موارد متعددی از ابتلا به "قارچ سیاه" در استان کرمانشاه شناسایی شده است


موارد متعددی از ابتلا به "قارچ سیاه" در استان کرمانشاه شناسایی شده است

گروه استان‌ها- طی روزهای اخیر و به دنبال شدت شیوع کرونا، شایعات و اخبار بسیاری در زمینه شیوع بیماری قارچ سیاه در فضای مجازی در حال انتشار است که بخشی از آن نادرست است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، این روزها علاوه بر اخبار مربوط به کرونا و واکسن، اخبار دیگری با عنوان شیوع بیماری «قارچ سیاه» یا همان موکورمایکوزیس در حال انتشار در فضای مجازی است و سبب نگرانی بسیاری از مردم شده که البته بخش عمده این اخبار اشتباه و حاوی اطلاعات نادرست است.

برخلاف آنچه در فضای مجازی در حال انتشار است بیماری قارچ سیاه نوپدید و قابل انتقال نیست و در سال‌های گذشته نیز وجود داشته و تنها در دوران شیوع کرونا بین افراد دیابتی مبتلا به کرونا و به دلیل استفاده از کورتون با دوز بالا بیشتر مشاهده شده است.

سیاوش وزیری متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری اظهار داشت: در استان کرمانشاه موارد متعددی از آلودگی و ابتلای به عفونت ناشی از قارچ سیاه گزارش شده است.

وی با اشاره به اینکه این عارضه ناشی از مصرف داروهای کورتیکواستروئیدی با دوز بالا در بیماران دیابتی مبتلا به کرونا است عنوان کرد: بیماری دیابت به صورت مستقل می‌تواند فرد را مستعد ابتلا به قارچ سیاه کند و چنانچه افراد تحت مداوا با دگزامتازون به صورت طولانی‌مدت و با دوز بالا هم باشند زمینه ابتلا افزایش می‌یابد.

وزیری گفت: این افراد دچار درد و تورم سینوس و درد در ناحیه حفره چشم می‌شوند و چنانچه به موقع تشخیص داده نشود با پیشرفت بیماری ممکن است سبب تخریب گسترده سینوس و حتی مرگ و میر شود.

وی با اشاره به اینکه قند خون بیماران مبتلا به دیابت بستری در بیمارستان یا منزل باید به طور مرتب و با دقت کنترل شود و کمتر از 160 میلی‌گرم باشد افزود: از طرف دیگر پزشکان فعال در حوزه درمان کرونا نیز باید با حداقل میزان داروی دگزامتازون و پردنیزولون بیماران را درمان کنند که قند خون این افراد افزایش غیرمنتظره‌ای نداشته باشد.

وزیری بیان کرد: تمامی بیمارانی که مبتلا به قارچ سیاه شده‌اند قند خون بالای 350 میلی‌گرم را داشته‌اند که بسیار بالا است و این قارچ نیز تمایل به ایجاد بیماری در بافت‌هایی را دارد که همراه با ابتلا به التهابات ناشی از کرونا قند در آن محل وجود دارد.

این متخصص بیماری‎‌های عفونی گفت: افراد دیابتی و دارای قند بالای 250 میلی‌گرم چنانچه دچار درد در ناحیه صورت، گونه، پیشانی و حفره چشم شوند و در ناحیه کام نرم و سخت آن‌ها آثار سیاهی بافت و خونریزی وجود داشته باشد با احتمال ابتلا به قارچ سیاه باید سریع به متخصصان مربوطه مراجعه کنند که درمان آن‌ها آغاز و در صورت نیاز توسط متخصص گوش و حلق و بینی محل مورد نظر پاکسازی شود.

وی با اشاره به اینکه تاکنون برای تهیه داروی این بیماری مشکلی وجود نداشته است افزود: مسئله بیشتر عدم مراجعه به موقع بیماران و تخریب بافت است که در نهایت منجر به مرگ برخی از افراد شده در صورتی که با مراجعه به موقع و برداشتن بافت تخریب شده، هرچند بینایی فرد از بین می‌رود اما به حیات خود ادامه می‌دهد.

جانبخش متخصص بیماری‌های عفونی نیز درباره این بیماری گفت: قارچ سیاه یک بیماری قارچی فرصت‌طلبی است که از سال‌های گذشته بوده و مختص دوران شیوع کرونا نیست اما در این دوران افرادی که مبتلا به دیابت و در معرض خطر کرونا هستند، دیابت آن‌ها در طی ابتلا به دلیل استرس و شدت بیماری از کنترل خارج و قندشان بالا می‌رود و در نتیجه سیستم ایمنی به شدت افت پیدا می‌کند و در این شرایط قارچی که در مخاط دستگاه تنفسی قرار دارد می‌تواند فعال شود و به ویژه در دستگاه تنفسی فوقانی ایجاد علائم تنفسی کند.

وی عنوان کرد: به علاوه در برخی بیماران به دلیل مصرف کورتون که تنها داروی قطعی مؤثر در کاهش مرگ و میر محسوب می‌شود مسبب خارج شدن قند از کنترل است و در نهایت فرد مبتلا به قارچ سیاه می‌شود.

 

جانبخش با اشاره به اینکه تعداد این بیماران بسیار محدود و انگشت شمار است، اما ابتلا به این بیماری می‌تواند کشنده و خطرناک باشد گفت: چنانچه افرادی قند کنترل نشده‌ای دارند در حین ابتلا به کرونا و استفاده از کورتون باید مراقب علائم تنفسی همچون زخم‌های کام دهان و بینی باشند که چنانچه علائم زخم یا پوسیدگی وجود داشته باشد ممکن است آغاز قارچ سیاه باشد.

انتهای پیام/832/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon