسیار متأسف است که روسیه و چین از رأی دادن به قطعنامه مربوط به افغانستان در شورای امنیت خودداری کردند. وی افزود: «در حالی‌که ما بعنوان 5 عضو دائم شورای امنیت رایزنی‌های نزدیکی را انجام داده بودیم و نگرانی‌های مقامات مسکو و پکن را در پیش‌نویس قطعنامه مذکور مورد توجه قرار داده بودیم.»

بدین ترتیب شب گذشته در نشست شورای امنیت فقط 13 کشور  به پیش‌نویس قطعنامه مربوط به افغانستان  رأی دادند.  

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان