کاروانسرای میامی در مسیر ثبت جهانی؛ نیازها کدام است؟


کاروانسرای میامی در مسیر ثبت جهانی؛ نیازها کدام است؟

گروه استان‌ها- میامی در دل خود کاروانسراهایی شاخص از عهد قاجار و صفوی جای داده است و لازم است مسئولان امر در راستای قرار دادن این کاروانسراها در فهرست آثار ملی عزمی جزم داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، صنعت گردشگری مهم‌ترین منبع درآمدی و سومین صنعت پولساز جهان محسوب می‌شود و ایجاد فرصت‌های شغلی از مزایای آن است.

این صنعت را موتور توسعه می‌نامند و از حیث اهمیت اقتصادی و اجتماعی که دارد؛ روز به روز بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد جهان و از جمله صنایع مهم رشد سریع در توسعه اقتصادی جهان محسوب می‌شود.

گردشگری با ویژگی‌های خاص و آینده روشنی که در پیش دارد؛ محرکی مناسب برای توسعه اقتصادی  است؛ چرا که این صنعت ثروت ساز می‌تواند تولید ناخالص داخلی کشورهای گردشگرپذیر را افزایش و درآمد مالیاتی بیشتری را نصیب دولت‌ها کند.

کشور ما ایران نیز با توجه به جاذبه‌های بسیار زیادی که از حیث گردشگری دارد می‌تواند از این صنعت به عنوان یک منبع مهم کسب درآمد کند و خود را از اقتصاد تک محصولی متکی بر صادرات نفت رها کند.

به هر روی صنعت گردشگری نه تنها در استان سمنان بلکه در کشور چنان که شایسته است گسترش و توسعه نیافته است.

با توجه به وجود آثار تاریخی و باستانی بیشمار نظیر کاروانسراها در استان سمنان و دیگر جاذبه‌های گردشگری که قدمتی به درازای تاریخ دارند؛ کارشناسان و مسئولان ارشد استان سمنان گردشگری را در لیست مؤلفه‌های هشت‌گانه توسعه این استان قرار داده‌اند.

قطعا متولیان حوزه میراث فرهنگی و گردشگری استان سمنان باید بیش از پیش در راستای شناساندن آثار تاریخی این استان همت کنند و علاوه بر معرفی آنها نسبت به ثبت آثار تاریخی در فهرست آثار ملی و جهانی عزمی جزم داشته باشند؛ چرا که مجموعه این اقدامات و فعالیت‌هاست که می‌تواند در توسعه صنعت گردشگری مفید فایده باشد.

 مشکل سرمایه‌گذاران رفع شود

محمدصادق رضویان، مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان میامی  در این زمینه اظهار داشت: توسعه گردشگری یکی از اولویت‌ها و رویکردهای مهمی است که با جدیت از سوی میراث فرهنگی دنبال می‌شود.

وی با اشاره به قدمت و هویت تاریخی و فرهنگی میامی و وجود آثار تاریخی گرانسنگ نظیر کاروانسراها گفت: ساماندهی کاروانسراها و ثبت آنها در فهرست آثار ملی و جهانی نقش بسیار مهم و مؤثری در رشد و توسعه گردشگری این شهرستان دارد.

مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی میامی  با اشاره به آزادسازی حریم اطراف کاروانسراهای این شهرستان گفت: یکی از موضوعاتی مهم مورد بحث در حال حاضر بررسی مسائل مرتبط با کاروانسرای تاریخی میاندشت است.

رضویان خاطرنشان کرد: مشارکت در طرح‌های منابع طبیعی و محیط زیست، احیای قنات‌های کاروانسرای میاندشت، رفع آسیب‌های منظری این کاروانسرا و دیگر مسائل این چنین از جمله مشکلاتی است که باید با مشارکت مسئولان رفع شود.

وی با تأکید بر حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و رفع مشکلات سرمایه‌گذاران گفت: اینها همواره از جمله مسائل مورد تأکید و اولویت‌های میراث بوده و هست.

عباس طاهران‌پور، معاون فرماندار میامی اظهار داشت: کاروانسرای میاندشت شاخص های لازم را برای قرار گرفتن در فهرست آثار جهانی دارد.

وی با بیان اینکه کاروانسرای میاندشت از جمله کاروانسراهای شاخص استان سمنان است، گفت: کاروانسرای میاندشت در 40 کیلومتری شرق میامی در مسیر جاده میامی به مشهد قرار دارد.

معاون فرماندار میامی آمادگی دستگاه های اجرایی این شهرستان را برای تسهیل‌سازی در امر سرمایه گذاری در حوزه گردشگری اعلام کرد و افزود: باید نسبت به دعوت ارزیابان سازمان بین‌المللی یونسکو برای قرارگرفتن در زمره آثار جهانی اقدام شود.

رحیم عامری، دادستان عمومی و انقلاب میامی پیرامون احیای کاروانسرای میاندشت گفت: احیای این کاروانسرا نقش مهمی در جذب گردشگر و کاهش تصادفات جاده‌ای دارد.

انتهای پیام/363/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon