پروژههای اقتصاد مقاومتی استان فارس چه میزان پیشرفت فیزیکی دارند؟
گروه استانها- براساس آماری که در جلسه اقتصاد مقاومتی فارس ارائه شد پیشرفت فیزیکی پروژههای اقتصاد مقاومتی فارس از صفر تا ۹۰ درصد است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، براساس آماری که در جلسه اقتصاد مقاومتی فارس ارائه شد پیشرفت فیزیکی پروژههای اقتصاد مقاومتی این استان از صفر تا 90 درصد اعلام شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس در این جلسه با بیان اینکه لایروبی رودخانه کر 25 درصد پیشرفت فیزکی دارد و اعتبار مورد نیاز آن 2.5 میلیارد تومان پیشبینی شده که سال گذشته نزدیک به 800 میلیون تومان و امسال 400 میلیون تومان به آن اختصاص یافته است، اظهار داشت: طرح مجتمعهای گلخانهای استان فارس با اشتغالزایی 136 نفر که 10 هکتار در فسا و 3.6 هکتار در سروستان در حال ساخت است و 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته تاکنون 35 میلیارد تومان برای آن هزینه شده و 40 میلیارد تومان برای تکمیل نیاز دارد.
حسن نوروزی با بیان اینکه ساخت مجتمعهای سنتی، بومگردی و هتلهای استان فارس که سال 96 شروع شده تاکنون 24 میلیارد تومان هزینه شده و پیشرفت فیزیکی آن 73 درصد است، افزود: کارخانه خوراک طیور اتحادیه تعاونی مرغداران فارس نیز 35 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سردخانه دومداره 10 هزار تنی نگهدارنده مواد غذایی و محصولات کشاورزی نیز 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با بیان اینکه با توجه به اینکه ایجاد زیرساخت شهرک تولید سنگ خرمبید 12.5 اعتبار نیاز دارد که تامین آن از بودجه استان سخت است سازمان صمت پیشنهاد حذف آن را از پروژههای اقتصاد مقاومتی داده است، پیشرفت فیزییک این طرح صفر درصد است. عنوان کرد: واحد تولید انواع کنسانتره و منگز نیز تاکنون پیشرفتی نداشته است که سازمان صمت باید برای اجرای آن اقدامات لازم را انجام دهد.
نوروزی با بیان اینکه واحد تولید کنسانتره آهن کوار نیز 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت تکمیل برای 224 نفر اشتغال ایجاد میکند، گفت: به استناد بند ز تبصره 15 قانون بودجه سال 1400 وزارت نیرو مکلف به مصرف منابع حاصل از محل فروش افزایش بهای انرژی برق به صنایع تا سقف 500 میلیارد تومان برای برقرسانی به شهرکها و نواحی صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی کشور است بنابراین شرکت برق منطقهای فارس احداث پست 66 کیلو ولت منطقه ویژه اقتصادی شیراز را از این طریق دنبال کند.
وی با بیان اینکه ایجاد بازارچه های صنایع دستی و واحدهای اقامتی در محوطه تخت جمشید از سال 96 آغاز شده و تاکنون 19 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، افزود: طرح نوسازی و بهسازی مرکز اصلاح نژاد مرغ بومی شمسآباد مرودشت یکی دیگر از پروژههای اقتصاد مقاومتی فارس است و به 1.5 میلیارد تومان اعتبار نیاز داشته که سال گذشته 400 میلیون تومان و امسال 140 میلیون تومان به آن اختصاص یافته است.
نوروزی با بیان اینکه طرح کنترل سیلاب و تغذیه آبخوان دره چپ و راست زرقان سال 88 شروع شده و 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اجرای آبخیزداری حوزه رودخانه شور مهران سال 93 آغاز شده و 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی افزود: تامین آب منطقه ویژه اقتصادی لارستان و تامین زیرساخت شهرک صنعتی مرودشت و پاسارگاد و تامین برق منطقه ویژه اقتصادی جهرم از دیگر پروژههای اقتصاد مقاومتی فارس است.
عدم تکمیل باغ موزه مشاهیر فارس به دلیل افزایش هزینهها
نماینده میراث فرهنگی استان فارس با بیان اینکه برآورد اولیه هزینه ساخت باغ موزه مشاهیر 34 میلیارد تومان بوده است اما به دلیل افزایش هزینهها در حال حاضر هزینه ساخت پارکینگ این مجموعه به تنهایی 100 میلیارد تومان شده است، گفت: زمینهای این مجموعه معارض دارد که باید این مشکل برطرف شود.
وی با بیان اینکه بازارچه صنایع دستی واقع در تخت جمشید که جز پروژههای اقتصاد مقاومتی است تا کنون 19 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و برای 150 نفر اشتغال ایجاد میکند، گفت: این پروژه از محل بودجه استانی اعتبار دارد و از محل ملی نیز برای انجام آن اعتبار داریم.
وی همچنین با اشاره به اینکه سرمایهگذار هتل آپارتمان رویال که یکی دیگر از پروژههای اقتصاد مقاومتی استان است از انجام این پروژه منصرف شده است، افزود: تاکنون دوبار از سرمایهگذار دعوت شده که در مورد علت انصراف و مشکلاتی که داشته صحبت کنیم اما سرمایهگذار در این جلسه حاضر نشده است و هفته آینده به صورت کتبی از این سرمایهگذار دعوت میکنیم و در آن جلسه تصمیم نهایی برای حذف این پروژه از لیست پروژههای اقتصاد مقاومتی استان گرفته میشود.
انتهای پیام/422/ش